آیپد ایر M2 در برابر آیپد ایر M1؛ ارتقای جذاب یا معمولی؟
دو سال پس از بهروزرسانی نسل قبلی، اپل از نسل ششم آیپد ایر با پردازنده M2 و اندازهی جدید رونمایی کرد. آیپد ایر به طور قطع، محصولی میانرده در میان تبلتها و در کل اکوسیستم اپل به شمار میرود. این محصول با بهرهمندی از تراشههای اختصاصی اپل (Apple Silicon)، کاراییای در حد حرفهای ارائه میدهد که آن را یک گام بالاتر از آیپد و آیپد مینی قرار میدهد؛ با این حال، به قدرت و قابلیتهای سری آیپد پرو نمیرسد. آخرین تغییرات اعمالشده بر روی آیپد ایر، به مارس ۲۰۲۲ باز میگردد؛ یعنی فاصلهای دو ساله میان نسل پنجم و ششم وجود داشته است.
برای توجیه این انتظار دو ساله، اپل نه تنها تراشهی این محصول را به M2 ارتقا داده است، بلکه اندازهی جدیدی را نیز به خانوادهی آیپد ایر اضافه کرده است. این اندازهی جدید، فضای کاربری بسیار بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد. این موارد میتوانند دلایل کافیای برای کاربران نسل قبلی جهت ارتقا به مدل جدید باشند. در ادامه آیپد ایر M2 را با آیپد ایر M1 مقایسه میکنیم تا ببینیم نسبت به یکدیگر چه حرفی برای گفتن دارند. قبل از پرداختن به این موضوع باید بگوییم که اگر به دنبال خرید آیپد هستید، در فروشگاه دیجیکالا به راحتی میتوانید بین مدلهای مختلفی دست به انتخاب بزنید.
آیپد ایر M2 در برابر آیپد ایر M1؛ طراحی
نمایشگر
آیپد ایر M2 در برابر آیپد ایر M1؛ عملکرد
دوربین و کیفیت صدا
آیپد ایر M2 در برابر آیپد ایر M1؛ ارتباطات و باتری
ظرفیت و قیمت
آیپد ایر M2 در برابر آیپد ایر M1؛ آیا باید ارتقا دهیم؟
آیپد ایر M2 در برابر آیپد ایر M1؛ طراحی
آیپد ایر تبلتی است که پلی بین کارایی بالای آیپد پرو و ارزش خرید مناسب آیپد پایینرده ایجاد میکند. به عبارتی، بهترین ویژگیهای هر دو محصول را در خود جای داده است. این تبلت از همان زبان طراحی به کار رفته در آیپد پرو بهره میبرد. در واقع، بدنهای از جنس آلومینیوم و شیشه با لبههای تخت و نمایشگری بدون حاشیه دارد. مدلهای نسل پنجم و ششم از نظر ظاهری بسیار شبیه به هم هستند. از نظر طراحی، تقریباً هیچ تفاوت قابل مشاهدهای بین این دو نسل وجود ندارد.
یک تفاوت عمده بین این دو نسل، اندازه است. مدلهای نسل ششم در دو سایز ۱۱ و ۱۳ اینچی عرضه میشوند، در حالی که نسل پنجم تنها نسخهی ۱۰.۹ اینچی دارد. با این حال، در مورد نمایشگرهای ۱۱ اینچی و ۱۰.۹ اینچی، تفاوت فقط در نام است. طبق اطلاعات تکمیلی اپل، اندازهی دقیق هر دو مدل به ۱۰.۸۶ اینچ میرسد.
بنابراین، علیرغم تفاوت اسمی، همچنان شباهت زیادی بین نسخهی ۱۰.۹ اینچی نسل پنجم و نسخهی ۱۱ اینچی نسل ششم وجود دارد. بنابراین در کل مهمترین تفاوت آیپد ایر M2 نسبت به نسل قبلی این است که حالا با مدل بزرگتری هم روبرو هستیم.
نمایشگر
آیپد ایر نسل پنجم با نمایشگر ۱۰.۹ اینچی از نظر ظاهری، بهویژه نمایشگر، بسیار شبیه به آیپد معمولی و آیپد پرو ۱۱ اینچی است. این آیپد ایر ۲۰۲۲ از یک صفحه نمایش Liquid Retina با رزولوشن ۲۳۶۰ در ۱۶۴۰ پیکسل بهره میبرد که تراکم پیکسلی آن به ۲۶۴ پیکسل در هر اینچ میرسد. از نظر روشنایی، نور پسزمینه LED مدل نسل پنجم قادر است تا ۵۰۰ نیت نوردهی قابلاستفاده ارائه دهد. همچنین مدل نسل پنجم از True Tone و پشتیبانی از طیف رنگی گسترده (P3) برخوردار است، اما از ویژگی ProMotion موجود در آیپد پرو بیبهره است.
این مشخصات فنی برای مدل نسل ششم ۱۱ اینچی نیز صدق میکند. آیپد ایر ۱۳ اینچی M2 از رزولوشن بالاتری برخوردار است (۲۷۳۲ در ۲۰۴۸ پیکسل) با تراکم پیکسلی مشابه ۲۶۴ پیکسل در هر اینچ. همچنین روشنایی آن بیشتر بوده و به ۶۰۰ نیت میرسد.
اپل برای استفاده از قلم استایلوس، از نسل دوم اپل پنسل و همچنین اپل پنسل با درگاه USB-C در آیپد ایر نسل پنجم پشتیبانی میکند. مدلهای نسل ششم هر دو از اپل پنسل پرو جدید و اپل پنسل USB-C پشتیبانی میکنند. نمایشگرهای جدیدتر همچنین از قابلیت «Apple Pencil Hover» پشتیبانی میکنند، ویژگیای که محل قرارگیری اپل پنسیل روی نمایشگر را بدون تماس فیزیکی نشان میدهد.
آیپد ایر M2 در برابر آیپد ایر M1؛ عملکرد
شرکت اپل اولین بار از تراشه M1 در سال ۲۰۲۰ برای مکهای خود استفاده کرد. این تراشه در نسل پنجم آیپد ایر هم به کار رفته و کارایی قابل قبولی را برای امور اداری و پردازشی ارائه میدهد. M1 دارای یک پردازنده مرکزی ۸ هستهای (شامل ۴ هسته پرقدرت و ۴ هسته کممصرف)، یک پردازنده گرافیکی ۸ هستهای و یک موتور ۱۶ هستهای عصبی است. همچنین، مدل پایه این تراشه ۸ گیگابایت حافظه رم دارد.
اگرچه تمامی تراشههای سیلیکونی اپل دارای موتورهای پردازش رسانه هستند، اما M1 همچنان از کدگذاری و رمزگشایی سختافزاری برای فرمتهای ویدیویی H.264 و HEVC پشتیبانی میکند. تنها قابلیتهایی که M1 از دست میدهد، تسریع سختافزاری در کدگذاری و رمزگشایی فرمتهای ProRes و ProRes RAW است. نسل ششم آیپد ایر از تراشه M2 بهره میبرد که دارای یک پردازنده مرکزی سریعتر ۸ هستهای و یک پردازنده گرافیکی ۱۰ هستهای است. اپل ادعا میکند که آیپد ایر جدید برای بسیاری از امور اداری و خلاقانه تقریباً ۵۰ درصد سریعتر از نسخه M1 عمل میکند.
در نسل جدید نیز شاهد حضور موتور عصبی ۱۶ هستهای هستیم که ۴۰ درصد سریعتر از نسخه M1 است. ظرفیت حافظه رم همچنان ۸ گیگابایت باقی مانده است. تا زمان عرضه نسل جدید آیپد ایر، بهترین مقایسهای که میتوان انجام داد، مقایسه آن با نسل گذشته آیپد پرو است. نسل قبلی آیپد پرو از تراشه M2 با ۸ گیگابایت حافظه رم بهره میبرد که عملکرد آن میتواند تا حد زیادی نشاندهنده عملکرد آیپد ایر جدید باشد.
بر اساس نتایج بنچمارک Geekbench، آیپد ایر نسل پنجم مجهز به M1 امتیاز ۲۲۵۵ را در تکهسته و ۸۰۸۱ را در چندهسته کسب کرده است. همچنین، امتیاز Metal آن به ۳۱,۷۵۲ میرسد. امتیاز تکهسته آیپد پرو ۱۱ اینچی با M2 برابر با ۲۵۳۶ است که ۱۲ درصد نسبت به M1 بهبود یافته. در بخش چندهستهای، امتیاز ۹۶۳۱ نشاندهندهی ۱۹ درصد افزایش عملکرد است.
امتیاز Metal که عملکرد گرافیکی را نشان میدهد، برای آیپد پرو M2 برابر با ۴۵,۱۶۰ است. این امتیاز نسبت به نسل قبلی آیپد ایر ۴۲ درصد افزایش یافته. با اطمینان میتوان گفت که پردازنده M2 عملکرد بسیار بهتری را نسبت به M1 برای کاربران آیپد ایر به ارمغان خواهد آورد.
دوربین و کیفیت صدا
در پنل پشتی آیپد ایر نسل پنجم، یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی واید با دیافراگم f/1.8 و زوم دیجیتال ۵ برابری وجود دارد. این دوربین قادر به ضبط ویدیو ۴K با سرعت حداکثر ۶۰ فریم در ثانیه، اسلوموشن ۱۰۸۰p با سرعت ۲۴۰ فریم در ثانیه است. اپل برای آیپد ایر M2 در زمینهی دوربین اصلی تغییری لحاظ نکرده و تنها تفاوت پشتیبانی از استاندارد Smart HDR4 عکسها به جای Smart HDR3 است.
تغییر بزرگتر در دوربین جلو، بین نسل پنجم و ششم اتفاق افتاده است. نسل پنجم، دوربین جلو را روی لبهی کوتاه قرار داده است که برای استفاده در حالت عمودی در تماسهای ویدیویی بهینهسازی شده است. اما نسل ششم، دوربین جلو را به لبهی بلندتر منتقل کرده است که باعث میشود برای تماسهای ویدیویی با حالت افقی در فیستایم مناسبتر باشد. در هر دو نسل، دوربین سلفی مبتنی بر سنسور ۱۲ مگاپیکسلی است که میتواند ویدیوهای ۱۰۸۰p با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه هم ضبط کند.
از نظر صدا، طبیعتا آیپد ایر نسل پنجم نمیتواند کیفیتی در حد آیپد پرو ارائه کند اما دارای اسپیکرهای استریو است. همچنین از یک جفت میکروفون برای ضبط صدا استفاده میکند. در مدل ۱۱ اینچی آیپد ایر M2 در این زمینه تغییری اتفاق نیفتاده ولی اسپیکرهای مدل ۱۳ اینچی میتوانند بیس با دو برابر قدرت پخش کنند.
آیپد ایر M2 در برابر آیپد ایر M1؛ ارتباطات و باتری
اتصال فیزیکی اصلی در هر دو مدل، درگاه USB-C در پایین دستگاه است که از استاندارد USB 3.1 نسل ۲ با سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکند. این درگاه برای شارژ، اتصال لوازم جانبی و حافظه خارجی و حتی خروجی تصویر به نمایشگر خارجی با پشتیبانی از DisplayPort کاربرد دارد. در مدلهای نسل ششم تغییری در نوع درگاه مشاهده نمیشود و همچنان از USB-C استفاده شده است.
هر دو نسل، یک اتصال ثانویه به نام Smart Connector در پشت دستگاه دارند که برای اتصال لوازم جانبی مانند Magic Keyboard کاربرد دارد. همچنین یک اتصال مغناطیسی در یک سمت بلند دستگاه وجود دارد که برای اتصال و شارژ نسلهای مختلف Apple Pencil 2 یا Apple Pencil Pro استفاده میشود. از نظر اتصالات بیسیم، هر دو نسل در نسخههای Wi-Fi و Wi-Fi + Cellular عرضه میشوند. قابلیت اتصال سلولار تفاوتی ندارد و از شبکههای sub-6GHz و گیگابیت LTE پشتیبانی میکند و از mmWave خبری نیست.
یک تفاوت کلیدی بین نسل پنجم و ششم، وجود درگاه سیمکارت است که تنها در مدل نسل پنجم دیده میشود. در حالی که نسل پنجم از سیمکارت فیزیکی یا eSIM پشتیبانی میکند، مدل نسل ششم تنها از eSIM استفاده میکند. نسخه بلوتوث نیز متفاوت است. اپل در مدلهای جدیدتر از بلوتوث ۵.۳ استفاده کرده است، در حالی که در نسل پنجم شاهد بلوتوث ۵.۰ هستیم. Wi-Fi نیز از نسل ۶ به نسل ۶E ارتقا یافته است. برای تشخیص هویت، همچنان از حسگر اثر انگشت (Touch ID) استفاده میشود که در دکمهی بالایی تعبیه شده است.
از نظر باتری، باتری لیتیوم پلیمری ۲۸.۶ واتساعتی نسل پنجم با نمونهای مشابه با ظرفیت ۲۸.۹۳ واتساعت در مدل ۱۱ اینچی جدید جایگزین شده است. مدل ۱۳ اینچی نیز از باتری ۳۶.۵۹ واتساعتی بهره میبرد. اپل همچنان برای هر دو نسل، عمر باتری تا ۱۰ ساعت وبگردی یا تماشای ویدیو با Wi-Fi و ۹ ساعت وبگردی با اتصال سلولار را اعلام کرده است.
ظرفیت و قیمت
اپل آیپد ایر ۲۰۲۲ در دو ظرفیت عرضه شد. مدل ۶۴ گیگابایتی وایفای با قیمت ۵۹۹ دلار و مدل ۲۵۶ گیگابایتی با قیمت ۷۴۹ دلار به فروش میرسد. اضافه شدن قابلیت سلولار (امکان اتصال به اینترنت همراه) ۱۵۰ دلار به قیمت اضافه میکرد و قیمت نهایی مدلهای وایفای + سلولار را به ترتیب به ۷۴۹ و ۸۹۹ دلار میرساند. مدل ۲۰۲۴ با ظرفیت پایه ۱۲۸ گیگابایت برای صفحهنمایش ۱۱ اینچی با همان قیمت ۵۹۹ دلار عرضه میشود و امکان انتخاب بین ظرفیتهای بیشتر حافظه نیز وجود دارد. شما میتوانید نسخههای ۲۵۶ گیگابایتی با قیمت ۶۹۹ دلار، ۵۱۲ گیگابایتی با قیمت ۸۹۹ دلار و ۱ ترابایتی با قیمت ۱۰۹۹ دلار را تهیه کنید.
نسخه ۱۳ اینچی با ظرفیت پایه ۱۲۸ گیگابایت با قیمت ۷۹۹ دلار، یعنی ۲۰۰ دلار گرانتر از مدل ۱۱ اینچی به فروش میرسد. قیمت نسخههای ۲۵۶ گیگابایتی، ۵۱۲ گیگابایتی و ۱ ترابایتی به ترتیب ۸۹۹ دلار، ۱۰۹۹ دلار و ۱۲۹۹ دلار است. اضافه شدن قابلیت سلولار برای تمام مدلها ۱۵۰ دلار هزینه دارد. با احتساب این هزینه، گرانترین مدل آیپد ایر نسل ششم، مدل ۱۱ اینچی با قابلیت سلولار، ۱۲۴۹ دلار و مدل ۱۳ اینچی با قابلیت سلولار، ۱۴۴۹ دلار قیمت خواهد داشت. همچنین اپل تعداد رنگهای نسل ششم را از ۵ رنگ به ۴ رنگ کاهش داده است.
آیپد ایر M2 در برابر آیپد ایر M1؛ آیا باید ارتقا دهیم؟
آیپدها همیشه جذابیت زیادی برای کاربران دارند و به همین خاطر بین آیپد و تبلتهای اندرویدی، معمولا آیپدها سهم بازار بیشتری را از آن خود کردهاند. برای خریدن یا نخریدن آیپد باید به موارد زیادی توجه نشان دهید و با در نظر تمام نکات عنوان شده در مقایسه بین آیپد ایر M2 و مدل M1، آیا با ارتقای جذابی روبرو هستیم؟
این سری از آیپدها برای کاربرانی که مدلهای قدیمیتر آیپد ایر را دارند و به دنبال قدرت بیشتر از آیپد معمولی هستند، جذاب خواهند بود. با این حال، کاربرانی که واقعاً به عملکرد تبلت اهمیت میدهند، به سراغ سری M4 آیپد پرو خواهند رفت، نه خانوادهی ایر. از سوی دیگر اگر اندازه اهمیت دارد، این موضوع به همراه سایر بهروزرسانیها ممکن است برای دارندگان آیپد ایر نسل پنجم دلیلی برای ارتقا باشد.
برای برخی افراد، آیپد ایر ۱۳ اینچی میتواند تعادل خوبی بین ویژگیها و قیمت برقرار کند؛ به ویژه برای کاربرانی که آیپد، گجت اصلی آنها نیست و آیفون یا مک را به آن ترجیح میدهند.
منبع: appleinsider