محصولات برنده و بازندهی شیائومی در سال ۲۰۲۳
شیائومی در سال ۲۰۲۳ مثل همیشه محصولات متنوعی را راهی بازار کرد و موفق شد موقعیت خود را به عنوان یکی از مهمترین بازیگران بازار موبایل حفظ کند. طبیعتا تمام گجتهای این شرکت فوقالعاده نبودهاند و در این مطلب به محصولات برنده و بازندهی شیائومی در سال ۲۰۲۳ میپردازیم.
برندگان: سری شیائومی ۱۳ (بهخصوص ۱۳ اولترا)
امسال گوشیهای سری شیائومی ۱۳ فوقالعاده ظاهر شدند و موفقیت بزرگی برای این شرکت بودند. شیائومی ۱۳ یک پرچمدار جمعوجور است که امکانات جذابی را ارائه میدهد. از طرف دیگر، شیائومی ۱۳ پرو بین عملکرد فوقالعاده و کنار گذاشتن ویژگیهای نهچندان مفید، تعادل خیلی خوبی ایجاد کرده است. این گوشی نسبت به نسل قبلی با ارتقاهای بسیار مهمی روبرو شده و نسبت به برخی رقبا مانند S23 پلاس، گزینهی جذابتری است. در ضمن نباید دوربین اصلی مبتنی بر سنسور ۱ اینچی را از قلم بیندازیم.
در نهایت نباید شیائومی ۱۳ اولترا را از قلم بیندازیم که بدون شک یکی از مهمترین پرچمداران ۲۰۲۳ محسوب میشود. این گوشی در مقایسه با نسل قبلی جذابتر شده و مثلا میتوانیم به اضافه شدن دوربین تلهفوتو با زوم ۳.۲ برابری و بهبود کیفیت دوربین پریسکوپی اشاره کنیم. سرعت شارژ این گوشی هم افزایش پیدا کرد و باتری آن بزرگتر از نسل قبلی است. بنابراین روی هم رفته گوشیهای سری شیائومی ۱۳ بار دیگر توانایی این شرکت را در ساخت گوشیهای پرچمدار فوقالعاده به رخ رقبا کشیدند.
بازنده: شیائومی میکس فولد ۳
شیائومی میکس فولد ۳ نسبت به نسل قبلی ارتقاهای خوبی دریافت کرده و بهخصوص حالا از دوربین بسیار بهتری استفاده میکند. در حقیقت، میکس فولد ۳ یکی از بهترین گوشیهای تاشو از نظر کیفیت دوربین محسوب میشود.
با این حال، این گوشی همچنان فقط در بازار چین عرضه شده و از سوی دیگر برخی از مشکلات نسل قبلی را هم برطرف نکرده است. به عنوان مثال رابط کاربری MIUI نمیتواند به بهترین شکل از نمایشگر بزرگ این گوشی استفاده کند و در نتیجه برای قابلیتهای چندوظیفگی امکانات کمی در اختیار کاربران قرار میگیرد. همچنین از نظر مدیریت حرارت هم مشکلاتی دارد و بنابراین بیشتر از حد انتظار داغ میشود.
از دیگر مشکلات این گوشی باید به عدم پشتیبانی دوربین تلهفوتو از فیلمبرداری 4K، ضعف در لرزشگیر تصویر و فقدان قابلیت فوکوس خودکار در دوربین اولترا واید اشاره کنیم. در کل این گوشی با وجود اینکه جذابیت زیادی دارد، ولی لیست ضعفهای آن هم نسبتا طولانی است.
برنده: شیائومی واچ ۲ پرو
امسال مهمترین ساعت هوشمند شیائومی بالاخره به بهرهگیری از سیستمعامل WearOS روی آورد و این یعنی کاربران حالا به راحتی میتوانند از اکوسیستم گوگل برای این ساعت هوشمند بهره ببرند. خوشبختانه شیائومی واچ ۲ پرو با تغییرات بسیار خوبی روبرو شده و در نتیجه یک ساعت هوشمند پرچمدار تمامعیار محسوب میشود.
از سوی دیگر باید به طراحی جذاب و عمر باتری بسیار خوب این ساعت هم اشاره کنیم. البته ساعتهای هوشمند دارای WearOS عمر باتری کمتری نسبت به مدلهای مبتنی بر سیستمعامل اختصاصی دارند که این موضوع طبیعی است زیرا WearOS امکانات بسیار بیشتری در اختیار کاربران قرار میدهد.
بازنده: شیائومی بادز ۴ پرو
شیائومی بادز ۴ پرو به هیچ عنوان هدفون بد و بیکیفیتی نیست. هم کیفیت صدای خوبی دارد و هم عمر باتری بالایی ارائه میدهد. اما مشکل اصلی این محصول، قیمت بالا و نرمافزار پر از باگ آن است. در مقایسه با هدفونهای مشابه، این هدفون قیمت بسیار بالایی دارد و از سوی دیگر باگهای نرمافزار تجربه کاربری را خراب میکنند. بنابراین این هدفون در لیست بازندههای شیائومی در سال ۲۰۲۳ قرار گرفته است.
برندگان: سری ردمی نوت ۱۲
سالهاست گوشیهای سری ردمی نوت ۱۲ در لیست پرطرفدارترین میانردهها قرار میگیرند و این محبوبیت هم بیدلیل نیست. زیرا گوشیهای این خانواده معمولا ویژگیهای بسیار خوبی را در ازای قیمت مناسبی در اختیار کاربران قرار میدهند و در نتیجه میانردههای همهفنحریفی محسوب میشوند. حتی مدل استاندارد خانواده ردمی نوت ۱۲ (هم مدل 4G و هم مدل 5G) ما را با این قیمت و مشخصهها غافلگیر کرده است.
در این میان، شیائومی همچنان به رویکرد عجیب و گیجکنندهی نامگذاری این گوشیها ادامه میدهد و از سوی دیگر برای بازارهای مختلف مدلهای مشخصی را عرضه میکند. همین موضوع باعث شده حتی خورههای تکنولوژی هم نتوانند به راحتی تفاوت بین مدلها را تشخیص بدهند و باید ببینیم آیا شیائومی در سال ۲۰۲۴ هم این رویکرد را ادامه میدهد یا نه.
بازندگان: گوشیهای پوکو
برند پوکو اوایل فعالیت خود گوشیهای بسیار جذابی را راهی بازار کرد ولی مدتهاست این برند موفق نشده گوشیهای فوقالعادهای را به دست کاربران برساند. امسال حتی گوشیهای پوکو F5 و F5 پرو هم ویژگیهای شاخص چندانی نداشتند. بهخصوص از نظر دوربین، این گوشی نمیتوانند نسبت به برخی رقبا عرض اندام کنند.
از سوی دیگر مدلهای ارزانتر پوکو از نظر سختافزاری ضعفهای زیادی دارند و بسیاری از این مدلها مبتنی بر چیپستهای بسیار قدیمی هستند و نسبت به گوشیهای سری ردمی نوت ۱۲ چندان به چشم نمیآیند.
منبع: GSMArena