محصولات برنده و بازندهی ایسوس در سال ۲۰۲۱
ایسوس از جمله شرکتهایی است که در بازار موبایل حضور چندانی ندارد ولی در کل گوشیهای خاصی را راهی بازار میکند. برای این شرکت آمار فروش و تعداد گوشیها اهمیت زیادی ندارد و در سال ۲۰۲۱ هم شاهد تکرار روند همیشگی این شرکت بودیم. با این حال، چنین رویکردی لزوما به معنای عالی بودن تمام محصولات عرضه شده نیست و در ادامه به گوشیهای برنده و بازندهی ایسوس در سال ۲۰۲۱ میپردازیم.
برنده – ذنفون ۸
گوشی ذنفون ۸ را میتواند به عنوان بهترین پرچمدار اندرویدی کوچک و جمعوجور در سال ۲۰۲۱ در نظر گرفت. ابعاد این گوشی آنقدر کوچک است که گلکسی S21 در برابر آن غولپیکر به نظر میرسد. البته در این میان میتوانیم به سونی اکسپریا ۵ مارک ۳ هم اشاره کنیم ولی این گوشی چند ضعف جدی دارد و در ضمن با قیمت بسیار بالایی راهی بازار شده است.
ایسوس ذنفون ۸ روی هم رفته یکی از مهمترین پرچمداران اندرویدی ۲۰۲۱ محسوب میشود. نمایشگر ۵.۹ اینچی با توجه به استانداردهای مدرن کوچک محسوب میشود ولی این نمایشگر ویژگیهای جذابی را ارائه میکند و در ضمن حداکثر روشنایی آن به ۱۱۰۰ نیت میرسد. در کنار اسپیکرهای استریوی فوقالعاده، باید به وجود جک هدفون هم اشاره کنیم که چنین مشخصهای در کمتر گوشی پرچمداری دیده میشود.
قلب تپندهی این گوشی اسنپدراگون ۸۸۸ است و ایسوس موفق شده حرارت تولیدی از جانب این چیپست را تا حد زیادی مهار کند. اگرچه حین انجام کارهای سنگین بدنهی گوشی تا حدی داغ میشود، اما در این میان عملکرد پایدار اسنپدراگون ۸۸۸ دچار اختلال نمیشود. دوربین دوگانهی این گوشی را میتوانیم به عنوان مهمترین نقطهی ضعف آن انتخاب کنیم. از سوی دیگر نباید عمر باتری طولانی ایسوس ذنفون ۸ را از قلم بیندازیم که بخش مهمی از این موضوع به لطف نرمافزار بهینهسازی شده امکانپذیر شده است.
بازنده – ذنفون ۸ فلیپ
در مورد این گوشی انتخاب کلمهی بازنده کمی سختگیرانه است اما با توجه به فرمت این مقاله، چارهای جز انتخاب این لغت نداریم. ذنفون ۸ فلیپ قیمت نسبتا بالایی دارد و نسبت به نسل قبلی با ارتقای چندان زیادی روبرو نشده است. مهمترین مشخصهی آن بهرهگیری از دوربین چرخان است که به تنهایی نمیتواند ضعفهای آن را پوشش دهد.
با وجود تمام این نکات، نمیتوانیم جذابیت این گوشی را کتمان کنیم. اگرچه باید اذعان کنیم که ظاهرا ایسوس به اندازهی مدل استاندارد ذنفون ۸ برای این گوشی وقت صرف نکرده است. به عنوان مثال نمایشگر آن رفرش ریت ۹۰ هرتز را ارائه میدهد، بدنهی گوشی ضد آب نیست و همچنین از جک هدفون هم استفاده نشده است. البته از سوی دیگر، از دوربین تلهفوتو و باتری بزرگتر ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد.
برنده – راگ فون ۵
راگ یکی از مهمترین برندهای ایسوس محسوب میشود که هر ساله چندین گیمینگ را راهی بازار میکند. در همین راستا، ایسوس چند سالی است که وارد بازار گوشیهای گیمینگ شده و در این حوزه از چندین گوشی گیمینگ قدرتمند و همهفنحریف رونمایی کرده است. برخی بر این باور هستند که افزایش محبوبیت گوشیهای گیمینگ به لطف شرکت ایسوس محقق شده است. با وجود افزایش شمار گوشیهای گیمینگ، در سال ۲۰۲۱ ایسوس راگ فون ۵ بار دیگر موفق شد توجهات زیادی را جلب کند.
ایسوس برای ساخت این گوشی به انواع و اقسام جزئیات توجه زیادی نشان داده است. به عنوان مثال اگرچه بسیاری از گوشیها در سال ۲۰۲۱ با اسنپدراگون ۸۸۸ راهی بازار شدهاند، ولی ایسوس به لطف توجه ویژه به مدیریت حرارت، نرمافزار و چندین مورد دیگر توانسته عملکرد بهتری از این چیپست بیرون بکشد. همین توجه به جزئیات را میتوانیم در بخشهایی مانند بهینهسازی نرمافزار و امکانات نمایشگر ببینیم.
بازنده – اکوسیستم لوازم جانبی راگ فون ۵
با وجود اینکه راگ فون ۵ یکی از بهترین گوشیهای گیمینگ محسوب میشود، اما اکوسیستم وسایل جانبی آن نسبت به گذشته افت کرده است. در کمال تعجب، برخی از وسایل جانبی نسلهای قبلی این گوشی دیگر با راگ فون ۵ سازگار نیستند و همین موضوع اعتراضات زیادی به همراه داشته است. البته ایسوس هیچوقت مدعی سازگاری وسایل جانبی این گوشیهای گیمینگ با نسلهای بعدی نشده اما در هر صورت این شرکت میتواند وسایل جانبی این گوشیها را طوری طراحی کند که تا چند سال با نسلهای مختلف گوشیهای سری راگ فون سازگار باشند.
از دیگر مشکلات لوازم جانبی این گوشی میتوانیم به فن اکسترنال راگ فون ۵ اشاره کنیم که کیفیت آن نسبت به گذشته افت داشته است. همچنین برخلاف گذشته، کاربران دیگر این فن را همراه با گوشی دریافت نمیکنند و باید آن را به طور جداگانه بخرند.
بازنده – گیجکننده شدن سری راگ فون ۵
ایسوس از جمله شرکتهایی است که در زمینهی نامگذاری گوشیهای خود سابقهی چندان درخشانی ندارد. خانوادهی اصلی راگ فون ۵ از سه مدل استاندارد، پرو و Ultimate تشکیل شده است. از طرف دیگر، باید به وجود مدلهای راگ فون 5s و 5s پرو هم اشاره کنیم که کاربران را بیش از پیش گیج میکنند. این گوشیها شباهتهای زیادی به یکدیگر دارند و تفاوت بین آنها چندان زیاد نیست. بنابراین یک کاربر تازهوارد که میخواهد یکی از گوشیهای گیمینگ ایسوس را بخرد، با چندین مدل مواجه میشود و گیج کردن مشتری هم اصلا اتفاق خوبی نیست.
بازنده – راگ فون 5s
گوشی راگ فون 5s برخلاف مدل استاندارد که از اسنپدراگون ۸۸۸ بهره میبرد، همراه با چیپست اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس راهی بازار شده است. چنین ارتقایی در کنار افزایش نیافتن قیمت، حداقل بر روی کاغذ به معنای جذابتر بودن این گوشی است. اما طبق بررسیهای صورت گرفته، چیپست این گوشی خیلی سریع داغ میکند و حتی سیستم خنککنندهی ایسوس هم نتوانسته از پس دفع حرارت این چیپست بر بیاید.
به همین خاطر در نهایت با گوشی هوشمندی مواجه میشوید که حین اجرای بازیهای سنگین بدنهی داغتری دارد و به دلیل همین موضوع، از نظر عملکردی هم نسبت به مدل استاندارد هیچ مزیت محسوسی ارائه نمیکند. به همین خاطر باید نام این گوشی را به عنوان یکی از بازندههای سال ۲۰۲۱ انتخاب کنیم.
منبع: GSM Arena