چرا باید ۲۰۰ هزار تومان برای بازی پیاده شویم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

با اینکه وقت زیادی برای بازی کردن ندارم، اما هنوز هم به هر کسی که می‌رسم، در اولین صحبت‌ام پیشنهاد خرید یک کنسول بازی می‌دهم. البته منظورم کسانی است که گیمر نیستند؛ وگرنه گیمرها که مطمئنا یکی دو کنسول و یک کامپیوتر درست و حسابی در خانه‌شان پیدا می‌شود.

قصه نگویم؛ به هر کسی که پیشنهاد خرید یک کنسول را می‌دهم، در اولین جمله‌اش از قیمت بالای بازی‌ها می‌نالد. البته بد هم نمی‌گوید. در حال حاضر باید برای خرید بازی‌های پلی‌استیشن۴ و ایکس‌باکس وان، نزدیک به ۲۰۰ هزار تومان پیاده شوید. قبل از هر چیز بیایید موضوعی را بررسی کنیم. بازی، یک سرگرمی گران است. منظورم هم برای مملکت و ملت ما نیست؛ منظورم برای مخاطبان اصلی‌اش است.

اگر ۲۰۰ هزار تومان برای خرید یک بازی هزینه کرده‌اید، آن‌ وقت است که ارزش‌اش را می‌دانید.

این همه بازی که دور و برمان پیدا می‌شوند، برای ما ساخته نشده‌اند. با این حال، همین بازی‌ها برای مخاطب اصلی‌شان هم گران هستند. در حال حاضر هر بازی در آمریکا ۶۰ دلار قیمت دارد. ۶۰ دلار کم نیست. به همین دلیل است که گیمرها نقد می‌خوانند. به همین دلیل است که سایت‌های مختلفی بازی‌ها را بررسی می‌کنند. البته دلایل ادبی و تاثیری که نقد روی پیشرفت صنعت دارد همگی به جای خود، اما گیمرها نقد می‌خوانند تا بدانند آیا باید ۶۰ دلار برای خرید فلان بازی هزینه کنند یا نه.

سوال اصلی: چرا بازی گران است؟ اگر بخواهم کوتاه بگویم، می‌توانم به مقدار زمانی که بازی سرگرم‌تان می‌کند اشاره کنم. اگر سینما در فرنگ ۳۰-۴۰ دلار هزینه دارد، نهایتا ۲ ساعت کسی را سرگرم می‌کند. اما یک بازی ۶۰ دلاری قرار است در بدترین حالت، ۱۰ ساعتی سرگرم‌تان کند؛ نقش‌آفرینی‌های چند صد ساعته هم که به جای خود.

Xbox_Games_Boxes

مشکلی بزرگ گریبان‌گیر گیمرهای مملکت ما شده است. متاسفانه بازی‌های کپی و دانلودی، گیمرهای ما را بد عادت کرده‌اند. البته اینکه خودم هم زمانی تا دل‌تان بخواهد بازی کپی می‌خریدم را انکار نمی‌کنم. زمانی که پلی‌استیشن۲ کنسول اصلی‌ام بود، با اینکه همیشه نقدها و سایت‌های بازی را می‌خواندم و کم و بیش انتخابی بازی می‌خریدم، باز هم ممکن بود روزی به میدان توپخانه بروم و با ۲۰ عدد بازی به خانه برگردم.

خودتان تصور کنید؛ ۲۰ عدد بازی را مفت خریده‌اید. خودتان چه قدر برای آن بازی مایه می‌گذارید؟ یک مثال کوچک می‌زنم. ساخت هر شماره‌ی جی‌تی‌ای یا متال گیر، ۷-۸ سالی طول می‌کشد؛ یعنی نزدیک به یک دهه، عده‌ای شب و روز در استودیویی نشسته‌اند تا این بازی که شما آن را با قیمتی کمتر از هزار تومان خریده بودید را بسازند.

هنوز هم کسانی را می‌شناسم که خوب بودن یک بازی را با حجم‌اش می‌سنجند؛ یعنی می‌گویند: “آیا فلان بازی ارزش ۲۰ گیگابایت دانلود را دارد؟!”

PS4Games

در حال حاضر، اگر ۲۰۰ هزار تومان برای خرید یک بازی هزینه کرده‌اید،، ارزش‌اش را می‌دانید. لحظه‌ای درنگ کنید؛ خودتان فکر کنید چگونه از بازی‌های اصل‌تان مراقبت می‌کنید و قربان صدقه‌شان می‌روید. بگذارید ساده بگویم: تازه صنعت بازی را درک کرد‌ه‌اید. بازی گران است؛ بازی ارزشمند است و از همه مهم‌تر، هزینه‌ای که برای خرید یک بازی کرده‌اید، صنعت گیم را زنده نگه داشته. آن همه بی‌خوابی‌هایی که یک عده بازی‌ساز کشیده‌اند، به هدر نرفته است.

قیمت بازی‌ها بالاست. این موضوع را نمی‌توان انکار کرد. نگذارید این موضوع مانع بازی کردن‌تان بشود. از این پس حسابی نقد و بررسی بخوانید، وب‌سایت‌های بازی را دنبال کنید و انتخابی بازی بخرید. این قول را به شما می‌دهم: یک پلی‌استیشن۴ یا ایکس‌باکس وان به همراه جی‌تی‌ای ۵ یا فیفا بخرید و تا ماه‌ها همین‌ها سرگرم‌تان خواهند کرد. بقیه‌ی بازی‌ها هم به موقع به کلکسیون‌تان اضافه خواهند شد.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲۶۱ دیدگاه
  1. essi

    با گفته های امیرحسین میرزایی اصلا موافق نیستم و کاملا مخالفم. حقوق یه کارگر اروپایی مثل کشور المان ماهی ۳۵۰۰ یورو هست که هزینه ۶۰ دلاری یه بازی واسش مثل ۳۰ تا ۵۰ هزار تومنه که پول ناچیزیه واسش نسبت به درامدش. اما واسه ما ایرانیا چی؟ با حقوق ثابت اداره کار ماهی ۷۰۰ و ۸۰۰ تومن میشه بازی ۲۰۰ تومنی خرید؟ اگه بخریم که دیگه باید نون شب نخوریم! همه که پولدار نیستن. هزینه کنسول و مخصوصا بازی هاش نسبت به درآمد ما ایرانیا خیلی خیلی بالا و گرونه. هرچقدرم که جناب امیرحسین میرزایی میگی قبلش بریم نقد بخونیم تا بازی که میخریم ارزشش رو داشته باشه نداره اگه قیمت هر بازی بین ۲۰ تا ۵۰ تومن هزینش بود بله ارزشش رو داره اما نه با حقوق ۷۰۰ تومن. وقتی هیچ سرکت بازی سازی حاظر نیست سرور و یا زبان پارسی و … رو واسه بازیاش رو پشتیبانی کنه پس انتظار پول از ما هم نداشته باشه. چطور میشه زبان عرب و ترکی و خیلی زبان های دیگه تو بازی ها هست اما پارسی نیست؟ مگه ما چیمون از اونا کمتره؟ من خودم عاشق مجموعه بازی های prince of persia و mortal kombat هستم و حاظرم پول نسخه زبان پارسیشو بدم تا بفههم موضوع بازی و داستانشون چیه نه اینکه فقط پلی کنم و از گیم پلی لذت ببرم. ولی چون زبان انگلیسیم خوب نیس مجبورم تو سایت های ایرانی بگردم یکم راجب داستان بازی بخونم. در اخر یکم منطقی باش اقای امیرحسین میرزایی و الکی جنبه داری. هر وقت قیمت بازی به قیمت اصلی خودش و پیشتیبانی و … واسه ما ایرانیا رسید و اونوقت مردم بازم کپی رایت کردن انوقت بیاین همچین مقاله ای بنویسین
    دیجی کالا لطفا تایید کن کلی وقت گذاشتم

    1. رضا

      درسته. اینم جالبه که بدون اشاره به اینکه هیچ بازی سازی زبان فارسی و اینهمه گیمر رو توی دستور کارش قرار نمیده اما این ور یسری گیمر باکلاس و لوس که صرفن نیازمند کمی سرگرمی هستن و براشون دویست تومن با بیست تومن تفاوت سنگینی نداره، میخوان خودشونو وصل به شبکه ی جهانی گیم بدونن و تمرین جهانی شدن و فرهنگی شدن کنن، نه عزیز من اونا اگه برای اون زحمات شبانه روزی ای که به قول شما حاصل عرق ریختن یه تیمه از ایران توقع پول دراوردن داشتن حداقل برای همون پرنس او پرشیا زبان فارسی رو پشتیبانی میکردن. ما توی برنامه ی اونا نیستیم فعلن. هروقت لای برنامه هاشون جایی باز کردن ما هم خودمونو وفق میدیم. یادتون نره قدم اول از سوی فروشنده ست. نه مصرف کننده. دوستانی که میگن گیم رو باید به قیمت اصلی خرید و باید به کپی رایت احترام گذاشت دارن برعکس عمل میکنن. کپی رایت وقتی معنا داره که قیمت یه بازی برای یه دانش آموز قیمت سنگینی نباشه. رفقای گیمر عزیز و باانصاف و دلواپس!!!!

      1. essi

        دقیقا باهات موافقم. هزینه کنسول ps4 حدودا بگیم یک و نیم میلیون هزینه ۵تا بازی میشه یه میلیون. هزینه اینترنت پر سرعت …. هزینه خرید اشتراک psn و ….. رو حساب کن بنظرتون ما رعایت نمیکنیم یا اونا؟ اونا پول یه بلیط سینما رو میدن یه بازی میخرن اما ما چی؟ یکسوم یا حتی نصف پول حقوقمون! بازی پرنس او پرشیا که راجب ایرانه حتی زیرنویس فارسی هم نداره! کدوم بازی میتونی نام ببری که واسه ما ایرانیا سرور اراعه دادن؟ همین بازی کانتر استرایک اگه پینگت بره رو ۱۰۰ دیگه نمیتونی بازی کنی دیگه چه برسه بازی کال او دیوتی که باید رو سرورهای روس پلی کنی! شما حقوق و درامد یه شهروند امریکای اروپایی رو در نظر بگیر قیمت بازی ها رو همینطور بعد خودت دو دوتا چهارتا کن ببن پی به چیه! کدوم منطق میگه ما باید یه بازیو ۲۰۰ هزارتومن بخریم؟ در صورتی که حقوق خیلی ها ۸۰۰ هم نیست!!! بله منطق کسایی که ۲۰۰ تومن پول یه ادامسه واسشون! بازم میگم وقتی که هیچ شرکت سازنده بازی بازیهاشو واسه ما ایرانیا پشتیبانی نمیکنه و هزینه کنسول و بازی قیمت معقولانه ای ندارن پس ماهم مجبوریم اینارو دور بزنیم و به قانون کپی رایت برسیم. قیمت هر بازی باید بین ۲۰ تا ۵۰ تومن باشه نه ۲۰۰!! اینم بدونین هر کلایی مثلا موبایل قیمتش تو هر کشوری فرق میکنه مثلا ممکنه گوشی ایفون ۶ تو امریکا اینقد بفروش بره اما تو هند ارزون تر. یعنی قیمتارو بر حسب بازار اون کشور میسنجن

    2. فرهاد

      به نظر بنده اکه گیمر کلا ۴ ملیون یه جا خرج کنه و یه لپتاپ یا کامپیوتر بخره میتونه تا پنج سال بهترین بازی ها رو با کمترین قیمت بازی کنه خدا رو شکر الان کمپانی های بزرگ لپ تاپ و کامپیوتر لپتاپ های گیمینگ نارائه کرده با گرافیک و رم بالا که میتونی یه بازی رو با کیفیت فول اچ دی ۲k و۴k بازی کنی.

  2. رضا

    عجب منطق مسخره ای.
    پول بازی را میدهی پس قدرش را خواهی دانست. بازی گران است پس ملزم به خرید مجلات تفسیر بازی میشوید و رونق کسب و کار نقد صنعت بارزی را پیش میبرد.

    خب من این منطق رو معکوس میخونم.
    هرچه بازیها رایگان در اختیار گیمرها قرار بگیرد میزان فراگیری صنعت گیم افزایش خواهد داشت و همچنین این فشردگی تجربه از سوی مصرف کنندگان موجب سرعت بخشیدن به پیشرفت و استعلای سلیقه و ریزبینی مصرف کننده و به تبع آن تولیدکننده میشود. در عین حال میتوان شاهد تسریع روزافزون موجهای هنری در صنعت گیم بود که روز به روز گیم را بیشتر به زبانی برای ارائه ی اثر هنری و جایگزینی قابل تکثیر و به مراتب کاملتر از سینما تبدیل میکند.

  3. مصطفی

    من الان یک ساله پی اس ۴ دارم تا حالا بازی بالای ۱۵۰ نخریدم و اکثر بازی ها رو بعد تموم کردن با کمی اختلاف قیمت تونستم تعویض کنم و بازی دیگه ای رو بگیرم

  4. شهاب

    سلام آقای میزایی ببخشید میخواستم بپرسم میشه تماسی با پشتیبانی شرکت سونی برقرار کنید و ازشون بپرسید که آیا ps4.5در راه است ممنون میشم جواب بدید با تشکر از شما.

  5. سعید

    آقا سخن شما کاملا حق است راسه که ما خیلی بد عادت شده ایم بازی ها حقیقتا ارزش این قیمت را دارند
    تا زمانی که در ایران قانون حق تکثیر ((Copyright)) فقط محدود مؤلفان و مصنفان و هنرمندانه وضعیت همینه
    به نظر من این کار هم غیر قانونی و هم گناه وهم… است
    تقریبا کامل شدن این قانون در ایران غیرممکه چون هزاران سایت واسه اینا هستن

  6. ناشناس

    متاسفانه تو این کشور گیمرها خیلیی اذیت میشن.
    من نوجوون با هزار جور بدبختی پول توجیبی و … ۲-۳ سالمو جمع کردم xboxone گرفتم با ۸ تا بازی و بالاخره چند تا هدیه مایکروسافت.
    اومدم آنلاین بازی کنم نت درست حسابی نبود. اومدم نت خوب خریدم باید کلی پول دیگه واسه لایو میدادم. همینجورم این چرخه ادامه پیدا میکنه.
    الانم منتظرم برم the division رو بخرم تا یه مدت سرگرمی داشته باشم واسه تابستون.

  7. سعید افشار

    سلام، این که بازی ها گرونه بحثی نیست ولی باید در نظر گرفت که آیا ارزشش داره ؟ من با نویسنده کاملا موافقم من فقط fifa 16 خریدم و دوتا بازی ORDER و god of war کادو گرفتم. هر روز fifa بازی میکنم و باهاش لذت می برم هرچند تنهایی بازی می کنم و در کنار دوستان که به جای خود. خوشبختانه ما راههای دور زدن همه چیو تو این مملکت یاد گرفتیم و کپی کاری تو این مورد جواب نمی ده و بجای اون خریدو فروش بازی های دست دوم یا به اصطلاح ( یوز ) جایگزین شده که تو هر مغازه یا پیج اینستا بری می تونی عوض کنی که دوستان اشاره کردن. الان ۳۰ سالمه و هنوز از بازی کردن لذت می برم و بنظرم ارزشش بیشتر از هرچیزی هست.

  8. Javad

    سلام خدمت دوستان عزیز بنده کارمند هستم با حقوق نه چندان خوب و متاهل، یک سالیه که کنسول محبوب پلی ۴ رو خریدم بنظر من برای لذت بردن از علایقت هزینه هم باید براش بکنی من وقتی بازیه آخرین ما (last of us) رو تو پلی ۴ تموم کردم واقعاً تا یکی دو روز تو کما بودم (یا همون تو کف) الان صنعت گیم تو جهان فوق العاده پیشرفت کرده و بسیار شبیه به فیلم شده و داستان های بازی ها قوی تر از هرزمان شدند. بنده به شخصه از هربازی که هزینه کردم براش بیشتر از کنسول قبلیم پلی ۳ لذت بردم. چون روی بازی تمرکز میکنی و با خوندن نقد ها واقعاً درکت از بازی چند برابر میشه داستان بازی رو حسش میکنی. ولی اگه به بازی دل ندی فقط به فکر تموم کردنشی و دو روز بعدازت بپرسن داستانش چی بود احتمالاً چیزی یادت نیاد چون مثل انجام دادن یک عمل که به گردنته بازی رو تموم کردی. شما باید بازی هایی مثل FIFA 16 و gta (نسبت به ثلیقه دوستان) رو تو آرشیو داشته باشی بعد میتونی یک بازی رو کارده بگیری و بعد از تمون کردنش تو یکی دو هفته نهایتاً (تو اکثر گیم ها) اون رو ببری و با هزینه کم تعویض کنی
    بازی های پیشنهادی: Order – The Last of us – Uncharted Colletion – Gta v – Fifa 16 – witcher 3 – killzone – (بزودی Uncharted 4) و بسیاری از بازی های دیگه که نمیخوام قصه تعریف کنم…! :))

  9. علیرضا

    یا شاید من هم باید کامپیوتر رو بذارم کنار برم سراغ ps4 !

  10. علیرضا

    البته منظورم از دیجی کالا… بازی های کامپیوتریش بود!
    ۴ Ps ها و xbox ها همه اصلن . من اون ها رو ندیده بودم . خب برای کامپیوترم بیارید لطفا 🙂

  11. علیرضا

    آقای میرزایی من با صحبت شما کاملا موافقم و اعتقاد دارم هر کسی باید نتیجه ی زحماتش رو ببینه حالا چه بازی ساز باشه چه نویسنده ی کتاب چه خواننده و بازیگر و… و با این کپی های غیر قانونی که در اینترنت و به خصوص سایت های تورنتی مثل pirate bay عرضه میشن مخالفم.
    به علاوه واقعا حس میکنم وقتی یک بازی یا یه فیلم یا کتاب رو با قیمت اصلیش میخری به این زودی ها ازش سیر نمیشی و واقعا ازش لذت کامل رو می بری ولی اگر به صورت رایگان دانلودش کرده باشی یا با قیمتی بسیار ارزان و کرک شده خریده باشیش اون طور که باید باهاش حال نمیکنی و اصلا حالشو نداری بازی رو تا آخر پیش ببری
    ولی شرایط کشور ما طوریه که نمیتونی هر بازی رو به صورت اصل بخری .به خصوص اگر مثل من توی یک شهرستان نسبتا دور افتاده زندگی کنید. مثلا خود من تا حالا بازی اصل گیرم نیومده ولی براش حتی تا تهرانم رفتم . پس همیشه مجبور شدم از همین کپی های غیر قانونی استفاده کنم .
    مثلا یه بازی مثل life is strange که خودتون هم به اون اشاره کردید رو خیلی دوست داشتم و اپیزود اولش رو که دانلود کردم تاثیر عمیقی روم گذاشت و گفتم این حتما بهترین بازی ایه که تا حالا دیدم . با این وجود اصلا دلم نمیخواست که بقیه ی اپیزود ها رو هم اینطوری دانلود کنم . اینترنتو زیر و رو کردم به سایت خود بازی مراجعه کردم به سایت هایی مثل steam سر زدم اما هیچ کجا رو پیدا نکردم که بتونم بخرمش چون بازی برای ایران ارائه نمیشد. حتی یه سایت ایرانی هم پیدا نکردم که حالا با همون قیمت ارزون ۵ و ۶ تومن بفروشه که لا اقل یه پولی بالای بازی داده باشم دلم خوش شه ولی نبود که نبود.
    حتی این رو هم بگم که خود دیجی کالا (! ) بازی هاش رو با قیمت بسیار ارزون ۲ و ۳ تومن ارائه میده!
    حالا به هر حال اگه جایی رو سراغ دارید که ما هم بتونیم بازی ها رو به صورت اصل خریداری کنیم لطفا بگید!

  12. مهدی

    به نظر من هیچی مقرون به صرفه تر از pc نیست البته pc هم یه ایرادهایی داره به عنوان مثال برای کپی یه بازی چند وقت طرف یا گیمرباید صبر کنه بازی کرک میشه الان اگه شما دقت کرده باشید اکثر بازیها بین console و pc مشترک هست مثل بازیهایی چون فوتبال جی تی ای مدال افتخار کال اف دیوتی وغیره خوب چه کاری هست ادم بره ۲۰۰۰۰۰ هزار تومان پول بده خب همین بازیها رو ادم تو pc بازی میکنه دیگه من خودم واقعیت یه مدت بود بازی نمیکردم دوباره میخوام یه pc قوی جمع بکنم دوباره بازی کنم با تشکر از اقای میزایی و همچنین دیجی کالا

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما