عمیقترین چاه زمینگرمایی جهان در ایسلند حفر میشود
پروژهای جدید در کشور ایسلند شروع شده که در آن پوستهی زمین را آنقدر حفاری میکنند تا به ماگمای مذاب برسند. محققان امیدوارند که بتوانند با این روش به یک منبع پایدار تولید انرژی دست پیدا کنند.
براساس اطلاعات منتشر شده در این پروژه، نزدیک به ۵ کیلومتر در عمق زمین سوراخ میشود که پیش بینی میشود بتوان این محل را به عنوان داغترین چاه دنیا نام برد. دمای این چاه بین ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ درجهی سانتیگراد خواهد بود.
انتظار میرود که در این منطقه بخار ابر بحرانی وجود داشته باشد که میتوان به وسیلهی آن ۵۰ مگاوات الکتریسیته تولید کرد که این میزان ۱۰ برابر بیشتر از روشهای سنتی چاههای زمین گرمایی است. استفاده از انرژی زمین گرمایی در سالهای گذشته بیشتر مورد توجه قرار گرفته که در اکثر آنها هم باید زمین را حفاری کرد و از گرمای طبیعی زمین برای تولید الکتریسیته استفاده کرد.
کشور ایسلند یکی از بهترین مکانها برای استفاده از انرژیهای زمین گرمایی است و چشمههای آب گرم زیاد در آن وجود دارد و به همین دلیل چاههای زمین گرمایی زیادی در آن حفر میشود.
ایدهی پروژهی جدید از اشتباهی در سال ۲۰۰۹ نشات میگیرد. در آن زمان برای حفر یک چاه زمین گرمایی، ۲ کیلومتر در پوسته زمین حفاری شد. برای آزمایش هم مقدار زیاد آب به داخل این حفره ریخته شد تا میزان انرژی تولید شده را اندازهگیری کنند. نتیجهی آن چیزی فراتر از تصورات بود و نزدیک به ۳۰ مگاوات انرژی بهدست آمد.
حالا از اواسط مرداد ماه پروژه حفر چاه جدید آغاز شده و اگر همه چیز به خوبی پیش برود میتوان انرژی بیش از ۵۰ هزار خانه را از آن بهدست آورد که این میزان در روشها فعلی به ۵ هزار خانه میرسد.
منبع: sciencealert