۱۵ فوت کوزه‌گری برای عکاسی نوزاد به سبک حرفه‌ای‌ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
15 ترفند مخفی برای عکاسی نوزاد به سبک حرفه‌ای‌ها

همیشه در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های مختلف عکس‌های متنوع و زیبایی از نوزادن می‌بینید. عکس‌هایی با پوزیشن‌های خاص، صحنه آرایی‌های خیره کننده یا خنده‌های طبیعی و شیرین نوزادان که از تماشای آن‌ها سیر نمی‌شوید. البته تعداد کمی از این عکس‌ها در آتلیه گرفته شده و بقیه توسط والدین و در خانه ثبت شده است. چطور می‌شوددر خانه اینطور حرفه‌ای عکاسی نوزاد انجام داد؟

در این مطلب از دیجی‌کالا مگ قرار است ۱۵ راز مخفی یا به اصطلاح فوت کوزه‌گری عکاسی نوزاد را به شما بگوییم تا از این به بعد مثل عکاس‌های حرفه‌ای از کودکان و نوزادان تصاویر خاطره‌انگیز و زیبا ثبت کنید.

۱. نور همه چیز است

قوانین عکاسی از نوزاد

نور طبیعی می‌تواند تنها چیزی باشد که برای گرفتن عکس‌های شگفت‌انگیز به آن نیاز دارید. نور غیرمستقیمی که از پنجره می‌آید، می‌تواند متناسب‌تر از نور چراغ فلاش دوربین باشد؛ البته به این شرط که نور به صورت ملایم بتابد. پرده‌های سفید نازک می‌توانند جادو کنند. در زمان عکاسی مطمئن شوید که نوزاد را در زاویه‌ی ۴۵ تا ۹۰ درجه نسبت به پنجره قرار داده‌اید تا نور از پیشانی به سمت پایین بتابد.

گزینه‌ی دیگر، قرار دادن نوزاد در کنار یک منبع نور مناسب است. سایه‌هایی که روی چهره‌ی نوزاد ایجاد می‌شود، می‌تواند برجستگی‌های صورت را در عکس بهتر نشان دهد. هیچ وقت مرکز تابش نور را روی بینی نوزاد قرار ندهید، چون تمام زیبایی‌های چهره از بین می‌رود.

اگر تصمیم دارید عکس‌ها را در فضای باز بگیرید، از ساعت طلایی استفاده کنید. نور طلایی همان نور گرمی است که در زمان بعدازظهر می‌تابد. همچنین نور صبح‌ها بهترین نور برای عکاسی است، پس اگر به دنبال ثبت عکس‌هایی با نور رویایی هستید صبح‌ها را از دست ندهید.

۲. زوایا می‌توانند عکس شما را عالی یا خراب کنند

رعایت این نکته که در زمان عکاسی سر نوزاد نسبت به بقیه‌ی بدنش بالاتر باشد بسیار مهم است. در غیر این صورت، عکس شما شبیه به عکس نوزادی است که از هواپیما پرت شده است. اگر راهی وجود ندارد که سر نوزاد به این شکل قرار داده شود، دوربین خود را بچرخانید!

۳. هرگز سراغ بینی نروید

هرگز، هرگز و هرگز با فوکوس روی بینی نوزاد عکس نگیرید.

۴. با دوربین خود آشنا شوید

عکاسی نوزاد

اگر از زمان خرید دوربین خود این کار را به تعویق انداخته‌اید، حالا زمان آن است که دفترچه‌ی راهنمای دوربین خود را باز کنید. همچنین هزاران ویدیوی آموزشی در اینترنت درباره‌ی استفاده از تنظیمات دوربین وجود دارد. هر دوربینی متفاوت است، اما بعضی از موارد عمومی است و می‌توانید آن‌ها را به راحتی یاد بگیرید. آشنایی کامل با دوربین به شما این امکان را می‌دهد که فرآیند ایجاد تصاویر را درک کنید و در نتیجه، عکس‌های بهتری ثبت کنید.

۵. قواعد ترکیب را بشناسید

چند قانون ساده برای ترکیب فضا و سوژه وجود دارد که در اینجا می‌خوانید. با رعایت آن‌ها می‌توانید عکس‌های حرفه‌ای بگیرید:

  • هیچ وقت سوژه‌ی اصلی را در وسط قرار ندهید، یا حداقل سعی کنید از قرار دادن آن خودداری کنید تا ترکیب تصویر جذاب‌تر شود. هیچ مشکلی در استفاده از فضای منفی وجود ندارد.
  • بهتر است صورت نوزاد به سمت دوربین باشد.
  • فضای جلوی نوزاد باید بیشتر از فضای پشت آن باشد.
  • تا حد امکان از قاعده‌ی سوم استفاده کنید. تصور کنید عکس شما توسط دو خط عمودی و دو خط افقی به نسبت یکسان به نه قسمت مساوی تقسیم شده است. مهم‌ترین عناصر تصویر باید در امتداد این خطوط یا در نقاط تقاطع آن‌ها قرار بگیرند.

۶. به وسایل زیادی نیاز ندارید

نوزادان به تنهایی آنقدر زیبا هستند که به هیچ وسیله‌ی تزئینی دیگری برای عکاسی نوزاد نیاز نداشته باشید. پوشیدن یک لباس بامزه، در دست داشتن عروسک یا پوزیشن‌هایی که برای لحظات کوتاهی به خود می‌گیرند خودشان بهترین تزئین برای کادر عکاسی هستند.

۷. آماده باشید

عکاسی نوزاد

احتمالاً سخت‌ترین قسمت، همین بخش است. خیلی از مادران می‌گویند ساعت‌ها منتظر خندیدن نوزاد می‌مانند تا بتوانند از او عکس بگیرند. پس بهتر است همیشه دوربین یا تلفن همراه خود را در دسترس داشته باشید. هر چه بیشتر از نوزاد خود عکس بگیرید، او با دوربین آشناتر خواهد شد و در نتیجه، شما قادر خواهید بود عکس‌های طبیعی بیشتری ثبت کنید.

۸. به پس زمینه توجه کنید

سعی کنید پس زمینه را ساده نگه دارید تا نوزاد شما مرکز واقعی عکس باشد.

۹. نوزاد خوشحال، عکس‌های بهتری دارد

قبل از آماده کردن دوربین مطمئن شوید که نوزادتان استراحت کرده، غذا خورده و راحت است. زمانی از روز را برای عکاسی در نظر بگیرید که نوزادتان بهترین حالت را دارد. تجربه می‌گوید نوزادان صبح‌ها خوش اخلاق‌تر و خندان‌تر هستند.

۱۰. شخصی‌سازی کنید

فراموش نکنید که این نوزاد کودک شماست. آیا می‌خواهید عکس‌های او کاملا شبیه عکس‌های دیگران باشد؟ قطعا پاسخ منفی است. پس به جای اینکه تلاش کنید عکس‌هایی شبیه به عکس‌های پینترست یا عکس‌های آتلیه‌ای دوستانتان بگیرید، عکاسی نوزاد را به شخصیت خودتان بدهید. عکس‌ها را در محیط‌هایی که برای شما و خانواده‌تان معنی دارد بگیرید. به یاد داشته باشید که وقتی این تصاویر را سال‌ها بعد مشاهده می‌کنید، احساسات بیشتری با خود به همراه خواهند داشت.

۱۱. فراموش نکنید نوزادان به سرعت رشد می‌کنند

اگر این نوزاد اول شماست، قطعا باور این موضوع برایتان سخت است چون مغز خسته از نخوابیدن‌های مکرر شما خاطرات هفته‌های اول را تقریبا به صورت کامل پاک کرده است. اما وقتی از همان روزهای اول از عکاسی نوزاد انجام دهید بعدا با نگاه کردن به عکس‌ها متوجه خواهید شد که او چقدر کوچک بوده و با چه سرعتی رشد کرده است.

۱۲. خودتان را در کادر عکس قرار دهید

عکاسی از نوزاد

احتمالا پس از زایمان و یا بعد از یک شب بیداری و بی‌خوابی دیگر، اصلا احساس آمادگی برای عکاسی با خانواده را ندارید. اما سعی کنید خودتان را در تعداد زیادی از عکس‌ها در کنار خانواده‌ی خود قرار دهید. سال‌ها بعد، وقتی فرزندانتان به آن عکس‌ها نگاه می‌کنند، اهمیتی نمی‌دهند ظاهر شما چقدر خسته بوده است. آن‌ها می‌خواهند بدانند در زمان کوچک بودنشان، شما همراهیشان کرده‌اید.

۱۳. همیشه نسخه‌ی پشتیبان داشته باشید

همیشه از تمام عکس‌ها چند نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید. برای این کار می‌توانید از سرویس‌های ابری، کارت حافظه و هارد درایو استفاده کنید.

۱۴. شبکه‌های اجتماعی برنامه‌ای برای ذخیره‌ی عکس‌ها نیست

وقتی عکس‌ها را در شبکه‌های اجتماعی آپلود می‌کنید حجم آن‌ها به شدت کم می‌شود و در نتیجه کیفیت تصویر پایین می‌آید. پس از شبکه‌های اجتماعی به عنوان محلی برای ذخیره‌ی عکس‌ها استفاده نکنید و حتما یکی دو نسخه از فایل‌های اصلی عکس را به عنوان نسخه‌ی پشتیبان نگه دارید.

۱۵. ایمنی را فراموش نکنید

برای عکاسی نوزاد چه نکاتی باید بلد باشیم

برای گرفتن عکس از نوزاد اول و همیشه باید راحتی و ایمنی بدن او را در نظر بگیرید. در زیر بعضی از حالت‌های جالب عکاسی نوزاد را می‌بینید که واقعا تهدید بزرگی برای سلامتی و زندگی نوزاد است:

  • حالت قورباغه که در آن سر نوزاد روی دستانش استراحت می‌کند.
  • حالت کیسه‌ی سیب‌زمینی که نوزاد در آن در شکل یک کیسه سیب‌زمینی پیچیده می‌شود و تنها سر و گاهی دست‌هایش  بیرون می‌آید و به نظر می‌رسد که به تنهایی و بدون هیچ پشتیبانی ایستاده است.
  • حالت نوزاد در دستان که در آن به نظر می‌رسد که نوزاد در هوا معلق است.
  • حالت آویزان در سبد که نوزاد یا در یک سبد آویزان شده با طناب قرار داده می‌شود ممکن است در یک پارچه یا دستمال پنبه‌ای پیچیده شده و از یک شاخه‌ی درخت آویزان شده باشد.

تمام این حالت‌ها با استفاده از فتوشاپ انجام می‌شوند و هیچ وقت نباید نوزاد شما واقعا در این پوزیشن‌ها قرار بگیرد. مهم‌ترین نکته که هرگز نباید آن را فراموش کنید این است که در زمان عکاسی نوزاد، هرگز او را تنها رها نکنید.

مرور کلی

چگونه از نوزاد عکاسی کنیم

عکاسی نوزاد یک کار به ظاهر سخت است که کمتر کسی در آن مهارت دارد. اما در این مطلب به شما ۱۵ ترفند و توصیه را آموزش دادیم تا بتوانید به راحتی با یک دوربین ساده، یا حتی دوربین موبایل، از نوزادتان عکس‌های حرفه‌ای و زیبا بگیرید.

منبع: dinkyfeet



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X