۱۵ سریال ممنوعه که در دوران پخش جنجال به پا کردند
سریال یکی از جذابترین شکلهای داستانگویی است که بخاطر اینکه یک داستان را در مدت زمانی طولانیتر از یک فیلم روایت میکند، میتواند در موضوعات داستان بیشتر عمیق بشود یا به عنوان یک برنامهای که طولانی مدت در حال پخش شدن است، منبع سرگرمی مداومی برای مخاطبان خود باشد؛ ولی گاهی موضوعاتی در این آثار مطرح میشوند به قدری موضوعاتی مشکلدار باشند که اثر بخاطر آن تبدیل به یک سریال ممنوعه بشود. دلایل ممنوعیت سریالها معمولاً از قابل درک تا عجیب و غریب متغیر است. دیدگاههای مذهبی، محتوای جنسی، طنز، مباحث سیاسی، توطئه های تاریک یا حتی مشکلات شخصی صاحبان قدرت، اغلب به عنوان برخی از مسائلی که نهادهای نظارتی با آنها مشکل دارند، باعث ممنوعیت سریال شدهاند. بعضی از این سریالها به دلایل بیمنطقی از تلویزیون حذف شدهاند و بعضی از آنها دلایل محکمی داشتهاند که نهادهای نظارتی جلوی پخش این سریالها را بگیرند. در هر صورت، این سریالهای ممنوعه در تاریخ نام خود را ثبت کردهاند و همچنان موضوعاتی که باعث ممنوع شدن آنها شده توسط مخاطبان مورد چالش و بحث قرار میگیرند.
۱۵- پوکمون (Pokémon)
- سال پخش: 1997-امروز
- بازیگران: بیل راجرز، اریک استوارت
- شبکه بخش کننده: تیوی توکیو
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 7.۵ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 80 از ۱۰۰
دلیل اینکه این سریال در پایینترین بخش این لیست قرار دارد، این است که به نسبت دیگر آثار این لیست، محدودترین دورهی ممنوعیت را داشته است. «پوکمون» یکی از محبوبترین انیمههای تاریخ ژاپن است و ممنوع شدن آن به صورت موقت، بخاطر چند ثانیه از یک قسمت به خصوص از این سریال است. در این قسمت از سریال، برای مدت چند ثانیه بر روی تصویر، رنگ قرمز و آبی پشت سر هم با سرعت شروع به چشمک زدن میکند. با اینکه این اتفاق فقط برای چند لحظه است، ۶۰۰ بچه در سرتاسر ژاپن بخاطر تشنج از دیدن این تصویر به بیمارستان منتقل شدند. سریال «پوکمون» بخاطر ایجاد چنین فاجعهی گستردهای، به مدت یک سال ممنوع شد و این قسمت به خصوص نیز هیچوقت در خارج از ژاپن به نمایش درنیامد. این نشانگر این بود که حتی سریالی با محبوبیت «پوکمون» نیز از اینکه در لیست سریالهای ممنوعه قرار بگیرد مستثنی نیست.
۱۴- مش (M.A.S.H)
- سال پخش: 1972-۱۹۸۳
- بازیگران: آلن آلدا، وین راجرز
- شبکه بخش کننده: سیبیاس
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۵ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰
سریال «مش» یکی از محبوبترین سریالهای آمریکایی در زمان خودش بود؛ به حدی که قسمت آخر آن یکی از پربازدیدترین قسمتهای تاریخ تلویزیون شد؛ ولی دولت کره جنوبی کاملا مخالف اشتیاق کشور آمریکا برای این سریال بود. سریال «مش» حول و حوش یک بیمارستان جراحی ارتش ایالات متحده در طول جنگ کره جنوبی متمرکز است و کرهایها را به عنوان افرادی که به شدت نیازمند منابع پزشکی آمریکاییها بودند به تصویر میکشد. همچنین شخصیتهای کرهای داستان فاقد عمق شخصیتی بودند و حتی بعضی از بازیگران آنها اصلا کرهای نبودند. بیشتر فیلم و سریالهای آمریکایی که آنها در حال انجام مأموریت در دیگر کشورها نشان میدهد، اغلب آمریکاییها را با اقتدار و ناجی و مردمان کشورهای دیگر را به عنوان کشاورز، پناهنده و صنعتگر به تصویر میکشد. با اینکه این تصویر کشاورزی در مورد کرهی جنوبی زمان تصویری درستی بوده چون در آن زمان کره جنوبی به پیشرفتی که امروزه دارد دست نیافته بود، ولی رهبری کره جنوبی تشخیص داد که نشان دادن این سریال که افراد کره جنوبی را وقیح و کشاورز و بیسواد نشان میدهد وجهی خوبی برای کشور ندارد و این سریال را در لیست سریالهای ممنوعه تا به امروز قرار داده است.
۱۳- رنجرهای قدرتمند (Mighty Morphin Power Rangers)
- سال پخش: ۱۹۹۳-۱۹۹۵
- بازیگران: آستن جان، والتر امانوئل جونز
- شبکه بخش کننده: فاکس کیدز
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۶.۶ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۸۰ از ۱۰۰
سریال «رنجرهای قدرتمند مورف شونده» که به صورت عامه با نام «رنجرهای قدرتمند» شناخته میشود، یک سریال مشهور دهه نود میلادی است که به دلایل عجیبی، مشکلات زیادی را همراه خود داشته است. یکی از کشورهایی که سفت و سخت در مقابل این برنامهی مخصوص کودکان ایستاده، کشور مالزی است که هیئت سانسور آن به دلایل اخلاقی، این سریال را در لیست سریالهای ممنوعه قرار داده است و دلیل سانسور این سریال، وجود کلمهی «مورفین» در اسم آن است. مورفین که در واقع اشاره به کلمهی مورف شدن (تبدیل شدن) در زبان انگلیسی دارد، باعث شد که دولت مالزی آن را به عنوان تشویق به مصرف مورفین توسط کودکان برداشت کند. اینکه مقامات بیش از حد واکنش نشان دادند یا نگرانی آنها قابل توجیه است، خود جای بحث دارد ولی نمیتوان انکار کرد که امکان استفاده از راه حلهای جایگزین برای این کشور وجود داشته است؛ برای مثال بسیاری از کشورهای دیگر که سریال را با نام خلاصه شدهی «رنجرهای قدرتمند» از شبکههای خود پخش کردند و به مشکلی برخورد نکردند.
۱۲- تئوری بیگ بنگ (The Bing Bang Theory)
- سال پخش: 2007-۲۰۱۹
- بازیگران: جیم پارسونس، سایمون هلبرگ
- شبکه بخش کننده: سیبیاس
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 8.۱ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 81 از ۱۰۰
معمولا دولت کشورها زمانی که موضوعی را ممنوع یا سانسور میکنند، دلایل خود برای این کار را ارائه میدهند، ولی وقتی دولت چین ناگهان یکی از تحسینشدهترین کمدیهای دهههای اخیر را بدون هیچ توضیحی وارد سریالهای ممنوعه کرد، باعث شوک تماشاگران چینی شد. پیش از قرار گرفتن سریال «تئوری بیگ بنگ» در سریالهای ممنوعه، این سریال برای مدت قابل توجهی در چین در حال پخش بود؛ برای همین قابل درک بود که مخاطبان این سریال عصبی بشوند. بعد از چندین سال سکوت، بالاخره دولت چین به این سریال اجازه پخش داد ولی همانطور که موقع ممنوع کردن توضیحی در مورد این اتفاق نداد، پس از دادن چراغ سبز از دادن هرگونه توضیح در مورد این اقدام خود اجتناب کرد.
۱۱- دکتر هو (Doctor Who)
- سال پخش: 1963-امروز
- بازیگران: دیوید تینات-مت اسمیت
- شبکه بخش کننده: بیبیسی
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 8.۶ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 90 از ۱۰۰
به نظر میرسد که مقامات چینی نگران هستند که نابغههای کشور، مفاهیمی که در آثار علمی-تخیلی به تصویر کشیده میشود را به واقعیت تبدیل کنند؛ بنابراین در اقدامی برای جلوگیری از این رخداد، پخش یکی از طولانیترین سریالهای تاریخ را ممنوع کردند و آن را در لیست سریالهای ممنوعه کشور خود قرار دادند. «دکتر هو» در مورد یک فضایی با هیبت انسان است که با تاردیس خود، به نقاط مختلف زمان و مکان سفر میکند و دولت چین، فیلمها و برنامههای تلویزیونی که شامل سفر در زمان هستند را به هیچ عنوان قبول نمیکند و آن هم به این دلیل است که شهروندان باید از ارزشهای تاریخی کشور حمایت کنند و رهبران گذشته را تجلیل کنند. برای همین، هرچیزی که به بازنویسی تاریخ اشاره داشته باشد، دولت با ارزشهای خود مخالف میداند. دولت چین به تازگی بسیاری از درامهای آمریکایی را به این دلیل که فرهنگ غرب را تبلیغ میکنند نیز ممنوع کرده است در حالی که چنین محدودیتهای سنگینی برای فیلمهای هالیوودی اعمال نمیشود.
۱۰- نات لندینگ (Knots Landing)
- سال پخش: 1979-۱۹۹۳
- بازیگران: جیمز هوگتون، کیم لنکفورد
- شبکه بخش کننده: سیبیاس
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 6.۹ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 30 از ۱۰۰
دهه هشتاد، عصر طلایی سریالهای طولانی با درامهای پیچیده و پربیننده بود و بسیاری از سریالها در این دوره، با جذب مخاطبهای تلویزیونی متعدد، دورهای جدید را برای تلویزیون رقم زدند و «نات لندینگ» یکی از سریالهایی بود که الگوی بسیاری از سریالهای پس از خود شد و قشر تازهای از افراد را جذب تماشای سریال کرد. با این حال، بینندگان آفریقایی هرگز نتوانستند شگفتانگیز بودن این دوره را تجربه کنند؛ ولی دلیل قرار گرفتن این سریال در لیست سریالهای ممنوعه با دیگر موردهای این لیست تفاوت دارد. «نات لندینگ» بخاطر موضوعات سنگین به تصویر کشیده شده در سریال ممنوع نشده بود، بلکه برای اولین بار، پخش کنندهی سریال، عمدا از پخش آن در کشور آفریقای جنوبی خودداری کرد و دلیل این کار، عدم حمایت از رژیم وحشیانه آپارتاید آن زمان در آفریقای جنوبی بود. بسیاری از هنرمندان مشهور زمان، از همکاری با آفریقای جنوبی در زمان جلوگیری کرده بودند و آفریقای جنوبی در پاسخ نیز آثار آنها را ممنوع کرده بود. تمام این حرکات برای اعمال فشاری بود بر روی این دولت تا عدم حمایت خود را از اعمال دولت زمان آفریقا نشان بدهند.
۹- دوستان شاد درختی (Happy Tree Friends)
- سال پخش: 1999-۲۰۰۶
- بازیگران: وارن گراف، الن کانل
- شبکه بخش کننده: ماندو مدیا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 7 از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 61 از ۱۰۰
گول اسم بامزهی این سریال را نخورید. این سریال به هیچ عنوان برای کودکان نیست؛ در واقع برای هیچکس که به راحتی حالت تهوع میگیرد نیست. حالت کودکانهی این سریال، فقط یک لایهی زیبا کننده رویی است؛ برای این که بعد از مدتی، وحشتناکترین و منزجرکنندهترین اتفاقات ممکن در هر قسمت سریال رخ میدهد. میزان خون و دل و رودهای که در این کارتون کودکانه به تصویر کشیده میشود، از سری فیلمهای «اره» بیشتر است. اینکه کشورهای متعددی مانند روسیه، به کلی پخش این سریال را ممنوع کردهاند، موضوعی کاملا قابل درک است. برای کشورهایی که امکان رتبهبندی سنی محتوا را ندارند، کودکان به راحتی میتوانند این سریال را با یک اثر کودکانه اشتباه بگیرند و بعد از دیدن خشونت بیش از حد اثر، تأثیرات غیر قابل جبرانی در ناخودآگاه مخاطب جوان خود بگذارد.
۸- با وجود اینکه میدانم (Nevertheless)
- سال انتشار: 2021
- شبکه پخش کننده: جیتیبیسی
- بازیگران: هان سو-هی، سونگ کانگ
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 7.۱ از ۱۰
- امتیاز منتفدان راتن تومیتوز: 81 از ۱۰۰
سریال «با وجود اینکه میدانم» یک سریال موفق کرهای است که از یک کمیک وبتون مشهور اقتباس شده است که داستان دو جوان را روایت میکند که گذشتهی سیاهی را پشت سر خود گذاشتهاند و بخاطر همین گذشتهی دردناک خود، به یکدیگر جذب شدهاند ولی نمیتوانند بخاطر آسیبی که در گذشته دیدهاند، با یکدیگر باشند و در مورد عشق تردید دارند. داستان «با وجود اینکه میدانم» مانند تمام سریالهای کرهای درام است ولی چیزی که باعث جنجال برای این سریال شد، صحنههای مورد دار بیش از حد سریال بود که واکنش مخاطبان و نهادهای نظارتی را برانگیخت. در ابتدا تصمیم گرفته شد که فقط دو قسمت اول این سریال ممنوع شود ولی در نهایت با پخش شدن کامل سریال، «با وجود اینکه میدانم» بخاطر صحنههای متعدد غیر اخلاقی و موضوعات سنگین و سیاه داستان، به طور کامل به عنوان یک سریال ممنوعه کرهای دستهبندی شد. با این حال، این سریال در عرصهی بین المللی موفق عمل کرد و توانست مخاطبان بسیاری را در سرتاسر جهان جذب کند.
۷- گاو و مرغ (Cow and Chicken)
- سال پخش: 1997-۱۹۹۹
- بازیگران: چارلی ادلر، هاوارد موریس
- شبکه بخش کننده: کارتون نتورک
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 6.۵ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 65 از ۱۰۰
مانند بسیاری از انیمیشنهای سریالی دهه ۹۰ میلادی، «گاو و مرغ» هم شوخیهای بزرگسال را در میان برنامهی کودک جا میداد، ولی ممنوع شدن این سریال توسط کشور هند ربطی به محتوای آن نداشت. با توجه به اینکه در مکتب هندوئیسم، گاوها را حیواناتی مقدس میدانند، اینکه یک کارتون، گاو را با حالتی تمسخرآمیز به تصویر بکشد، دیر یا زود باعث قرار گرفتن این انیمیشن در لیست سریالهای ممنوعه میشد؛ ولی فقط هندیها با این انیمیشن مشکل نداشتند. شخصیت منفی این انیمیشن، شخصیتی به نام مرد سرخ بود که انگار یک نسخهی کمدی از شیطان بود که موفق میشد از گاو و مرغ کلاهبرداری کند. برای سرخپوستان، این تصاویر به این معنی بود که شیطان باهوش و زیرک است و این موضوع کاملا برای آنها غیر قابل قبول بود و انیمیشن را بیشتر شبیه به تمسخر هدفمند دین از دید آنها میکرد
۶- سیمپسونها (The Simpsons)
- سال پخش: 1989- امروز
- بازیگران: دن کاستلانتا، جولی کاونر
- شبکه بخش کننده: فاکس
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 8.۷ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 85 از ۱۰۰
در زمانی که سیمپسونها به تازگی به تلویزیونها آمده بودند، جنجالهای متعددی را بخاطر بسیاری از شوخیهای زمان خود به دنبال خود آوردند ولی جالب اینجاست که تبدیل شدن سیمپسونها به سریال ممنوعه، دلایلی دیگر از خود محتوای سریال داشت. در اقدامی برای رونق بخشیدن به صنعت انیمیشن کشوری، «سیمپسونها» در هیچ نقطهای از تاریخ در چین به نمایش در نیامد. میانمار، کشوری در آسیا، دلیل عجیبتری برای ممنوع کردن این سریال داشت و آن بخاطر رنگ زرد شخصیتها بود؛ چون رنگ گروهکهای شورشی این کشور زرد و قرمز است. در ونزوئلا، تناسب سنی دلیل ممنوع شدن این سریال بوده است؛ به این معنی که بخاطر اینکه «سیپمسونها» یک انیمیشن کارتونی است ولی با مخاطب بزرگسال، ونزوئلا پخش آن را ممنوع کرده است. بسیاری از شخصیتهای «سیمپسونها» جنجالی و خشن هستند؛ از این رو اقدام کشورها برای جلوگیری از تماشای سریال توسط کودکان موجه بود و اقدام کشورهایی مانند چین که به حفاظت بیش از حد از صنایع خود مشهور است نیز با توجه به سیاستهای کشور، اقدامی منطقی به نظر میآمد.
۵- پادشاه: سلطنت ابدی (The King: Eternal Monarch)
- سال انتشار: 2020
- شبکه پخش کننده: اسبیاس
- بازیگران: لی مین-هو، کیم گو-اون
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 8.۱ از ۱۰
- امتیاز منتفدان راتن تومیتوز: 86 از ۱۰۰
سریال «پادشاه: سلطنت ابدی» نمونهای دیگر از سریالهای ممنوعه کرهای است که فقط بخاطر چند صحنهی بهخصوص در سریال، در لیست سریالهای ممنوعه قرار گرفته است. علیرغم اینکه این درام به مدت هشت هفته متوالی، در رتبه اول جدول درامهای کرهای هفتگی قرار گرفته بود و در سال ۲۰۲۰ به محبوب ترینسریال کرهای در هند، مالزی، فیلیپین و سنگاپور تبدیل شد، اما در کره جنوبی با جنجال هایی روبرو شد. این جنجال پیش بینی نشده منجر به ممنوعیت این درام شد و آن را به موضوع داغ بین بینندگان درام های کره ای تبدیل کرد. این اثر یک درام کره ای عاشقانه علمی تخیلی است که داستان لی گون (لی مین هو)، سومین امپراتور کره ای از نسل خود را روایت میکند که با یک فلوت عرفانی که دارای قدرتهای ماوراء طبیعی است، ناخواسته دری مرموز را باز میکند و وارد دنیایی میشود که کره جنوبی به جای شاهنشاهی، تبدیل به کشوری جمهوری شده است؛ در واقع به کرهی جنوبی امروزی ارسال شده است. مشکل این سریال، به تصویر کشیدن غلط تاریخ کره است. کره در برههای از تاریخ تحت استعمار ژاپن بوده است و ژاپنیها جنایتهای زیادی را بر مردم این کشور اعمال کردهاند. در چندین نقطهی این سریال، لحظاتی از داستان به اشتباه به تصویر کشیده میشوند و حتی در نقاطی، از پرچم ژاپن به جای کره جنوبی استفاده شده است. این خطاها باعث شد که کارگردان اثر از مخاطبان عذرخواهی کند ولی جنجالهای پیش آمده، باعث ممنوعیت این اثر در کره جنوبی شد.
۴- پروندههای ایکس (The X files)
- سال پخش: 1993-۲۰۰۲
- بازیگران: دیوید دوکاونی- جیلین اندرسون
- شبکه بخش کننده: فاکس
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 8.۶ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 74 از ۱۰۰
سریال «پروندههای ایکس» یکی از بهترین سریالهای فراطبیعی در طول تاریخ سریالهای تلویزیونی است. سریالی که با موضوعات جنجالبرانگیز خود در طول دوران پخش، همیشه مخاطبان مختلفی را جذب میکرد؛ ولی یک قسمت بهخصوص از این سریال به قدری برای مخاطبان زمان خود شوکه کننده بود که به مدت ۳ سال، «پروندههای ایکس» در لیست سریالهای ممنوعه قرار گرفت. این قسمت از سریال با نام «خانه»، لحظاتی مانند رابطه بین اعضای خانواده، خاک کردن بچههای تازه به دنیا آمده و چندین تصویر وحشتناک و منزجرکننده را به تصویر میکشید. موضوع این قسمت به قدری وحشتناک بود که تبدیل به اولین قسمت در تاریخ سریال تلویزیونی شد که فقط برای بالای هجدهسال قابل تماشا بود. پس از پخش این قسمت، بسیاری از تماشاچیها و تهیه کنندهها احساس کردند که سریال زیادهروی کرده است و سریال را به مدت چند سال ممنوع کردند. در نهایت بعد از چندین سال، این قسمت یک بار و به مناسبت هالووین در تلویزیون به نمایش درآمد.
۳- نمایش دا علی جی (Da Ali G Show)
- سال پخش: 2000-۲۰۰۴
- بازیگران: ساشا بارن کوهن
- شبکه بخش کننده: اچ بی او
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 8 از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 92 از ۱۰۰
تولد تمامی شخصیتهای خیالی ساشا بارون کوهن از برنامهی تلویزیونی او با نام «دا علی جی» شروع شد. ساشا بارون کوهن تمام توان خود را به کار برد تا برنامهی خود را تبدیل به یک سریال ممنوعه کند؛ از به تمسخر گرفتن سرود ملی گرفته تا هجو چندین جنبه از فرهنگ کشورهای مختلف تا جایی که وبسایت این سریال توسط دولت به کلی مسدود شد. ولی یکی از بهترین اتفاقاتی که بخاطر این سریال رقم خورد، خلق شخصیت «بورات»، گزارشگر قزاقستانی بود که بعدا یک فیلم براساس این شخصیت ساخته شد که همان فیلم هم در لیست فیلمهای ممنوعه که نباید تماشا کنید قرار گرفت. در نهایت شخصیتهای خلق شده توسط ساشا بارون کوهن مورد تعریف و تمجید قرار گرفتند و ممنوعیت سریال در بسیاری از کشورها برداشته شد. پس از رأی گیری در راستای اینکه آیا مردم شخصیتهای «دا علی جی» را توهینآمیز تلقی میکنند، بیشتر مردم آن را توهینآمیز تلقی نکردند و حتی با پخش برنامه مشکلی نداشتند.
۲- پارک جنوبی (South Park)
- سال پخش: 1997-امروز
- بازیگران: تری پارکر- مت استون
- شبکه بخش کننده: کمدی سنترال
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 8.۷ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 80 از ۱۰۰
سریال «پارک جنوبی» بدون شک نام خود را به عنوان یکی از جنجالبرانگیزترین سریالهای تاریخ ثبت کرده است. کمتر سریالی در تاریخ بوده که تمام موضوعات ممکن از مذهب تا افراد مشهور و مسائل حساس اجتماعی را مدام به سخره گرفته باشد و بارها سازندههای آن مورد تهدید مرگ قرار گرفته باشند. امروزه تماشای «پارک جنوبی» در چندین کشور مختلف به کلی ممنوع است و حتی اگر پخش این سریال در بیشتر نقاط کشور آزاد باشد، تماشا و حتی داشتن چند قسمت از این سریال امری مجرمانه محسوب میشود. معروفترین مثال آن، «پارک جنوبی» برای قسمت ۲۰۰ و ۲۰۱ سریال، چنان موضوعات حساسی را به باد سخره گرفت که بخاطر تهدیدهای متعددی که پخش کننده سریال شد، به کلی این دو قسمت را از تاریخ سریال پاک کردند و در نهایت بعد از چندین سال، با سانسورهای شدید دوباره پخش کردند. نسخه سانسور نشدهی این دو قسمت از سریال همچنان نایاب هستند.
۱- فمیلی گای (Family Guy)
- سال پخش: ۱۹۹۹-امروز
- بازیگران: ست مکفارلن، ست گرین
- شبکه بخش کننده: فاکس
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: 8.۱ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: 65 از ۱۰۰
با توجه به اینکه این سریال مدام موضوعات مهمی را مورد تمسخر قرار میدهد، اینکه پخش «فمیلی گای» در بیش از ۱۰ کشور جهان ممنوع اعلام شده است امر عجیبی نیست. این سریال رکورد بیشترین میزان ممنوعیت برای یک سریال انیمیشینی را دارد. این سریال در اندونزی، تایوان، آفریقای جنوبی، روسیه، ویتنام، هند، ونزوئلا، مصر، مالزی، کره جنوبی و بسیاری از کشورهای دیگر در لیست سریالهای ممنوعه قرار گرفته است. از تمسخر گروههای مذهبی تا ترویج زن ستیزی در این سریال دیده میشود. موضوعی نیست که «فمیلی گای» آن را به باد تمسخر نگرفته باشد و این سانسور عظیمی که در سرتاسر جهان داشته، ریشه و دلایل محکمی دارد. حتی پخش بعضی از قسمتهای این سریال در بخشهایی از ایالت متحده نیز ممنوع اعلام شده است.
منبع: دیجیکالامگ
عالی