۱۴ شبیهساز اندروید برای اجرای اپلیکیشنهای موبایل روی کامپیوتر
دلایل بسیار زیادی وجود دارد که کاربران بخواهند از شبیهساز اندروید روی کامپیوترهای شخصی خود استفاده کنند؛ توسعهدهندگان اپلیکیشن بخواهند اپلیکیشن خود را قبل از عرضه به بازار تست کنند یا گیمرها بخواهند با ماوس و کیبورد به تجربه بازیهای موبایلی محبوب خود بپردازند. شاید هم فقط بخواهید یکی از این شبیهسازها را روی کامپیوتر نصب داشته باشید تا از مشکل سوییچ کردن دائمی بین پیسی و موبایل راحت شوید.
در هر صورت، انبوهی از شبیهسازهای اندروید برای کامپیوترهای شخصی عرضه شده و به اجرا در آوردن اپلیکیشنها، از هر زمان دیگر راحتتر است. در این مسیر، برخی از شبیهسازهای قدیمی و محبوب مانند Andy ،AmiduOS و Leapdroid کاملا از کار افتادهاند و راه را برای نرمافزارهای بهتر و قابل اتکاتر باز کردهاند. در این مقاله به دلایل استفاده از شبیهسازها میپردازیم و در ادامه ۱۵ شبیهساز اندروید برای کامپیوترهای ویندوزی و مک را معرفی میکنیم.
سه دلیل برای استفاده از شبیهساز اندروید
اولین و رایجترین دلیل، گیمینگ است. گیمرها با نصب شبیهساز اندروید روی کامپیوتر، تجربه بازیها را برای خودشان آسان میکنند. دیگر نه نیازی به سر و کله زدن با بازی است و نه سختافزاری که از پس گرافیک بالاتر از Medium برنمیآید. در اکثر مواقع استفاده از این شبیهسازها (حتی در بازیهای رقابتی) غیرقانونی نیست و مشکلی برایتان به وجود نمیآید. از بهترین شبیهسازهای اندروید میتوان به LDPlayer ،Bluestacks ،MeMu ،KoPlayer و Nox اشاره کرد.
دلیل رایج دوم، کار توسعه اپلیکیشن است. توسعهدهندگان اپلیکیشنها و بازیهای اندرویدی دوست دارند نتیجه کار خود را پیش از عرضه روی بیشترین دیوایسهای ممکن تست کنند. معمولا شبیهساز Android Studio برای چنین کارهایی کفایت میکند. اما Xamarin و Genymotion هم گزینههای خوب بعدی هستند.
آخرین دلیل، بهبود بهرهوری است. از آنجایی که کرومبوکها برای اجرای بهتر و ارزانقیمتتر اپلیکیشنهای اندرویدی بهترین هستند و بیشمار ابزار میان پلتفرمی وجود دارد، این دلیل به اندازه دو دلیل بالا رایج نیست. هر شبیهساز گیمینگ در نهایت شبیهساز نرمافزارهای افزایش بهرهوری هم هست. اما کاربرانی که نیازهای خاص و اندکی دانش دارند میتوانند ARChon و Bliss را امتحان کنند. حتی با این حال، در این عصر و در این روز، کروکبوکها برای اجرای اپلیکیشنهای اندرویدی روی اندروید یا موبایل، ایدئالترین گزینه هستند.
نکته مهم اینکه هیچکدام از شبیهسازهای این لیست آخرین ورژن اندروید را به اجرا در نمیآورند، مگر در نسخههای خاصی که برای توسعهدهندگان ساخته شده. خوشبختانه اکثر اپلیکیشنها و بازیها با ورژنهای قبلی اندروید سازگار هستند و بنابراین به مشکلی برنخواهید خورد. همه شبیهسازهای کنونی از اندروید ۷.۰ نوقا تا اندروید ۹.۰ پای پشتیبانی میکنند.
LDPlayer
قیمت: رایگان
LDPlayer یک شبیهساز اندروید مخصوص گیمرهاست که اندروید ۷.۰ نوقا را به اجرا در میآورد. این نرمافزار قابلیتهایی مهم برای گیمرها دارد که از جمله آنها میشود به تعیین دکمه دقیق، باز کردن چندین اپلیکیشن به صورت همزمان، نرخ فریم بالا و پشتیبانی از تنظیمات گرافیکی مختلف اشاره کرد. این یکی از معدود شبیهسازهای اندروید این لیست است که هر ماه بهروزرسانی میشود. تمام بازیهای برجسته فعلی با این شبیهساز اجرا میشوند و برخی بازیهای خاص مانند Free Fire را هم به صورت خاص بهبود داده تا برای مثال استفاده از هدشات خودکار آسانتر شود.
Android Studio’s Emulator
قیمت: رایگان
اندروید استودیو، کنسول پیشفرض توسعهدهندگان اندرویدی است. این نرمافزار ابزارهای متعددی برای کمک به ساخت اپلیکیشن و بازی اندرویدی دارد و در عین حال از یک شبیهساز داخلی هم برای تست آنها بهرهمند شده. راهاندازی این نرمافزار اندکی پیچیده است و زمان میبرد. بنابراین برای کاربران عادی به هیچ وجه توصیهاش نمیکنیم. توسعهدهندگان در عوض خوشحال میشوند که بدانند پشتیبانی از Kotlin هم وجود دارد و میتوانند آن را تست کنند.
ARChon
قیمت: رایگان
ARChon یک شبیهساز در معنای سنتی نیست. در واقع آن را از طریق یک افزونه برای گوگل گروم نصب میکنید و اپلیکیشنها و بازیها (البته با پشتیبانی محدود) روی مرورگر به اجرا درمیآیند. راه انداختن این شبیهساز چندان آسان نیست. ابتدا باید روی کروم نصبش کنید. بعد باید فایلهای APK اندروید را دریافت کرده و بارگذاریشان کنید. گاهی هم لازم میشود از یک ابزار برای تغییر فرمت فایل APK استفاده کنید تا با نرمافزار سازگاری بیابد.
به صورت کل، برای اینکه این شبیهساز اندروید به درستی کار کند، باید گامهای زیادی را بپیمایید. اما نکته مثبت اینکه ARChon روی هر سیستم عاملی که قادر به اجرای مرورگر کروم باشد (برای مثال مک او اس، لینوکس و ویندوز) به اجرا در میآید.
Bliss OS
قیمت: رایگان / هزینه دلخواه
Bliss یک شبیهساز اندک متفاوت با دیگر نرمافزارهای موجود در این لیست است که از طریق یک ماشین مجازی، نقش شبیهساز اندروید را برای پیسی ایفا میکند. اما در عین حال میتوانید آن را از طریق یک درایو USB روی کامپیوترتان به اجرا درآورید. بوت از طریق USB قطعا یکی از گزینههای عالی این نرمافزار برای کاربران حرفهای است که میخواهند در هر جا و به هر شکل به اپلیکیشنهای خود دسترسی داشته باشند. پروسه نصب Bliss در مجموع بسیار آسان است اما اگر هیچوقت ماشین مجازی خودتان را راه نینداخته باشید، میتواند شکلی اندک پیچیده به خود بگیرد.
متد نصب از USB حتی از این هم پیچیدهتر است اما به کامیپوترتان اجازه میدهد که اندروید را به صورت بومی و از طریق بوت به اجرا در آورد. به این ترتیب، Bliss نرمافزاری ویژه است. اگر تصمیم به استفاده از این شبیهساز اندروید گرفتید، پیشنهاد میکنیم یک بکآپ از سیستم عامل فعلی خود داشته باشید. ناگفته نماند که Bliss از اندروید اوریو پشتیبانی میکند که یکی از جدیدترین ورژنهای اندروید در میان تمام شبیهسازهای موجود در سطح اینترنت به حساب میآید.
Bluestacks
قیمت: رایگان / ۲ دلار در ماه
در میان شبیهسازهای اندروید، Bluestacks از بیشترین محبوبیت برخوردار است و چند دلیل برای این موضوع وجود دارد. پیش از هر چیز، این نرمافزار با ویندوز و مک سازگار است. علاوه بر این، Bluestacks یکی از اولین نرمافزارها در نوع خود بود که به خوبی اپلیکیشنهای اندرویدی را به اجرا در میآورد و هنوز هم به صورت مداوم بهروزرسانی میشود.
این شبیهساز به صورت خاص گیمرهای موبایل را هدف قرار داده و از نسخه چهارم به بعد، قابلیتهای متعددی مانند تعیین دکمه و تنظیمات مختلف را برای گیمرها به ارمغان آورده است. حواستان باشد که این یکی از سنگینوزنترین شبیهسازهای موجود در این لیست است و به تبع آن، بیشترین قابلیتهای ممکن را دارد. این را هم اضافه کنیم که Bluestacks سازنده MSI App Player هم بوده که یک شبیهساز معرکه دیگر به حساب میآید و برخی آن را حتی از Bluestacks هم بهتر میدانند. هر کدام را که میخواستید میتوانید تست کنید و قطعا از نتیجه به دست آمده رضایت خواهید داشت.
GameLoop
قیمت: رایگان
اپلیکیشن GameLoop که قبلا تحت عنوان Tencent Gaming Buddy شناخته میشد، یک شبیهساز اندروید دیگر برای گیمرها است. در واقع این نرمافزار آنقدر خوب از آب درآمده که شرکت تنسنت آن را شبیهساز رسمی بازیهای موبایل خود (نظیر کال آو دیوتی موبایل و پابجی موبایل) خوانده. البته که این شبیهساز با بازیهایی که توسط تنسنت ساخته نشدهاند هم سازگار است، اما نباید انتظار پشتیبانی رسمی از تمام بازیها را داشته باشید.
بر اساس تستهای ما، این نرمافزار بهراحتی دانلود و نصب شده و بازیها را هم بدون هیچ مشکل به اجرا درمیآورد. اما حواستان باشد که این یکی برای بهبود بهرهروی یا تست اپلیکیشن از سوی توسعهدهندگان آنقدرها خوب نیست. ولی اگر به دنبال تجربه بازیهای اول شخص و سوم شخص موبایل روی کامپیوتر هستید، GameLoop یک شبیهساز اندروید عالی به حساب میآید که مجموعهای از بازیهای جدید و محبوب را هم در خود جای داده.
Genymotion
قیمت: رایگان با گزینههای اضافی پولی
این شبیهساز اندروید عمدتا برای توسعهدهندگان ساخته شده و به شما اجازه میدهد که اپلیکیشنهایتان را روی مجموعهای وسیع از موبایلهای مختلف (بدون اینکه آنها را فیزیکی در اختیار داشته باشید) تست کنید. اما موضوع حتی از این هم جالبتر شده و نهتنها قادر به انتخاب دیوایس مد نظرتان هستید، بلکه میتوانید ورژن اندروید آن دستگاه را هم برای تست اپلیکیشن انتخاب کنید. برای مثال میتوانید به سراغ موبایل نکسوس وان با اندروید ۴.۲ بروید و بعد اپلیکیشن را روی نکسوس ۶ با اندروید ۶.۰ تست کنید.
این نرمافزار را به هیچ وجه به مصرفکنندگان عادی پیشنهاد نمیکنیم، اما Genymotion در هر صورت امکان استفاده رایگان از خدماتش را برای همه فراهم کرده. برجستهترین قابلیت نرمافزار هم این است که هم روی دسکتاپ و هم در فضای ابری به اجرا در میآید و اگر به کامپیوتری قدرتمند دسترسی نداشته باشید، سرورهای Genymotion مشکلتان را برطرف میکنند.
MEmu
قیمت: رایگان
MEmu یکی دیگر از آن شبیهسازهای اندرویدی است که هم به صورت مداوم بهروزرسانی میشود و هم بیشتر به مذاق گیمرها خوش میآید. یکی از بهترین قابلیتهای این نرمافزار، سازگاری با چیپستهای AMD و اینتل است. اکثر شبیهسازها با پردازندههای AMD سازگار هستند اما این تنها نرمافزاری است که به صورت خاص برای این قطعات بهینهسازی شده.
علاوه بر این، MEmu از اندرویدهای جلی بین، کیتکت و لالیپاپ پشتیبانی کرده و میتوانید یک اپلیکیشن یا بازی را چندین مرتبه باز کنید و به تست آنها بپردازد. حتی اگر گیمر نباشید هم میتوانید از MEmu برای افزایش بهرهوری استفاده کنید. آخرین بهروزرسانی نرمافزار در ماه نوامبر ۲۰۱۹ منتشر شد و تعیین دکمه هوشمند و همینطور بهبود فراوان در عملکرد کلی را با خود به همراه آورد.
Nox
قیمت: رایگان
و باز هم یک شبیهساز اندروید دیگر برای گیمرها. طبق معمول از تعیین دکمه روی کیبورد پشتیبانی میشود اما آنچه Nox را به گزینهای حقیقتا جالب تبدیل میکند، پشتیبانیاش از کنترلرهای بازی است. قابلیتهایی که Nox با خود به همراه میآورد حسابی جالب هستند و عملکرد کلی نرمافزار هم در اکثریت مواقع بسیار خوب است. با توجه به اینکه این شبیهساز به صورت کاملا رایگان عرضه شده و مداوم هم بهروزرسانی میشود، دلیلی ندارید که به سراغ آن نروید.
Phoenix OS
قیمت: رایگان
در بین شبیهسازهای موجود در این لیست، Phoenix OS از بقیه جدیدتر است و مثل اکثر نرمافزارهای مشابه امروزی، بیشترین توجه را به گیمرها نشان داده. اما وجه تمایز Phoenix OS با هر چیز دیگری، تجربه کاربری آن است که حس کار با دسکتاب را تداعی میکند و بنابراین برای افزایش بهرهوری معرکه است. این نرمافزار به صورت پیشفرض از سرویسهای گوگل پلی هم بهرهمند شده، اما بهروزرسانی آن سرویسها گاهی واقعا دشوار میشود. نقطه قوت این است که با پشتیبانی از این سرویسها، قادر به اجرای تمام اپلیکیشنها و بازیهای موجود در گوگل پلی خواهید بود. Phoenix OS اندروید ۷.۱ را به اجرا در میآورد که برای یک شبیهساز اندروید کاملا ایدئال است.
PrimeOS
قیمت: رایگان
PrimeOS در دنیای شبیهسازهای اندرویدی بسیار منحصر به فرد ظاهر میشود. در واقع این اصلا یک شبیهساز نیست. Prime OS بهعنوان یک پارتیشن روی کامپیوترتان نصب شده و به صورت بومی، اندروید را اجرا میکند. این نرمافزار به یک گیمینگ سنتر مجهز شده که پشتیبانی از ماوس و کیبورد و دسترسی به اکثر بازیهای اندرویدی را به همراه میآورد. به عبارت دیگر، PrimeOS شباهت بسیار زیادی به ChromeOS دارد. با این نرمافزار قادر به مولتیتسک، تماشای محتویات ویدیویی و تجربه بازیهای دلخواهتان خواهید بود.
Remix OS Player
قیمت: رایگان
Remix OS Player که توسط شرکت Jide ساخته شده، یکی از جدیدترین شبیهسازهای اندروید برای کامپیوترهای شخصی است. این نرمافزار از اندروید مارشملو پشتیبانی میکند که در قیاس با دیگر شبیهسازهای این لیست، نسبتا جدیدتر است. فرایند نصب نرمافزار بسیار آسان است و اکثر گیمرها از آنچه گیرشان میآید راضی خواهند بود. اگرچه قابلیتهایی مانند تولبار قابل شخصیسازی و اجرای همزمان چندین بازی، Remix OS را مانند نرمافزاری مخصوص گیمرها جلوه میدهد، اما رابط کاربری تروتمیز آن باعث میشود که برای افزایش بهرهوری هم ایدئال باشد. فقط حواستان باشد که توسعه هرچه بیشتر Remix OS Player متوقف شده و احتمالا عمرش بیشتر از یک یا دو سال را کفاف ندهد.
Xamarin
قیمت: رایگان / ورژن سازمانی پولی
Xamarin شباهت بسیار زیادی به Android Studio دارد. اصلیترین وجه تمایزش این است که میتواند به چیزهایی نظیر مایکروسافت ویژوال استودیو متصل شود تا محیط توسعه بزرگتری در اختیارتان بگذارد؛ هرچند که چنین قابلیتی لزوما یک مزیت نیست. علاوه بر این درست مانند Android Studio، این نرمافزار هم همراه با شبیهساز داخلی برای تست بازیها و اپلیکیشنها از راه میرسد.
در صورتی که منظورمان را واضح نرساندهایم، باید بگوییم که Xamarin را به هیچکس به جز توسعهدهندگان اپ پیشنهاد نمیکنیم. روند نصب اپلیکیشن برای مصرفکنندگان عادی بیش از حد دشوار است و شبیهساز آن هم به قدرتمندی Genymotion ظاهر نمیشود. استفاده شخصی از Xamarin رایگان است اما سازمانها باید برای استفاده از آن هزینههای مشخصی را بپردازند.
YouWave
قیمت: رایگان / ۲۹.۹۹ دلار
YouWave یکی از قدیمیترین شبیهسازهایی است که میتوانید برای اندروید پیدا کنید. اما آخرین بهروزرسانی آن در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. به این ترتیب، نرمافزار نه آنقدرها کهنه و نه آنقدرها مدرن است. ورژن رایگان YouWave دسترسی به اندروید آیس کریم ساندویچ را مهیا میکند و با پرداخت ۳۰ دلار، میتوانید به ورژن لالیپاپ دسترسی پیدا کنید. روند نصب این نرمافزار بسیار آسان است و هنگام کار با آن هم با مشکل عمدهای مواجه نخواهید شد. فقط حواستان باشد که خبری از قابلیتهای مخصوص گیمرها نیست و بیشتر به افرادی میخورد که به دنبال افزایش بهرهوری و شاید هم گاهی گیمینگ سبک هستند.
از آنجایی که سالها از آخرین بهروزرسانی YouWave میگذرد، خرید نسخه پریمیوم آن به هیچکس پیشنهاد نمیشود و ورژن رایگانش برای افرادی که به دنبال یک شبیهساز برای ورژنهای قدیمیتر اندروید میگردند کفایت میکند.
آیا ویندوز ۱۱ میتواند شبیهساز اندروید خوبی باشد؟
مشکل شبیهسازها و ماشینهای مجازی این است که به بخش قابل توجهی از منابع سیستم نیاز دارند. زیرا این برنامهها در کنار ویندوز سیستم، یک سیستمعامل کامل دیگر را اجرا میکنند و همین فرایند فشار زیادی به کامپیوتر وارد میکند. همین موضوع بزرگترین نقطه ضعف شبیهسازها به حساب میآید. چنین راهکاری تجربه کاربری چندان ایدهآلی را ارائه نمیکند و همچنین باید به افت عملکرد سیستم هم اشاره کنیم.
اپلیکیشنهای اندرویدی برای اجرا در ویندوز ۱۱ نیازی به استفاده از شبیهساز ندارند. ویندوز ۱۱ از یک تکنولوژی شرکت اینتل موسوم به Intel Bridge Technology استفاده میکند که یک نوع کامپایلر محسوب میشود و به اپلیکیشنهای اندروید اجازه میدهد به صورت Native یا همان بومی در ویندوز اجرا شوند. باید خاطرنشان کنیم اهمیت این فناوری به همین اصطلاح «نیتیو» برمیگردد.
به زبان بسیار ساده، فناوری IBT به ویندوز ۱۱ اجازه میدهد اپلیکیشنهای اندروید را به عنوان اپلیکیشنهای ویندوز اجرا کند. به همین خاطر بدون اینکه توسعهدهندگان کاری انجام دهند، این اپلیکیشنها بدون فشار زیاد بر سیستم ویندوزی اجرا میشوند.
برای اطلاع از نحوه اجرای اپها و بازیهای اندروید در ویندوز ۱۱ میتوانید به این مقاله مراجعه نمایید.
منبع: Android Authority
تاز گی ها بازی بیلیارد8ballpollدر هیچ یک از شبیه سازها بخصوص بلوستیک.نوکس.ال دی پلی.حتی دموده ها هم اجرا نمیشه نمیدونم دلیلش چیه.بقیه بازی ها و برنامه هارو به خوبی اجرا میکنن من رو تک تکشون اجرا کردم نشده من الان ۳سال بود داشتم به صورت حرفه ای این بازی رو انجام میداد کاملا هم به شبیه سازها اشنا هستم .نمیدونم فکر کنم خود بازی دسترسی شبیه سازهای اندروید رو به این بازی بسته.دلیلشو نمیدونم.
به نظر من برنامه LDPlayer بهتر شود چون سیستم آنها همه فارسی است. و آنها دارای خدمات مشتری خوب فارسی هستند.ما می توانم ساده تر برای شیبه ساز استفاده می کنم
سلام بعد از بلو استکس بهترین شبیه ساز برای گیمرا کدومه؟
گیم لوپ
game loop
Bluestacks رو دارم روی کامپیوتر، خیلی وقته!
روش دارم کالاف دیوتی موبایل بازی میکنم! میتونم بگم فوقالعاده است!
اینقدر بازی راحت و حرفه ای هست که انگار نسخه های کالاف خود pc رو بازی میکنم!
بازی کردن روی شبیه ساز خیلی راحت تره از طرفی مثل موبایل مشکل مصرف باتری نداره و باعث داغ شدن و لگ افتاده بازی نمیشه
بلو استکس چندتا نسخه پختلف داره، تو کدومشا نصب کردی ، من یه دوسه تا نصب کردم نشد
بسته به سیستمت باید دانلود کنی ، از کافه اپس بپرس کمکت میکنه که برات چه سیستمتی مناسب . بعد از نصبشم میتونی پرفورمنس رو تغییر بدی و بسته به سیستمت میزان رم مصرفی شبیه ساز رو ببری بالا
کدوم نسخه اش؟