آیدین آغداشلو رکورد ۱۲ میلیارد تومانی در سیزدهمین حراج تهران ثبت کرد
سیزدهمین حراج تهران در شرایط کرونایی و به صورت آنلاین برگزار شد و آیدین آغداشلو با یک تابلوی دو لت توانست رکورد قابل توجه ۱۲ میلیارد تومانی از خودش به جای بگذارد. در شرایطی که سال گذشته رکورددار دوازدهمین حراج تهران نقاشی از حسین زندهرودی به ارزش ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود.
تابلوی «خاطرات امید» نقاشی اثر آیدین آغداشلو با کف قیمت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و سقف قیمت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در حراجی تهران عرضه شد اما در نهایت رقمش تا ۱۲ میلیارد تومان بالا رفت و به همین رقم به فروش رسید.
مجموع فروش سیزدهمین حراج تهران ۸۷ میلیارد و ۹۴۲ میلیون تومان بود که رقم قابل توجهی است و نشان میدهد تب و تاب خرید آثار هنری در کمال تعجب در دورهی کرونا افزایش پیدا کرده است. برعکس دو حراج قبلی که تعداد آثاری که خریداری نشدند نسبتا زیاد بود امسال تقریبا همهی آثار در محدودهی قیمتگذاری شده به فروش رفتند.
از آثار مهم حاضر در سیزدهمین حراج تهران میشود به عکسی از عباس کیارستمی اشاره کرد. «سفید برفی» که تصویر یک تنهی درخت در برف بود بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان قیمتگذاری شده بود که در نهایت ۷۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
اثر بدون عنوان فریده لاشایی در محدودهی قیمتی بین یک میلیارد تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نهایت یک میلیارد تومان فروخته شد.
از ژازه تباتبایی دو اثر در حراج تهران حضور داشت که یکی به قیمت ۲۸۰ میلیون تومان و دیگری ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
آیدین آغداشلو رکورددار سیزدهمین حراج تهران که البته رکورد کل دوازده دورهی قبلی را هم زد، متولد آبان ۱۳۱۹ در شهر رشت است. این هنرمند ۸۰ ساله که کار گرافیک و نقد فیلم هم در کارنامهاش دارد در نقاشیهایش به شدت متأثر از دوران رنسانس است.
اول از دیجی کالا بابت پوشش خبری خوبش تشکر میکنم.
در ثانی باید بگم کافیه یکی از آثار یک نقاش به قیمت گزاف فروش بره تا بقیه آثارش هم قیمت شون بره بالا!
کلا قیمت گذاری رو نقاشی از ذوق هنری خارج شده. در اثبات این حرف همین کافی که بخاطر همین حراج و بمب خبری، الان یه کاغذ بدی دست همین آغداشلو خط خطی کنه ، قیمتش از اثر یه نقاش جوان که یه ماه روش کار کرده بیشتره.
هنر کشور باید از مافیا بازی و سرمایه داری خارج بشه.
والا مشخص شد که کارشون کاملا کپی بوده و از روی نقاشیای دیگه کپی میکردن و همینطور خریدار هم از دوستان خودشون بودن.
کار کپی نیست…کاری که آقای آغداشلو انجام میدن یه سبک مهم در دنیای نقاشیه که بخشی از یک نقاشی قدیمی رو برمیدارین و عینش رو میکشین و فقط یک نکته ش رو تغییر میدین…درحقیقت گفتگوی نقاش امروزیه با نقاشی که در قدیم اون اثر رو کشیده. کار مرسومیه در همهی جهان و اتفاقا نشان از تسلط اون نقاش به تاریخ هنر داره.