۱۲ میلیارد دلار رمز ارز در ۱۰ سال گذشته به‌ سرقت رفته است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
رمز ارز

از زمان عرضه‌ی بیت‌کوین در سال ۲۰۰۹ تا کنون، فناوری بلاک‌چین و بازار رمز ارزها راه پر فراز و نشیبی را طی کرده‌اند. هر دو فناوری به تکنولوژی‌های پیشرویی تبدیل شده‌اند که انقلابی در صنایع بزرگ ایجاد کرده‌اند و فرصت‌های مناسبی برای ایجاد صنایع جدید پیش روی ما قرار داده‌اند.

سرعت رشد این فناوری‌ها، توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران را جلب کرده است که این سرمایه‌‌گذاری‌ها برای رشد و به‌کارگیری رمز ارزها و بلاک‌چین بسیار سودمند خواهند بود. با این حال، نبود قانون‌گذاری یا نظارت موثر بر بسیاری از رمز ارزها به‌ معنای نبود محافظت قانونی از سرمایه‌گذاران است.

از زمان خلق بیت‌کوین، معادل ۱۲ میلیارد دلار از دارایی سرمایه‌گذاران در بازار رمز ارزها به سرقت رفته است. اما چه کسانی این مبلغ را به جیب زده‌اند و این ثروت اکنون کجاست؟

۱۲ میلیارد دلار رمز ارز چگونه به سرقت رفت؟

طبق گزارشی که از سوی Atlas VPN منتشر شده است، بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده توسط Crystal Blockchain، از ژانویه‌ی ۲۰۱۱ تا دسامبر ۲۰۲۱ بیش از ۱۲ میلیارد دلار سرمایه در بازار رمز ارزها به‌ سرقت رفته است. با توجه به این داده‌ها، محبوب‌ترین روش برای سارقان، نفوذ به سیستم امنیتی صرافی‌های رمز ارزهاست و سوء استفاده از پروتکل DeFi و کلاه‌برداری‌ها در جایگاه‌های بعدی هستند.

اولین رخنه‌ی امنیتی به یک صرافی رمز ارز در سال ۲۰۱۱ و برای صرافی Mt. Gox رخ داد. در نتیجه‌ی این اتفاق، بیش از ۸۵۰ هزار بیت‌کوین به سرقت رفت که در آن زمان معادل ۴۵۰ میلیون دلار ارزش داشت. میزان دارایی به سرقت رفته از بازار رمز ارزها تا سال ۲۰۱۴ به ۶۴۵ میلیون دلار افزایش پیدا کرد و این رشد همچنان ادامه داشت تا سال ۲۰۲۱ که به ۳/۲ میلیارد دلار رسید.

رمز ارز

اگرچه استفاده از آسیب‌پذیری‌های امنیتی جذاب‌ترین راه برای سارقان رمز ارزهاست، آمار نشان می‌دهد کلاه‌برداری‌ها سهم بیشتری در از دست دادن ثروت سرمایه‌گذاران دارند. طبق اطلاعات منتشر شده، سهم کلاه‌برداری‌ها ۶۰ درصد از کل دارایی‌های از دست رفته است.

کلاه‌برداران بیشتر در کمین کاربران جدید و سرمایه‌گذارانی هستند که اطلاعات کمی از سازوکار بازار دارند و نمی‌دانند چطور باید پلتفرم‌های معتبر صرافی‌های رمز ارز را از پلتفرم‌های نامعتبر تشخیص داد. البته نباید فراموش کرد که خلاء قانون‌گذاری و نظارت بر رمز ارزها هم نقش مهمی در آسیب‌پذیر کردن کاربران و سرمایه‌گذاران در مقابل مجرمان دارند.

در نهایت، هک DeFi به‌عنوان سومین روش مجرمان برای سرقت رمز ارزها معرفی می‌شود. همچنین، این روش جدیدترین متد سارقان است که در سال ۲۰۲۰ استفاده از آن را ‌آغاز کردند و به کمک آن حدود ۱۴۹ میلیون دلار از صرافی‌های DeFi به‌ سرقت بردند. این روش در سال ۲۰۲۱ به سرعت به یک ترند تبدیل شد و ارزش دارایی‌های به سرقت رفته با استفاده از آن با جهشی قابل توجه به ۱/۷ میلیارد دلار رسید.

کلاه‌برداری‌ها کار را برای پذیرش بیشتر رمز ارزها دشوار کرده‌اند

گرچه رخنه‌های امنیتی رایج‌ترین روش برای سرقت رمز ارزها هستند، هک‌های DeFi هم در یک سال اخیر به محبوبیت زیادی به‌دست آورده و کلاه‌برداری‌ها نیز بیشترین سهم را در از دست رفتن دارایی سهام‌داران در یک دهه‌ی گذشته به‌ خود اختصاص داده‌اند. همانطور که ذکر شد، این مشکلات به‌دلیل خلاء‌های قانونی و نظارتی بر بازار رمز ارزهاست.

البته واقعا نیازی به نظارت دولتی وجود ندارد، چون پلتفرم‌های صرافی رمز ارز می‌توانند با به‌کارگیری سیستم‌های KYC (شناسایی مشتری) هویت کاربران خود را شناسایی کنند و بازیگران مخرب را تشخیص دهند. اما متاسفانه افزایش از دست رفتن دارایی‌های کاربران به سود کلاه‌برداران و مجرمان سایبری، توانسته بر دیدگاه عموم مبنی بر پذیرش رمز ارزها به‌عنوان یک روش سرمایه‌گذاری مطمئن تاثیر منفی بگذارد.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما