شما بگویید؛ Canon یا Nikon؟
وقتی نوبت به خرید دوربین عکاسی میرسد، تقریبا همهی مردم به یاد دو برند مشهور کانن و نیکون میافتند. این دو شرکت ژاپنی سالهاست که نه بازار ایران، بلکه بازار کل دنیا را تسخیر کردهاند. اگر بخواهید دوربین DSLR بخرید، تقریبا جز کانن و نیکون به شما پیشنهاد نمیشود و این دو سلطان بلامنازع ساخت DSLR هستند.
در بازار دوربینهای غیر DSLR، این دو برند ناخواسته فضا را برای سازندگان دیگر مثل سونی، فوجیفیلم، سامسونگ و پاناسونیک باز کردهاند. مثلا اگر میخواهید دوربین بیآینه با لنز قابل تعویض بخرید، بهتر است از بین فوجیفیلم یا سونی انتخاب کنید. به طور مشخص در بازار دوربینهای کامپکت، نیکون طرفداران خیلی زیادی ندارد. مردم ترجیح میدهند از بین برندهای فوقالذکر یا کانن انتخاب کنند.
نیکون شرکتی کاملا قدیمی است و در آستانهی صدمین سالگرد تاسیسش قرار دارد. کانن در سال ۱۹۳۷ تاسیس شد و ابتدا قطعات اپتیکیاش را در کارخانههای نیکون تولید میکرد. این دو نه فقط در زمینهی ساخت دوربینهای عکاسی و فیلمبرداری، بلکه به طور کلی در ساخت کالاهایی مثل پرینتر، میکروسکوپ، دستگاه فتوکپی، تجهیزات اندازهگیری آزمایشگاهی و غیره فعال هستند.
کانن و نیکون اکنون سرسختترین رقبای بازار دوربینهای دیجیتال هستند. دست کم میتوان گفت که این رقابت از دههی ۱۹۸۰ و زمانی که آنها کم کم درحال از رده خارج کردن رقبای اروپایی و ژاپنی خود بودند، شروع شد. در برهههایی از تاریخ، مثل زمانی که در سال ۱۹۸۷ سامانهی EOS کانن معرفی شد، کانن به یکباره از نیکون فاصله گرفت و به نظر رسید میتواند رقیبش را از دور خارج کند تا بازار تک قطبی شود. در همین دههی ۲۰۰۰ شاهد بودیم که چگونه کانن ۵D مارک ۲ توانست با توانایی فیلمبرداری Full HD کاری کند که نیکون D700 کاملا به حاشیه برود. در دو سه سال اخیر نیکون هرچه توان داشته در معرفی دوربینهای DSLR جدید با نوآوریهای مختلف گذاشته تا رقیبش را پشت سر بگذارد. اکنون دست کم در بازار دوربینهای DSLR، نیکون و کانن شانه به شانهی یکدیگر میزنند و تقریبا برابر هستند. کانن بیشتر روی قابلیت فیلمبرداری دوربینهایش و فوکوس خودکار مداوم آنها در Live View کار کرده و نیکون تمرکزش را روی کیفیت عکس گذاشته است. میتوان گفت که خیلی اوقات نمیتوانیم بین انتخاب دو مدل رقیب از دوربینهای DSLR نیکون و کانن نظر قاطعی بدهیم چرا که درست مثل بنز و BMW، هر دو خیلی خوب هستند. با این حال همیشه بحثهایی در بین عکاسان حرفهای وجود داشته که مثلا نیکون برای عکاسی استودیویی یا کانن برای عکاسی ورزشی بهتر است. یا کانن مناسب عکاسی نجومی است و نیکون مناسب نیست. همچنان چنین بحثهایی کاملا محل مناقشه هستند.
در بازار دوربینهای کامپکت و به خصوص کامپکت سطح پیشرفته، واقعیت این است که کانن کاملا عملکرد بهتری دارد و مردم سری G و Gx این شرکت را خیلی دوست دارند. حتی در کامپکتهای ارزانقیمت هم کسی زیاد سراغ دوربینهای نیکون نمیرود. به نظر میرسد که نیکون بیشتر تمرکز خود را روی حرفهایترها و کاربران DSLR گذاشته و امید زیادی به بازار رو به افول کامپکتها که دائما از طرف گوشیهای هوشمند تهدید میشود، ندارد.
ولی تجربهی شما از انتخاب بین این دو برند، دست کم در زمینهی خرید دوربین چیست؟ شما کدامیک را میپسندید؟ آیا مثل ما آنها را رقبایی خیلی نزدیک میدانید که بسته به رده و سری، هرکدام میتوانند بر دیگری برتریهایی داشته باشند یا قاطعانه یکی را بهتر از دیگری میدانید؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام خسته نباشید من تازه میخوام وارد رشته عکاسی بشم و در آینده میخوام داخل آتلیه شروع به کار کنم میخواستم از شماهایی که تجربه دارید بپرسم دوربین کنون بهتره یا نیکون خواهشا میکنم کمک کنید
قریب به اکثر نظرات رو خوندم
من تازه میخوام دوربین بخرم
یه هزینه بین ۲ تا ۳ تومن
راستش از هر کسی که حرفه ای بود میپرسیدم
کسی که خودشون کنونی بود کنون رو معرفی میکرد
و کسی هم که نیکونی بود نیکون رو
اکثرا تعصب بود
به نظرم اول نیازتون رو مطرح کنید که در چه زمینه ای میخوایید فعالیت کنید بعد نیازتون رو بر طرف کنید
اول سوال بعد جواب سوال
خیلی گشتم و نظرات اینجا هم منو مسمم تر کرد
البته الان هم که مینویسم کمی مرددم
اما چه کنم تصمیمو گرفتم
و رأی خودمو به نیکون دادم
امیدوارم انتخاب درستی کرده باشم
نیکون برا عکس
کنون برا فیلم
یاعلی
من ۵ ساله تو کار مستندم هر دوربین کارایی خودش رو داره اما مطمعن باشید عکاس و دیدش مهمتر از دوربین هست
من توی فیلمبرداری و عکاسی مبتدی کانن رو پیشنهاد میکنم ولی توی عکاسی حرفه ای ۱۰۰ درصد نیکون
این تجربه ی کاریه منه و با هردوش کار کردم و هر دوشو دارم خروجی میدم.
با سلام میخاستم ی کامپکت رنج۱۵۰۰م بگیرم لطفا راهنمائی فرمائین
یه چیز جالب توی گوگل مپس میتونید به صورت سه بعدی ایستگاه بینالمللی فضایی رو ببینید توش داشتم میچرخیدم که چند تا دوربین دیدم روی هوا و ایستگاهه! مارکاشونو نگاه کردم نیکون بود! تقریبا همشونم با یه لنز نیم متری! میتونید ببینید
چند سوال داشتم من بین کنون هفتصد و پنجاه و نیکون پنج هزار و پانصد موندم و میخوام بدونم کدوم برای من که دستای بزرگی دارم راحت تره
بعد اینکه رابط کاربری کدوم ساده تره و کاربردی تره و اینکه سرعت آماده به کار (فشار کلید پاور تا اولین شات
اونچه که انتخاب بین این دو دوربین عکاسی رو در هر رنجی بدور از مشخصات فنی سخت میکنه.
نظرات استفاده کننده گان یا بهتر بگم عکاسان هستش.
من نظر های اکثر افراد رو خوندم، من به هیچ وجه هیچ تعصبی روی دوربین به خرج نمیدم.
استفاده کننده باید با آگاهی از کاری که میخواد انجام بده باید تشخیص بده که چه دوربینی لازم داره. من خودم وقتی با نیکون کار میکنم انگشتهام درد میگیرن، منوی اون خیلی خشک هستش، عموما در اکثر دروبین هاش در همه ی رده ها توی فوکوس اتوماتیک به شدت از کانون ضعیف تره، خیلی از مدل هاش بازه ی رنگ های سرد بسیار بد نشون میدن، در حالی که قبل از عکس در لایو ویو کاملا رنگ ها مناسب به نظر میرسن. اما وقتی به درک برسی که این دوربین نیاز به یک عکاس داره که بدونه محدودیت هاش و نقاط قوتش چیه بهترین عکس ها رو میشه باهاش گرفت.
اما کانون، وقتی دستت میگیری، احساس میکنی همه چیز سر جاشه، ولی این نباید باعث بشه که فکر کنیم بهترین انتخاب میتونه باشه، کانون همیشه مشکل باطری داره، توی اکثر سری هاش در مقایسه با نیکون نصف عکس بگیری تموم میشه، فیلم برداری میکنه ولی وقتی اکثر مدل هاش سی اف هستش محدودیت ضبط داری. فوکوس اتوماتیکش سریع عمل میکنه، ولی نقطه فوکوس هاش اغراق نباشه پنجاه درصد خطا داره. لایو ویو هم که خیلی بتونی ازش استفاده کنی صد تا عکسه، اونم باید مثل جت بگیری تا باطری تموم نشده. ایزو هاش عموماعموم تراز پایین تری نسبت به نیکون دارن. و مهم تر از همه همیشه سنگین هستن. توی اکثر مدل های هم رده کانون چندین گرمی سنگین تر از نیکون هستش که واقعا برای استفاده طولانی آزار دهنده است.
پ.ن. فقط نکته ای که برام عجیبه که چرا پنتاکس توی این مقاله اسمی ازش برده نشده. من برای اون دسته از علاقه مندان به عکاسی که میخوان دوربین تهیه کنن پیشنهاد میدم در مورد پنتاکس هم تحقیق کنید، قیمت مناسبی داره، کیفیت فوق العاده ای داره، خدمات پس از فروش هم داره. به راحتی با قیمتی مناسب میشه یک فول فریم پنتاکس تهیه کرد.