بدترین فیلمهای نیکلاس کیج؛ ستارهای که شهرت خود را نابود کرد
نیکلاس کیج یک بازیگر با میراث دیدنی عظیم در طول تاریخ فعالیت خود در صنعت سینما است و در مجموعهای از آثار متنوع ولی با سطوح بسیار متفاوت از لحاظ کیفیت، نقشآفرینی کرده است. او با وجود نقشآفرینیهای خود، یکی از محترمترین، پرکارترین و متمایزترین بازیگران نسل خود است و تعهد شدید او به ابراز هنر، او را حتی تبدیل به سوژهای محبوب در اینترنت کرده است. با این حال، کارنامه او شامل این فیلمهایی است که به قدری ضعیف هستند که از قرار گرفتن در بدترین فیلمهای نیکلاس کیج فراتر میروند و تبدیل به توهینی به هنر سینما میشوند. نیکلاس کیج در طول زندگی حرفهای خود، برندهی اسکار شده است و بارها مورد تحسین منتقدان قرار گرفته است و با اینکه لیست بهترین فیلمهای نیکلاس کیج لیست بلندبالایی است، ولی اون همچنان به نقشآفرینی در افتضاحهایی که فقط میتوان به آنها پایینترین نمرهها را داد ادامه میدهد و برای همین تبدیل به بازیگری کمیاب در نوع خودش شده است. برخی از این آثار در گمنامی فرو رفته و برخی به سطح مشخصی از بدنامی رسیدهاند و تماشای بعضی از این آثار اصلا آسان نیست؛ حتی اگر یکی از بزرگترین طرفداران نیکلاس کیج باشید.
۱۰- دویست و یازده (۲۱۱)
- سال تولید: ۲۰۱۸
- کارگردان: یورک شاکلتون
- بازیگران: نیکلاس کیج، وستون کیج، الکساندرا دینو
- امتیاز منتقدان IMDb به فیلم: ۴.۴ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۴ از ۱۰۰
فیلم «۲۱۱» یک فیلم فراموش شدنی با یک عنوان فراموش شدنی است و فقط یکی از فیلمهای کم بودجهی افتضاح ساخته شده در دههی ۲۰۱۰ است که نیکلاس کیج در آن ظاهر شده؛ در این دورهی تاریک از کارنامههای این بازیگر، او در فیلمهای بسیاری نقشآفرینی کرده که تعداد زیادی از آنها از بدترین فیلمهای نیکلاس کیج هستند. تماشای ریتم و دیالوگهای «۲۱۱» بیشتر مانند شکنجه است و مدت زمان فیلم به جای اینکه مانند یک فیلم ۸۶ دقیقهای به نظر برسد، انگار به اندازهی عدد عنوان آن، به طول میانجامد! داستان در مورد رودرویی پلیس با تعدادی دزدهای بانک است؛ پس از اینکه سرقت آنها به موفقیت نرسیده است. با اینکه همین خلاصه هم به شدت خام و خسته کننده است، باز میتوان گفت که جزو بدترین فیلمهای این بازیگر نیست و عناوین بدتری پیش روی خود داریم.
۹- سرزمین عجایب ویلی (Willy’s Wonderland)
- سال تولید: ۲۰۲۱
- کارگردان: کوین لوئیس
- بازیگران: نیکلاس کیج، کیلی کاون
- امتیاز منتقدان IMDb به فیلم: ۵.۵ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۶۱ از ۱۰۰
ایدهی اولیهی «سرزمین عجایب ویلی» در نگاه اول به نظر میرسد که میتواند ایدهی جالبی برای یک فیلم باشد؛ ولی اجرای آن به قدری افتضاح است که وجود مخاطب را بخاطر اینکه لحظهای ایدهی آن را تشویق کرده به لرزه در میآورد. حضور موجودات رباتیک هیولاطور مانند شخصیتهای «پنج شب پیش فردی» در مقابل نیکلاس کیج سرسخت و جنگنده میتواند بسیار سرگرم کننده باشد؛ ولی نیست. حتی زمانی که نیکلاس کیج نظافتچی با این طلسمهای شیطانی مبارزه میکند هم اتفاقات داستان به اندازهی کافی جذاب نیست. شاید خشونت زیاد نیکلاس کیج بر علیه این رباتها تا نقطهای خندهدار باشد، ولی این ایده به قدری تا آخر فیلم تکراری میشود که حوصله مخاطب را سر میبرد و در پایان، هیچ احساس رضایتی برای مخاطب خود به جا نمیگذارد.
۸- دویدن با شیطان (Running with the Devil)
- سال تولید: ۲۰۱۹
- کارگردان: جیسون کابل
- بازیگران: نیکلاس کیج، لارنس فیشبرن، لسلی بیب
- امتیاز منتقدان IMDb به فیلم: ۵.۴ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۲۴ از ۱۰۰
اینکه این فیلم هم تواناییهای نقشآفرینی نیکلاس کیج و هم لارنس فیشبرن را هدر داده است، خود گناه بزرگی در سینما است؛ خستهکننده بودن فیلمی که در ژانر دلهره قرار میگیرد که جای خود دارد. داستان شامل وقایعی است که در پی به خطر افتادن یک محمولهی کوکائین رخ میدهد که منجر به این میشود که رئیس مافیا، سرسپردگان خود را بفرستند تا موضوع را پیگیری کنند. فیلم پر از شخصیتهای بی نام و نشان است. نام شخصیت نیکلاس کیج، «آشپز» است و برای نام شخصیت فیشبرن، به «مرد» اکتفا کردهاند! فیلم به طور کلی فاقد حرکت و حتی هدف نهایی مشخص است. ناراحتکنندهترین بخش که باعث میشود این فیلم یکی از بدترین فیلمهای نیکلاس کیج باشد، خود کیج است که انگار از بودن سر صحنهی فیلمبرداری حوصلهش سر رفته. اینکه بازیگری که همیشه در نقشآفرینیهای خود، چه در فیلمهای خوب و چه فیلمهای بد، نهایت تلاش خود را میگذارد، اینجا انگار به نقشآفرینی خود اهمیت نمیدهد، خود نشانه از ضعیف بودن اثر است که توصیه کردن فیلم را حتی به طرفداران پروپاقرص این بازیگر نیز سخت میکند.
۷- جزیرهی بزرگ (The Grand Isle)
- سال تولید: ۲۰۱۹
- کارگردان: استفان کامپانلی
- بازیگران: نیکلاس کیج، کی دی استریکلند، لوک بنوارد
- امتیاز منتقدان IMDb به فیلم: ۴.۷ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۹ از ۱۰۰
لیست فیلمهای ژانر دلهره با نقشآفرینی نیکلاس کیج که هیچ احساس هیجانی در مخاطب ایجاد نمیکنند، با «جزیرهی بزرگ» ادامه مییابد. میتوان گفت این یکی از آخرین فیلمهای سلسلهوار نیکلاس کیج بود که شهرت او را خدشهدار میکرد و پس از آن، کم کم به نقشآفرینی در آثار فاخر بازگشت. داستان «جزیرهی بزرگ» در مورد مرد جوانی است که با یک زوج متأهل در طی یک طوفان ملاقات میکند و همهی افراد نه تنها به دلیل آب و هوای بیرون، بلکه به این دلیل که یک قتل حل نشده وجود دارد زیر بار فشار و استرس قرار میگیرند. «جزیرهی بزرگ» فیلمی کم بودجه است و با اینکه ایدهی نسبتا جالبی دارد، کاملا آن را حرام میکند و این بیشتر از فیلمهایی که ایدهی جالبی ندارند ناراحت کننده است؛ فیلم نمیتواند چیزی که به طور قابل توجهی هیجانانگیز باشد را اجرا کند و در لیست بدترین فیلمهای نیکلاس کیج قرار میگیرد.
۶- تسویه حساب با روح (Pay the Ghost)
- سال تولید: ۲۰۱۵
- کارگردان: اولی ادل
- بازیگران: نیکلاس کیج، سارا وین کالیز، ورونیکا فرس
- امتیاز منتقدان IMDb به فیلم: ۵.۲ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۱۰ از ۱۰۰
«تسویه حساب با روح» با اینکه از نظر اسم، نامی تقریبا نزدیک از نظر حس و حال با «دویدن با شیطان» دارد، ولی تنها نقطه اشتراک دو فیلم این است که هر دو بسیار بد هستند. فیلم یکی از معدود آثار ترسناک است که نیکلاس کیج در آن نقشآفرینی کرده؛ ولی با وجود این موضوع، همچنان جزو بدترین فیلمهای نیکلاس کیج در طول زندگی حرفهای او است. فیلمهایی مانند «رنفیلد» که یکی از فیلمهای ژانر ترسناک کمدی است یا «سرزمین عجایب ویلی» با اینکه موضوعات فراطبیعی دارند، ولی آثار جدی نیستند و این تنها فیلمی است که ما میتوانیم توانایی این بازیگر را در ژانر وحشت بسنجیم؛ ولی فیلم هیچ موقعیتی برای درخشیدن به او نمیدهد. شاید دلیل اینکه نیکلاس کیج از ژانر وحشت تا جای ممکن دور مانده، بخاطر تجربهی او سر این فیلم بوده است.
۵- بین جهانها (Between Worlds)
- سال تولید: ۲۰۱۸
- کارگردان: ماریا پولرا
- بازیگران: نیکلاس کیج، فرانکا پوتنته، پنلوپه میچل
- امتیاز منتقدان IMDb به فیلم: ۳.۹ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۳۲ از ۱۰۰
«میان جهانها» شاید یکی از مورد بحثترین فیلمها میان طرفداران این بازیگر باشد. با اینکه فیلم از هر لحاظ افتضاح است، ولی شاید این میزان از افتضاح بودن، باعث سرگرمی مخاطب از این دیدگاه بشود که او به فیلم بخندد و اتفاقات آن را مسخره کند. نیکلاس کیج با وجود افتضاح بودن فیلمی که در آن است، باز بهترین نقشآفرینی ممکن را ارائه میدهد و تماشاچی مجذوب تلاش او برای بازیگری میشود و این فداکاری او برای هنرش، حداقل شایستهی تحسین است. البته متأسفانه، این فیلم بستر خوبی برای نقشآفرینی این بازیگر نیست و کاملا پتانسیل آن را با بیشرمی تلف میکند. فیلم در مورد ارواح افرادی مرده است که زندهها را تسخیر میکنند و با اتفاقات عجیب و غریبی که مدام در طول داستان میافتد، روایت فیلم به مرور زمان به کلی از ریل خارج میشود و این از ریل خارج شدن، باعث ایجاد سرگرمی برای آنهایی که از مسخره کردن فیلمهای بد لذت میبرند، میشود.
۴- رانده شده (Outcast)
- سال تولید: ۲۰۱۴
- کارگردان: نیکلاس پاول
- بازیگران: هایدن کریستنسن، نیکلاس کیج، لیو ییفئی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۴.۶ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۴ از ۱۰۰
نیکلاس کیج در بسیاری از بهترین فیلمهای اکشن تاریخ نقش آفرینی کرده است. بیشتر شهرت او از نقش آفرینی در این فیلمها در دههی نود به دست آمده است. در این دوران او با حضور در فیلمهایی برتر و باشکوه با حداکثر کنش، توانست جهان را مجذوب خود کند ولی این بازیگر در قرن بیست و یک به عنوان یک ستارهی اکشن خیلی موفق نبود و «رانده شده»، یکی از بدترین فیلمهای نیکلاس کیج، نمونهی این موضوع است. در پوستر، عکس صورت نیکلاس کیج را در ابعاد بزرگ چاپ میکنند و زمانی که فیلم را میبینی، او فقط به مدت چند دقیقه روی پرده حضور دارد و سپس به کلی از فیلم ناپدید میشود؛ انگار که کلا یک روز سر صحنهی فیلمبرداری بوده است. حتی بقیهی فیلم نمیتواند نبود کیج را جبران کند و حتی کسی به خودش زحمت نمیدهد که کمی دربارهی فیلم تحقیق کند؛ چون باقی فیلم ارزش دیدن ندارد.
۳- مرد حصیری (Wicker Man)
- سال تولید: ۲۰۰۶
- کارگردان: نیل لابوت
- بازیگران: نیکلاس کیج، الن بورستین، کیت بیهان
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۳.۸ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۱۵ از ۱۰۰
نسخهی اصلی فیلم «مرد حصیری» ساختهی دههی هفتاد میلادی، یکی از آثار بهیادماندنی ترسناک است که یکی از بهترین پایانبندیهای غیر قابل پیش بینی ژانر وحشت را دارد و با اینکه فیلم اصلی همچنان مورد بحث است، نسخهی بازسازی شدهی آن در سال ۲۰۰۶ در نقطهی مقابل آن از نظر محبوبیت قرار دارد. نه تنها این فیلم یکی از بدترین فیلمهای نیکلاس کیج است، بلکه جزء منفورترین بازسازیهای تاریخ سینما است. این فیلم تمام موضوعات جذاب و ترسناک نسخهی اصلی را حذف میکند و آن را با لحظاتی جایگزین میکنند که در بهترین حالت خندهدار و در بدترین حالت، خستهکننده هستند. همچنین این فیلم شروع سوژه شدن نیکلاس کیج توسط اینترنت بود و با اینکه لحظات خندهداری در فیلم هست، تماشای فیلم به صورت کامل یک چالش واقعی برای مخاطبان است.
۲- جا مانده (Left Behind)
- سال تولید: ۲۰۱۴
- کارگردان: ویک آرمسترانگ
- بازیگران: نیکلاس کیج، چاد مایکل موری، کسی تامسون
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۳.۱ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۰ از ۱۰۰
منتقدان وبسایت راتن تومیتوز معمولا به ندرت به فیلمی امتیاز زیر ده درصد میدهد؛ ولی اینکه در وبسایت راتن تومیتوز امتیاز صفر بگیری، یعنی باید واقعا برای بد بودن فیلم تلاش کرده باشی یا از هیچ سوادی در مورد فیلم ساختن برخوردار نباشی. نمرهی صفر یعنی حتی یک نفر از منتقدان این وبسایت با دیدن فیلم «جا مانده» احساس خوبی نداشتند و همه پایینترین نمرهی ممکن را به آن دادند. این فیلم و شهرتی که دارد، این است که نیکلاس کیج در بدترین و پایینترین نقطهی زندگی حرفهای خودش است. داستان در یک هواپیما رخ میدهد که نیکلاس کیج خلبان آن است که ناگهان آخر الزمان میرسد و نیمی از جمعیت جهان به بهشت منتقل میشوند و باقی بر روی زمین میمانند. این فیلم مذهبی، بیشتر باعث آبروریزی برای مسیحیت شده است و مورد تمسخر تمامی افراد، اعم از نژاد و مذهب آنها قرار گرفته است.
۱- دفتر بشریت (The Humanity Bureau)
- سال تولید: ۲۰۱۷
- کارگردان: راب دبلیو کینگ
- بازیگران: نیکلاس کیج، سارا لیند، هوگو دیلون
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۴.۵ از ۱۰
- امتیاز منتقدان راتن تومیتوز: ۲۵ از ۱۰۰
این فیلم نیکلاس کیج به نسبت دیگر فیلمهای منفور او شناخته شده نیست و همین موضوع شاید بدترین توهینی است که میتوان به فیلم کرد. «دفتر بشریت» به قدری خسته کننده است که لحظاتی پس از اتمام فیلم، به کلی فراموش میشود و به همین خاطر از بدترین فیلمهای نیکلاس کیج نیز بدتر است. این فیلم یک علمی-تخیلی بی سروته است که تا آخرین لحظه مخاطب خود را گیج نگه میدارد. این فیلم انگار بیشتر قصد دارد کلیشههای ژانر علمی-تخیلی را مسخره کند؛ ولی در کمال تعجب، کاملا در داستانگویی خودش جدی است. داستان در مورد فجایعی است که به یکدیگر مربوط هستند و در سال ۲۰۳۰ باعث سقوط دنیا میشوند. فیلم هیچوقت هیجانانگیز نیست و انگار تمام این اتفاقات در جهان فیلم، برای هیچ یک از شخصیتهای فیلم اهمیت ندارد و فیلم به عنوان اثری که باید مخاطب خود را سرگرم کند، یک فاجعهی به تمام معنا است. به محض اینکه شروع به دیدن «دفتر بشریت» میکنید، تمام امید خود را در مورد همه چی از دست خواهید داد؛ نه فقط در دنیای فیلم، بلکه در دنیای واقعی نیز به همین نتیجه خواهید رسید.
منبع: Collider