۱۰ راه برای تغییر سبک زندگی به روش پایدار
تغییر سبک زندگی و پیش گرفتن مسیر سالمتر برای زندگی کردن فقط یک تغییر نیست، بلکه سرمایهگذاری برای مابقی عمرتان است. این تغییرات نیاز به زمان، فداکاری و صبر دارد. پس باید برای رسیدن به نتایج دلخواه باید با صبر پیش بروید. رواشناسان میگویند که هر عادت جدید به ۶۶ روز زمان نیاز دارد تا به یک اتفاق روزمره و ناخودآگاه تبدیل شود. پس اگر قصد تغییر سبک زندگی خود را دارید، این مطلب از دیجیکالا مگ را بخوانید و برای تغییرات جدید به خودتان زمان بدهید. باید اطمینان داشته باشید که تداوم و آرامش میتواند منجر به ایجاد تغییرات مثبت شود.
۱. روی تصویر کل تمرکز کنید
تغییر سبک زندگی مثل چیدن قطعات یک پازل است. قطعات زیادی وجود دارند که باید در کنار یکدیگر چیده شوند تا تغییرات مثبت در تصویر کلی زندگی ایجاد شود. جایگزینی یا ایجاد هر عادت جدید فقط یک قطعه از پازل بزرگ زندگی ما است. سلامت جسمی، روانی و عاطفی شما برای ایجاد تغییر و شکستن عادتهای ناسالم قدیمی مورد نیاز است. پس درک نحوهی تعامل آنها در زمان تنظیم برنامهی تغییر سبک زندگی مهم است. برای رسیدن به این سلامت و هماهنگی باید نکات زیر را رعایت کنید.
خواب
هر فرد بزرگسال باید ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه داشته باشد. بدن در طول یک خواب آرام بازسازی و شارژ میشود. انرژی به دست آمده در خواب برای ایجاد تغییرات ضروری است. از آن طرف کمبود خواب میتواند منجر به تحریکپذیری و احساس خستگی شود که به راحتی شما را از حرکت در مسیرتان متوقف میکند.
آب
هیدراتاسیون کلید اصلی بسیاری از عملکردهای بدن شما است. بدون هیدارته ماندن نه بدن و نه ذهن شما نمیتواند به فرآیندهای تغییرات سبک زندگی رسیدگی کند. پس همیشه یک بطری آب در کنار خود داشته باشید و به صورت منظم آب بنوشید.
استرس
با مراقبت از بدن خود به طور طبیعی به مغز این پیغام را میدهید که سطح استرس شما میتواند پایین بیاید. شروع یک عادت جدید میتواند مدیریت استرس را در شما تقویت کند و در نهایت به مدیریت کامل استرس منجر شود. پس بهتر است به دنبال عادت جدیدی بگردید که بتوانید به راحتی آن را به برنامهی روزانهتان اضافه کرده، به صورت بلند مدت آن را دنبال کنید.
تغذیه
تغذیه یکی از مهمترین اجزای پازلی است که از آن صحبت کردیم. .وقتی بدن خود را با مواد سالم و مقوی شارژ کنید میتوانید روی ایجاد و حفظ عاعدتهای سالم تمرکز کنید. وقتی غذای ناسالم بخورید مثل این است که سوخت نامناسب به یک ماشین داده باشیم. در این حالت تصادف و ایجاد مشکلات فنی کاملا منطقی به نظر میرسد. به دنبال جایگزین کردن غذاهای سالم با خوراکیهای ناسالم باشید. البته باید گزینههایی را انتخاب کنید که بتوانید به مصرف آنها پایبند باشید.
ورزش
فعالیت بدنی بر سلامت جسمی و روانی شما تاثیر میگذارد. با پیدا کردن راههای سرگرمکننده برای فعالیت میتوانید اندورفین بیشتری در بدن خود ترشح کنید تا عملکرد مغز و بدن شما را در بهترین حالت نگه دارد.
۲. اهداف واقعبینانه و قابل دستیابی تعیین کنید
اهدافی را انتخاب کنید که بخشی از موفقیت کلی شما در تغییر سبک زندگیتان باشد. این اهداف را واقعبینانه انتخاب کنید. مثلا به جای اینکه از خودتان انتظار داشته باشید که بعد از ۶ ماه تمرین بتوانید جایزهی مسابقهی ماراتن را بگیرید، برای ۵ کیلومتر دویدن مداوم تمرین کنید. تعیین اهداف واقعبینانه میتواند رسیدن به آنها را ممکن ساخته و به شما انگیزهی کافی برای حفظ عادت جدید را بدهد.
۳. فعالیتهای منظم روزانه را مرتبط با اهداف خود تعیین کنید
ایجاد فعالیتهای روزانهی مرتبط با هدف میتواند به شما کمک کند تا در مسیر اصلی خود بمانید. مثلا اگر قصد دارید نوع تغذیهی خود را تغییر دهید و غذاهای سالم بخورید، زمانی از روز را به خرید کردن در فروشگاههایی بگذرانید که مواد غذایی طبیعی میفروشند یا در تراس خانه چند گلدان سبزی بکارید و به صورت روزانه آنها رسیدگی کنید.
۴. عادتهایی بسازید که میتوانید حفظشان کنید
این توقع غیرواقعی است که همیشه در اوج و سرشار از انرژی باشید. به طور طبیعی سطح انرژی و انگیزهی هر کسی میتواند از بیشترین تا کمترین حالت تغییر کند. پس باید عادتهای جدیدی را انتخاب کنید که در هر حالتی بتوانید از آنها پیروی کرده و به عادت پایدار در زندگیتان تبدیل شود. مثلا اگر میخواهید یک رژیم غذایی را رعایت کنید بهتر است به سراغ رژیمی بروید که در روزهای بیماری و زمانهایی که توانایی فعالیت بدنی ندارید هم بتوانید آن را حفظ کنید.
۵. عادتهای جدید را به آرامی به زندگیتان اضافه کنید
ایجاد عادتهای جدید نیاز به زمان دارد. صبور باشید، به خودتان سخت نگیرید و فراموش نکنید که سریعترین راه پیمودن مسیر همیشه هوشمندانهترین راه است. هدف از ایجاد انتخاب عادتهای جدید تغییر سبک زندگی به روشی مناسب است، نه اینکه در زمان کوتاهی به خط پایان برسید. شما با کسی مسابقه نمیدهید. به خودتان زمان بدهید و از کارهای کوچک شروع کنید تا به مرور به موفقیت بزرگ برسید. با این روش است که نتیجهی نهایی، هرچه که باشد، میتواند در زندگیتان برای همیشه پایدار باقی بماند.
۶. در این مسیر یک دوست پیدا کنید
یکی از سادهترین راهها برای ایجاد تغییر در سبک زندگی، انجام آن به همراه یک دوست است. کسی را پیدا کنید که میتواند به این روند متعهد بماند و بتواند شما را هم در برابر تعهداتتان پاسخگو نگه دارد. این کار به شما کمک میکند که عادتهای جدید پیدا کنید، انگیزهی کافی برای حفظ آنها را داشته باشید و دربارهی آنها با کسی که شما را درک میکند، صحبت کنید.
۷. پیشرفت خود را پیگیری کنید
یک راه آسان برای شکست در تغییرات، ردیابی و پیگیری نکردن پیشرفت است. ردیابی پیشرفت برای موفقیت مستمر بسیار مهم است چون به شما نشان میدهد که چه مقدار از مسیر را به چه شکلی پیش آمدید و چقدر تا هدف فاصله دارید.
۸. هر بار یک عادت را تغییر دهید
نیازی نیست که در یک زمان کوتاه تعداد زیادی از عادتهای خود را تغییر داده، انبوهی از عادتهای جدید را به زندگیتان وارد کنید. انجام این کار تقریبا غیرممکن است. همانطور که گفتیم ایجاد تغییرات نیاز به صبر و حوصله دارد پس انتظار نداشته باشید که در زمان کوتاهی زندگیتان زیر و رو شود. عادتها را یکی یکی تغییر دهید، عادتهای جدید را به مرور وارد زندگیتان کنید و به خودتان زمان کافی بدهید تا به روتین زندگیتان تبدیل شوند.
۹. تغذیهی مناسب خود را بشناسید
واکنش بدن هر فرد به غذا متفاوت است و متابولیسم همه به یک شکل کار نمیکند. کاهش کالری مصرفی تنها راه برای سالم ماندن نیست و همانطور که شما هم دیدهاید، رژیژمهای غیر اصولی میتوانند سلامت افراد را با خطر مواجه کنند. بدن شما به یک رژیم غذایی متعادل حاوی مواد مغذی، چربیهای سالم و کربوهیدرات نیاز دارد. پس پیدا کردن یک روش تغذیهای متعادل و متناسب با بدنتان یکی از قدمهای مهم در ایجد تغییرات پایدار در سبک زندگی است.
۱۰. دلیل اصلی خود برای ایجاد تغییرات را پیدا کنید
شاید این اصلیترین بخش ایجاد تغییرات باشد. شما باید عمیقترین و اصلیترین دلیل خود از ایجاد تغییرات را پیدا کنید تا بتوانید در طول مسیر انگیزهی کافی برای ادامه داشته باشید. این هدف میتواند سلامتی، کاهش وزن، افزایش سطح روحیه، مبارزه با یک مشکل روان یا هر چیز دیگری باشد. پس بهتر است قبل از شروع، حتما به چرایی این اتفاق فکر کنید.
مرور کلی
تغییر سبک زندگی همیشه میتواند کاری جذاب باشد. اما معمولا انگیزهی شما بعد از یک هفته یا ده روز از بین میرود و دوباره به همان عادتهای قدیمی برمیگردید. در این مطلب ۱۰ اصل برای تغییر سبک زندگی را بیان کردیم که میتواند به شما کمک کند تغییرات پایدار و مثبت ایجاد کنید.
منبع: chear.ucsd