۱۰ ویژگی آیفون که برای کاربران اندروید آزاردهنده هستند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
آیفون اندروید

بدون شک فهرست کردن تمام تفاوت‌های بین آیفون و گوشی‌های اندرویدی کار غیرممکنی است. با این حال تعدادی از ویژگی‌های آیفون ممکن است برای کاربران اندروید آزاردهنده باشند. در این مطلب قرار نیست در مورد تفاوت‌های کلیدی صحبت کنیم که هنگام خرید آیفون انتظار روبرویی با آن‌ها را دارید. بلکه به تفاوت‌های نسبتا کوچکی می‌پردازیم که توجه زیادی را جلب نمی‌کنند.

۱. کیبورد‌های آیفون

آیفون اندروید

در سال ۲۰۱۴ اپل بالاخره برای iOS 8 پشتیبانی از کیبورد‌های ثالث را امکان‌پذیر کرد اما برخلاف انتظار، مشکلات کیبورد‌های آیفون برطرف نشد. کیبورد پیشفرض آیفون بد نیست ولی از نظر شخصی‌سازی تقریبا هیچ قابلیت مفیدی ارائه نمی‌دهد. به عنوان مثال نمی‌توانید ردیف اعداد را در بخش فوقانی کیبورد قرار دهید و از سوی دیگر امکان بزرگ‌تر کردن کلید‌ها هم وجود ندارد.

از سوی دیگر اگرچه Gboard در اندروید از امکانات بسیار زیادی بهره می‌برد، ولی در iOS ویژگی‌های چندان مفیدی ندارد و بیشتر مانند همان کیبورد اپل است که صرفا طراحی متفاوتی دارد. به دلیل اینکه کاربران iOS به این محدودیت عادت کرده‌اند، مشکلی با این موضوع ندارند اما زمانی که از اندروید به iOS مهاجرت می‌کنید، این ضعف بسیار آزاردهنده می‌شود.

۲. تصحیح خودکار (Autocorrect)

بسیاری از کاربران از قابلیت Autocorrect استفاده می‌کنند زیرا در صورت تایپ سریع، بسیاری از غلط‌های املایی آن‌ها برطرف می‌شود. بسیاری از کیبورد‌های اندرویدی حین تایپ کردن، غلط‌های املایی را برطرف می‌کنند اما در آیفون بعد از ضربه بر دکمه‌ی ارسال، این تغییرات اعمال می‌شود. این یک ویژگی بسیار آزاردهنده محسوب می‌شود و به همین خاطر برخی کاربران به این نتیجه می‌رسند که بهتر است Autocorrect آیفون خود را به طور کامل غیرفعال کنند.

۳. مدیریت فایل‌ها

آیفون اندروید

با وجود اینکه آیفون در زمینه‌ی مدیریت فایل بسیار بهتر شده، ولی همچنان در این زمینه بسیار ضعیف است. اپلیکیشن Files موجود در آیفون بسیار ساده است و امکانات پیچیده‌ای ارائه نمی‌دهد. همچنین با توجه به محدودیت‌هایی که iOS وضع کرده، اپلیکیشن‌های ثالث که برای این مشخصه ارائه شده‌اند نیز قابلیت‌های چندانی ندارند.

از سوی دیگر، باید به ضعف گسترده در زمینه‌ی پشتیبانی از فرمت‌های مختلف اشاره کنیم. به عنوان مثال اگر یک فایل M4A را دانلود کنید، این فایل نه در کروم، نه در اپ files و نه در اپ VLC باز نمی‌شود. این در حالی است که در اندروید در محیط‌های مختلف به راحتی می‌توانید چنین فایلی را باز کنید.

۴. محدودیت‌های App library

آیفون اندروید

App Library یکی از امکانات نسبتا جدید آیفون است که به زبان ساده پوشه‌های حاوی اپ‌های پرکاربرد و مهم را ایجاد می‌کند. به لطف این مشخصه بدون نیاز به باز کردن پوشه، می‌توانید اپ‌ها را اجرا کنید.با این حال این مشخصه هیچ امکانی برای شخصی‌سازی ندارد. به طور مشخص در بخش تنظیمات صرفا می‌توانید این قابلیت را فعال یا غیرفعال کنید.

اما چرا نمی‌توانیم جای این پوشه‌ها را تغییر دهیم؟ چرا حذف پوشه‌هایی که چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند امکان‌پذیر نیست؟ چرا امکان تغییر نام این پوشه‌ها وجود ندارد؟ روی هم رفته App Library قابلیت مفیدی است اما به طور کامل توسط الگوریتم‌های اپل کنترل می‌شود.

۵. کنترل سنتر

آیفون اندروید

کنترل سنتر پاسخ اپل به پنل تنظیمات سریع گوشی‌های اندرویدی است. به طور کلی این یک ویژگی مفید و کاربردی محسوب می‌شود ولی اپل بسیاری از پتانسیل‌های آن را عملی نمی‌کند. اول از همه باید کم بودن امکانات شخصی‌سازی اشاره کنیم. اگرچه می‌توانید برخی کنترلرها را حذف و اضافه کنید، اما تمام این موارد مربوط به شرکت اپل هستند. در نتیجه اپلیکیشن‌ها نمی‌توانند به این بخش راه پیدا کنند.

اگرچه در این پنل دسترسی به مواردی مانند وای‌فای، بلوتوث، روشنایی نمایشگر و دیگر موارد این‌چنینی مفید است، اما از سوی دیگر جای خالی بسیاری از چیزهای دیگر احساس می‌شود.

۶. عدم باز شدن دوربین با دو بار فشار بر دکمه‌ی پاور

بسیاری از گوشی‌های اندرویدی با دو بار فشردن شدن دکمه‌ی پاور، اپلیکیشن دوربین را باز می‌کنند. به همین خاطر قبل از اینکه گوشی را به طور کامل از جیب بیرون بیاورید می‌توانید اپ دوربین را آماده کنید. البته با تکان آیفون وقتی نمایشگر روشن می‌شود، از طریق همان لاک‌اسکرین می‌توانید اپ دوربین را باز کنید ولی همین فرایند هم کندتر از گوشی‌های اندرویدی است. این در حالی است که اپل برای فشار طولانی بر روی دکمه‌ی پاور اجازه‌ی شخصی‌سازی می‌دهد. اما برای شخصی‌سازی صرفا می‌توانید بین سیری، کنترل صوتی یا هیچکدام دست به انتخاب بزنید.

۷. فرمان‌های حرکتی متناقض برای نوتیفیکشن سنتر

مدیریت نوتیفیکشن‌ها در آیفون بسیار ضعیف‌تر از اندروید است که در یک مطلب دیگر به طور مفصل به این موضوع پرداخته‌ایم. اما به غیر از تفاوت‌های اصلی، برخی رویکردهای اتخاذ شده که در نگاه اول چندان مهم نیستند، آزاردهنده محسوب می‌شوند. به عنوان مثال می‌توانیم به فرمان حرکتی برای باز کردن نوتیفیکشن سنتر اشاره کنیم. در بیشتر شرایط، با سوایپ به پایین از سمت چپ بخش فوقانی نمایشگر با این بخش روبرو می‌شوید.

اما در لاک اسکرین فرمان حرکتی لازم برای باز کردن این بخش دقیقا برعکس است. در لاک اسکرین نوتفیکیشن‌های جدید دریافتی را می‌توانید ببینید اما برای مشاهده‌ی نوتفیکیشن‌های قبلی، باید به سمت بالا سوایپ کنید.

۸. برای سایلنت کردن فقط باید از سوییچ فیزیکی استفاده کنید

یکی از ویژگی‌های آیفون که طی سال‌های متمادی پابرجا مانده، سوییچ فیزیکی برای سایلنت کردن است. اما در کمال تعجب هیچ گزینه‌ی نرم‌افزاری برای سایلنت کردن آیفون وجود ندارد. این یعنی اگر سوییچ موردنظر به هر دلیلی از کار بیفتد، برای سایلنت کردن یا خارج کردن گوشی از این حالت با مشکل روبرو می‌شوید.

۹. حالت پرتره به چهره نیاز دارد

حالت پرتره آیفون حرف زیادی برای گفتن دارد و حتی نسبت به گوشی‌های گوگل پیکسل هم می‌تواند نظرات بیشتری را جلب کند. اما این مشخصه‌ی مفید تنها با چهره‌ی انسان کار می‌کند. بسیاری از کاربران به حالت بوکه (مات شدن پس‌زمینه) علاقه‌ی زیادی دارند و می‌خواهند برای سوژه‌هایی مانند حیوان خانگی و انواع اشیاء از این مشخصه استفاده کنند که با آیفون نمی‌توانند چنین کاری انجام دهند.

۱۰. تناقض در اولویت پخش صدا

در زمینه‌ی پخش صدا هم آیفون تناقض‌هایی دارد. به عنوان مثال فرض می‌کنیم مشغول گوش دادن به موسیقی با استفاده از اپ اسپاتیفای هستید و در عین حال در اینستاگرام هم به پست‌های مختلف سر می‌زنید. در این بین اگر یک ویدیو در اینستاگرام صدا داشته باشد، پخش موسیقی اسپاتیفای متوقف می‌شود که البته چنین کاری کاملا طبیعی است. اما مشکل اصلی اینجاست که بعد از عبور از پست موردنظر، گاهی اوقات موسیقی اسپاتیفای دوباره پخش خود را آغاز نمی‌کند.


در نهایت باید بگوییم که این مشکلات به یک اندازه آزاردهنده نیستند و  هیچکدام از آن‌ها مشکلات بسیار بزرگی محسوب نمی‌شوند. اما اگر قصد دارید گوشی اندرویدی خود را به مقصد آیفون ترک کنید، همین مشکلات کوچک حداقل تا مدتی تجربه‌ی کاربری استفاده از آیفون را تا حدی آزاردهنده خواهند کرد.

منبع: How To Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴ دیدگاه
  1. محمدرضا شمسی

    فقط میتونم بگم آیفون یعنی زندان واقعی خاک تو سرت کنم آیفون

  2. Dr.Computer

    اکثرا الکی بودن، اندروید دارم و کیبوردش واقعا آزاردهنده اس و خیلی اعصاب خرد کنه ولی مال اپل استاندارد تره! مدیریت فایل درسته، مال اندروید بهتره، حالت پرتره نداره برای چیزی غیر از انسان ولی خود به خود فوکوس رو روی سوژه اصلی میزاره پس این یکم اشتباه بود. کنترل سنتر واقعا خیلی مختصر و کاربردیه، دو بار زدن دکمه پاور فکر نکنم کسی رو اذیت کنه چون که وقتی تو یک آپ دیگه هستید طول میکشه تا لود شه در اندروید و با اپ شورتکات اپل میتونید همه این ها رو با قابلیت های بیشتر درست کنید که باید بگم خیلی اینش عالیه، تناقض در پخش صدا به نظرم درسته، ولی وقتی دکمه فیزیکی سایلنت باشه که نمیشه دکمه مجازی گذاشت. و اینکه دکمه فیزیکی خیلی راحت تره مثلا الان توی اندروید من با سایلنت خیلی مشکل دارم ولی فیزیکی راحت یادت میمونه چی به چیه. اگر مجازی هم وجود داشت شما از دکمه سایلنت می‌کردید و در سیستم عامل غیرفعال می‌کردید و سیستم قاطی میشد، فرمان های حرکتی که گفتید واقعا نامربوط بود و در کوئیک پنل اندروید خیلی با این بخش مشکل دارم، تصحیح خودکار قبلا مشکل داشت ولی الان خیلی خوب و دقیقتر از اندروید و مال اندروید الان خیلی رو اعصابه که الکی کلمه درست رو به کلمه نامربوط تبدیل میکنه! ولی آپ لایبرری واقعا اعصاب خرد کنه!

  3. زهرا

    من هردو رابط کاربری رو به مدت قابل قبولی استفاده کردم باید بگم که کیبورد اپل وauto correct اپل رو خیلی بیشتر میپسندم و کیبورد اندروید خیلی رو مخه و همیشه باهاش درگیرم با قسمت مدیریت فایل خیلی موافقم و واقعا این قسمت اندروید خیلی کاربردیه در مورد محدویت های app library هم کاملا درسته خیلی آزار دهنده س درمورد کنترل سنتر هم به نظرم کاملا قابل قبول و من میپسندم و احساس نمیشه چیز بیشتری نیاز باشه دوربینم به نظرم قابلیت حیاتیی نیست که خیلی رومخ باشه من به نظرم سرعت عمل باز کردن دوربین آیفون خیلی بالا تره با همون دنگ و فنگش تا اندروید با همون دکمه پاور شایدم گوشی اندروید من کنده به هر حال که من اصلا ازش استفاده ندارم و دوسه باری امتحانش کردم که دیدم استفاده ای نداره اینم بگم که خیلی با گوشیم عکاسی میکنم در مورد بقیه موارد هم موافقم با نظر نویسنده ولی درکل اونایی که به رابط کاربری اپل عادت میکنن خیلی اهل کاستمایز کردن نیستن و شاید تنها چیزی که تو محیط اندروید خیلی واسشون شگفت‌انگیز باشه همون قابلیت فایل ها باشه اگر نه ترجیحشون همون اپل غیر قابل کاستمایز هست من خودم به شخصه بابت اینکه میتونم فیلم به راحتی دانلود کنم و از گوشی ببینم خیلی لذت میبرم البته با آیفونم میشه ولی دشوار تر و بعدش موزیک دانلود کردن به راحتی وگوش دادنش بدون نیاز به آی‌تیونز و قابلیت عوض کردن تم گوشی و قابلیت‌های اینجوری فقط واسم تو اندروید شگفت انگیزه

  4. احمد

    قبلأ نوت۴ و اچ تی سی وان داشتم، بعدش اپل. دوباره یکسال میشه گوشیم اندروید هست، بعنوان کسی که از هر دو سیستم عامل استفاده کردم بآید بگم کسیکه ایفون استفاده کنه استفاده اندروید براش خوشایند نیست.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما