۱۰ انیمیشن تلخ و آزاردهنده که حتی بزرگسالان هم تاب دیدنشان را ندارند
اگرچه به باور عموم فیلمهای انیمیشن میتوانند از آن دسته آثار خانوادهپسند باشند که لحظات شاد و مفرحی را برای ساعاتی هرچند کوتاه تقدیم بینندهها میکنند، اما بسیاری از آنها آنقدر تلخ و آزاردهندهاند که تماشایشان حتی برای بزرگسالان هم کار دشواری است.
برای اکثر فیلمبینها، انیمیشن مترادف با فیلمهای خانوادگی است. هر چند استثناهای زیادی برای این قاعده وجود دارد. در طول تاریخ سینما، فیلمسازان مرزهای این تکنیک را گسترش دادهاند. برخی از فیلمهای انیمیشن حتی توانستهاند به قلمروهای وحشت برسند که معمولا برای فیلمهای لایو اکشن درجهی R در نظر گرفته میشود.
برخی از شگفتانگیزترین انیمیشنها، بزرگسالان را هدف قرار میدهند یا خود را به عنوان یک فیلم سرگرم کننده برای کودکان معرفی میکنند اما محتوای سنگین و بزرگسالانهی آنها بینندگان را غافلگیر میکند و در نتیجه باعث بوجود آمدن جنجال میشود. برخی از فیلمهای انیمیشن تلخ و آزار دهنده و پر از ترس در ظاهر ممکن است برای کودکان مناسب به نظر برسند، اما در واقع اینطور نیستند. در ادامه ۱۰ نمونه از انیمیشنهای تلخ و آزار دهنده را نام بردیم که مطمئنا برای بار دوم به سراغشان نخواهید رفت!
۱۰. انیمیشن «تپهی خرگوش» (Watership Down) با داستانی وحشتناک ثابت میکند خرگوشها همیشه ملوس و دوستداشتنی نیستند
- کارگردان: مارتین روزن
- صداپیشهها: جان هارت، ریچارد بریرز، مایکل کارهام کاکس
- محصول: ۱۹۷۸
- امتیاز متاکریتیک: ۶۴ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰
«تپهی خرگوش» انیمیشنی است که باعث شد یک نسل کامل از کودکان بریتانیایی با ترس غیر منطقی از خرگوش بزرگ شوند. این فیلم به کارگردانی مارتین روزن محصول ۱۹۷۸ ممکن است در نگاه اول یک انیمیشن سرگرم کنندهی خانوادگی به نظر برسد، اما داستانی دربارهی گروهی از خرگوشها که در جستجوی یک خانهی جدید با مشکلات عجیب و ترسناک دست و پنجه نرم میکنند را به سختی میتوان یک ماجراجویی مناسب برای کودکان در نظر گرفت.
از تصاویر ترسناک مرگ خرگوش سیاه گرفته تا مزارع پر از خون، «تپهی خرگوش» مملو از لحظات کابوسوار است. نکتهی قابل توجه این است که این فیلم پس از اکران در دستهی «مناسب برای تمام سنین» طبقهبندی شد. در نتیجه، هیئت ردهبندی سنی فیلمهای بریتانیا (BBFC) بیش از ۴۰ سال است که شکایتهایی در مورد محتوای آزار دهندهی «تپهی خرگوش» دریافت میکند.
۹. «مدفن کرمهای شبتاب» (Grave Of The Fireflies) نگاهی دلخراش به عواقب جنگ دارد
- کارگردان: ایسائو تاکاهاتا
- صداپیشهها: تسوتومو ناتسومی، آیانو شیائوشی، یوشیکو شینوهارا
- محصول: ۱۹۸۸
- امتیاز متاکریتیک: ۹۴ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۵ از ۱۰
شاهکار ایسائو تاکاهاتا محصول سال ۱۹۸۸ توسط بسیاری از منتقدان و بینندگان به عنوان دلخراشترین و غمانگیزترین انیمیشن، و به عنوان یکی از بهترین فیلمهای جنگی که تا کنون ساخته شده، ستایش میشود. «مدفن کرمهای شبتاب» بیننده را به روزهای پایانی جنگ جهانی دوم در ژاپن میبرد.
تماشای ماجراهای ترسناکی که در طول جنگ برای شخصیتهای بزرگسال اتفاق میافتد به اندازهی کافی آزار دهنده است، اما «مدفن کرمهای شبتاب» بر روی یک خواهر و برادر جوان متمرکز است که سعی میکنند در شرایط بد و اسفناک جنگ و بدون پدر و مادرشان زنده بمانند. «مدفن کرمهای شبتاب» که به یک اندازه ناراحت کننده و جذاب است، یک ساعت فراموش نشدنی را تقدیم بیننده میکند، هرچند شاید به دلیل غمانگیز بودن آن، بسیاری از بینندگان تمایلی به دوباره تماشا کردن آن نداشته باشند.
۸. انیمیشن «وقتی باد میوزد» (When The Wind Blows) بریتانیا را پس از یک فاجعهی هستهای به تصویر میکشد
- کارگردان: جیمی تی موراکامی
- صداپیشهها: پگی اشکرافت، جان میلز، رابین هیوستون
- محصول: ۱۹۸۶
- امتیاز متاکریتیک: –
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
همانطور که «مدفن کرمهای شبتاب» به بررسی پیامدهای واقعی و وحشتناک جنگ هستهای در ژاپن میپردازد، «وقتی باد میوزد» سناریوی مشابهی را این بار در اواسط دههی ۱۹۸۰ وقتی که یک بمب هستهای بر روی بریتانیا پرتاب میشود به تصویر میکشد.
این انیمیشن کلاسیک یک زوج مسن را دنبال میکند که با وجود غفلت از فجایعی که در اطرافشان در حال وقوع است، سعی میکنند زندگی روتین خود را حفظ کنند. «وقتی باد میوزد» همانطور که طرفداران انتظار دارند غمانگیز است، اما فیلمی است که داستانی از عشق امیدبخش و دلگرم کننده را روایت میکند.
۷. «بامبی» (Bambi) یکی از انیمیشنهای کلاسیک دیزنی است که بزرگسالان را به گریه میاندازد و باعث کابوس دیدن بچهها میشود
- کارگردان: دیوید هند
- صداپیشهها: دانی دوناگان، پیتر بن، استرلینگ هالووی
- محصول: ۱۹۴۲
- امتیاز متاکریتیک: ۹۱ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۳ از ۱۰
وقتی صحبت از سینمای دلگرم کننده و سالم به میان میآید، «خانهی ماوس» (The House of Mouse) همچنان پادشاه بلامنازع است، اما بسیاری از کلاسیکهای اولیهی دیزنی جنبههای تاریکی دارند. این به طور قطع در مورد انیمیشن «بامبی» محصول سال ۱۹۴۲ صادق است. در حالی که موسیقی نامزد جایزهی اسکار این انیمیشن یکی از دلایل خاطرهانگیز شدن آن است، مرگ دلخراش مادر آهوی بامبی است که بیشتر از هر چیز دیگری در ذهن اکثر بینندگان میماند.
این انیمیشن کلاسیک دیزنی خالی از لحظات خوب نیست و حتی اگر تامپر یکی از محبوبترین موجودات دیزنی را هم در نظر بگیریم، انیمیشن «بامبی» به شدت تحت تاثیر وحشتی است که پس از تنها ماندن آهوی کوچک در جنگل، دنیای فیلم را فرا میگیرد.
۶. «راز نیمح» (The Secret of NIMH) اولین فیلم دان بلاث، مملو از ویژگیهای آزاردهندهای است که آثار این کارگردان به آنها شهرت دارد
- کارگردان: دان بلاث
- صداپیشهها: هرمیون بادلی، جان کارادین، الیزابت هارتمن
- محصول: ۱۹۸۲
- امتیاز متاکریتیک: ۷۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰
علیرغم وجود عناوین بهتر و قابل توجهتر در بین آثار دان بلاث، اولین کارگردانی او به یکی از تلخترین و آزار دهندهترین فیلمهای او تبدیل شده است. «راز نیمح» حول گروهی از موشهای آزمایشگاهی میچرخد. در حالی که موضوع این انیمیشن بدون شک بحثبرانگیز است، این فیلم بلاث موفق میشود از به تصویر کشیدن هر چیزی که ممکن است برای بینندگان جوانتر آزار دهنده باشد، دور بماند.
این بدان معنا نیست که «راز نیمح» لحظات ناراحت کنندهای ندارد. این انیمشن کلاسیک محصول ۱۹۸۲ صحنههای متعددی را در خود جای داده است که احتمالا هر بینندهای با قلب ضعیف را آزار میدهد.
۵. «والس با بشیر» (Waltz With Bashir) یک فیلم کوبندهی ضد جنگ است
- کارگردان: آری فولمن
- صداپیشهها: آری فولمن، رانی دایاگ، درار هارازی
- محصول: ۲۰۰۸
- امتیاز متاکریتیک: ۹۱ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰
فیلم جنگی آری فولمن یکی از بینظیرترین انیمیشنهایی است که تا کنون ساخته شده است. «والس با بشیر» برای نویسنده و کارگردانش یک خود اندیشی دلهرهآور است زیرا تلاش آنها را در به تصویر کشیدن تجربیات خود به عنوان یک سرباز در جنگ لبنان نشان میدهد.
انیمیشن تلخ و آزار دهنده «والس با بشیر» از زمان اولین حضورش در جشنوارهی فیلم کن، در سراسر جهان مورد تحسین قرار گرفت و برندهی گلدن گلوب و نامزد جایزهی اسکار شد. «والس با بشیر» فیلمی نیمه زندگینامهای و نیمه مستند، به بینندگان خود این احساس را میدهد که واقعا در حال گذراندن دوران سخت جنگ هستند، و فیلمهای کمی وجود دارند که موضعی موفق علیه جنگ داشته باشند.
۴. دوستداران حیوانات تحمل دیدن انیمیشن «سگهای طاعونزده» (The Plague Dogs) را نخواهند داشت
- کارگردان: مارتین روزن
- صداپیشهها: جان هارت، کریستوفر بنجامین، نیگل هتوثرون
- محصول: ۱۹۸۲
- امتیاز متاکریتیک: –
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
وقتی صحبت از انیمیشنهای مارتین روزن به میان میآید، ممکن است «تپهی خرگوش» بیشتر از همه در ذهن یادآور شود، اما دیدن انیمیشن ماجراجویانهی او در سال ۱۹۸۲ تجربهای بس دلخراشتر است. انیمیشن تلخ و آزار دهنده «سگهای طاعونزده» دو توله سگ سرسخت را دنبال میکند که از یک مرکز تحقیقاتی حیوانات و آزمایشهای خوفناکشان فرار میکنند.
فیلم مملو از تصاویر آزار دهنده است و لحظات بسیار ترسناکی وجود دارد که تماشاگران شاید توان دیدنش را نداشته باشند. «سگهای طاعونزده» همچنین دارای یک عملکرد عالی از اسطورهی سینما جان هارت است. به همان اندازه که نقش صدای هارت در این فیلم دوست داشتنی است، حامیان حیوانات قادر به تماشای آن نخواهند بود.
۳. «سرزمین ماقبل تاریخ» (The Land Before Time) یک ماجراجویی اندوهناک را به تصویر میکشد
- کارگردان: دان بلاث
- صداپیشهها: گابریل دیمون، کاندیس هاتسون، جودیت بارسی
- محصول: ۱۹۸۸
- امتیاز متاکریتیک: ۶۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰
در حالی که نمیتوان جذابیت و طنزی را که در ماجراجویی کلاسیک یک دایناسور کوچک به کارگردانی دان بلاث یافت میشود انکار کرد، «سرزمین ماقبل تاریخ» برای قهرمانان دوست داشتنیاش یک ماجرای تلخ و آزار دهنده است.
این انیمیشن موفق محصول سال ۱۹۸۸ به خاطر اتفاقات غمانگیز پیرامون یکی از صداپیشههای اصلی فیلم، از آنچه که بود تلختر شد. جودیت بارسی ده ساله و شایان ستایش و فوقالعاده با استعداد (بازیگر نقش داکی در این انیمیشن) مدت کوتاهی پس از تکمیل نقش نمادین خود مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد.
۲. انیمیشن «یک موش آمریکایی» (An American Tail) یک فیلم کودکانه با پیامی تکاندهنده و بالغ است
- کارگردان: دان بلاث
- صداپیشهها: فیلیپ گلاسر، دام دلوییس، کریستوفر پلامر
- محصول: ۱۹۸۶
- امتیاز متاکریتیک: ۳۸ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
خروج دان بلاث از دیزنی به این معنی بود که بعد از آن طرفداران فیلمهای انیمیشن با آثاری برخورد خواهند کرد که به موضوعات تیرهتری نسبت به آنچه در سینمای خانوادهپسند آمریکای شمالی تبدیل شده بود، میپردازد. انیمیشن «یک موش آمریکایی» موشی به نام فیول را دنبال میکند، که ماموریت دارد آمریکا را به عنوان خانهی جدید خود بپذیرد. متاسفانه او از خانوادهاش جدا شده و سفری پرمخاطره را برای پیوستن به آنها آغاز میکند.
«یک موش آمریکایی» یک ماجراجویی بزرگ است که از به تصویر کشیدن ناامیدی ناشی از تنهایی هراسی ندارد. این آخرین فیلم فیول نیست، چون این موش بازیگوش در دنبالهای در قالب یک سریال تلویزیونی و چندین پیش درآمد از جمله «یک موش آمریکایی؛ فیول به غرب میرود» (An American Tail: Fievel Goes West) به ماجراجوییهای خود ادامه میدهد.
۱. «جن پابرهنه» (Barefoot Gen) تلختر و ناراحتکنندهتر از بسیاری از فیلمهای لایواکشن است
- کارگردان: موری ماساکی
- صداپیشهها: ایشی میازاکی، ماساکی کودا، یوشی شیمامورا
- محصول: ۱۹۸۳
- امتیاز متاکریتیک: –
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰
انیمیشن تلخ و آزار دهنده «جن پابرهنه» با تصاویری از فاجعهی هستهای هیروشیما به عنوان یکی از هولناکترین آثاری شناخته میشود که حتی خارج از حوزهی انیمیشنهای سینمایی تا به حال ساخته شده است. اثرات بمب بر زیرساختهای شهر و ساکنان بیگناه آن با جزئیات وحشتناکی در این انیمیشن نشان داده شده است. حتی فیلمهای فاجعهبار با بودجهی کلان هالیوود نیز به ندرت میتوانند با «جن پابرهنه» رقابت کنند.
این درام محصول ۱۹۸۳ بیشتر از حد تحمل هر بینندهای تلخ و آزار دهنده است. داستان این درام بر اساس تجربیات خود نویسنده کیجی ناکازاوا به عنوان یک بازماندهی هیروشیما نوشته شده است.
منبع: cbr
یادمه تا دوسه سال شب عید که میشد شبکه پویا با پخش کارتون تپه خرگوش ها حسابی بچه ها رو میترسوند
واقعن چرا شب عید؟؟؟😐🤣
نمیگن یه وقت بچه میترسه؟؟
برای بامبی خیلی گریه کردم الان ببینم گریه می کنم😢 برای مدفن کرم های شب تاب هم همین طور….
تاریخی ترین اثر انیمیشنی رو نذاشتین
بوجک هورسمن…
غم انگیزترین فیلم
زندگی خودمونه😕
از مدفن کرم های شب تاب خیلی شنیدم 🙂
من مدفن کرم های مهتاب و سرزمین ماقبل
تاریخ رو دیدم،واقعا غم انگیز بود!
ولی بامبی رو که دیدم احساس نکردم که غم
انگیز باشه!!
در این گوشه دنیا هم غم انگیزه😔👌
بنظرم جای فیلم خونه مادر بزرگه خالیه 🤣🤣
کارتن سوسیس ها هم وحشتناک. وقتی اقلام خوراکی بیرون از فروشگاه رو جهان ماورا می دونن ولی وقتی میان بیرون خورده می شن. مثل ما ادمها که دنبال یه دنیای دیگه بعد از مرگ هستیم یا همون بهشت.
اوکی ولی من دیدم ناراحت نشدم داش😐😂