۱۰ قابلیت جذاب که از هدست واقعیت ترکیبی اپل انتظار داریم
در این مطلب به بررسی ۱۰ قابلیت جذابی میپردازیم که انتظار داریم اپل در هدست واقعیت ترکیبی آیندهی خود آنها را له کار بگیرد.
اپل میخواهد سال آیندهی میلادی از یک هدست جدید رونمایی کند. هدستی که مدت زمان بسیار زیادی است خبرهایی را راجع به آن میشونیم و حتی رونمایی از آن به تعویق هم افتاد اما اینطور که به نظر میرسد، در سال ۲۰۲۳ بالاخره شاهد رونمایی از آن خواهیم بود. در صورت عرضهی این هدست واقعیت ترکیبی به بازار، باید آن را به عنوان یک دستهی جدید از محصولات سختافزاری اپل به حساب بیاوریم چرا که این شرکت آمریکایی تاکنون چنین دستگاهی را تولید نکرده بود.
در رابطه با این محصول فعلا خبرهای زیادی وجود دارد که با استناد بر آنها میتوانیم پیشبینی کنیم این هدست واقعیت ترکیبی به احتمال زیاد قابلیتهایی خواهد داشت که میتواند به لطف آنها رقبای خود را پشت سر بگذارد. برخی از تحلیلگران انتظار دارند هدست واقعیت ترکیبی اپل موفقیت زیادی را کسب کند؛ درست مثل ساعتهای سری اپل واچ، آیفونها و آیپدها که هر کدام از آنها با ورود به بازار توانستند بعد از مدت زمان کوتاهی طرفداران بسیار زیادی را به خود جذب کنند. با در نظر گرفتن این موارد، لیستی از قابلیتهای احتمالی هدست واقعیت ترکیبی مورد انتظار اپل تهیه کردهایم و در ادامه هم به بررسی آنها خواهیم پرداخت. توجه داشته باشید موارد گفته شده در این لیست لزوما قرار نیست در هدست اپل بکار گرفته شود چون فعلا بر اساس شایعه هستند.
۱. نمایشگر ۴K Micro-OLED
طبق جدیدترین گزارشاتی که در اختیار داریم، اپل ظاهرا قصد دارد از دو نمایشگر OLED با کیفیت ۴K استفاده کند که ساخت سونی خواهند بود و گفته میشود ۳۰۰۰ پیکسل به ازای هر اینچ خواهند داشت. این در حالی است که متا کوئست پرو، هدست ۱۵۰۰ دلاری و در واقع بهترین هدست واقعیت مجازی متا از نمایشگر LCD بهره میبرد و این یعنی در بخش نمایشگر، این نمایندهی اپل خواهد بود که به احتمال زیاد بهتر ظاهر میشود.
نمایشگرهای میکرو OLED به دلیل طراحی خاصی که دارند، باریکتر، کوچکتر و سبکوزنتر هستند. همچنین این نمایشگرها در مقایسه با پنلهای LCD، توان مصرفی کمتری هم دارند. اپل همچنین کیفیت نمایشگر را به گونهای تنظیم خواهد کرد که کمترین تأثیر را روی توان پردازشی کلی سیستم داشته باشد.
۲. دوربینهای متعدد
اپل به احتمال زیاد میخواهد هدست واقعیت ترکیبی خود را به دوربینهای بسیار زیادی مجهز کند تا بدین ترتیب بتواند کوچکترین حرکات فیزیکی کاربران در دنیای واقعی را ثبت و آن را به کنش یا واکنشی در دنیای مجازی تبدیل کند. علاوه بر اینها، گفته میشود این هدست دو دوربین رو به پایین هم خواهد داشت که وظیفهی آنها ثبت و ضبط حرکات پا است که اگر حقیقت داشته باشد، باید آن را یکی از منحصر بفردترین قابلیتهای هدست مورد انتظار اپل بدانیم که باعث میشود دقت آن در تشخیص نوع و چگونگی حرکت بدن به مراتب بیشتر از چیزی باشد که هدستهای کنونی ارائه میدهند.
دوربینها میتوانند از محیط نقشهبرداری کنند، سطوح را شناسایی کنند، گوشهها را تشخیص دهند و ابعاد داخل یک اتاق را با دقت اندازهگیری کنند. البته این اندازهگیری ابعاد فقط به داخل اتاق محدود نمیشود و روی سایر اشیا دیگر و حتی مردم هم جواب میدهد. ای دوربینها همچنین میتوان در راستای تشخیص بهتر و دقیقتر حرکات بدن هم استفاده کرد.
۳. اسکن عنبیه چشم
به منظور حفظ حریم خصوصی و امنیت، هدست واقعیت ترکیبی مورد انتظار اپل از یک اسکنر عنبیه چشم بهره خواهد برد که میتواند الگوی چشم کاربران را شناسایی کرده و بهجای رمز عبور از آن برای مواردی نظیر پرداخت و… استفاده کند.
اسکنر عنبیه چشم در این هدست در واقع درست مثل قابلیت فیسآیدی و تاچآیدی در گوشیهای اپل، آیپدها و کامپیوترهای مک است با این تفاوت که اجازه میدهد دو تفر از هدست استفاده کنند. این قابلیت در هدستهای رقیب نظیر متا کوئست پرو دیده نمیشود.
۴. پایش حالت چهره
یکی از بهترین قابلیتهای هدست واقعیت ترکیبی اپل، امکان پایش حالت چهره است. این قابلیت باعث میشود هدست بتواند حالتهایی نظیر غم، شادی و… را تشخیص داده و روی آواتار کاربر در دنیای مجازی پیاده کند. بنابراین اگر شما در حال لبخند زدن باشید، آواتار شما هم در اپهای مختلف دقیقا چنین چیزی را نشان میدهد. درست مثل دوربین TrueDepth که هنگام ساخت مموجی و انیموجی قادر به تشخیص حالتهای مختلف چهرهی شماست.
۵. طراحی باریک و سبک
اپل اگرچه با تولید این هدست، نخستین تجربهی خود را جشن میگیرد اما با این حال میخواهد همین دفعهی نخست هم یکی از بهترین تجربههای آن باشد. در نتیجه در نظر دارد در ساخت این هدست مورد انتظار نهایت دقت و ظرافت را بکار بگیرد تا یک محصول باریک، سبک و راحت تولید شود.
شایعات حاکی از آن است که در ساخت این هدست از پارچهی منفذهدار و آلومینیوم استفاده خواهد شد که در نهایت باعث سبکتر شدن و باریکتر شدن محصول در مقایسه با سایر هدستهای موجود در بازار میشود. اپل ظاهرا میخواهد وزن این هدست فقط ۲۰۰ گرم باشد، یعنی در واقع این هدفی است که این شرکت دارد در حالی که متا کوئست پرو یک هدست ۷۲۲ گرمی است. در ماه مارس سال ۲۰۲۱ هم مینگچی کو، از تحلیلگران نامآشنای اپل مدعی شده بود که وزن این هدست چیزی بین ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم خواهد بود.
۶. روشهای کنترلی
ماژولهایی با حسگر سهبعدی در این هدست ایفای نقش خواهند کرد که وظیفهی آنها تشخیص ژستهای دستی برای اهداف کنترلی است. همچنین یک حسگر تشخیص پوست هم در این محصول وجود خواهد داشت. اپل همچنین پشتیبانی از فرامین صوتی را هم درون محصول یادشده قرار خواهد داد تا کاربران بتوانند به وسیلهی آن یک سری فعالیتها نظیر فراخواندن و صحبت کردن با سیری را انجام دهند. همچنین گفته میشود این محصول از سایر محصولات اپل هم پشتیبانی خواهد کرد.
۷. هدبندهای قابل تعویض
استفاده از پارچه در ساخت هدست واقعیت ترکیبی مورد انتظار اپل باعث میشود این محصول حین پوشیدن فوقالعاده راحت باشد. همچنین به لطف استفاده از همین مواد، کاربران قادر هستند هدبندهای این هدست را هم در مواقعی که نیاز دارند تعویض کنند. به احتمال زیاد هدبندها باید به صورت لوازم جانبی در بازار در دسترس باشند.
یکی از این هدبندها طبق اطلاعاتی که در اختیار داریم فناوری شبیه به صدای فضایی را برای داشتن تجربهای فراگیر از صدای دریافتی فراهم خواهد کرد و هدبند دیگر هم بیشتر روی طول عمر باتری تأثیر مثبت میگذارد. مشخص نیست آیا واقعا چنین چیزی را شاهد خواهیم بود یا خیر چون فعلا این موضوع فقط در حد یک شایعه است اما هدبندهای قابل تعویض با قابلیتهای مختلف یکی از گزینههای احتمالی به حساب میآیند.
۸. تجربهی واحد و یکپارچه در کار با اپلیکیشن
اینطور که به نظر میرسد، اپل میخواهد از rOS (شکل اختصاری Reality OS) به عنوان سیستمعاملی جدید برای هدستهای واقعیت ترکیبی خود استفاده کند. اپل ظاهرا در تلاش است تا یک سری اپلیکیشن را به صورت اختصاصی برای بهره بردن از قابلیتها و امکانات هدست واقعیت ترکیبی طراحی و به این سیستمعامل اضافه کند. برای مثال میخواهد با استفاده از انیموجی، تجربهای مشابه فیستایم را برای کاربران به ارمغان بیاورد به این صورت که شما ممکن است انیموجی سهبعدی یا کرکتر مموجی یک شخص را بهجای خود آن شاهد باشید و با آن تعامل برقرار کنید.
این قابلیت همچنین کمک میکند تا هدست بتواند حالتها و قابلیتهای چهرهی کاربر را هم متوجه شده و از آن برای رقم زدن یک تجربهی کاملا واقعی حین گفتوگوها استفاده کند. اینطور که به نظر میرسد، این شرکت آمریکایی در تلاش است تا با همکاری شرکای رسانهای خود، محتوایی قابل نمایش در فضای واقعیت مجازی تولید کند. همچنین گفته میشود سرویسهایی نظیر اپل TV پلاس و اپل آرکید هم با این هدست ادغام خواهند شد.
اخیرا یک شایعه هم منتشر شده مبنی بر اینکه اپل در حال کار روی یک نسخهی جدید از اپلیکیشن پیامرسان خود است که از نمای جدید و چترومهای متفاوتی بهره میبرد که گویا برای فضای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده طراحی شدهاند.
۹. پردازندهی قدرتمند
اینطور که به نظر میرسد، در هدست یادشده از دو پردازندهی M2 که در کامپیوترهای مک هم بکار گرفته شده استفاده خواهد شد تا بدین ترتیب توان محاسباتی، پردازشی و گرافیکی این دستگاه تقریبا ۲۰۰ گرمی به اندازندهی یک کامپیوتر قدرتمند باشد. ظاهرا این دو پردازنده از قدرت مختلفی هم بهره میبرند؛ یکی از آنها قدرتمند و دیگری کممصرفتر خواهد بود تا بدین ترتیب در انجام کارهای سبکتر نیازی به فعالسازی پردازندهی قدرتمند نباشد که این موضوع روی طول عمر باتری تأثیر مثبتی خواهد داشت.
۱۰. مستقل، بدون نیاز به آیفون یا مک
به لطف بهرهمندی از دو پردازنده درون هدست آیندهی اپل، این محصول دیگر نیازی ندارد که لزوما به آیفون یا یک کامپیوتر مک متصل شود تا بتواند توان مورد نیازش را دریافت کند. این دستگاه میتواند به صورت کاملا مستقل فعالیتهای خود را انجام دهد.
اپل قصد دارد سال آینده از این هدست رونمایی کند و باید منتظر بمانیم و ببینیم کدام یک از این ۱۰ قابلیت جذاب در نهایت در این محصول وجود خواهد داشت. البته قابلیتهای جذاب هدست یادشده میتواند بسیار بیشتر از این ۱۰ مورد باشد اما فعلا از بابت وجود آنها اطلاع خاصی نداریم. ولی با توجه به این قابلیتها، هدست اپل بسیار بهتر از نمونههای گرانقیمت موجود نظیر متا کوئست پرو خواهد بود و در نتیجه شاید قیمت نجومی هم داشته باشد.
منبع: Macrumors