راهنمای خرید SSD پرتابل برای لپتاپ؛ شهریور ۱۴۰۲
در حال حاضر خرید SSD پرتابل برای لپتاپ شاید برای اکثر کاربرها به دلیل تنوع محصولات در سطح بازار کار چندان آسانی نباشد. در این مقاله قصد داریم چند محصول مناسب را برای خرید معرفی کرده و در انتها شما را راهنمایی کنیم که چه نکاتی را باید هنگام خرید مد نظر قرار دهید.
چرا SSD پرتابل؟
۱. اس اس دی اکسترنال نتاک مدل Z Slim ظرفیت دو ترابایت
۲. اس اس دی اکسترنال سامسونگ مدل Portable T7 Shield ظرفیت دو ترابایت
۳. حافظه SSD اکسترنال سامسونگ مدل T5 ظرفیت ۲ ترابایت
۴. اس اس دی اکسترنال ایسوس مدل ROG STRIX ARION ظرفیت یک ترابایت
۵. اس اس دی اکسترنال ای دیتا مدل Elite SE880 ظرفیت یک ترابایت
۶. اس اس دی اکسترنال سامسونگ مدل T7 Touch ظرفیت ۱ ترابایت
۷. اس اس دی اکسترنال سن دیسک مدل PORTABLE E30 ظرفیت ۱ ترابایت
۸. اس اس دی اکسترنال ایکس-انرژی مدل POTABLE SSD GOLD DRIVE 1TB ظرفیت یک ترابایت
۹. اس اس دی اکسترنال اوسکو مدل MD-005M ظرفیت یک ترابایت
۱۰. اس اس دی اکسترنال ای دیتا مدل SD600Q ظرفیت ۲۴۰ گیگابایت
چند نکته که باید قبل از خرید بهترین SSD پرتابل مطابق با بودجهتان بدانید
چرا SSD پرتابل؟
در وضعیت حال حاضر، محصولاتی تحت عنوان SSD پرتابل یا قابل حمل وارد بازار شدهاند که به SSD اکسترنال هم معروف هستند. این نوع محصولات فروش بسیار خوبی داشته و به همین دلیل، حافظهی SSD پرتابل در انواع و اقسام متنوعی تولید و به بازار عرضه میشوند.
SSDها نسبت به هارد دیسکهای اینترنال (HDD) سرعت به مراتب بیشتری دارند؛ به این صورت که حافظههای SSD میتوانند تا ۱۰ برابر سریعتر بوده و اطلاعات را ۲۰ برابر سریعتر از یک دیسک بخوانند. قدرت دوام و ماندگاری، یکی دیگر از فاکتورهای مهم در بحث هارد درایوها به حساب میآید. معمولا یک حافظهی SSD قدرت و استحکام لازم را دارد. همچنین قطعات متحرکی در داخل SSD وجود ندارد تا در هنگام حمل و نقل، آسیبی به اطلاعات ذخیره شده وارد شود.
شاید این موضوع در ذهنتان شکل گرفته که آیا بهتر نیست به جای خرید SSD پرتابل، یک فلش مموری با حافظهی بالا خریداری کنیم؟ اگر صرفا به دنبال این مسئله هستید تا یک فضای مشخص را برای ذخیرهی اطلاعات فراهم کنید، فلش مموریها برای اهداف شما سودمند خواهند بود. در غیر این صورت، اکثر حافظههای SSD از DRAM Cashe به منظور بهبود سرعت استفاده میکنند. بر اساس همین مکانیسم، نقل و انتقال اطلاعات سریع خواهد بود. بنابراین، با وجود این که حافظهی SSD شبیه به فلش مموری از درگاه USB به سیستم متصل میشود، باری که روی دوشِ حافظه وجود دارد به طرز قابل توجهی کاهش مییابد. فایدهی این رویه، افزایش قابل توجه عمر درایو است.
همچنین یکی از معایب و معضلات اصلی نگهداری فلش مموریها، گم نکردن آنهاست؛ چرا که این نوع حافظهها اندازه و ابعاد کوچکی دارند. با این حال، SSDهای پرتابل معمولا به این راحتی گم نمیشوند. از طرفی، لایهی امنیتی اضافه بر سازمانی روی حافظهی SSD وجود دارد که در فلش مموریهای رایج در سطح بازار دیده نمیشود. در حال حاضر خرید هارد SSD پرتابل با ظرفیت ۱ و ۲ ترابایت توجیه اقتصادی و مالی بیشتری نسبت به فلش مموری به دنبال دارد.
در ادامهی این مطلب، چند مورد از بهترین SSD پرتابل موجود در وبسایت دیجی کالا معرفی میشود. لازم به ذکر است که معرفی محصولات موجود در این مقاله بر اساس نوع برند، کیفیت ساخت، نمرهی دریافتی توسط کاربران و صد البته ارزش خرید نسبت به قیمتشان انجام شده است. از طرفی، تلاش شده بهترین حافظههای SSD پرتابل تا سقف تقریبی ۱۰ میلیون تومان معرفی شوند. همچنین، به دلیل نوسانات قیمت ارز و وضعیت اجناس در بازار، افت یا افزایش قیمت و همچنین موجود یا ناموجود شدن محصولات ممکن است رخ دهد. این مطلب بر اساس قیمت حافظه SSD پرتابل در هفتهی اول شهریور ۱۴۰۲ نوشته و تنظیم شده است.
۱. اس اس دی اکسترنال نتاک مدل Z Slim ظرفیت دو ترابایت
SSD پرتابل نتاک مدل Z Slim با ظرفیت ۲ ترابایت و رابط USB Type-C به فروش میرسد. این هارد دارای سرعت نوشتن اطلاعات به صورت ترتیبی ۵۵۰ مگابایت بر ثانیه و سرعت خواندن اطلاعات به صورت ترتیبی ۴۸۰ مگابایت بر ثانیه است. این هارد ضمن پشتیبانی از تمامی سیستم عاملهای موجود، دارای یک کیف چرمی اورجینال هم است. همچنین یک مبدل OTG هم به منظور تبدیل USB Type-C به USB در داخل جعبهی این کالا دیده میشود. این هارد در عین سرعت و کاربرد بسیار بالا، وزن بسیار سبکی هم دارد.
۲. اس اس دی اکسترنال سامسونگ مدل Portable T7 Shield ظرفیت دو ترابایت
اس اس دی اکسترنال سامسونگ مدل Portable T7 Shield ظرفیت دو ترابایت به رنگ مشکی در سطح بازار برای خرید موجود است. رابط این هارد، USB 3.2 بوده و در برابر آب کاملا مقاوم است. سرعت خواندن اطلاعات به صورت تصادفی ۱۰۵۰ مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن اطلاعات به صورت تصادفی ۱۰۰۰ مگابایت بر ثانیه گزارش شده است.
میانگین عمر این هارد بر اساس مشخصات فنی مندرج روی این کالا، ۲ میلیون ساعت اعلام شده است. همچنین مقاومت در برابر شوک و لرزش و همچنین محافظ در برابر گرد و خاک و آب از دیگر مشخصات فنی این محصول به حساب میآید.
۳. حافظه SSD اکسترنال سامسونگ مدل T5 ظرفیت ۲ ترابایت
حافظه SSD اکسترنال سامسونگ مدل T5 با ظرفیت ۲ ترابایت به صورت تک رنگ مشکی به فروش میرسد. بدنهی این هارد، فلزی بوده و ابعاد آن به نسبت کوچک است. این هارد در برابر لرزش هم مقاومت بسیار خوبی را داراست.
۴. اس اس دی اکسترنال ایسوس مدل ROG STRIX ARION ظرفیت یک ترابایت
این مدل SSD پرتابل برند ایسوس، با ظرفیت یک ترابایت و با نورپردازی RGB برای خرید موجود است. سرعت انتقال داده در این کالا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و رابط دستگاه، USB 3.2 محسوب میشود.
۵. اس اس دی اکسترنال ای دیتا مدل Elite SE880 ظرفیت یک ترابایت
از برند ای دیتا هم میتوان یک SSD پرتابل با قیمت مناسب یافت. اس اس دی اکسترنال ای دیتا مدل Elite SE880 با ظرفیت یک ترابایت و رابط USB 3.2 و USB Type-C به فروش میرسد. سرعت نوشتن و خواندن اطلاعات به صورت ترتیبی تا ۲۰۰۰ مگابیت بر ثانیه اعلام شده است. این هارد ضمن پشتیبانی از تمامی سیستم عاملها، دارای کابل تبدیل USB 3.2 Type-C به USB-A و همچنین کابل تبدیل USB 3.2 به USB-Type C است.
۶. اس اس دی اکسترنال سامسونگ مدل T7 Touch ظرفیت ۱ ترابایت
از سایر محصولات برند سامسونگ در این حیطه میتوان به اس اس دی اکسترنال سامسونگ مدل T7 Touch ظرفیت ۱ ترابایت اشاره کرد. سرعت نوشتن اطلاعات به صورت ترتیبی ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت خواندن اطلاعات به صورت ترتیبی ۱۰۵۰ مگابیت بر ثانیه گزارش شده است. این هارد در برابر لرزش از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. همچنین این هارد از قابلیت حسگر اثر انگشت پشتیبانی میکند.
۷. اس اس دی اکسترنال سن دیسک مدل PORTABLE E30 ظرفیت ۱ ترابایت
برند سن دیسک علاوه بر تولید فلش مموریهای با کیفیت، حافظههای SSD پرتابل را هم تولید و به بازار عرضه میکنند. بدنهی این هارد پلاستیکی بوده اما هارد مورد نظر از مقاومت به نسبت خوبی برخوردار است. سرعت خواندن اطلاعات به صورت ترتیبی معادل ۵۲۰ مگابیت بر ثانیه است.
۸. اس اس دی اکسترنال ایکس-انرژی مدل POTABLE SSD GOLD DRIVE 1TB ظرفیت یک ترابایت
اس اس دی اکسترنال ایکس-انرژی مدل POTABLE SSD GOLD DRIVE 1TB جزء محصولات اقتصادی موجود در بازار به شمار میرود. این هارد از رابط USB 3.2 و همچنین رابط USB Type-C بهره میبرد. همچنین حداکثر سرعت خواندن اطلاعات به صورت ترتیبی ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه گزارش شده است. این هارد با کنسولهای خانگی و گوشیهای هوشمند هم سازگاری کامل دارد.
۹. اس اس دی اکسترنال اوسکو مدل MD-005M ظرفیت یک ترابایت
اس اس دی اکسترنال اوسکو مدل MD-005M با ظرفیت یک ترابایت و رابط USB 3.1 و USB Type-C برای خرید موجود است. این حافظه در برابر شوک و لرزش مقاومت بسیار بالایی دارد. با این حال، سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات به صورت تصادفی به ترتیب ۴۷۰ و ۴۶۰ مگابیت بر ثانیه اعلام شده است. نوع فلش این حافظه 3D NAND و نوع رابط حافظهی آن NVMe به شمار میرود.
۱۰. اس اس دی اکسترنال ای دیتا مدل SD600Q ظرفیت ۲۴۰ گیگابایت
ارزانترین SSD پرتابل در این مقاله، اس اس دی اکسترنال ای دیتا مدل SD600Q با ظرفیت ۲۴۰ گیگابایت محسوب میشود. بدنهی این هارد از جنس پلاستیک و سیلیکون بوده و هارد به درگاه USB 3.2 نسل یک مجهز شده است. ساختارِ حافظهی این هارد، 3D NAND محسوب شده و این محصول، پروسهی تولید را با استاندارد نظامی مشخصی پشت سر گذاشته است. سرعت نوشتن و خواندن اطلاعات به صورت ترتیبی ۴۴۰ مگابایت بر ثانیه به شمار میرود.
چند نکته که باید قبل از خرید بهترین SSD پرتابل مطابق با بودجهتان بدانید
اگر قصد دارید یک هارد مناسب را خریداری کرده تا صرفا اطلاعاتتان را روی آن ذخیره کنید، بهتر است این مسئله را بدانید که خرید SSD پرتابل برای شما چندان توجیه ندارد. به جای خرید این نوع محصول، بهتر است هارد دیسکهای اکسترنال را برای کارهای خود تهیه کنید. با این حال، اگر شما قصد دارید بازیهای ویدیویی مدرن و روزِ دنیا را روی هارد نصب کرده یا برنامه و نرمافزارهای سنگین را با استفاده از هارد اجرا کنید، خرید SSD پرتابل منطقیتر خواهد بود.
حتما برای هارد خود یک کیف محافظ به صورت جداگانه خریداری کرده
تمامی SSDهای پرتابل، در داخل جعبه حاوی کابل رابط USB هستند. بنابراین، نیازی به خرید کابل رابط نیست؛ مگر این که نیاز باشد تا حافظه SSD را به یک دستگاه اندرویدی متصل کنید. در این وضعیت، باید مبدل OTG مناسبی را تهیه کنید.
اکثر حافظههای SSD پرتابل که در این مقاله معرفی شده، در برابر شوک و لرزش مقاومت بسیار بالایی دارند. با این اوصاف، پیشنهاد میشود پس از خریداری هر مدل حافظهی پرتابل (SSD یا HDD)، حتما برای هارد خود یک کیف محافظ به صورت جداگانه خریداری کرده تا خیالتان از بابت آسیبهای محیطی راحت شود.
در انتها بد نیست به این نکته هم دقت کنید آیا حافظهی SSD مورد نظر دارای گارانتی از یک شرکت معتبر است یا خیر. در هر صورت، هاردهای اکسترنال و حتی اینترنال به شدت مستعد آسیب و خرابی هستند. به همین دلیل، پیشنهاد میشود از خرید حافظهی SSD یا هر گونه هارد درایو بدون گارانتی اکیدا خودداری کنید.