۱۰ فیلم و انیمیشن کمدی قرون وسطایی که حسابی شما را میخندانند
کمدی قرون وسطایی از جمله زیرژانرهایی است که میتواند خندهدار، سرگرمکننده و مهیج باشد و در عین حال مخاطب را به زمانی ببرد که مردمانش لباسهای خاص و متفاوتی میپوشند، سربازان با کمان تیراندازی میکنند و شوالیهها حماسه میآفرینند. این فیلمها به بیننده اجازه میدهند خود را به جای قهرمان یا کسی ببیند که نیاز به نجات دارد، و حتی گاهی سوار اژدها شود و از تک تک لحظات پر فراز و نشیب یک داستان خیالی لذت ببرد. در این مطلب ۱۰ فیلم و انیمیشن کمدی قرون وسطایی را نام بردیم که حسابی شما را میخندانند.
۱۰. رابین هود؛ مردانی در لباس چسبان (Robin Hood: Men in Tights)
- کارگردان: مل بروکس
- بازیگران: کری الویس، ریچارد لویس، کورنبرگ ریس
- محصول: ۱۹۹۳
- امتیاز متاکریتیک: ۴۴ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
مل بروکس تهیهکنندهی دو فیلم مشهور «ماجراهای رابین هود» (The Adventures of Robin Hood) در سال ۱۹۳۸ با بازی ارول فلین و «شاهزادهی دزدان» (Prince of Thieves) در سال ۱۹۹۱ با بازی کوین کاستنر، فیلم «رابین هود؛ مردانی در لباس چسبان» را با بازی کری الویس در نقش رابین از لاکسلی کارگردانی کرد. داستان از این قرار است که رابین بعد از اسارت در طول جنگهای صلیبی بازگشته است، اما خانه و تمام داراییهایش توسط شاهزاده جان شرور و حریص توقیف شده، آن هم در حالی که برادرش، شاه ریچارد، هنوز درگیر جنگ مقدس است.
برداشت بروکس از داستان این کماندار معروف، غوغایی پرهیاهو در جنگل است، با موسیقی متن و اسامی مسخره برای شخصیتها و مکانهایی که جایگزین مکانهای واقعی در داستان شدهاند، مانند روتینگهام به جای ناتینگهام، مردانی به نامهای اسنیزه و آچو، و یک خدمتکار نابینا به نام بلینکین. در این داستان الهام گرفته و متفاوت از نسخهی اصلی، باکرگی ماریان توسط یک کمربند عفاف فلزی محافظت میشود، که کلید آن در ابتدای فیلم به رابین داده شده است. علاوه بر این، خال صورت شاهزاده جان هر چند فریم جابهجا میشود و داروغهی روتینگهام مدام در حال وارونه کردن ترانههای خود یا اشتباه حرف زدن است.
۹. والاحضرت (Your Highness)
- کارگردان: دیوید گوردن گرین
- بازیگران: دنی مکبراید، جیمز فرانکو، زویی دشانل
- محصول: ۲۰۱۱
- امتیاز متاکریتیک: ۳۱ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۵.۵ از ۱۰
«والاحضرت» به عنوان یک کمدی عمدا احمقانه به بررسی استعاری تنبلی میپردازد و شخصیت اصلی داستانش را طوری نشان میدهد که به دلیل شرایط خاص مجبور میشود قدم بردارد و تنبلی خود را کنار بگذارد. ثادئوس با بازی دنی مکبراید یک تنبل درجه یک است که زمانی از زندگی در زیر سایهی برادرش، با بازی جیمز فرانکو، در نقش فابیوس، ناامید شده است، حالا میخواهد روی پای خودش بایستد و اسم و رسمی برای خود دست و پا کند. حالا زمانی که بلادونا، نامزد فابیوس، با بازی زویی دشانل، ربوده میشود، فرصت مناسبی است تا او برای نجات بلادونا تکانی به خود بدهد.
این فیلم فناوریهای مدرن امروزی را با سیستم قرون وسطایی ترکیب میکند؛ مانند پرندهای مکانیکی به جای کبوتر نامهرسان. داستان فیلم از این جهت مضحک است که آنتاگونیست اصلی، جادوگر لیزار، با بازی جاستین تروکس، بلادونا را ربوده است تا پیشگوییاش را در مورد همبستر کردن او با اژدها محقق کند.
۸. عروس شاهزاده (The Princess Bride)
- کارگردان: راب رینر
- بازیگران: کری الویس، رابین رایت، مندی پتینکین
- محصول: ۱۹۸۷
- امتیاز متاکریتیک: ۷۷ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰
این فیلم در سالهای پس از اکران خود طرفداران زیادی پیدا کرد و ببه اثری محبوب تبدیل شد. فیلم در حالی شروع میشود که پدربزرگ پیتر فالک در حال خواندن داستانی برای نوهی بیمار خود با بازی فرد ساوج است. داستان در مورد پسر وستلی با بازی کری الویس و عشق او به باترکاپ با بازی رابین رایت است. وستلی در مزرعهای زندگی میکند که متعلق به خانوادهی باترکاپ است.
با گذشت زمان، آنها عمیقا به یکدیگر علاقهمند میشوند و وستلی قصد دارد ثروت زیادی به دست آورد تا بتواند از باترکاپ درخواست ازدواج کند. از آنجایی که شایعه میشود وستلی مرده است، باترکاپ مجبور میشود با شاهزاده هامپردینک منفور نامزد کند. همانطور که میتوان انتظار داشت، هرجومرج و ماجراجویی در تلاش وستلی برای نجات باترکاپ و برقراری مجدد پیوند آنها پس از سالها دوری رخ میدهد. دیالوگها و موقعیتهای عجیب است که این فیلم را به یکی از خندهدارترین شاهکارهای قرون وسطایی تبدیل میکند.
۷. شوالیهی سیاه (Black Knight)
- کارگردان: جیل جانجر
- بازیگران: مارتین لارنس، تام ویلکینسون، مارشا توماسون
- محصول: ۲۰۰۱
- امتیاز متاکریتیک: ۳۲ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۴.۹ از ۱۰
«شوالیهی سیاه» محصول سال ۲۰۰۱، مارتین لارنس را در نقش جمال، کارمند یک پارک تفریحی قرون وسطایی نشان میدهد که در اثر ضربهای به سرش و بعد از بیهوشی در قرن چهاردهم واقعی انگلستان بیدار میشود. ما شاهد تعاملات خندهدار جمال با مردم آن زمان هستیم در حالی که او خود یکی از مردم آمریکای امروزی است که از سال ۲۰۰۱ آمده. جمال برای کمک به مردم شهر تلاش میکند تا پادشاه شریر لئو را که ملکهی قبلی را برکنار کرد، سرنگون کنند. به طور غیرقانونی جمال به آنها تاکتیکهایی از فوتبال آمریکایی و کشتی میآموزد، و شوالیهی سابق ملکه، نالت، به جمال آموزش میدهد که چگونه با شمشیر مبارزه کند.
لارنس که علاوه بر بازیگری یک استندآپ کمدین است، به عنوان یک مرد بامزهی تمام عیار که پیراهن جرسی پوشیده است، با چکمههای سنگین و نیمتنههای بلند قدیمی میدرخشد. ماجراجویی جمال او را به سمت بهتر شدن تغییر میدهد و مشتاقتر میشود تا دنیای قرون وسطی را به جاذبهای گردشگری تبدیل کند.
۶. مانتی پایتون و جام مقدس (Monty Python and the Holy Grail)
- کارگردان: تری گیلیام
- بازیگران: گراهام چاپمن، تری جونز، جان کلیز
- محصول: ۱۹۷۵
- امتیاز متاکریتیک: ۹۱ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰
این فیلم کمدی قرون وسطایی که برگرفته از یک افسانهی انگلیسی است، با شاه آرتور با بازی گراهام چاپمن شروع میشود که به دنبال مردانی میرود تا به شوالیههای مرید او بپیوندند. در حالی که او مردانش را در حالی پیدا میکند که از جستجوی کاملوت شدهاند، فیلم رفتار سنتی شوالیه و فرهنگ قرون وسطایی را به سخره میگیرد. کل داستان پر از پلانهای مداوم خندهدار است و فرصت نفس کشیدن را از بیننده میگیرد.
خرگوشهای قاتل کوچک، بحث در مورد پرستوها و نارگیلها، و قلعههایی با نامهای احمقانه مانند سیاهزخم و باتلاق تنها تعدادی از نکات ریز و زیرپوستی در این فیلم هستند که نشان میدهد طنز آن ارزش چندین بار تماشا را دارد.
۵. شرک (Shrek)
- کارگردان: اندرو آدامسون
- صداپیشهها: مایک مایرز، ادی مورفی، کامرون دیاز
- محصول: ۲۰۰۱
- امتیاز متاکریتیک: ۸۴ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۹ از ۱۰
مایک مایرز، که به خاطر بازی در فیلمهای «جهان وین» (Wayne’s World) و «آستین پاورز» (Austin Powers)، به شهرت رسیده بود، با صداپیشگی غول سبز دوستداشتنی به نام شرک غوغا کرد. این کارتون کمدی قرون وسطایی فقط برای بچهها نیست. دیالوگهای طنزی در آن وجود دارد که فقط یک بزرگسال متوجه آن میشود، و البته طنزهای زیادی هم برای بچهها در آن وجود دارد.
«شرک» دربارهی شاهزادهای به نام فیونا با صداپیشگی کامرون دیاز است که در برج محبوس شده، که در واقع در مراقبت از خود کاملا استاد است و در هنرهای رزمی مهارت دارد. شاهزادهی خوشتیپ و جذابی که قرار است او را نجات دهد همان غول سبز داستان ما شرک است. شرک یک دوست خر به نام دانکی با صداپیشگی ادی مورفی دارد، که حساستر و طعنهآمیزتر از آن چیزی است که از یک دوست صمیمی در یک افسانهی قرون وسطایی میتوان انتظار داشت. داستان «شرک» ما را به یک داستان جذاب پر فراز و نشیب و خندهدار میبرد، تا جایی که او و فیونا عاشق هم میشوند.
۴. سه تفنگدار (The Three Musketeers)
- کارگردان: استیون هرک
- بازیگران: چارلی شین، کیفر ساترلند، ربکا دمورنی
- محصول: ۱۹۹۳
- امتیاز متاکریتیک: ۴۳ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۴ از ۱۰
«سه تفنگدار» محصول سال ۱۹۹۳ که یک کمدی اکشن ماجراجویی محسوب میشود، دارتانیان جوان با بازی کریس اودانل را دنبال میکند که به پاریس میرود تا به گارد شخصی پادشاه فرانسه، به نام تفنگداران، بپیوندد. گارد تفنگداران منحل شده است با این حال سه نفر حاضر به تسلیم شدن نیستند؛ آتوس با بازی کیفر ساترلند، پورتوس با بازی الیور پلات و آرامیس با بازی چارلی شین. پس از درگیر شدن در دوئلی که به زندگی کاپیتان فعلی پایان میدهد، دارتانیان دستگیر میشود و از ملاقات مخفیانه میان میلادی دی وینتر با بازی ربکا دی مورنی و کاردینال ریشلیو با بازی تیم کوری مطلع میشود.
واضح است که کاردینال در تلاش است تا پادشاه را سرنگون کند و از میلادی کمک میگیرد. این مکاشفه جرقهای است که باعث میشود دارتانیان با تفنگداران باقیمانده متحد شوند، زیرا آنها قصد دارند از تحقق نقشهی شرورانهی کاردینال جلوگیری کنند. الیور پلات در بازی با کلمات و کمدی فیزیکی بسیار سرگرمکننده ظاهر میشود. این فیلم ماجراجویی شمشیربازی و داستانهای فرعی مخفی در آن را با طنزی جذاب به طور یکپارچه ترکیب میکند.
۳. داستان یک شوالیه (A Knight’s Tale)
- کارگردان: برایان هالگلند
- بازیگران: هیث لجر، شانین سوسامون، پل بتانی
- محصول: ۲۰۰۱
- امتیاز متاکریتیک: ۵۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
«داستان یک شوالیه» محصول ۲۰۰۱ از عنصر نابهنگامی موسیقی یا موسیقی مدرنتر از محیطی که به آن تعلق دارد استفاده میکند تا داستان سنتی شوالیه و بانو را روایت کند. در این فیلم کمدی قرون وسطایی پر از موسیقی راکاندرول، قهرمان داستان ما، ویلیام تاچر، با بازی هیث لجر فقیر به دنیا میآید و میخواهد سرنوشت خود را تغییر دهد و دست دختر جوان داستان، جوسلین، با بازی شانین سوسامون را در دست بگیرد. این فیلم داستان خود را از «روایتهای کنتربری» (Tales of Caunterbury) نوشتهی جفری چاوسر الهام گرفته است. در واقع، پایان کار شخصیت جفری چاوسر، با بازی پل بتانی است که به او اشاره میکند که چگونه باید رویدادهایی را که به تازگی رخ دادهاند، مستند کند.
۲. ارتش تاریکی (Army of Darkness)
- کارگردان: سام ریمی
- بازیگران: بروس کمپبل، ایوان ریمی، امبث دیویدز
- محصول: ۱۹۹۳
- امتیاز متاکریتیک: ۵۹ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰
فیلم کمدی قرون وسطایی « ارتش تاریکی» سومین قسمت از مجموعهی ساختهی سام ریمی است که حول محور زامبیها و شخصیت اصلی او اَش با بازی بروس کمپبل میچرخد. در حالی که اَش سعی میکند زامبیها را نابود کند، مرد پیشرو ما را به قرون وسطی میبرد و خود را در حال نبرد با زامبیهای قرون وسطایی میبیند.
۱. دلیر (Brave)
- کارگردان: مارک اندروز
- صداپیشهها: کلی مکدونالد، جولی والترز، کریگ فرگوسن
- محصول: ۲۰۱۲
- امتیاز متاکریتیک: ۶۹ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰
«دلیر»، انیمیشن دوستداشتنی مادر و دختری پیکسار، قطعا یک کمدی تمام عیار است، اما در عین حال تلنگر تکاندهندهای بر این حقیقت است که اجازه ندهیم غرورمان مانع از عشق ورزیدن به کسانی شود که در زندگیمان به آنها مدیونیم. در اسکاتلند قرون وسطایی، شخصیت اصلی مریدا، با صداپیشگی کلی مکدونالد، شاهزاده خانم دانبروک است که با مادرش ملکه الینور با صداپیشگی اما تامپسون، بر سر نامزدیاش اختلاف دارد. مریدا اصرار میکند که برای ازدواج آماده نیست در حالی که الینور از او میخواهد در مقابل سنت سر تعظیم فرود بیاورد.
در نهایت مریدا توسط جادوگرها به جنگل هدایت میشود که به موجب آن او طلسمی برای تغییر مادرش دریافت میکند. چیزی که مریدا روی آن حساب نمیکند، نیرنگ جادوگر است. الینور واقعا تبدیل به یک خرس شده است. آنچه در پی میآید، حوادث ناگواری است که شامل تبدیل شدن سه برادر شیطان او به خرسهای کوچک نیز میشود. مریدا و الینور باید راهی برای ترمیم رابطهی خود پیدا کنند یا با عواقب دائمی برای هر دوشان مواجه شوند.
منبع: movie web