۱۰ برتری گوشی‌های اندرویدی نسبت به iOS و آیفون در سال ۲۰۲۱

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۷ دقیقه
گوشی‌های اندرویدی iOS آیفون

در این مطلب به بررسی ۱۰ مزیت گوشی‌های اندرویدی نسبت به iOS و آیفون می‌پردازیم تا ببینیم در سال ۲۰۲۱ چه تفاوتی بین این دو اکوسیستم بزرگ وجود دارد.

همه‌ی ما می‌دانیم از لحاظ شخصی‌سازی، اندروید یک سر و گردن بالاتر از iOS قرار دارد. شاید کاربران iOS این موضوع را نپذیرند اما این واقعیتی است که وجود دارد و نمی‌توان آن را انکار کرد. حال اینکه آیا امکان شخصی‌سازی برای کسی مهم باشد یا خیر جای بحث دارد اما مادامی که آن را یک مزیت در نظر بگیریم، iOS و آیفون پشت سر اندروید و گوشی‌های اندرویدی قرار دارند.

شخصی‌سازی تمام ماجرا نیست. یک سری چیزهای دیگر هم وجود دارد که می‌تواند باعث برتری گوشی‌های اندرویدی بر آیفون‌ها شود؛ از جمله می‌توان به سرعت بالای شارژر، طراحی‌های گوناگون، قیمت مناسب‌تر، سیستم مدیریت فایل حرفه‌ای‌تر و غیره اشاره کرد که در این مطلب به طور مفصل به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

قبل از اینکه به ۱۰ برتری گوشی‌های اندرویدی بر iOS و آیفون بپردازیم، باید به این نکته اشاره کنیم که iOS هم قطعا برتری‌های زیادی به اندروید دارد و این موضوع انکارناپذیر است. در مطلبی جداگانه قطعا به این موضوع هم خواهیم پرداخت اما در این مطلب تمرکزمان روی برتری‌های اندروید خواهد بود تا ببینیم این سیستم‌عامل و به طور کلی این اکوسیستم در مقابل اکوسیستم محبوب اپل چه حرف‌هایی برای گفتن دارد.

توجه داشته باشید که قابلیت‌های اشاره شده در این مطلب کاملا مطابق گفته‌های سایت منبع است و هیچ تغییر یا نظر شخصی در آن اعمال نشده است. همچنین تفاوت‌ها با توجه به حقایق موجود انتخاب شده‌اند، نه سلیقه و نظر شخصی. هرچند این‌ها هم می‌تواند برای افرادی مهم باشد یا نباشد.

به صورت کلی در این بخش به بررسی ۱۰ موضوع می‌پردازیم که فکر می‌کنیم اندروید و گوشی‌های اندرویدی در آن‌ها به iOS و آیفون برتری دارند؛

  • قابلیت‌های جدید، نوآورانه و جذاب
  • لانچر و آیکون‌های متنوع برای اپلیکیشن‌ها
  • قیمت
  • طراحی‌های مختلف گوشی‌های اندرویدی
  • USB-C
  • تعداد اپلیکیشن‌ها
  • شارژ سریع
  • اسپلیت‌اسکرین (تقسیم صفحه)
  • سایدلود اپلیکیشن‌ها (نصب از منابع خارجی غیر از فروشگاه رسمی)
  • سیستم مدیریت فایل حرفه‌ای

شاید در نگاه اول، برخی از این برتری‌ها برای شما بی‌معنی باشند اما وقتی به شرح آن‌ها بپردازیم، متوجه شوید که iOS هنوز هم جا برای پیشرفت دارد و همچنان از خیلی جهات آن سیستم‌عامل کامل و به بلوغ رسیده‌ای که می‌خواهیم نیست.

۱. طراحی جدید، نوآورانه و جذاب

گوشی‌های اندرویدی iOS آیفون

البته این موضوع خیلی مربوط به iOS نمی‌شود و باید ایراد را در آیفون‌ها جست‌و‌جو کرد. گوشی‌هایی که طی سه‌سال گذشته حتی از لحاظ ظاهری هم تغییر خاص و چشم‌گیری نداشته‌اند چه برسد به اینکه بخواهیم از آن‌ها انتظار داشته باشیم قابلیت‌های ظاهری نوآورانه‌ای داشته باشند.

گوشی‌های اندرویدی توسط شرکت‌های مختلفی ساخته می‌شوند و همین مسأله به تنهایی می‌تواند عامل اصلی این موضوع باشد. در این اکوسیستم (اندروید) رقابت شدیدی وجود دارد که باعث شده است تا شرکت‌ها مجبور شوند برای بهتر و بیشتر دیده شدن، قابلیت‌های نوآورانه و جذابی را به گوشی‌های خود اضافه کنند. در نتیجه جذابیت‌های ظاهری غالبا در این سمت دیده می‌شود. البته گاهی اوقات این تلاش‌ها به شکست می‌انجامد، مانند LG وینگ که ایده‌ی عالی پشت آن بود اما خود شرکت اصلا از کسب و کار موبایل انصراف داد. گاهی اوقات هم برخی از ایده‌ها موفق می‌شوند، مثل دوربین پریسکوپی یا نمایشگر تاشونده.

با این حال این کار ریسک‌های خاص خود را دارد و شاید اپل که معمولا هر سال ۴ یا نهایتا ۵ گوشی راهی بازار می‌کند، نتواند خیلی روی گوشی‌هایش مانور دهد و چنین طراحی‌هایی برای آن‌ها در نظر بگیرد. حتی در حالت عادی یک سری چیزها نظیر دوربین سلفی درون نمایشگر را هم در گوشی‌های اپل شاهد نیستیم چرا که این شرکت کلا علاقه‌ی خاصی به نوآوری‌های این‌چنینی ندارد.

البته ابن بدان معنا نیست که آیفون‌ها طراحی خوبی ندارند. اتفاقا از این حیث عملکرد اپل بسیار خوب است ولی اینکه در سال ۲۰۲۱ محصولی را با قیمت حدود ۱۰۰۰ دلار خریداری کنید که همچنان روی نمایشگر آن اثری از حواشی و بدتر از آن، بریدگی (ناچ) روی صفحه دیده می‌شود در حالی که رقبا از چند سال قبل به استفاده از طراحی‌های مدرن‌تر و جذاب‌تر روی آورده‌اند خیلی جالب نیست.

۲. لانچر و آیکون‌های متنوع برای اپلیکیشن‌ها

گوشی‌های اندرویدی iOS آیفون

موضوع دوم کاملا سلیقه‌ای است. یعنی این‌طور نیست که بگوییم اپل چون این قابلیت را درون گوشی‌هایش قرار نداده است بنابراین نباید پسندیده شود. اگر جزء آن دسته از کاربرانی هستید که شخصی‌سازی و تغییر دائمی ظاهر گوشی و انتخاب انواع و اقسام آیکون‌ها، تم‌ها و شکل‌های مختلف شما را خوشحال می‌کند، آیفون نباید انتخاب شما باشد چرا که در این بخش دست شما را می‌بندد.

از آن طرف اندروید کاملا در این زمینه منعطف عمل می‌کند و اجازه می‌دهد کاربر هر تغییری را که قصد دارد در راستای تغییر ظاهری گوشی انجام دهد روی آن اعمال کند. حتی این امکان وجود دارد که شکل آیکون‌ها را هم تغییر داد. طبیعتا نگاه کردن به یک صفحه با شکلی یکنواخت خسته کننده خواهد بود و به همین خاطر این زمان لانچر یا تم جدید می‌تواند واقعا کاربردی باشد.

البته شخصی‌سازی به همین جا محدود نمی‌شود. کاربر این اجازه را خواهد داشت تا حتی اندازه و شکل آن‌ها را هم تغییر دهد؛ مثلا از مربع به دایره یا حتی بیضی و… . مثلا اگر از بسته‌های آیکون یک تم یا لانچر راضی نیستید می‌توانید به صورت جداگانه برای آن لانچر یک آیکون پک جدید دانلود و نصب کنید. حتی اگر این امکان هم وجود نداشته باشد در نهایت می‌توانید گوشی را روت کنید و هرچه می‌خواهید روی آن نصب کنید. البته با روت کردن گوشی قطعا یک سری مشکلات هم برای شما پیش خواهد آمد مثل نصب نشدن یک سری اپلیکیشن خاص. به همین خاطر به صورت کلی پیشنهاد می‌شود از همان قابلیت‌های شخصی‌سازی موجود نهایت لذت را ببرید و سمت روت کردن گوشی نروید.

به صورت کلی قصد داشتیم بگوییم گزینه‌های روبه‌روی شما برای تغییر ظاهر اندروید فراوان است. اگر بخواهیم آن را با امکانات مشابه در iOS مقایسه کنیم می‌بینیم که جز تغییر محل آیکون‌ها یا قرار دادن آن‌ها در پوشه‌های مخصوص، چیز خاص دیگری وجود ندارد. به همین خاطر هم هست که می‌توانیم نتیجه بگیریم چرا انعطاف بالای اندروید در شخصی‌سازی تا این اندازه به فروش زیاد گوشی‌های مبتنی بر این سیستم‌عامل کمک کرده است.

اپل با اجازه ندادن به کاربران برای اعمال تغییرات زیاد روی ظاهر درونی گوشی کار خوبی نمی‌کند اما به شخصه همان ظاهر ثابت و ساده‌ی آن را بیشتر می‌پسندم تا اینکه هر بار برای ایجاد تنوع در گوشی مجبور به نصب اپلیکیشن‌ها یا لانچرهای شخص ثالث باشم. اما بهتر بود امکان انجام این کار در گوشی قرار داشت تا کاربر خود تصمیم بگیرد که این کار را انجام دهد یا خیر.

۳. قیمت

برای اینکه اپل داشته باشید باید هزینه کنید. این را تقریبا همه می‌دانیم و چیزی نیست که بخواهیم آن را انکار کنیم. البته نکته‌ای که وجود دارد این است که در بازارهای جهانی، قیمت این گوشی‌ها از برخی پرچم‌داران اندرویدی نظیر سامسونگ هم کمتر است اما چون به صورت کلی فقط در سبد محصولات شرکت آمریکایی پرچم‌دار دیده می‌شود، بنابراین قیمت آن‌ها در مجموع از اندرویدی‌ها گران‌تر است. شما می‌توانید با پرداخت مبلغ کمتر از ۷۰۰ دلار در بین اندرویدی‌ها یک شبه‌پرچم‌دار خوب نظیر شیائومی می ۱۱i با پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۸۸، گلکسی S20 فن ادیشن با پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۶۵، پوکو F3 و بسیاری گزینه‌های دیگر را خریداری کنید اما با همین قیمت در بین محصولات اپل فقط دو مدل مینی و استاندارد موجود هستند که آن هم در بازار داخل اصلا از لحاظ قیمتی در یک سطح قرار ندارند.

دلیل اصلی اینکه می‌بینیم دنیای گوشی‌های هوشمند فعلا تحت سلطه‌ی اندرویدی‌ها قرار دارد این است که گوشی‌های ارزان‌قیمت با این سیستم‌عامل فراوان دیده می‌شوند در حالی که گوشی ارزان قیمت اپل در حال حاظر آیفون SE 2020 به حساب می‌آید که حتی از لحاظ ظاهر هم شبیه به گوشی‌های دوران ۴ یا ۵ سال پیش است و شاید فقط پردازنده‌ی خوبش باشد که آن را از سایرین متمایز می‌کند.

در دنیای اندروید شما می‌توانید محصولی را با حداقل قیمت خریداری کنید که به نیازهای شما رسیدگی کند اما اگر کار خاصی با گوشی نکنید ولی بخواهید تجربه‌ای از سیستم‌عامل اپل داشته باشید، هیچ گوشی ارزان‌قیمتی روبه‌روی شما قرار نخواهد داشت. مثلا اپل به صورت کلی از همه لحاظ، هیچ گوشی ندارد که با گلکسی A52 یا وان‌پلاس نورد رقابت کند.

البته انتظار می‌رود طی سال‌های آتی شرکت آمریکایی با درک این موضوع که کاربران به گوشی‌های اقتصادی تمایل دارند، از مدل‌های ارزان‌قیمت بیشتری رونمایی کند اما فعلا مشخص نیست آیا این اتفاق رخ خواهد داد یا خیر. به همین خاطر فعلا برتری کلی در این زمینه برای اندروید و گوشی‌های اندرویدی است.

۴. طراحی متفاوت متناسب با سلیقه‌ی کاربران

همان‌طور که در بالا اشاره شد، شرکت‌های زیادی وجود دارند که کارشان تولید گوشی‌های اندرویدی است اما وقتی به iOS می‌رسیم می‌بینیم که فقط اپل وجود دارد و آیفون و نه هیچ چیز دیگر. سامسونگ، شیائومی، پوکو، ردمی، وان‌پلاس، هواوی، آنر، ویوو، اوپو و تعداد زیادی شرکت دیگر هستند که کاربر می‌تواند قبل از خرید یک گوشی، با در نظر گرفت جنبه‌های زیادی یکی از آن‌ها را خریداری کند. اما وقتی به اپل می‌رسیم فقط یک طراحی را شاهد هستیم که در چهار مدل با اندازه‌های مختلف تکرار می‌شود.

اپل شاید پرچم‌داران بسیار باکیفیت و مثال‌زدنی داشته باشد اما همه‌ی آن‌ها شبیه به هم هستند. حتی از دو سال پیش تا الان هم تغییر خاصی را در طراحی آیفون‌ها شاهد نیستیم در حالی که شرکت‌های رقیب نظیر سامسونگ کاملا از این نظر گوشی‌های متفاوتی را تولید کردند.

گوشی‌های اندرویدی iOS آیفون

در بخش اول گفتیم که چون شرکت‌های زیادی گوشی اندرویدی تولید می‌کنند، به همین خاطر رقابت زیادی بینشان وجود دارد و در نتیجه آن‌ها برای دیده شدن در بین مردم مجبور هستند قابلیت‌های خوبی را در گوشی‌های خود قرار دهند. مثلا دوربین مکانیکی (مشابه آنچه در سری ذن‌فون ایسوس مشاهده می‌شود)، نمایشگر چرخان (مثل LG وینگ) و چیزهایی از این دست. حتی گوشی‌های تاشو هم هستند که اپل می‌تواند با الگوبرداری از آن‌ها، محصول جدیدی را با برند اختصاصی خود تولید کند.

به صورت کلی نکته‌ی این بخش این است که در دنیای اندروید، به اندازه‌ی کافی گوشی برای هر سلیقه‌ای وجود دارد اما در iOS خبری از این موضوع نیست و کاربر باید محصولی با شکل ظاهری مشابه نسل‌های گذشته خریداری کند. البته منظورمان این نیست که دوربین مکانیکی به جذابیت یک گوشی اضافه می‌کند، هدف این است که از اهمیت تغییر و تنوع در طراحی یک محصول حرف بزنیم که اپل در این زمینه چه عمدا و چه سهوا عملکرد خوبی ندارد.

۵. USB-C

این یکی دیگر از قابلیت‌های خوبی است که سال‌هاست منتظریم به آیفون‌ها اضافه شود اما خبری از آن نیست. البته همان‌طور که اشاره شد، این قابلیت باید به آیفون‌ها اضافه شود و ربطی به iOS ندارد. اما نمی‌دانیم چرا اپل سال‌هاست اصرار دارد از پورت لایتنینگ به‌جای USB-C استفاده کند. وقتی رابطی تا این اندازه کاربرد دارد و تقریبا می‌توانیم بگوییم به یک استاندارد تبدیل شده است، چرا کاربر باید همه‌جا را به دنبال کابل، هندزفری، مبدل یا هرچیزی باشد که یک سر آن لایتنینگ داشته باشد؟

جالب اینجاست که حتی مک‌بوک‌ها و آیپدها هم از USB-C استفاده می‌کنند اما در آیفون‌ها همچنین این لایتنینگ است که شاهد آن هستیم و قطعا یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف آیفون‌ها به حساب می‌آید. از سال ۲۰۱۵ یا ۲۰۱۶ بود که استفاده از پورت USB-C در بین گوشی‌های اندرویدی تقریبا به یک استاندارد تبدیل شد و تا به این لحظه همچنان شاهد استفاده از آن در گوشی‌های زیادی هستیم.

از USB-C استفاده‌های زیادی می‌شود؛ از امکان شارژ گوشی با سرعت بسیار بالا گرفته تا استفاده از آن به‌عنوان پورت نمایشگر و همچنین انتقال اطلاعات با سرعت فوق‌العاده زیاد. پرچم‌دارهای سامسونگ به عنوان اصلی‌ترین رقبای گوشی‌های آیفون از زمان گلکسی S8 تاکنون چنین استانداردی را در خود دارند و به‌تازگی هم سامسونگ دکس به پرچم‌داران شرکت کره‌ای اضافه شده است که به لطف آن همه چیز بهتر از قبل شد. البته این دلیل اصلی برتری گوشی‌های اندرویدی به آیفون نیست. به این خاطر است که اپل می‌داند USB-C بهتر از لایتنینگ است و به همین خاطر هم در سایر گوشی‌ها استفاده می‌شود اما تمایلی به استفاده از آن نشان نمی‌دهد و جالب‌تر اینکه کاربران گوشی‌های شرکت هم خیلی از این بابت ناراحت نیستند.

۶. تعداد اپلیکشن‌ها

اگر از کاربران هر دو سیستم‌عامل بوده باشید، می‌دانید که گاهی اوقات پیش می‌آید اپلیکیشنی در یک فروشگاه باشد و در فروشگاه دیگری نتوانید آن را بیابید. این اتفاق بیشتر برای فروشگاه اپل پیش می‌آید تا گوگل. به این صورت که می‌توانید به‌راحتی اپلیکیشنی را در پلی‌استور پیدا کنید اما در اپ استور خیر. اما دلیل این اتفاق چیست؟

اپل قوانین بسیار سفت و سختی در راستای صدور اجازه‌ی ورود به اپلیکیشن‌ها برای ورود به اپ استور دارد. به این صورت که امکان ندارد اپلیکیشنی در اپ استور وجود داشته باشد که اپل از سلامت کامل آن مطمئن باشد. این از لحاظ امنیت و حریم خصوصی یک مزیت فوق‌العاده عالی به حساب می‌آید اما از آن طرف توسعه‌دهندگان کوچک‌تر و تازه‌کار را از اینکه اپلیکیشن‌های خود را وارد این پلتفرم کنند دلسرد می‌کند. در نتیجه اپ استور یک فروشگاه ایمن با تعداد کمتری از اپلیکشن‌ها به نسبت پلی‌استور است.

همچنین امکان سایدلود اپلیکیشن‌ها هم در اندروید وجود دارد؛ به این معنا که می‌توان از منابعی خارج از پلی‌استور اپلیکیشن روی گوشی نصب کنید. البته اگر نتوانید از میان انبوه برنامه‌های این فروشگاه غنی آنچه که مد نظرتان هست را پیدا کنید.

۷. شارژ سریع

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که بیشتر در گوشی‌های اندرویدی چینی دیده می‌شود، شارژ سریع است. البته تا دو سال قبل وقتی می‌گفتیم شارژ سریع، مقادیری نظیر ۲۵ تا ۴۵ وات به ذهنمان می‌آمد اما اکنون گوشی‌هایی را می‌بینیم که با شارژرهای ۱۲۰ واتی راهی بازار می‌شوند. بنابراین مفهوم شارژ سریع واقعا به نسبت قبل تغییر کرده است و همچنان هم در حال تغییر و تحول است.

البته اگر برای ثانیه‌ای مسأله‌ی شارژ سریع را کنار بگذاریم، می‌توانیم به ظرفیت باتری هم اشاره کنیم. مثلا اگر گوشی بتواند یک روز یا بیشتر دوام داشته باشد بسیار عالی خواهد بود. طبیعتا کسی نمی‌خواهد حدودا ۱۰۰۰ دلار برای گوشی پرداخت کند که این میزان شارژدهی نداشته باشد. اما اگر این اتفاق بیفتد، تنها چیزی که می‌تواند خرید آن گوشی را منطقی جلوه دهد، شارژر سریعی است که قادر باشد گوشی را در مدت زمان کوتاهی شارژ کند.

در بین گوشی‌های اندرویدی، هستند پرچم‌دارها یا حتی گوشی‌های میان‌رده که می‌توانند شارژ گوشی را در مدت زمان نیم ساعت به بیش از ۵۰ درصد برسانند. این یعنی فقط کافی است ۱۰ یا ۲۰ دقیقه گوشی خود را در حالت ۰ به شارژ متصل کنید تا برای ادامه‌ی روز قادر باشد شما را همراهی کند. اما در گوشی‌های آیفون خبری از این قابلیت نیست.

گوشی‌های اندرویدی iOS آیفون

اگر اپل شارژر را درون بسته‌بندی گوشی‌هایش قرار می‌داد باز هم ایرادی نداشت اما دو سال است که حتی آداپتور هم درون بسته‌بندی آیفون‌ها قرار ندارد تا از طبیعتی که با بسته‌بندی شارژرهای اپل که به صورت جداگانه باید برای آن هزینه کنید دوباره آلوده می‌شود جلوگیری شود! بنابراین حداقل انتظاری که داشتیم این بود که سرعت شارژری که قرار است برای آن هزینه کنیم اندکی بیشتر باشد که این‌طور نیست چرا که سرعت شارژر اپل ۲۰ وات است.

برای مثال در بین شرکت‌های اندرویدی، ایسوس به همراه پرچم‌داران گیمینگ سری راگ‌فون ۵، شارژر ۶۵ واتی عرضه می‌کند که در حال حاضر سریع‌ترین شارژر موجود به حساب نمی‌آید اما در مدت زمان بسیار کوتاهی قادر است گوشی‌های قدرتمند شرکت تایوانی با باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی را شارژ کند.

البته برخی از گوشی‌ها هستند که با شارژر ۱۵ واتی راهی بازار می‌شوند. نظیر گلکسی A32 یا حتی گلکسی S20 فن ادیشن. اما نکته اینجاست که به صورت کلی در بین اندرویدی‌ها، گوشی‌های زیادی هستند که شارژرهای سریع‌تری از شارژر اپل دارند و به جز سامسونگ هم همه‌ی آن‌ها آداپتور پرسرعت را درون جعبه‌ی گوشی‌ها قرار می‌دهند.

در نهایت برای این بخش باید به این نکته اشاره کنیم که حتی اگر سرعت شارژر اپل که ۲۰ وات است خوب باشد، اینکه می‌دانیم آداپتور آن درون جعبه وجود ندارد و کاربر باید برای خرید آن به صورت مجزا هزینه کند نکته‌ی منفی به حساب می‌آید. حتی آن گوشی‌هایی هم که با شارژر راهی بازار می‌شوند نظیر آیفون SE 2020، آداپتوری ۵ واتی درون بسته‌بندی خود دارند این در حالی است که میان‌رده‌های خوبی نظیر وان‌پلاس نورد با شارژر ۳۰ واتی راهی بازار می‌شوند.

۸. تقسیم صفحه

این قابلیت به iOS بر می‌گردد. یعنی قابلیتی که در اندروید و گوشی‌های اندرویدی وجود دارد اما خبری از آن در iOS یا آیفون نیست. قابلیت تقسیم صفحه یا همان اسپلیت اسکرین (Split Screen) به کاربران این امکان را می‌دهد تا صفحه را به دو نیم تقسیم و در دو بخش آن با دو اپلیکیشن متفاوت که البته باید از این قابلیت پشتیبانی کنند کار کنند.

گوشی‌های اندرویدی iOS آیفون

نکته‌ی جالب اینجاست که اگر از کاربران گوشی‌های اندرویدی باشید شاید با خواندن این موضوع تعجب کنید چون اصلا تقسیم صفحه را جزء قابلیت‌های خارق‌العاده‌ی گوشی خود به حساب هم نمی‌آورید. اما در iOS سال‌هاست که این قابلیت وجود ندارد و حتی در iOS 15 هم خبری از آن نبود. البته قابلیت تصویر در تصویر در دسترس قرار دارند اما با همه‌ی اپلیکیشن‌ها به‌درستی کار نمی‌کند و همچنین در اندروید هم وجود دارد. یعنی این‌طور نیست که بگوییم iOS به‌جای این ویژگی، حداقل تصویر در تصویر را برای جبران به صورت انحصاری در اختیار دارد. البته اپل احتمالا سال آینده قابلیت اسپلیت اسکرین را به‌عنوان یکی از قابلیت‌های خارق‌العاده و بسیار کاربردی به iOS 16 اضافه می‌کند و مثل همیشه آن را یکی از بهترین ویژگی‌هایی که تاکنون در یک گوشی وجود داشته است خطاب می‌کند.

۹. سایدلود اپلیکشن‌ها

در رابطه با سایدلود اپلیکشن‌ها در بالا صحبت کردیم و گفتیم که امکان انجام آن در اندروید و گوشی‌های اندرویدی وجود دارد اما در iOS و آیفون به خاطر حفظ امنیت و حریم خصوصی، چنین گزینه‌ای روبه‌رویتان قرار نخواهد داشت. همان‌طور که اشاره شد، سایدلود اپلیکیشن‌ها قابلیتی است که به شما اجازه می‌دهد در صورت نیافتن اپلیکشن دلخواه از فروشگاه، بتوانید از منابعی خارج از آن فروشگاه به دانلود و نصب آن اپلیکیشن اقدام کنید.

این قابلیت در اندروید به قیمت از به خطر افتادن امنیت شما تمام می‌شود اما خیلی کم اتفاق می‌افتد که به دنبال اپلیکیشنی باشید که بخواهد امنیت شما را به خطر بیندازد. بنابراین در این زمینه، نیاز حرف اول را می‌زند. اینکه آیا به اپلیکیشنی احتیاج دارید که در iOS وجود ندارد و برای یافتن آن به دردسر خواهید افتاد یا اینکه خیر، استفاده‌ی شما از گوشی محدود است و هر آنچه می‌خواهید در همان فروشگاه غنی اپ‌استور در اختیارتان قرار دارد. بسته به نیازی که دارید می‌توانید جهت انتخاب خود را هم مشخص کنید اما در هر صورت این یک مزیتی است که در اندروید وجود دارد و در iOS شاهد آن نیستیم.

۱۰. سیستم مدیریت فایل

در نهایت می‌رسیم به سیستم مدیریت فایلی که در اندروید و گوشی‌های اندرویدی وجود دارد اما در iOS و آیفون شاهد نمونه‌ی باکیفیت مشابه نیستیم. به این صورت که می‌توانید به اینترنت رفته و هر فایلی را با هر فرمتی که مد نظرتان است دانلود کنید. سپس به درون گوشی رفته و آن را در قسمت مربوطه مشاهده کنید.

مدتی بود که در iOS شاهد یک سری اپلیکیشن‌های مدیریت فایل بودیم. اما هیچ یک از آن‌ها به اندازه‌ی نمونه‌هایی که در اندروید وجود دارند باکیفیت نیستند و کاربردی که باید را ندارند. اگر این موضوع برای دارندگان iOS قانع‌کننده نیست باید به این اشاره کنیم که وقتی آیفون خود را به سیستم متصل می‌کنند همچنان به یک اپلیکیشن نظیر iTunes یا چیزی مثل این نیاز دارند تا بتوانند به درستی اقدام به انتقال اطلاعات کنند اما در اندروید اصلا چنین سختی وجود ندارد و انتقال فایل از گوشی به کامپیوتر به همان سادگی اتصال کابل از گوشی به کامپیوتر است.

گوشی‌های اندرویدی iOS آیفون

تنها چیزی که در آیفون‌ها یعنی در واقع در iOS می‌توانید به‌سادگی انتقال دهید، تصاویر و ویدیوها هستند در حالی که در اندروید تمام فایل‌ها با هر فرمتی که باشند به‌راحتی انتقال پیدا می‌کنند. اگر هم به استفاده و انتقال فایل‌های زیپ تمایل دارید می‌توانید یک اپلیکیشن WinRAR دانلود و فایل‌های خود را زیپ کنید.

همان‌طور که اشاره کردیم، در این مطلب فقط به برتری‌های اندروید و گوشی‌های اندرویدی به iOS و گوشی‌های آیفون اشاره شد. قطعا قابلیت‌های دیگری هم بودند که می‌شد به آن‌ها اشاره کرد مثلا دوربین پریسکوپی اما عملکرد آیفون‌ها در زمینه‌ی عکاسی فوق‌العاده است و تصمیم گرفتیم اشاره‌ی خاصی به موردی از این بخش نداشته باشیم.

اگر فکر می‌کنید اندروید باز هم برتری خاصی به نسبت iOS و آیفون دارد، در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید. به خاطر داشته باشید که در مطلبی دیگر، به برتری‌های iOS و آیفون به اندروید و گوشی‌های اندرویدی اشاره خواهیم کرد. چون اپل هم قطعا حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

منبع: PhoneArena

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲۰ دیدگاه
  1. Amir Reza

    در کیفیت آیفون فقط بگم گوشی قبلیم آیفون ۶ بود که بعد از ۶ سال هنوز واسش آپدیت امنیتی میاد و تا حالا یک بار هم هنگ نکرده حالا شما مقایشه کن با گوشی پرچمدار سامسونگ تو ۶ سال گدشته..
    نصب نشدن اپ های ایرانی همش بهونس. ios هیچوقت کلاس خودش پایین نمیاره که هر اپ چرت و پرت آشغال و یا جاسوسی تو سیستم عاملش نصب بشه. تو ios مشابه همون اپ ها با بهترین کیفیت و امنیت میتونید نصب کنید، هنر استفاده کردن از گوشی هم یه بحث جداس..
    الانم آیفون ۱۳ گرفتم و خوشحالترینم:))

  2. علیرضا

    درود
    مطمئن باشید همه ی دوستانی که دارن سامسونگو با اپل مقایسه میکنن و میگن بهتره یا اصلا تا به حال آیفون دستشون نگرفتن یا اگه داشتن بدون اطلاعات کافی و بهره گیری از امکانات گوشیشون بوده و زحمت یادگیریشو هم به خودشون ندادن و دقیقا از کامنتهاشون مشخه که تمام ایراداتی که دارن میگیرن در آیفون وجود داره فقط دوستان ازش آگاه نیستن و یا فکر میکنن باید به همون روش اندروئید انجام بشه و یا چون بقیه میگن دوستان هم همونو میگن!

    دوستان این مقایسه از بیخ مشکل داره و نباید انجام بشه، عللش و هم تو کامنت بعدی میگم این کل کل سودش فقط داره به جیب سامسونگ و سایتها میره.

  3. امیر حسین قاسم نژاد

    آقای امیر و شاهین زدین تو هدف حرفتون کامل
    درست واقعا نباید هیچ وقت یه ios رو با اندروید مقایسه کرد آقای معین کی گفته اندروید امنیت بیشتر داره کی این حرفو زد .
    مثلا توی ایفون میتونید کاری کنید روی اون صفحه نمایش قفل بزارید وقتی رفتی یه جایی یکی اومد تو گوشیتون فزولی کرد وقتی گوشی و روشن کرد صفحه همو نجا قفل شه دیگه بالا پایین نره تا موقعی که شما رمز و غیر فعال کنید اینو میگن امنیت فقط همین هم نیست امنیتش خیلی چیزای دیگه هم هست .
    اگه بخوایم در مورد امنیت ایفون صحبت کنیم باید تا پس فردا صحبت کنیم .
    هیچ وقت ios رو دست کم نگرید هیچ وقت .
    ما تا بحال اصلا نشیدیم که ios هک شده باشه تو اخبار هم گفته شده حتی شرکت اپلم تابحال هک نشده .

  4. معین

    یعنی من بعضی نظراتو میخونم پشمام فر میخوره
    چقدر الکی الکی از ios دفاع میکنین
    من هم ایفون دارم هم اندروید در همین حال
    دوتا گوشی دارم
    البته ایفون برتری هایی داره
    ولی هیچوقت ب اندروید نمیرسه
    ایفون خیلی کاربرداش کمه
    و سر برنامه نصب کردن چون فقط ی اپ استور هست دهن ادم سرویس میشه
    ب کامپیوتر ب راحتی وصل نمیشه
    برنامه های هکی پیدا نمیشه
    و ب شدت باتری بدی داره
    من رفیقام وند نفر ایفون دارن همه از باتریش مینالن
    ی چیز خیلی خوبی ک داره هنگ نمیکنه هیچوقت تقریبا
    ک سری پردازنده اسنپدراگون اندروید باهاش تو رقابته البته فک نکنم اسنپ دراگون بتونه مثل ایفون عمر کنه
    خلاصه
    لطفا اگع ی گوشی اندروید سه چهار میلیونی دارید
    نیاین چشم بسته از گوشیای ایفون ک گوشیای شیش سال پیش دست دومش از پنج تومن شروع میشه دفاع نکنین
    جناب همون قیمت ک برای ایفون میدی رو ب اندروید بدی چیزی بهتری دستت میاد(ایفون جدید از سی هست تا پنجاه شصت!)
    بازم میگم
    من جفت گوشی هارو دارم
    ولی در کل حساب کنیم
    اندرودید بهتره
    (البته اگه گوشی برای همه کار ها استفاده کنی نه صرفا زنگو چتو اینا)

    1. امیر

      آقای معین این قابلیت هایی که گفتید ios نداره برای ios 14 به پایین بود الان ios 15خیلی بهتره که آقای شاهین اشاره کردن ios برای پروژه خیلی خیلی بهتر دوربین هاش هم خیلی بهتر با کیفیت بالا تر .
      ios حرفه ای تر تو کاراش اگه در مورد ios بخوایم حرف بزنیم ۴ ماه صحبت کنیم اونهایی که ios رو طراحی کردن نیومدن مثل شما اینجا ننشستن و نگفتن اندروید بهتره البته ممکنه سلیقه بعضی ها فرق کنه. اون ها رفتن تلاش کردن تا بتونن اندروید و شکست بدن البته هیچ وقت ios از اندروید شکست نمیخوره .
      کیفیت کار اپل بهتر از سامسونگ ،شیائومی،مایکروسافت .
      کیفیت کارش بهتره سامسونگ .
      سامسونگ فقط تو بخش گوشی خوبه که گوشی هاش محکم هستن خوبه البته یادی کنم که Iphone 12 pro max پارسالs21 ultra رو شکست داد
      شما میری ۲۵ ملیون پول سامسونگ میدی با رم ۱۲ گیگ حافظه داخلی زیاد ولی از ایفون شکست میخوره .
      شما اگه بزنی تو یوتیوب
      Iphone 13 pro max vs s21ultra speed test or battery بعدن میبینی کدوم بهتر .
      آیفون ۱۳ پرو مکس با مشخصات زیر شکستش داد هم تو نگه داشتن باتری و سرعت بهتر بود با مشخصات زیر 👇

      Chip A15
      Apple Gpu core 5
      Ram 6 g
      With 4500 mAh battery
      With 6-core CPU
      With 12 megapixel main camera
      With nvme memory type
      With 2740 megapixels and 120 Hz screen
      این مشخصات اصلی مهم بود حالا مشخصات s21ultra رو ببین 👇

      Ram 12 g
      With 108 megapixel cameraith
      With 5000 mAh battery
      With a resolution of 3200 megapixels
      With 120 Hz screen
      با پردازنده مرکزی ۸ هسته ای
      With ufs memory type 3.1
      با این که مشخصات سامسونگ بیشتر بود پیروز شد و سه ساعت باتری بیشتر نگه داشت s21ultra شارژش یک درصد شد ایفون هنوز ۲۴ درصد بود و سه ساعت بعد شارژش شد یک درصد .
      بازم میگی اندروید بهتر .
      اگه سخت تو یوتیوب فیلم و از کانال
      Phone buff ببینی لینک بدم !
      اپل دیشب macbook جدید و معرفی کرد ایرپادز نسل ۳ جدید و معرفی کرد
      اپل واچ و معرفی کرد .
      کانال یوتیوب اپل ۱۵.۲ ملیون بود و بعد معرفی ۷ محصول جدید بهش یک ملیون اضافه شد
      و شد ۱۵.۳ این تا چند روز دیگه همینطور ادامه داره بالا رفتنش ببین ‌.
      ببین مردم الکی نمیرن کانال اپل و سابسکرای نمی کننا .
      اونهایی که میگن اندروید سامسونگ شیائومی از اپل بهتر هستش از خودتون سوال بپرسید الکی ۱۵ ملیون دنبال کننده نرسیدن .
      اگه اپل حتی لپتاب نمی ساخت بقیه شرکت ها باید آجر.
      ما الان تو آمریکا کانادا نیستیما.
      با این اوضاع گرونی چه میتونیم بخریم .مردم چی میتونن بخرن .
      مردم ایران هنوز آیفون ۵ دستشونه بعد تو سایت های دیگه نوشتن iphone 12 pro max قدیمی شده باید آیفون ۱۳ بخریم
      چقدر بدبختیم من آرزو دارم فقط یه بار آیفون ۱۳ پرو مکس و لمس کنم فقط همین .

  5. شاهین

    تمام برتری هایی که گفتید مسائل کم اهمیتی هستن هرچند ممکنه برای بعضی از کاربرا عوض کردن آیکون یا تنوع ظاهری مسئله‌ی مهمی باشه ولی به طور کلی هیچوقت نمیشه قدرت پردازش آیفون ها و سیستم عامل iOS رو با این ویژگی های بچگانه مقایسه کرد ، به قول آقای امیر چه فایده باتری سریع شارژ میشه اما عمر کمی داره ، یا چه فایده لانچر های مختلف داره ولی باعث کند شدن عملکرد گوشی میشه!!
    آیفون یه گوشی مدرن با طول عمر بالا و عملکرد حرفه‌ای هست که به شدت امنیت اطلاعات کاربر رو تضمین می کنه و قطعا افراد زیادی در دنیا بجای ویژگی های سرگرم کننده و سطحی بدنبال چنین ویژگی های مهم و حیاتی هستن ، علاوه بر اون دوربین آیفون ها همیشه با کیفیت ترین بوده و میشه ازشون در پروژه های بزرگ و حساس استفاده کرد. درباره ویژگی های آیفون ها و iOS تا صبح میشه حرف زد اما فقط اینو بگم که اگه یه سری از افرادی که برای پز دادن آیفون میخرن رو نادیده بگیریم قطعا آیفون طرفدارای خاص خودشو داره که دقیقا به این محصول احتیاج دارن و هرگز اندروید پاسخگوی نیاز اونها نیست و اندروید هم طرفدارای خاص خودشو داره که بیشتر دنبال سرگرمی و کاربرد های سطحی هستن ، اپل هم مجبور نیست نیاز این دسته افراد رو برطرف کنه و انتخاب کرده که به نیاز های اساسی ، مهم و حرفه‌ای بپردازه

    1. امیر

      ممنون شامننون شاهین جان حرف درستی زندی واقعا مقایسه های بچه گانه عشقی شاهین جان 😍❤

    2. امیرعباس

      فن بوی اپل شناسایی شد:دقیقن به چیزای الکی

      کردی اپل بهترین دوربین هارو داره😂پس

      سونی بوقه این وسط بعدشم مثلاً شما که انقدر

      سطح سطح می‌کنی مثلاً چه کار سنگینی با

      آیفون می‌کنی ! همه اینایی هم که گفتی برای

      میان رده های اندروید هست

  6. امیر

    اگه الان شما بزنید ۱۰ برتری ios نسبت به اندروید همه سایت ها نوشتن ۱۰ برتری ios بر اندروید یا نوشتند چرا ios بیشتر از اندروید ارزش داره تنها سایتی که برتری ios و نزاشته دیجیکالا

  7. امیر

    آقای دیجیکالا ببینید هیچ وقت یه ios از android شکست نمیخوره .
    آخه شارژ سریع باعث میشه گوشی باتری داغ کنه منفجر بشه باتری ضعیف بشه پس بخاطر همین باید باتری بزرگتری داشته باشید.
    من خودم اندروید دارم گوشیم سامسونگ a12 شارژ سریع داره الان یک سال نشده گوشی باتری ضعیف شده نباید از آداپتور های ۶۰h استفاده چون باتری بعد گذشت چند ماه باتریش ضعیف میشه گوشی من الان توی سه ساعت باتریش تموم میشه این منصفانه هست بنظرتون .
    الان ios اینطوری نیست روش فکر کرده انجام داده درست آداپتور های اپل هرتز کمتر ولی ماندگاری بیشتر باتریش داره مثلا میتونید ۱۲ ساعت با کارکردن نگرش دارید این منصفانه .
    اپل روش کارکرد با خودش گفت اگه ما باتری و روی فست شارژ یا هرتز بیشتری برای باتری بزاریم باتری ماندگاری کمتری به حالت نرمال داره .
    الان شیائومی در ۳۰ دقیقه به ۸۰ درصد میرسه درست زود تر ایفون و سامسونگ میرسه ولی از ۸۰ به بعد کند شارژ میشه ینی باتری ایفون و شیائومی باهم مساوی هستند ینی شیائومی ۴۵ دقیقه وایسه اون ۸۰ به بعد شارژ شه اپل سامسونگ رسیدن دیگه
    آقای نویسنده دیجیکالا اول با خودت فکر کن میخوای چه بنویسی بعد بیا بنویس .
    شیائومی و سامسونگ میخوان با اون قیافه ی قشنگشون مردم و خر کنن پسرخاله من نوت ۲۰ الترا داشت داشت با گوشی کار میکرد دید یهو صفحه سیاه و سفید میشه این منصفانه شما ۲۰ ملیون پول میدی یک ماه باهاش کار میکنه صفحه اینطوری میشه .
    سیستم مدیریت فایل ios بهتر تا اندروید که شما مطلب با چشم بسته مینویسی حتی اونی هم که این مطلب و نوشته شما اومدید اینجا پیس کردید اونم چشماش بسته بود
    اخه کی دوست داره وقتی با گوشیش میخواد عکس بگیره دوربین از گوشی بیاد بیرون گوشی بعدن خالی میمونه که چرت میشه ممکن سلیقه بعضی ها فرق کنه .
    آداپتور های اپل قشنگ تر هم هست
    کی گفته ظاهر گوشی های اندرویدی قشنگ تره یه چیز اومدی برای خودت سر هم کردی اپل با دوربین بیرون زدش و با شیشه ها مقاوم پشتش قشنگترین گوشی جهان .
    اصلا شاید دوست داشته باشه پورت لایتنینگ بزاره شاید یه چیزی توش دیده باشه .
    من این مطلب دیدم فقط شما از نظر خودتون داشتید میگفتید اصلا از نظر کاربران نگاه نمی‌کردید
    من مطمئنم خودتون ایفون دارید
    ایا شما رفتید این مطلب از سایت های خارجی گرفتید یا خودتون نوشتید .
    وقتی سال دیگه اپل با مدل iphone 14 pro max وارد بازار شد دهن گوشی های اندرویدی جر خورد اون موقعه می‌فهمیم ایفون بهتر یا گوشی های اندرویدی .
    هیچ وقت یه اپل و مسخره نکنید
    لطفا آقای نویسنده فعال از ۱۰ برتری ios به اندروید هم بزار.
    تا اونهایی که میگن اندروید دهنشون جر بخوره.

    1. Amin.z

      بهتره اول برید درباره سیستم عامل اندروید و iOS سرچ کنید و تفاوت ها و شباهت هاش رو ببینید و بفهمید ..!
      لطفا وقتی اطلاعت سطحی و کمی دارید اول تحقیق کنید بعد نظر بدید ! ممنون

      1. امیر

        من اطلاعات بهتری نسبت به شما دارم من صبح تا شب دارم گوگل زیررو میکنم تا ببینم کدوم بهتر درست من مطلب قشنگ مطرح نکردم ولی نسبت به شما اطلاعات بیشتر دارم من الان فهمیدم کدوم بهتر نمیخواد شما بیاید بمن بگید اطلاعت خوبی دارم یا نه .آنقدر گوگل زیرورو کردم فهمیدم ios بهترین ‌
        فقط همین و میتونم بگم ios بهتر .
        اپل بهترین شرکت تکنولوژی جهان جونم اپل .
        Ios هر سال داره پیشرفت میکنه اما اندروید چی ؟
        اپل بهترین .ios ios ios جون جون جون جون جون😍😙❤

    2. علی

      سلام استاد
      وقتی از نظر مهندسی تمام دنیا اندروید قبول کردن و ios فقط با محدود کردن خودش ایجاد امنیت کرده مثلا و تولیدات تک محصولی و بدون تنوع و با گرانفروشی واسه خودش جو لاکچری درست کرده دیگه جایگاهی نداره آخه. دقت کنید صرفا جهت پز دادن و کلاس گذاشتنه و هیچ قابلیت دیگه‌ای نداره مثل اندروید که پر از گجت هست ios اصلا عددی نیست.
      پس لطفا یکم بدون تعصب به این محصول بی خاصیت فکر کنید و نظر بدید.
      متشکرم 🙏

      1. امیر

        آقای علی اپل داره گرون فروشی نمیکنه درست توی ایران قیمتش به بیش از ۴۰ ملیون میرسه. ولی توی خارج برای مردم اونجا خیلی کم تر درست اپل قیمت بیشتری داره چون ارزش محصولش بیشتر و بهتری داره چون خط تولید بهتری داره .الان شما ایفون یک و مثلا بیا الان قیمت بگیر فرض کن یک ملیونم نمیشه این بستگی به ارزش اون محصول داره .اپل پرفروشترین خط تولید جهان ۱۰ برابر بانک مرکزی آمریکا پول داره چون ارزش داره من دیگه حرف بیشتری نمیزنم چون ممکنه اعصاب بعضی ها خورد شه . اما وقتی سال بعد اپل با ios 16 و ایفون ۱۴ مرو مکس وارد بازار شون بازم جرات دارید بیابد دوباره همین حرفتون رو بنویسید

      2. حسینی

        عزیز تو ایرانه که جا افتاده اپل برا پز دادنه. تو خارج هر کسی سرش تو کار خودشه. چشم و هم چشمی ای وجود نداره. اونا تا گوشیشون از کار نیفته و یا اپدیت های امنیتی و نرم افزاریش متوقف نشه گوشی رو عوض نمیکنن مگر در موارد خاص. پس لطفا عقده های خودتون رو که دلیلش تورم و چشم و هم چشمی داخل هست در نظر نگیرید.
        کسی هم که دنبال چشم و هم چشمی باشه خیلی گوشیای بهتر و تو چشم تر هست مثل زد فلیپ و زد فولد ۳ که به خاطر طراحی خاصشون هر جا دستت بگیری همه متوجهش میشن و قیمتشونم خیلی از ایفون گرونتره.

    3. حمیدرضا

      تو با همون a12 خوش باش نمیخواد راجب پرچم دار ها نظر بدی عمویی

    4. محمد مهدی موحدی کیا

      خب a12 که پایین رده است

  8. Aylin

    سلام مقاله خوبی بود
    همه ش درست بود ولی من اگه بتونم با هر چی کنار بیام با بدون مولتی تسکینگ نمیتونم کنار بیام چرا توی مقاله نبود؟

    1. حق

      جناب پروفسور مصرف رم برنامه های آی او اس از اندروید کمتره اندروید حتی از ویندوزم رم بیشتری مصرف میکنه

  9. امیر

    سلام
    ممنون از نویسنده
    مطلب خوبی بود
    منتظر برتری های iOS نسبت به اندروید هستم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما