۱۰ خودرو کلاسیک که در نمایشگاه تهران خواهیم دید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه

تنها یک روز تا برگزاری نمایشگاه خودرو تهران باقی مانده است. در این نمایشگاه علاوه بر برندهای مشهور و خودروهای جدید، نمایشگاه خودروهای کلاسیک هم برگزار می‌شود. شهر آفتاب در تاریخ ۲۶ تا ۳۰ بهمن میزبان نمایشگاه ایران‌ کلاسیکا ۲۰۱۷ خواهد بود. بخشی که دارای غرفه‌های متنوع خودروهای کلاسیک، موتورسیکلت و ماکت است. قرار است در این بخش خودروهای قدیمی و ارزشمند زیادی حضور پیدا کنند. کمیته‌ی کلاسیک فدراسیون موتورسواری و اتومبیل‌رانی جمهوری اسلامی ایران مسئولیت برپایی این بخش از نمایشگاه را قبول کرده است. در این نمایشگاه شاهد حضور بیش از ۱۲۰ خودروی کلاسیک، ۴۰ موتورسیکلت و ۲۵۰ ماکت خواهیم دید. خودروهای کلاسیک عموما از برندهای مشهور هستند؛ برندهایی مثل مرسدس‌ بنز، پورشه، ب‌ام‌و، فورد، فولکس‌واگن و شورولت. حالا که به برگزاری نمایشگاه خودرو تهران نزدیک می‌شویم، نگاهی به خودروهای کلاسیکی می‌اندازیم که احتمالا در این مراسم حاضر می‌شوند. پس با ما همراه باشید.

مرسدس‌بنز SL

2

مرسدس‌بنز از جمله خودروسازهای با اصالت دنیا است که خودروهای ارزشمند و به‌یادماندنی زیادی را در طول تاریخ تولید کرده است. قدمت مدل SL به سال ۱۹۵۴ میلادی باز می‌گردد و تا امروز ۶ نسل از آن معرفی شده است. سری SL، یکی از محصولات پرچم‌دار مرسدس بنز است که در کلاس خودروهای رودستر و کروک قرار می‌گیرد. نسل اول SL، به مدل «گالوینگ» (Gullwing) مشهور است. این نام‌گذاری به نحوه‌ی باز شدن درهایی که عمودی باز و بسته می‌شوند، اشاره دارد.

در میان نسل‌های مختلف SL، نسل سوم بیشتر از سایر اتاق‌های کلاس خود در ایران حضور دارد و با چهره‌ی آن بیشتر از سایر مدل‌های دیگر آشنا هستیم. این خودرو از سال ۱۹۷۳ تا ۱۹۸۹ میلادی در طیف پیشرانه‌های ۶ و ۸ سیلندر عرضه شد. خودروی توانمندی که با چهره‌ی جذاب خود توانست جای خود را در دل بسیاری از هواداران خودرو باز کند.

ب ام و ۲۰۰۲

5

مدل ۲۰۰۲ یکی از مشهورترین محصولات ب‌ام‌و است. خودرویی که در کلاس اتومبیل‌های دو در کامپکت کوپه و کروک، طراحی و بین سال‌های ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۷ تولید شد. ۲۰۰۲ از یک پیشرانه‌ی ۴ سیلندر خطی با جعبه‌دنده‌های ۴ سرعته دستی یا ۳ سرعته خودکار عرضه شده است. این اتاق به دلیل داشتن پویایی بالا نسبت به سایر رقبای هم‌دوره، از اعتبار و شهرت بیشتری برخوردار است.

فولکس واگن بیتل

9

بیتل، نام یکی از اتاق‌های به‌یادماندنی خودروساز آلمانی فولکس‌واگن است. بیتل در زبان فارسی به معنای سوسک بوده و عناوینی مثل فولکس قورباغه‌ای و کفش‌دوزکی هم به این خودرو نسبت داده‌اند. این خودروی جذاب برای طبقه‌ی متوسط جامعه طراحی و تولید شد. کلاس بیتل در رده‌ی خودروهای ۲ در کامپکت جا دارد و با پیشرانه‌های ۱.۱، ۱.۲، ۱.۳، ۱.۵ و ۱.۶ سیلندر عرضه شده است.

پورشه ۹۱۴

111

هروقت که صحبت از خودروی لوکس اسپرت به میان می‌آید، نام پورشه به عنوان یکی از پرچم‌دارهای دنیا می‌درخشد. این خودروساز آلمانی در سال ۱۹۳۱ میلادی (۸۶ سال پیش) توسط فردیناند پورشه، تاسیس شد. اتاق‌های ۹۱۴ و ۳۵۶ از جمله اتومبیل‌های کلاسیک پورشه هستند که ممکن است در غرفه‌ی کلاسیک نمایشگاه خودرو تهران حاضر شوند. در گزارش تصویری دیجی‌کالامگ، از نمونه‌ی ۹۱۴ حاضر در ایران برایتان گفتیم. خودرویی که مدل ۱۹۸۴ آن، از پیشرانه‌ی ۴ سیلندر خطی با توان ۱۲۵ اسب‌بخار سود می‌برد. ماشینی که ما با آن دیدار داشتیم، متولد سال ۱۹۷۷ میلادی بود.

پورشه ۳۵۶

4

طراحی اولیه‌ی پورشه ۳۵۶ توسط خود فردیناند پورشه انجام شد اما پس از فوت او، پسرش، فری پورشه به عنوان طراح ظاهری انتخاب شد و اروین کمندا هم مسئولیت طراحی جدید شاسی را بر عهده گرفت تا بتوانند یک اثر جاودانه‌ای برای این خودروساز اشتوتگارتی خلق کنند. این خودرو که در کلاس اتومبیل‌های کوپه، کروک و رودستر جا دارد، بین سال‌های ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۵ تولید شد. پیشرانه‌ی تخت پورشه ۳۵۶، ۱.۶ لیتر حجم دارد که می‌تواند قدرتی در حدود ۷۴ اسب‌بخار را تولید کند.

فورد ماستنگ

3

حتی اگر از طرفداران پروباقرص خودروهای کلاسیک نباشید، نمی‌توانید از ظاهر جذاب و قدرت زیاد خودروهای آمریکایی بگذرید. خودروهای پرچم‌داری که آن‌ها را با نام Muscle Cars می‌شناسند. از کمپانی‌های معروف آمریکایی می‌توان به فورد، شورولت و دوج اشاره کرد. در این مراسم، نسل اول فورد « ماستنگ» (Mustang) حضور دارد؛ خودرویی که بین سال‌های ۱۹۶۴ تا ۱۹۷۳ میلادی در کلاس‌های دو در هاردتاپ، فست‌بک و کروک تولید شد.

ظاهر خودروهای هاردتاپ همانند کلاس کوپه است و در بعضی از مدل‌ها، حتی می‌توان سقف فلزی را از اتاق جدا کرد تا ظاهری شبیه به اتومبیل‌های کروک پیدا کنند. این اتومبیل در سال‌های ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۳ میلادی تولید شد. تنوع پیشرانه‌های فورد ماستنگ بین ۲.۸ تا ۴.۷ لیتری با تعداد ۶ و ۸ سیلندر است.

کامارو ۱۹۷۳

2

کامارو از مدل‌های اسپرت شورولت است که از سال ۱۹۶۶ تا امروز در  قالب ۶ مدل تولید شده است. نسل دوم کامارو از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۱ میلادی تولید و در سال ۱۹۷۳ دست‌خوش تغییرات ظاهری ( فیس‌لیفت) شد. اتاق قبل از فیس‌لیفت دارای یک جفت چراغ، با جلوپنجره‌ی بزرگ و سپر دوتکه بوده که پس از تغییرات ظاهری، چهره‌ی مدرن‌تری به خود گرفت. دو جفت چراغ‌ به همراه سپری کشیده از عناصر اصلی طراحی کامارو است. مدل Z28 اتاق کامارو ۱۹۷۳ به یک پیشرانه‌ی ۸ سیلندر خورجینی با توانایی تولید ۲۴۵ اسب‌بخار مجهز شده است.

دوج چارجر

6

دوج چارجر خودروی هیجان انگیزی است که تا امروز ۷ نسل آن معرفی شده است. نسل اول بین سال‌های ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۶ تولید شد. اتومبیل چراغ مخفی که در کلاس فست‌بک قرار دارد. اگرچه نسل دوم ظاهری شبیه به نسل قبل دارد ولی سعی شده تا حد امکان طراحی آن پخته‌تر شود. این خودروی هارد تاپ در پیشرانه‌های ۶ و ۸ سیلندر در طیف گسترده‌‌ای از حجم‌ها بین ۳.۷ تا ۷.۲ لیتر طراحی شده است. توان‌ پیشرانه‌های مدل ۱۹۶۹ حدود ۳۳۰ و ۳۸۳ اسب‌بخار است.

پژو ۴۰۴

7

از پژو هم، مدل ۴۰۴ در کلاس‌های سدان و کوپه  به این نمایشگاه پا می‌گذارند. پژو ۴۰۴ در سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۵ در اروپا تولید شد. خودرویی که طراحی شرکت به‌نام پنین فارینا است و در مدل‌های ۴ سیلندر ۱.۵، ۱.۶ و ۱.۹ لیتری عرضه شده است. مدل ۱.۶ لیتری این خودروی کلاسیک می‌تواند قدرتی معادل ۶۲ اسب‌بخار را در ۵۶۰۰ دور بر دقیقه تولید کند.

سیتروئن DS

10

خودروهای کلاسیک عموما طراحی‌ جالبی دارند. در این میان سیتروئن DS دارای منحصربه‌فردترین زبان طراحی به همتایان خود است. این خودرو لوکس در کلاس‌های ۲ در کروک، ۴ در سدان و ۵ در استیشن طراحی شده است. زمان تولید DS به سال‌های ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۵ برمی‌گردد. مدل ۱.۹ لیتری DS دارای قدرت ۷۰ اسب‌بخار است. در سال ۱۹۹۹ مجله Classic & Sports Car، DS را زیباترین خودروی عصر معرفی کرد.

telegram_ad2_1



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. مهدی قراری

    عشق است موستانگ

  2. حبیب دادخواه

    فورد ماستنگ عالی عالی!!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما