۶ دلیل برای عدم استفاده از کارت حافظه در گوشیهای هوشمند
با وجود اینکه پشتیبانی نکردن گجتهای اپل از کارت حافظه SD در اکوسیستم اندروید هم تأثیرگذار بوده، ولی هنوز هم بسیاری از گوشیهای اندرویدی از این قابلیت بهره میبرند. زمانی که میخواهید یک گوشی جدید خریداری کنید، اگر حافظه داخلی گوشی مذکور کم باشد، احتمالاً پیش خود میگویید که با استفاده از کارت حافظه این مشکل جبران میشود. اما باید خاطرنشان کنیم که کارتهای حافظه میتوانند مشکلات زیادی را به همراه بیاورند و در ادامه فقط به تعدادی از آنها میپردازیم.
کاهش سرعت
در بازار طیف وسیعی از کارتهای حافظه microSD وجود دارد که از لحاظ عملکردی تفاوت زیادی با یکدیگر دارند. اگر از یک کارت حافظه بیکیفیت استفاده کنید، از سرعت پایین آن خیلی زود عاجز خواهید شد. این موضوع بهخصوص در زمانی بیشتر احساس میشود که اپلیکیشنهای زیادی را به کارت حافظه microSD منتقل کنید. با این کار، سرعت بارگذاری، سرعت سینک و دیگر عملکردها تا حد محسوسی کاهش مییابد. متأسفانه، بسیاری از کاربران قربانی این ضعف میشوند زیرا به نظر آنها تمام کارتهای حافظه یکسان هستند و اگر مثلاً یک کارت حافظه قدیمی در خانه خود پیدا کنند، از آن برای گوشی خود استفاده میکنند.
اگر صرفاً میخواهید که عکسها را در کارت حافظه ذخیره کنید، در این زمینه کارتهای نوع UHS-I و Class 10 کفایت میکنند و نیازهای شما را پوشش میدهند. ولی اگر میخواهید تعدادی اپلیکیشن را بر روی آن نصب کنید، پس باید به دنبال کارتهای حافظهای باشید که از لحاظ عملکردی حرف زیادی برای گفتن داشته باشند و نوع A1 و A2 در این زمینه کارکرد خوبی دارند و باید خاطرنشان کنیم که کلاس A1 سریعتر است.
ناپدید شدن میانبرها و فراموشی گذرواژهها
چنین مشکلی چندان همهگیر نیست ولی شاید برای افرادی که از گوشیهای قدیمی استفاده میکنند، پیش بیاید. گاهی اوقات، میانبر اپلیکیشنهایی که آنها را به کارت حافظه microSD منتقل کردهاید، بعد از اتمام شارژ باتری، ناپدید میشوند. علاوه بر این، در برخی موارد گذرواژهها و تنظیمات ذخیره شده در اپلیکیشنهایی مانند توییتر بعد از خاموش شدن گوشی به خاطر اتمام شارژ، از دست میروند. همانطور که گفتیم چنین مشکلی احتمالاً فقط برای بخش اندکی از کاربران دیده میشود ولی بههرحال نشان میدهد که قبل از استفاده از کارت حافظه، باید آمادگی بروز مشکلات اینچنینی را داشته باشید.
دشوار شدن یافتن فایلها
کارت حافظه microSD با حافظه داخلی گوشی شما یکپارچه نمیشود و سیستمعامل این دو فضا را بهعنوان دو محیط جداگانه در نظر میگیرد. به همین خاطر، با توجه به نحوه استفاده شما از گوشی، یافتن فایلهای مورد نیاز میتواند به کار طاقتفرسایی بدل شود. بهعنوان مثال، با استفاده از کارت حافظه، مواردی مانند عکسها و آهنگها شاید در کارت حافظه مذکور ذخیره شود و فایلهای مربوط به گوگل کروم و دیگر بخشها در حافظه داخلی قرار بگیرد. هرچقدر از اپلیکیشنهای بیشتری استفاده کنید، این گسستگی بیشتر میشود.
آیا بعد از گذشت ماهها از ذخیرهسازی فایلها، میتوانید محل ذخیره شدن آنها را سریعاً پیدا کنید؟ چنین موضوعی میتواند سرعت بهرهوری شما را کاهش دهد یا اینکه به ناچار به ذخیرهسازی فایلهای تکراری روی بیاورید که این مورد ضررهای زیادی به همراه دارد.
بیشتر بخوانید: مروری بر تاریخچه کارت حافظه
خرابی کارت حافظه
کارتهای حافظه عمر مشخصی دارند. هر بار که از آن استفاده میکنید و اطلاعات جدیدی را بر آن ذخیره میکنید و از دادههای موجود در آن استفاده میکنید، عمر آن کاهش مییابد. طبیعتاً، عمر کارت حافظه microSD به کیفیت خود کارت هم بستگی دارد و بدون شک محصول شرکت SanDisk نسبت به یک شرکت بینام و نشان بیشتر عمر میکند.
علاوه بر این، باید به این موضوع هم اشاره کنیم که شاید شما از عمر یک کارت حافظه خبر نداشته باشید. مثلاً اگر در گوشه و کنار خانه به یک کارت حافظه بر بخورید و تصمیم بگیرید که از آن استفاده کنید، احتمالاً از عمر آن خبر ندارید و نمیدانید که تا چند وقت دوام میآورد. همچنین به یاد داشته باشید که برخلاف هارد درایوهای سنتی، قبل از خرابی کارت حافظه microSD شاید هیچ هشدار یا نشانهای دیده نشود و به همین خاطر اگر از اطلاعات موجود در آن نسخه پشتیبانی نداشته باشید، در عرض چند ثانیه میتوانند نیست و نابود شوند.
دردسرهای مهاجرت به گوشی جدید
برخلاف نظر بسیاری از کاربران، کارت حافظه microSD موجود در گوشی، لزوماً عملکرد مشابه فلش مموری یا کارت حافظه SD در یک کامپیوتر ندارد. در کامپیوتر، بهراحتی میتوانید با استفاده از کارت SD یا فلش مموری انواع و اقسام فایلها را به کامپیوترهای دیگر انتقال دهید و به موارد موجود در آن دسترسی داشته باشید.
اما وقتی که در گوشی اندرویدی یک کارت microSD را بهعنوان حافظه محلی تعریف میکنید، این کارت برای گجت موردنظر رمزگذاری میشود و به همین خاطر بهراحتی نمیتوانید این کارت را از گوشی مبدأ بیرون بیاورید و وارد گوشی مقصد کنید و به تمام اطلاعات موجود در آن دسترسی داشته باشید. به همین خاطر در صورتی که کارت حافظه رمزگذاری شده باشد، برای استفاده مجدد از آن باید این کارت را فرمت کنید که با این کار تمام اطلاعات موجود در آن از دست میرود.
افت عملکرد بازیها
از جمله مواردی که معمولاً بخش زیادی از فضای گوشیهای اندرویدی را اشغال میکنند، بازیها هستند که البته منظور ما بازیهای گرافیکی سنگین است؛ این بازیها گاهی اوقات میتوانند چندین گیگابایت از فضای گوشی را از آن خود کنند. اگر اهل این بازیها باشید، شاید وسوسه شوید که چنین بازیهایی را به کارت حافظه microSD منتقل کنید ولی باید بگوییم که انجام این کار اصلاً توصیه نمیشود. حتی بهترین کارتهای در دستهی A1 کلاس ۱۰ نمیتوانند برای بازیهای سنگین عملکرد خیلی سریعی داشته باشند و با این کار باید با تجربه گیمینگ نهچندان خوشایند دست و پنجه نرم کنید.
همچنان خواستار خریدن کارت حافظه SD هستید؟
اگر بعد از خواندن این مطلب فکر میکنید که مزایای کارتهای حافظه بیشتر از معایب آنها است و همچنان به خرید آنها تمایل دارید، بهتر است بر لینک راهنمای خرید کارتهای حافظه که در پایین این مطلب مشاهده میکنید، کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کارت حافظه
منبع: Make Use Of
من که الان نزدیک ۵ ساله یه مموری کداک ۱۲۸ گیگ دارم ،تا الان باهاش مشکلی نداشتم فقط یه بار مجبور شدم فرمتش کنم ،بیشتر واسه ذخیره فیلم و آهنگ ازش استفاده میکنم و نه نصب اپها یا بازی
کارایی microSD چیه؟ بزرگه دارم ولی نمیدونم کاراییش چیه!
آره مثل گوشت که سرطان زاست !