گوشی ارزان‌قیمت PinePhone با سیستم عامل لینوکس معرفی شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
گوشی PinePhone

در زمینه‌ی گوشی‌های هوشمند، دو سیستم‌عامل اندروید و iOS حرف اول را می‌زنند. این وضعیت باعث شده کاربران در حوزه سیستم‌عامل موبایل حق انتخاب گسترده‌ای نداشته باشند که البته در زمینه‌ی سخت‌افزاری چنین محدودیتی وجود ندارد. در گذشته، تلاش مایکروسافت برای ورود به این صنعت با شکست مواجه شد و هواوی هم قصد دارد به‌زودی از سیستم‌عامل اختصاصی خود استفاده کند. حالا شرکت Pine64 گوشی PinePhone را معرفی کرده که از سیستم‌عامل لینوکس بهره می‌برد. لازم به ذکر است این گوشی هنوز به‌طور کامل برای عرضه به بازار آماده نیست.

نگاهی به سازنده گوشی PinePhone

Pine64

Pine64 یک شرکت کوچک است که در زمینه‌ی توسعه گجت‌های مبتنی بر تراشه‌های ARM فعالیت می‌کند. این کمپانی کار خود را با ساخت کامپیوترهای تک‌بورد مانند «رزبری پای» آغاز کرده است. سپس آن‌ها به توسعه لپ‌تاپ‌های تک‌بورد روی آورده‌اند و حالا این شرکت می‌خواهد شانس خود را در زمینه‌ی گوشی‌های هوشمند امتحان کند. Pine64 همچنین قصد دارد در آینده ساعت هوشمند و تبلت هم روانه‌ی بازار کند.

نگاه مختصر و مفید به گوشی PinePhone

PinePhone

PinePhone یک گوشی کاملا متن‌باز است که جاه‌طلبانه‌ترین پروژه شرکت Pine64 به حساب می‌آید. برخلاف بسیاری از گوشی‌ها که از اندروید یا iOS بهره می‌برند، این گوشی مبتنی بر سیستم‌عامل لینوکس است. هنوز معلوم نیست این گوشی با کدام توزیع لینوکس عرضه می‌شود ولی Pine64 می‌گوید از تمام توزیع‌های مهم لینوکس برای گوشی‌ها مانند اوبونتو تاچ، Sailfish OS و Plasma Mobile پشتیبانی می‌کند. هرکدام از این توزیع‌ها مزایا و معایب خود را دارند و همین تنوع منجر به افزایش جذابیت این گوشی می‌شود.

کاربران با توجه به نیازهای خود، می‌توانند توزیع موردنظر را انتخاب کنند و صرفا لازم نیست به انتخاب شرکت سازنده بسنده کنند. البته به دلیل همین رویکرد، کاربران احتمالا باید شخصا توزیع موردنظر را بر روی این گوشی نصب کنند که کاربران معمولی معمولا به انجام چنین کارهایی چندان علاقه ندارند.

مشخصات PinePhone

PinePhone

این گوشی قرار است با قیمت فقط ۱۵۰ دلار روانه‌ی بازار شود و به همین خاطر طبیعتا مشخصات سخت‌افزاری آن هم متناسب با این قیمت است. گوشی PinePhone از پردازنده ۴ هسته‌ای Allwinner A64، پردازنده گرافیکی Mali 400 MP2، ۲ گیگابایت حافظه رم و باتری ۲۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد.

نمایشگر LCD این گوشی با اندازه ۵.۹۵ اینچی از رزولوشن ۱۴۴۰ در ۷۲۰ بهره می‌برد. در پنل پشتی یک دوربین ۵ مگاپیکسلی تعبیه شده و یک دوربین ۲ مگاپیکسلی هم وظیفه‌ی ثبت عکس‌های سلفی را بر عهده دارد. از دیگر ویژگی‌های آن می‌توانیم به وجود پورت USB-C، جک هدفون و بدنه پلاستیکی اشاره کنیم. روی هم رفته، وزن این گوشی بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ گرم است. کاملا مشخص است که چنین گوشی هوشمندی مناسب کاربران علاقه‌مند به گوشی‌های رده‌بالا نیست.

آیا این گوشی از پس اجرای اپلیکیشن‌های مهم برمی‌آید؟

گوشی لینوکسی

جواب به این سوال چندان ساده نیست. با توجه به توزیع لینوکسی که انتخاب می‌کنید، به مجموعه‌ای از اپلیکیشن‌های گوناگون دسترسی خواهید داشت. برخی از این توزیع‌ها به سمت پشتیبانی از تمام اپلیکیشن‌های لینوکس گام برمی‌دارند ولی بخشی دیگر قصد دارند اکوسیستم موردنظر خود را توسعه دهند.

به‌لطف تمرکز اوبونتو تاچ بر روی اپلیکیشن‌های تحت وب، احتمالا این توزیع در زمینه‌ی اپلیکیشن‌های موبایل بیشترین گزینه را برای کاربران به ارمغان می‌آورد. اپلیکیشن‌های داخلی Sailfish OS هم چندان جذاب نیستند اما به کاربران اجازه می‌دهد برخی از اپلیکیشن‌های اندروید را بر روی گجت‌های مشخصی نصب کنند. امیدواریم گوشی PinePhone هم از چنین قابلیتی بهره ببرد. روی هم رفته، خریداران این گوشی باید موضوع دسترسی به اپلیکیشن‌های محدود را مدنظر خود قرار بدهند.

تاریخ عرضه و قیمت گوشی PinePhone

قیمت و تاریخ عرضه

در حال حاضر این شرکت پیش‌فروش گوشی مذکور را آغاز کرده که البته این نسخه اولیه بیشتر مناسب توسعه‌دهندگان و کاربران حرفه‌ای است. نسخه نهایی این گوشی با قیمت ۱۵۰ دلاری طبق اعلام این شرکت در بهار ۲۰۲۰ عرضه می‌شود. روی هم رفته، این گوشی مبتنی بر ایده‌ی جذابی است و احتمالا توجه برخی از طرفداران اکوسیستم متن‌باز را جلب می‌کند.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۶ دیدگاه
  1. Alireza

    بیشتر برای هکر ها است

  2. محمد

    میدونید مشکل یکی دو تا نیست. به نظر میاد کمپانی ها قبل از شروع به تولید و ارائه محصول، اول موانع و سنگلاخهای جاده ای رو درست کردند که کسی نتونه یه همچین سیستم عاملی بیاره بالا و قد علم کنه. به قدری تنوع خود گوشیها و تنوع اجزای استفاده شده شده در گوشیها زیاد هست که عملا گرد اوردن اونها در قالب یک سیستم عامل کار بسیار دشوار و حتی شاید نزدیک به غیر ممکن شده. چند سال پیش یه پروژه به اسم هالیوم استارت زدن که اگر خوب جلو بره میتونه نقشه های کمپانی های بزرگ رو بهم بریزه یه لایه ای روی کرنل اوپن سورس گوشی (اگر داشته باشه) میاد و عملکرد لایه سخت افزاری رو با لایه های بالای سیستم عامل جدا میکنه. اوبونتو تاچ هم از این استفاده میکنه. تو این چند سال ظاهرا حرکتش کند بوده (به خاطر اینکه پولی توش نیست هر کی هر کاری میکنه به خاطر علاقه هست) امااگر خوب جلو بره نه تنها اوبونتو تاچ بلکه میشه انتظار ظهور سیستم عاملهای جدید رو هم روی گوشی ها داشت. اندروید و ای او اس هر چند خیلی غالب شدند اما اگه یه سیستم عامل معمولی سورس باز بیاد اینا خیلی راحت اوت میشن چون مردم بر خلاف خواست کمپانی های بزرگ علاقه ای به دور انداختن گوشیهای قدیمیشون حداقل هر دو سه سال یکبار رو ندارند

  3. ستار

    کلا دنیای متن باز دنیای قشنگیه و افرادی که به این دنیا علاقه دارن سلیقه های خاص خودشون رو دارن
    ان‌شاءالله این گوشی بتونه توی ایران هم به فروش برسه
    خودم که مشتاقانه خیلی وقته منتظر گوشی های مبتنی بر سیستم عامل لینوکسم

  4. فرزین

    از کجا این گوشی بخرم؟

  5. benyamin.td

    اگه این شرکت یه گوشی بزنه که تقریبا تمام مشخ۲ات سخت افزارش ۲ برابر این باشه و باتری هم ۴۰۰۰ باشه با دوربین جلو ۵ و ۲تا دوربین ۵ پشت که بتونه از ar پشتیبانی کنه اون موقع میشه گفت ارزش خرید داره
    امیدوارم نسخه نهایی چیزی نزدیک به چیزی که من میگم باشه یا یه نسخه بهتر هم عرضه کنن و دیجیکالا بیاره تا ماهم بخریم

    1. گوریل انگوری

      تو عاشق نیستی، برو دیتابیس گوگل رو فید کن.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X