گوشی علت الگوی خواب نامنظم شما نیست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
الگوی خواب

گروهی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، سه قبیله‌ی به دور از تمدن را مورد مطالعه قرار داده تا الگوی خواب آنها را بررسی و با انسان مدرن مقایسه کنند.

این تیم پی برد که افراد این قبیله‎ها به‌طور میانگین ۶٫۵ ساعت می‌خوابند.

اغلب گفته می‌شود که تکنولوژی و تجهیزات الکترونیکی مثل گوشی‌های هوشمند و تلویزیون در خواب ما تاثیر منفی می‌گذارند و باعث می‌شوند که ما در مقایسه با اجدادمان الگوی خواب بدتر و نامنظم‌تری داشته باشیم. اما تحقیقی که اخیرا انجام شده خلاف این موضوع را ثابت می‌کند. این تحقیق نشان می‌دهد قبیله‌هایی که در روستاهای آفریقا و آمریکای جنوبی زندگی می‌کنند و سبک زندگی‌شان شبیه به اجداد ما قبل از انقلاب صنعتی است، بسیار شبیه به ما انسان‌های مدرن امروزی می‌خوابند.

تیمی از دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس، سه قبیله را که هنوز به سبک دوره‌ی میان‌سنگی زندگی می‌کنند، مورد مطالعه قرار داده تا الگوی خواب آنها را بررسی کنند و درک دقیقی از نحوه‌ی استراحت آنها به دست آورند. آنها مدتی را با قبیله‌هایی از تانزانیایی شمالی، صحرای کالاهاری و بولیوی گذراندند. هر سه‌ی این قبیله‌ها از طریق شکار و اندکی باغبانی امرار معاش می‌کنند.

این تیم موفق شد رضایت ۹۴ نفر را جلب کند تا دستگاه‌هایی را برای اندازه‌گیری حرکات آنها و گشاد شدن رگ‌ها در سطح پوست‌شان، به خود وصل کنند. اندازه‌گیری مورد دوم مفید است زیرا رگ‌های خونی هنگامی که از خواب بیدار می‌شویم منقبض می‌شوند تا خون را به سمت مغز هدایت کنند. این تیم همچنین دما و میزان رطوبت را در محیط‌هایی که آنها می‌خوابیدند اندازه‌گیری کرد.

پس از ۱۱۶۵ روز جمع‌آوری داده، این تیم پی برد که شرکت‌کنندگان بین ۵٫۷ تا ۷٫۱ ساعت در روز و به‌طور میانگین ۶٫۵ ساعت می‌خوابند. محققان می‌گویند این میزان خواب (۶٫۵ ساعت) درواقع حداقل طیف خواب در دنیای مدرن محسوب می‌شود. میزان خواب متوسط در زندگی صنعتی و شهری ۷٫۵ ساعت است.

نکته‌ی جالبی که این محققان به آن پی بردند این است که شرکت‌کنندگان به ندرت خواب کوتاه در طول روز داشتند و در واقع، پس از غروب کامل خورشید به ‌طور میانگین ۳٫۳ ساعت بیدار می‌ماندند. این یافته، با این فرضیه که اجداد ما بلافاصله پس از غروب به خواب می‌رفتند، تضاد دارد. به این ترتیب، الگوی خواب آنها به الگوی خواب زندگی شهری شباهت دارد.

البته تفاوت‌هایی هم وجود داشت. به عنوان مثال، این شرکت‌کنندگان در طول زمستان یک ساعت بیشتر می‌خوابیدند، در حالی که در این فصل، میزان خواب انسان مدرن ۲۰ دقیقه افزایش می‌یابد. علاوه براین، آنها به ندرت دچار عارضه‌ی بی‌خوابی می‌شدند. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که نباید علت مشکلات بی‌خوابی  را در گوشی هوشمند، تبلت یا ‌لپ‎تاپ بجوییم.

منبع: The Gaurdian



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. فلورآنس

    مقاله جالبی بود اما من بار ها و بار ها این مورد رو تجربه کردم که: استفاده از گجت های هوشمند ۱ ساعت قبل از خواب *واقعا* باعث بی خوابی می شه!
    الآن من ۱ ماهی هستش که حدأقل ۲ ساعت قبل از خواب از لپ تاپ استفاده نمی کنم و واقعا خواب راحتی رو تجربه می کنم … و این که ساعات خواب بدنم داره به خوبی تنظیم می شه!

  2. Mohammad3861

    یکی بیاد اینو به بابا مامان من بگه ???

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X