گلکسی نوت ۱۰ در برابر گلکسی نوت ۹؛ تفاوتها و شباهتها
با عرضه گوشی جدید، یکی از سوالاتی که در ذهن بسیاری از کاربران نقش میبندد این است که گجت مذکور چه تفاوتهایی با نسل قبلی خود دارد. آیا گلکسی نوت ۱۰ و نوت ۱۰ پلاس در مقایسه با نوت ۹ از تفاوتهای کافی و هیجانانگیز بهره میبرند؟ در ادامه این دو گوشی را گلکسی نوت ۹ مقایسه میکنیم تا بتوانیم جواب این سوال را پیدا کنیم.
مدلهای معرفی شده
سامسونگ این بار دو مدل گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی نوت ۱۰ پلاس را معرفی کرده است که در زمینهی مواردی مانند اندازه و رزولوشن نمایشگر، ظرفیت باتری، ظرفیت حافظه رم و تعداد دوربین با یکدیگر تفاوت دارند. از طرفی دیگر، سال گذشته فقط شاهد معرفی نوت ۹ بودیم که در مدلهای مختلف مبتنی بر ظرفیتهای گوناگون حافظه رم و حافظه داخلی روانهی بازار شد.
طراحی
در هر نسل جدید گلکسی نوت، شاهد اعمال بهبودهای مختلف از نظر طراحی هستیم. اگرچه کلیت زبان طراحی نوت ۱۰ نسبت به نسل قبلی تقریبا ثابت مانده، اما این بار سامسونگ تصمیم گرفته تغییرات قابل توجهی را اعمال کند. گلکسی نوت ۱۰ از نمایشگر حفرهدار بهره میبرد و این حفره در مرکز بخش فوقانی نمایشگر تعبیه شده است؛ همچنین لازم به ذکر است که این حفره کوچکتر از حفره نمایشگر گلکسی اس ۱۰ محسوب میشود. در ضمن شاهد کاهش وسعت فریم فلزی هستیم و حالا شیشه به بخش بیشتری از لبهها سرایت کرده است.
از طرف دیگر، گلکسی نوت ۹ فاقد هرگونه بریدگی یا حفره است. اگرچه طراحی آن همچنان زیبا به نظر میرسد، اما در همان سال هم نسبت به بسیاری از پرچمداران، از لحاظ طراحی تقریبا یادآور گوشیهای قدیمیتر بود. با وجود تفاوت اندازه در نمایشگر، اندازه بدنه گلکسی نوت ۱۰ پلاس و نوت ۹ مشابه یکدیگر هستند. در حقیقت، نوت ۱۰ پلاس نسبت به نسل قبلی از بدنه باریکتر و سبکتری بهره میبرد. گلکسی نوت ۱۰ هم به لطف طراحی بسیار کمحاشیه، تا حد زیادی هماندازه گلکسی اس ۱۰ است.
نمایشگر
از لحاظ تکنولوژی، نمایشگر دو نسل گلکسی نوت مشابه یکدیگر هستند و از نوع Dynamic AMOLED به حساب میآیند. مهمترین تفاوت بین آنها از نظر اندازه و نمایشگر است. گلکسی نوت ۱۰ از نمایشگر ۶.۳ اینچی با رزولوشن فول اچدی پلاس بهره میبرد. رزولوشن نمایشگر نوت ۹ و نوت ۱۰ پلاس QHD+ است و اندازه آنها به ترتیب به ۶.۴ و ۶.۸ اینچ میرسد.
سختافزار
همانطور که انتظار داشتیم، گوشیهای گلکسی اس ۱۰ از تراشه اسنپدراگون ۸۵۵ یا اگزینوس ۹۸۲۵ بهره میبرند. نسبت به اسنپدراگون ۸۴۵ یا اگزینوس ۹۸۱۰ موجود در گلکسی نوت ۹، چنین ارتقایی به خوبی از جانب کاربران احساس میشود؛ ولی در هر صورت نمیتوان قدرت زیاد نوت ۹ را کتمان کرد.
اگرچه ترکیب حافظه رم و حافظه داخلی شاید تا حدی یکسان به نظر برسد، زیرا شاهد بهرهگیری نوت ۱۰ از ۸ و ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ارائه ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی هستیم، ولی باید به تکنولوژی UFS 3.0 حافظه داخلی نسل جدید اشاره کنیم. به لطف این تکنولوژی، سرعت انتقال دادهها تا حد زیادی افزایش مییابد و این موضوع منجر به افزایش سرعت بارگذاری اپلیکیشنها میشود.
سامسونگ برای حرکت در راستای ترندهای ۲۰۱۹، حسگر اثر انگشت سنتی را کنار گذاشته و به بهرهگیری از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر مبتنی بر تکنولوژی فراصوت روی آورده است. یکی دیگر از ترندهایی که متأسفانه سامسونگ از آن پیروی کرده، حذف جک هدفون از بدنه است. در ضمن باید به این موضوع هم اشاره کنیم که تنها گلکسی نوت ۱۰ پلاس از کارت حافظه پشتیبانی میکند و مدل استاندارد از این مزیت بهرهای نمیبرد.
انرژی گوشیهای نوت ۱۰ و نوت ۱۰ پلاس را به ترتیب باتریهای ۳۵۰۰ و ۴۳۰۰ میلیآمپر ساعتی تأمین میکند. هر دو باتری در مقایسه با گوشیهای گلکسی اس ۱۰ نسبتا کوچک به نظر میرسند. لازم به ذکر است که باتری نوت ۹ مبتنی بر ظرفیت ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی بود.
دوربین
نوت ۱۰ پلاس در مقایسه با مدل استاندارد از یک سنسور دوربین بیشتر بهره میبرد. دوربین چهارگانه آن از دوربین اولترا واید ۱۶ مگاپیکسلی، دوربین واید ۱۲ مگاپیکسلی (دیافراگم متغیر)، دوربین تلهفوتو ۱۲ مگاپیکسلی و یک دوربین سهبعدی ToF تشکیل شده است. دوربینهای نوت ۱۰ هم دقیقا همینگونه هستند و فقط با این تفاوت که اثری از دوربین ToF نیست.
گلکسی نوت ۹ از دوربین واید ۱۲ مگاپیکسلی (دیافراگم متغیر) و دوربین تلهفوتو ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرد. هر دو مدل گلکسی نوت ۱۰ مجهز به دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی مبتنی بر دیافراگم F/2.2 هستند و این در حالی است که دیافراگم دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی نوت ۹ اندکی بازتر است و به F/1.7 میرسد.
قلم S Pen
طی این سالها، قلم S Pen گوشیهای گلکسی نوت بهبودهای زیادی را پشت سر گذاشتهاند و این بار هم شاهد ارائهی قابلیتهای جدیدی هستیم. علاوه بر این، به لطف بهبود ارگونومی طراحی آن، قلم مذکور اندکی خوشدستتر هم شده است.
قلم S Pen گلکسی نوت ۹ با پشتیبانی از بلوتوث سروصدای زیادی راه انداخت و حالا از نسل جدید آن میتوان بهعنوان نوعی چوب جادویی استفاده کرد. این یعنی با حرکت دادن آن در هوا، امکان انجام کارهای مختلفی وجود دارد. اگرچه حالا فقط اپلیکیشنهای محدودی از این ویژگی پشتیبانی میکنند، ولی بهزودی شمار آنها تا حد زیادی افزایش مییابد.
قیمتگذاری
سامسونگ برای قیمت گلکسی نوت ۱۰ مبلغ ۹۴۹ دلار را در نظر گرفته و قیمت مدل پایه نوت ۱۰ پلاس هم ۱۰۹۹ دلار است. در حال حاضر گلکسی نوت ۹ در آمریکا با توجه به تخفیفهای ارائه شده با مبلغ ۷۵۰ دلار فروخته میشود.
به نظر شما آیا سامسونگ با عرضه نوت ۱۰ و نوت ۱۰ پلاس نسبت به نسل قبلی ارتقای قابل توجهی را عملی کرده است؟ شما کدامیک از آنها را بیشتر میپسندید؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
منبع: Android Authority