گرانی خودرو طبیعی است!

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

هفته پیش، قیمت محصولات سایپا تا سقف ۵ میلیون تومان افزایش یافت. در همین راستا یک فعال بازرگانی حامی خودروسازان با حمایت از گران شدن خودرو گفت: ماجرا و چالش اصلی صنعت خودروسازی در حال حاضر قیمت گذاری است و این از زمانی شروع شد که فردی آمد و گفت یک کیلو پراید چند؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران افزایش قیمت خودرو در روزهای گذشته از سوی برخی خودروسازان داخلی را موضوعی کاملا طبیعی می داند و می گوید زمانی که هزینه های تولید مانند دستمزد کارگران، قیمت مواد اولیه و… افزایش یافته است، این واضح است که قیمت خودرو نیز رشد داشته باشدمحمد رضا نجفی منش می گوید: ما در سال ۱۳۹۶ با رشد ۱۴.۵ درصدی افزایش دستمزد روبه‌رو بودیم. همچنین تیرماه امسال هم قیمت فولاد ۱۶ درصد رشد داشته است و قیمت سایر نهاده ها و مواد اولیه هم بین ۵ تا ۱۵ درصد افزاش یافته؛ بنابراین خیلی طبیعی است که قیمت خودرو نیز افزایش یابد. او با اشاره به اینکه رشد قیمت خودرو در روزهای گذشته تنها بین ۲ تا ۳ درصد بوده و چندان زیاد نیست؛ به طنز می گوید: در زمان کودکی ما بازی کلاغ پر وجود داشت و ما می گفتیم کلاغ پر، گنجشک پر، گربه نه پر؛ نمی شود که شما الان بگوید دستمزدها پر، مواد اولیه پر و بعد قیمت ها نه پر…

نجفی منش که از کارشناسان قدیمی خودرو در کشور است با اشاره به اینکه طبق اعلام دولت نرخ تورم تولید در سال گذشته ۸.۸ درصد بوده است، می گوید: باوجود اینکه تورم تولید ۸.۸ درصد اعلام شده، چگونه این انتظار وجود دارد که قیمت خودرو از سوی خودروسازان رشد پیدا نکند؟ شرکت های خودروسازی در حال حاضر به خاطر همین فشارها که در سال های گذشته وجود داشته و بحث قیمت گذاری ها از سوی شورای رقابت با چالش های بسیاری رو به رو شده اند. او می گوید: ماجرا و چالش اصلی صنعت خودروسازی در حال حاضر قیمت گذاری است و این از زمانی شروع شد که فردی آمد و گفت یک کیلو پراید چند؟ و بعد هم شورای رقابت به قیمت گذاری خودرو وارد شد و از آن زمان مشکلات خودروسازان افزایش یافت. رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران با بیان اینکه در هیچ کشور دنیا قیمت گذاری خودرو از سوی دولت صورت نمی گیرد، گفت: ما تنها کشوری هستیم که می بینیم دولت در آن به بحث قیمت گذاری خودرو ورود کرده است و از سال ۱۳۹۱ که این موضوع در کشور ما اجرایی شده به بعد هم هیچ کشوری باز به تقلید از ما این کار را انجام نداده است.

نجفی منش همچنین با بیان اینکه در سال های گذشته شرکت های خودروساز با ضرر و زیان ۶ هزار میلیارد تومانی به دلیل قیمت گذاری خودرو مواجه شده اند، می گوید: قیمت گذاری خودرو از سال ۱۳۹۱ باعث شد تا شرکت های خودروساز نتوانند بدهی های خود را به قطعه سازان پرداخت کنند و همچنین توسعه در کارخانه ها و تمرکز بر تولیدات جدید عملا متوقف شد. علاوه براین ها رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار چاره را در پایان یافتن قیمت گذاری خودرو می داند و می گوید: شورای اقتصاد باید خودرو را از شمول انحصار خارج کند و شورای رقابت هم دیگر وارد قیمت گذاری نشود. تعیین قیمت خودرو باید به بازار سپرده شود و اطمینان داشته باشید بازار هوشمندانه با این موضوع برخورد خواهد کرد.

منبع: تسنیم



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۷ دیدگاه
  1. لذت بردم

    ???????????????????????? طنز جالبی بود

  2. پژمان

    گمرک رو باز کنید ببینیم فولاد گرون شده یا نه

  3. سعید

    بسیار جالبه که شرکت های خودرو سازی در ایران که انحصار خودرو رو در اختیار دارند میگن دولت نباید در بحث قیمت گذاری دخالت کنه. خب اگر دخالت نداشته باشه که شرکت ها ماهی دوبار قیمت رو اضافه می کنند

  4. داریوش

    باشه ، افزایش قیمت طبیعی هست اما همه محصولات شرکت سایپا بدترین هستن مخصوصا پراید که تونسته بیشتر از جنگ های جهانی آدم بکشه !!

  5. نامشخص

    در هیچ کجای دنیا هم ۵۰ سال برای حمایت از خودروساز تعرفه شدید روی واردات نبستند. خیلی دم از کشورهای دیگه میزنن ما هم اتفاقن مخالف کامل قیمت گذاری از طرف دولت هستیم. تعرفه گمرکی واردان خودرو رو بردارن و شورای رقابت رو هم. بعد ببینیم این دوستان اصن نای نفس کشیدن براشون میمونه که بخوان برای ما از سایر کشورها حرف بزنن یا نه!

  6. احد حسنی خیابانی

    چون احتمالا در کشورهای دیگه شرکت‌های خودروسازی سعی نمیکنن جیب ملت رو خالی کنن

  7. نیما خانی

    خبری در رابطه با محصول ریزر که قراره معرفی بشه و احتمالا گوشی هست. به دست نیامده؟؟؟؟؟

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X