نقاش قهرمان (Comix Zone 1995)
از عصر طلایی بازیهای سبک Beat’em up سالهای زیادی میگذرد. بازیهای بزنوبکش در زمان کنسولهای کلاسیک مانند سگا جنسیس (Sega Genesis) طرفداران بسیار زیادی داشتند و گیمرها با این گونه بازیها همدیگر را به چالش میکشیدند. یکی از بهترین بازیهای بزنوبکش آن زمان «کمیکس زون» (Comix Zone) نام داشت که در نوع خودش عنوانی بسیار سخت بود و حسابی گیمرها را کفری میکرد!
کمیکس زون داستان یک نویسنده و طراح کتابهای کمیک به نام «ترنر» (Turner) است. او کتابی جدید به نام کمیکس زون را نوشته و طراحی کرده که در آن بیگانهها قصد حمله به زمین و از بین بردن انسانها را دارند. در شبی طوفانی، ترنر در حال کامل کردن کتابش است که ناگهان رعد و برقی به کتاب او برخورد میکند. این اتفاق باعث میشود که شخصیت منفی داستان کمیکس زون که هیولایی به نام «مورتوس» (Mortus) است، از کتاب خارج شود و ترنر را وارد داستان کند. البته قدرت مورتوس در دنیای واقعی کاربرد ندارد و به همین دلیل دشمنانی در کتاب میکشد تا بتوانند خالق داستان را از بین ببرند. او با کشتن ترنر میتواند دنیا را نابود کند. بازیکنندهها هم که خودشان را در این کتاب کمیک میبینند باید با دشمنانی که مورتوس در طول صفحههای مختلف داستان میکشد، مبارزه کنند.
این بازی هنوز که هنوز است سوژهای بسیار جذاب دارد. دنیای بازی براساس یک کتاب کمیک ساخته شده و مراحل بازی هم در صفحات این کتاب در جریان است. یکی از نکات جالب بازی این است که هر مرحله در دو صفحه از کتاب روایت میشود و در هر لحظه هم مشاهده میکنید که دشمنان جدید کشیده میشوند و به جنگ قهرمان بازی میآیند. فضای بازی براساس نقاشیهای کمیک به وجود آمده و سعی شده این حالت به خوبی پیادهسازی شود. گفتگوی شخصیتها در قالب حبابهایی که در بالای سر آنها کشیده میشود، نشان داده میشوند. تمام المانهایی که در یک کتاب کمیک مشاهده میکنید، در این بازی طراحی شدهاند. در جریان بازی همیشه راههای مختلفی به بازیکنندهها پیشنهاد میشد. با انتخاب کردن هر کدام از مسیرها هم با دشمنان و موجودات مختلفی مبارزه میکنید.
این بازی دو پایان مختلف دارد. اگر بتوانید در مبارزهی آخر سریع پیروز شوید، شخصیت بازی به همراه دختری که او را در طول داستان کمک کرده، از کتاب خارج میشوند. کتاب ترنر به عنوانی پرفروش تبدیل میشود و دختری هم که به دنیای واقعی آمده به عنوان وزیر دفاع ایالات متحده انتخاب میشود؛ اما اگر نتوانید مبارزهی آخر را در زمان مناسب به پایان برسانید، قهرمان بازی تنها از کتاب خارج میشود و کتابش هم نابود خواهد شد.
این بازی زمانی که راهی بازار شد به سرعت مورد توجه بازیکنندهها و منتقدان قرار گرفت. در آن زمان مجلهی ژاپنی فامیتسو امتیاز ۳۰ از ۴۰ را به این عنوان داد. بسیاری از رسانهها هم این عنوان را از نظر گرافیکی تحسین کردند و به این موضوع اشاره کردند که حس کتابهای کمیک به خوبی در بازی پیادهسازی شده است.
بازی کمیکس زون تا این لحظه برای پلتفرمهای مختلف عرضه شده. در سال ۲۰۰۲ نسخهی مخصوص آن برای کنسول Game Boy Advance عرضه شد و پس از سالها، شرکت سگا این بازی را در قالب مجموعهای به نام Sonic’s Ultimate Genesis Collection برای کنسولهای پلی استیشن ۳ و ایکس باکس ۳۶۰ هم عرضه کرد.
تجربهی این بازی همچنان لذت بخش است. طراحی مراحل و روندبازی واقعا شما را درگیر خودشان میکنند و اینجاست که دلتان برای بازیهای قدیمی تنگ میشود. اما سوالی که در اینجا باقی میماند این است که چرا دیگر عنوانی به این خوبی ساخته نمیشود و چرا دیگر کسی به سمت بازیهای این چنینی نمیرود؟
این بازی عالی بود
ولی آهنگهاش بقدری قشنگ بودن که من هنوز تو ذهنم مونده، یه گیتاری میزد تو آهنگاش که دیوونه میشدی!
یکی از زیباترین داستانهارو داشت، اصلا حال میکردم فقط اون دموی اولشو ببین، عالمی داشتیم برا خودمونااا :))