کشف یک سیاره‌ی بسیار عجیب که سه ستاره دارد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
ستاره

هر چه بیشتر در دوردست‌های این عالم پهناور پیش می‌رویم، به منظومه‌های شمسی عجیب‌تری برخورد می‌کنیم. محققان در صورت فلکی قنطورس، یک سیاره‌ی بزرگ‌تر از مشتری پیدا کرده‌اند که در یک سامانه‌ی خورشیدی با سه ستاره قرار دارد. این سیاره که HD 131399Ab نام گرفته، به دور بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین ستاره‌ی این سامانه می‌چرخد که ۸۰ درصد از خورشید ما بزرگ‌تر است. فاصله‌ی این سیاره‌ از ستاره‌اش دو برابر فاصله‌ی پلوتو تا خورشید است.

شرایط منحصر به فرد این سامانه‌ی خورشیدی طوری است که این سیاره‌ گاهی اوقات تقریبا همیشه در روز قرار دارد و فصل‌های آن به اندازه‌ی یک طول عمر، طول می‌کشند. سیاره‌ی HD 131399Ab با هر سیاره‌ی دیگری فرق دارد. عمر آن به عنوان یک سیاره‌ی فراخورشیدی بسیار کم است و همچنین به طور شگفت‌انگیزی سرد است.

داده‌های اولیه‌ی محققان نشان می‌دهد که جرم این سیاره‌ی غول‌‌آسای گازی حدودا چهار برابر مشتری است و هر ۵۵۰ سال یک بار به دور بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین ستاره‌ی این سامانه می‌چرخد. دو ستاره‌ی دیگر در این سامانه کوچک‌تر هستند و هم در مدار یکدیگر و هم به دور سیاره و ستاره‌ی بزرگ‌تر می‌چرخند. این دو بین ۴۵ تا ۶۰ میلیارد کیلومتر با هم فاصله دارند.

حرکات موزون این سیاره‌ و ستاره‌ها در فاصله‌ی ۳۲۰ سال نوری از ما شکل می‌گیرد. محاسباتی که در طول موج نزدیک به فروسرخ انجام شده، نشان می‌دهند که اتمسفر سیاره‌ی HD 131399Ab محتوی بخار آب و گاز متان بوده و دمای ابرهای این سیاره حدود ۵۷۷ درجه‌ی سلسیوس است.

منبع: Science Mag

مسابقۀ حرفه‌ای ربات‌های پرندۀ حمل کالا



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X