مانند بزرگان فکر کنیم؛ این هفته چرچیل!

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
کتاب چطور مثل چرچیل فکر کنیم

وینستون چرچیل یکی از برجسته‌ترین سیاستمداران تاریخ است که از ابتدای فعالیت‌های پرتنش سیاسی‌اش به اوج شهرت زسید و به عنوان نخست‌وزیر قهرمان بریتانیا در جنگ جهانی دوم انتخاب شد. او نویسنده‌ای نامدار بود و در ۱۹۵۳ جایزه نوبل ادبیات را به دست آورد. وینستون چرچیل نظامی، سخنران، نقاش و خبرنگار جنگی معروفی هم به شمار می‌رفت.

چرچیل در پارلمان بریتانیا نقش مهم و قابل ملاحظه‌ای به عهده گرفت. او دوبار حزبی را که عضو آن بود عوض کرد. چرچیل که کار خود را در مجلس عوام با عضویت در حزب محافظه‌کار آغاز کرده بود، پس از مدتی به حزب کارگر پیوست. اما طولی نکشید که او مجدداً به حزب محافظه‌کار بازگشت. چرچیل مدتی در پارلمان به عنوان یک عضو تندروی جوان، هوادار پروپاقرص اصلاحات بنیادی اجتماعی شد. اما طولی نکشید که دوباره مواضع محافظه‌کارانه‌ی پیشین خود را اتخاذ کرد. او به‌ویژه موضع خود را در مورد «جنبش پارلمانی زنان» که ابتدا از آن پشتیبانی می‌کرد، ناگهان تغییر داد، زیرا اعتقادش را به درستی هدف و راه و روش این جنبش به‌کلی از دست داده بود.

چرچیل در جریان اعتصاب عمومی سال۱۹۲۶ وزیر کشور بریتانیا بود. او عکس‌العمل شدیدی در برابر اعتصاب‌کنندگان از خود نشان داد که در نهایت به ضرر دولت تمام شد. وینستون همچنین در چند مورد دیگر مواضع نادرستی اتخاذ کرد که با مخالفت محافل معتبر سیاسی در بریتانیا مواجه شد. اظهارنظرهای چرچیل در این دوره به گونه‌ای بود که نه دوستان و نه دشمنانش نمی‌دانستند که باید چه توقعی از او داشته باشند. اما مواضع سؤال برانگیز چرچیل فقط در این مورد نبود. برای اینکه بدانیم او چگونه با موضع‌گیری‌ها و اظهارنظرهای خود مخالفت همگان را برمی‌انگیخت، باید به سال‌ها پیش، یعنی به وقایعی از جنگ جهانی اول باز گردیم. در سال ۱۹۱۵ نبرد بزرگی بین طرفین جنگ در شبه‌جزیره «گالیپولی» روی داد که متفقین در آن شکست خوردند. چرچیل در جریان این نبرد نیز به عنوان یک فرمانده نظامی مرتکب خطاهای بزرگی شد و پس از آن به نظر می‌رسید که ستاره‌ی اقبال او رو به افول نهاده و دیگر نمی توان او را یک «دولت‌مرد» تراز اول به حساب آورد. وینستون چندین سال پس از نبرد گالیپولی به حاشیه رانده شد و زندگی آرامی را گذراند. اما در اوائل دهه‌ی ۱۹۳۰ که هیتلر در آلمان قدرت را به دست گرفت، نام او دوباره بر سر زبان‌ها افتاد.

کتاب چطور مثل چرچیل فکر کنیم

کتاب «چطور مثل چرچیل فکر کنیم» اثر «دانیل اسمیت» و ترجمه‌ی «سیامک دشتی» است. کتاب از مجموعه‌ی «از نگاه نوابغ» منتشر شده و به بررسی و توضیح تفکرات این سیات‌مدار بزرگ و زندگی او پرداخته است. این کتاب را نشر «ایران‌بان» منتشر کرده است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

نخست وزیر وینستون چرچیل در پایان جنگ جهانی دوم به طرفدارانش  علامت پیروزی نشان می‌دهد. صدای قدرتمند وینستون چرچیل نخست وزیر در سرتاسر سالن مجلس عوام بریتانیای کبیر طنین‌انداز شد. او قاطعانه خطاب به ملتش چنین گفت:

چیزی برایتان ندارم جز خون و اشک و عرق و کار سخت. می پرسید: سیاست ما چیست؟ جواب می دهم: جنگیدن، در دریا، زمین و هوا، با تمام توانمان و تمام قدرتی که خدا می تواند به ما بدهد…

می پرسید: هدفمان چیست؟ جوابتان را با یک کلمه می دهم: پیروزی، پیروزی به هر قیمتی، پیروزی با وجود وحشت، پیروزی با وجود دشوار و طولانی بودن مسیر؛ چرا که بدون پیروزی بقا امکان ندارد.

دانلود کتاب از فیدیبو
راهنمای خرید کتاب


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما