کاهش قیمت باتری خودروهای برقی بی ام و؛ ارزان سازی به سبک آلمانی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
بی ام و i3

خودروهای الکتریکی روز به روز در حال گسترش محدوده فعالیت خود در بازار هستند. تمامی خودروسازان جهانی سعی در توسعه محصولات الکتریکی خود دارند و بسیاری معتقد هستند آینده بازار خودرو جهان در دست اتومبیل‌های الکتریکی است. با این حال یکی از موانع عمده توسعه خودروهای الکتریکی، قیمت باتری آن‌هاست.

تحلیل‌گران اقتصادی اعتقاد دارند کنترل قیمت مواد خام می‌تواند موجب کاهش قیمت تمام شده باتری شود. به همین دلیل لازم است تا شرکت‌های خودروسازی وارد صنعت معدن شده و مواد اولیه باتری را با قیمت کمتری تهیه کنند. استفاده از مواد بازیافتی نیز می‌تواند راهکاری برای کاهش قیمت باتری باشد. بی ام و یکی از خودروسازانی است که به دنبال کسب تمایز رقابتی از طریق کاهش قیمت باتری است و سعی در اجرایی کردن هر دو راهکار دارد.

موضوع قیمت باتری از یک دید ساده و از دیدگاهی دیگر پیچیده انگاشته می‌شود. این مساله را می‌توان ساده در نظر گرفت چرا که باتری فقط یکی از قطعات سازنده خودرو را تشکیل می دهد. در سوی دیگر این مساله پیچیده است، چرا که هزینه ساخت و نصب باتری بیش از ۵۰ درصد هزینه کل ساخت یک خودرو الکتریکی را به خود اختصاص می‌دهد. بنابراین کاهش قیمت باتری موجب تولید خودروهای الکتریکی مقرون به صرفه تری خواهد شد.

مشکل اصلی به ذات گران باتری‌ها باز می‌گردد. به گفته بی ام و، هشتاد درصد از قیمت باتری‌ها مربوط به مواد خام مورد استفاده در ساخت آن‌هاست و بیست درصد دیگر را دستمزد نیروی کار و سایر موارد تشکیل می‌دهد.

با توجه به سهم بالای مواد خام در تعیین قیمت تمام شده باتری‌ها، هرگونه کاهش در قیمت باتری‌ها نیازمند کاهش قیمت مواد خام مورد استفاده است. از سوی دیگر می‌توان با انجام پژوهش‌هایی، نسبت به ساخت سلول‌های انرژی با استفاده از مواد اولیه ارزان‌تر و کاراتر اقدام نمود. در حال حاضر دو پژوهش امیدوارکننده در این زمینه در حال انجام هستند که به توسعه باتری‌های لیتیوم-گوگردی و باتری‌های حالت جامد اختصاص یافته‌اند. با این حال پژوهش‌های یاد شده بدون ایراد نیستند، چرا که زمان و هزینه زیادی را برای توسعه می‌طلبند.

با وجود اظهارنظر بی ام و مبنی بر لزوم کاهش قیمت تمام شده باتری‌ها، این شرکت اعلام نکرده که قیمت باتری می‌بایست چقدر باشد تا رقم تمام شده قیمت خودروهای الکتریکی و خودروهای احتراق داخلی با یکدیگر برابر شوند. مطابق مطالعات صورت گرفته، هزینه ساخت باتری باید صد دلار به ازای هر کیلووات ساعت باشد تا قیمت خودروهای برقی و درون‌سوز به توازن برسد.

حال شرکت‌های خودروسازی می‌توانند فرآیندهای استخراج مواد اولیه را بهینه کنند، در ساخت باتری‌ها نوآوری داشته باشند یا به دنبال استفاده مجدد از مواد بازیافتی برای ساخت باتری باشند. نکته کلیدی در اجرایی کردن هرکدام از این راه حل‌ها، کاهش هزینه ساخت باتری است که به سهم خود تاثیر قابل توجهی بر کاهش قیمت خودروهای الکتریکی خواهد داشت. در نتیجه تعداد بیشتری از مصرف‌کنندگان قادر به خرید خودروهای برقی خواهند بود.

البته امیدواریم که بی ام و به همان اندازه که به دنبال ارزان‌سازی فرآیند ساخت باتری‌هاست، به یاد داشته باشد که جایگزین کردن پک باتری‌ها نیز می‌بایست مقرون به صرفه باشد. هیچ مصرف‌کننده‌ای حاضر نیست تا خودرویی را بخرد که پس از چند سال استفاده، هزینه تعویض پک باتری‌هایش از کل قیمت خودرو بیشتر باشد.

منبع: INSIDEEVES



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X