۳ نکته برای حل مشکل کمبود حافظه گوشیهای اندرویدی
شاید شما هم مشکل کمبود حافظه گوشی را تجربه کرده باشید. بعضی گوشیها برای حل کردن این مشکل رایج و آزاردهنده راه حل سادهای دارند. یک کارت حافظه بخرید و به حافظه اولیه گوشی بیفزایید. اما اگر نتوانید از کارت حافظه استفاده کنید چه؟ در آن صورت فقط مجبورید یک گوشی جدید بخرید؟ در این مقاله سعی داریم روشهایی را مورد بررسی قرار دهیم که از طریق آنها بتوانید به بهترین شکل ممکن از حافظه داخلی گوشیتان استفاده کنید و در عین حال مجبور نباشید محتواهای ارزشمند گوشیتان را مثل بعضی عکسهای مهم یا برخی ویدیوهای بهیادماندنی را پاک کنید. دقیقا با چه راههایی میتوان بهتر از حافظه گوشیهای هوشمند یا تبلتها استفاده کرد؟
اپلیکیشنهایتان را بررسی کنید
اپلیکیشنها ارزان و فراوان هستند و به همین دلیل است که افراد عادت کردهاند تعداد زیادی اپ را در گوشیشان ذخیره کنند حتی اگر از این اپها به ندرت استفاده کنند. برای استفاده بهتر از حافظه گوشیتان باید از خودتان بپرسید واقعا به کدامیک از این اپها نیاز دارید. فراموش نکنید که پاک کردن یک اپ به معنای این نیست که برای همیشه آن را از دست دادهاید، پاک کردن یک اپ یعنی موقتا به یک اپ نیاز ندارید بنابراین اگر داشتن یک اپ در شرایط فعلی برایتان ضروری نیست و حافظه گوشیتان هم محدود است حتما اپهای غیر ضروری را پاک کنید. بازیها جز اپهایی هستند که بخش قابلتوجهی از حافظه گوشی را به خود اختصاص میدهند و گاهی اوقات با پاک کردن یک بازی که کارتان با آن تمام شده میتوانید حتی چند گیگابایت از حافظه گوشی را خالی کنید. حال میخواهید بدانید کدام اپ بخش بیشتری از حافظه گوشیتان را اشغال کرده است؟ میتوانید به Setting بروید و بعد در بخش Storage (در بعضی از دستگاهها با نام Storage & USB) با کلیک بر روی Apps متوجه شوید کدام اپ حافظه بیشتری از گوشی را اشغال کرده و بعد درباره پاک کردن اپهایی که در حال حاضر به آنها نیاز ندارید تصمیم بگیرید و بخشی از حافظه گوشی را خالی کنید. در عین حال میتوانید Cache اپلیکیشنها را با استفاده از اپلیکیشنهای خاصی مثل Clean Master پاک کنید. تنظیم نگهداری Cache برخی از اپلیکیشنها هم مهم است. برای مثال تلگرام را در نظر بگیرید. میتوانید با رفتن به Settings، از بخش Messages، بخش Cache Settings را انتخاب کنید. تلگرام به شکل پیشفرض فایلهای دانلود شده را تا مدتی نامحدود نگهداری میکند. میتوانید زمان نگهداری این فایلها را به یک هفته یا یک ماه تغییر دهید. به این شکل اگر در مکالمه با دوستی عکسی از او دریافت کردهاید و یک ماه یا یک هفته است که از آن استفاده نکردهاید، عکس از حافظهتان پاک میشود. نکته خوب ماجرا این جاست که با توجه به ابری بودن سرویس تلگرام هر وقت به این فایل نیاز پیدا کنید میتوانید آن را در میان پیامها دوباره پیدا کرده و دانلود کنید. توجه کنید که این نکات درباره فایلهایی است که در سرویس تلگرامتان دانلود کردهاید و تغییر این تنظیمات تاثیری بر محتواهایی که از تلگرام بر روی گالریتان قرار دادهاید ندارد.
فایلهای حجیم را انتقال دهید
فیلمها و عکسهایی که با گوشیتان میگیرید بخش مهمی از حافظه گوشی را به خود اختصاص میدهند و پس از مدتی ممکن است با کمبود حافظه خالی مواجه شوید. شاید یکی از بهترین راهها در این شرایط انتقال این فایلها است. طبیعتا یک راه ساده انتقال فایلها به هارد اکسترنال یا هارد کامپیوترتان است اما میتوانید از سرویسهای ابری مثل Dropbox یا Flickr هم استفاده کنید.Google Photos که فضایی نامحدود را برای آپلود عکسها و فیلمها در اختیارتان قرار میدهد هم گزینهای دیگر است که از طریق آن میتوانید هر حجمی از ویدیوها و عکسهایتان را در آن قرار دهید. البته تنها محدودیت Google Photos این است که عکسهایتان باید کوچکتر از ۱۶ مگاپیکسل باشد و ویدیوهایتان هم رزولوشن ۱۰۸۰p یا کمتر داشته باشد. میتوانید تنظیمات Google Photos را به شکلی انجام دهید که پس از آپلود هر عکس یا ویدیو در این سرویس ابری، نسخه درون گالریتان خود به خود پاک شود تا مطمئن باشید نسخههای آپلود شده دیگر در گوشیتان وجود ندارد تا بتوانید از حجم ایجاد شده به خوبی استفاده کنید.
از حافظههای جانبی استفاده کنید
فرض کنید که گوشیتان کارت حافظه نمیخورد و نمیخواهید عکسها و ویدیوهای حجیمتان را در سرویسهای ابری آپلود کنید. از طرف دیگر تمایلی به قرار دادن آنها در هاردهای اکسترنال و یا هارد کامپیوترتان هم ندارید، در این شرایط راه دیگری که پیشرویتان قرار دارد استفاده از حافظههای فلش مجهز به درگاه microUSB است. میتوانید این محصولات را که یک درگاه USB در یک سمت و یک درگاه microUSB در بخش دیگرشان دارند به گوشی یا تبلتتان وصل کنید. با وصل کردن این حافظههای جانبی میتوانید از ۱۶ تا ۱۲۸ گیگابایت حافظه به گوشیتان اضافه کنید و هر وقت اراده کردید هم از آنها استفاده کنید. تنها چیزی که به آن نیاز دارید پشتیبانی از OTG است که خوشبختانه اغلب گوشیها و تبلتها آن را پشتیبانی میکنند. این راهحل خیلی هم برایتان گرانقیمت از آب در نمیآید. برای مثال میتوانید یکی از این حافظههای خارجی ۳۲ گیگابایتی را به قیمت ۶۴ هزارتومان تهیه کنید.
البته اگر از این حافظهها هم خوشتان نیاید استفاده از هارد دیسکهای بیسیم میتواند یک راهحل دیگر باشد. البته در نظر بگیرید که این راهحل تا حدی گرانقیمت است (مدلهای ۲ ترابایتی آن حدود ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارند) اما حافظه بسیار زیادی در اختیارتان قرار میدهند که میتوانید با اتصال سریع بیسیم به آنها از فایلهایتان استفاده کنید.
نهایتا باید گفت که استفاده از سرویسهای استریم هم میتواند به عنوان یک راهحل در کشورهایی که سرعت اینترنت قابلتوجهی در اختیار کاربران قرار میدهند مورد استفاده قرار گیرد. در آن شرایط کاربران ترجیح میدهند به جای ذخیره کردن موسیقیها یا ویدیوها همیشه آنها را به صورت آنلاین پخش کنند.
به هر حال فراموش نکنید که همیشه میتوانید به این فکر کنید که گوشی یا تبلتتان را عوض کنید و مدلی با حافظه بالاتر بخرید اما شاید بخواهید دستگاه فعلیتان را برای مدت بیشتری نگه دارید و در این شرایط استفاده از راهحلهای گفته شده میتوانند واقعا به کارتان بیایند.
منبع: Cnet
من خودم از قابلیت adopte sd اندروید ۶ استفاده میکنم
دوستان حتما راجع بهش سرچ کنن حتی اگه تو تنظیمات خود گوشی هم موجود نباشه میتونن با adb این کار رو انجام بدن
Xda forum آموزش رو داره
بخوام توضیحش بدم : شما کارت sd رو پارتیشن بندی میکنید طوری که ی پارت فقط رو گوشی شما قابل استفاده خواهد بود و گوشی از این پارت به جای حافظه داخلی استفاده میکنه و مشکل کمبود حافظه حل میشه
گوشیهای هواوی و ال جی این قابلیت را دارندکه اپ ها را به کارت SD انتقال دهند. در گوشی های هواوی می توان حافظه پیش فرض برای نصب اپ ها را روی کارت SD قرار داد و در برخی گوشیهای ال جی پس از نصب اپ ها می توان جداگانه و به انتخاب آنها را به کارت SD برد.
این راه حل ها راه حل های هستن که خیلی اولیه هستن کار من رو راه نمیندازه اگه بتونید یه کاستوم رام معرفی کنید که بتوحه حافظه نصب و دیتا نرم افزارارو بکنه اس دی وارت دیگه ته کار خیر کردید
اصلا بلد نبودم
خیلی پیچیده بود????????