انقلابی علیه رویکرد بشریت؛ پیشنمایش Detroit: Become Human
هر چقدر که علم انسان در زمینه علم و تکنولوژی پیشرفت میکند، به موضوعات جدید و چالشبرانگیزی برمیخورد که وظیفه دارد در قبال آنها تصمیمگیری کند. در این چند سال اخیر موضوعی که تعداد زیادی از دانشمندان و بزرگان دنیای علم را به تکاپو واداشته، مبحث «هوش مصنوعی» است.
مشکلات از جایی آغاز میشود که اندرویدها میخواهند مستقل و آزاد شوند.
همه ما در زمانهای نه چندان دور فکر میکردیم که روزی میرسد رباتهایی به شکل انسان تمام کارهای روزمره ما مثل تمیز کردن خانه و ماشین، شستن ظرفها و لباسها و دیگر کارهایمان را انجام میدهند و دیگر لازم نیست تا انرژی زیادی برای انجام هر یک از آنها صرف کنیم. این اتفاق اگرچه هنوز فراگیر نشده، ولی در این زمانه به یکی دغدغههای مهم انسان مدرن تبدیل شده. با اینکه این موضوع به خودی خود بسیار مثبت است و میتواند به نوعی زندگی همه انسانها را تحتالشعاع قرار دهد، ولی همواره یک سوال در ذهن دانشمندان و شاید مردم عادی باقی مانده است: آیا رباتهایی که هوش مصنوعی دارند، میتوانند به خطری بزرگ تبدیل شوند؟
حقیقت این است که بسیاری از چهرههای شناخته شده مثل بیل گیتس، ایلان ماسک و استیون هاوکینگ درباره هوش مصنوعی از سمت و سوی خود هشدار دادهاند و معتقدند که هوش مصنوعی حتی قادر است تا وجود نسل بشر را هم تهدید کند!
دهههاست که موضوع تاثیرات هوش مصنوعی روی زندگی انسان به پرده سینما هم راه پیدا کرده و کارگردانها و نویسندگان مختلفی دیدگاههای خود را درباره این دغدغه به شکلهای مختلف به تصویر کشیدهاند. با اینکه بازیهای مختلفی در تاریخ کوتاه مدت صنعت بازی با محوریت هوش مصنوعی عرضه شدهاند، ولی بازی Detroit: Become Human اثر استودیو فرانسوی «کوانتیک دریم» (Quantic Dream) حرفهای تازهای برای گفتن دارد؛ اثری که ابتدا در سال ۲۰۱۲ در قالب یک دموی فنی پلیاستیشن۳ با نام «کارا» (Kara) نمایش داده شد.
تقابل انسانها و اندرویدها
داستان بازی در سال ۲۰۳۶ و در شهر دیترویت روایت میشود؛ جایی که شرکت «سایبر لایف» (CyberLife) اندرویدهایی (رباتهای انساننما) را تولید کرده تا در جنبههای مختلف به کمک انسانها بیایند. به گفته این شرکت، تمامی اندرویدها بیخطر هستند و نمیتوانند آزاری به انسانها برسانند. از آنجایی که مردم این گفته را باور کردهاند، در دنیا بازی اندرویدها به یک چیز معمولی و رایج در زندگی انسانها تبدیل شدهاند. طبق گفتهی «دیوید کیج» (نویسنده و کارگردان بازی) حال اندرویدها به یک وسیلهای مانند تلفنهای همراه تبدیل شدهاند و همهی افراد حداقل یکی از آنها را در اختیار دارند و در طول شبانهروز به مراتب با آنها تعامل برقرار میکنند. همانطور که در دنیای واقعی گوشیهای همراه انواع و ظاهر مختلفی دارند و میتوانیم آنها را شخصیسازی کنیم، اندرویدهای دیترویت هم به همین شکل هستند؛ این کار صرفا به این خاطر انجام شده که این اندرویدها تا حد ممکن شبیه انسانها به نظر بیایند.
مشکل اصلی اما از جایی آغاز میشود که این اندرویدها پای خود را فراتر از آنچه برای آنها مشخص شده میگذارند و مثل انسانها عمل و احساس میکنند. حال آنها میخواهند تا مثل تمامی انسانها مستقل و آزاد باشند و به همین خاطر هم یک انقلاب و شورش در شهر صورت میگیرد. در همین نقطه است که سه کاراکتر اصلی بازی که کنترل هر کدامشان را بر عهده داریم، وارد صحنه میشوند. در بخش زیر به معرفی کوتاه هر یک از این کارکترها میپردازیم:
«کارا» (Kara): او همانند سایر اندرویدهایی است که در دنیای بازی حضور دارند و در کارهای معمولی مثل نگهداری از بچه و یا شستن ظرفها و درست کردن غذا به انسان خود یاری میرساند. داستان او از جایی آغاز میشود که یک روز صاحبش (که از قضا به مواد مخدر اعتیاد دارد) برروی دختر خود دست درازی میکند و با او درگیر میشود. در همین حین است که کارا وارد این دعوا میشود و مشکلاتی به وجود میآورد. پس از این اتفاق، احساسات او دچار تغییراتی میشود و تصمیم میگیرد تا مسیر خود را تغییر دهد.
با انتخابهای خود میتوانید هر سه کاراکتر اصلی بازی را به کشتن دهید و همچنان ادامه داستان را مشاهده کنید.
«کانر» (Connor): او شاید نسبت به سایر اندرویدها متفاوت باشد. کانر در واقع به عنوان یک کارآگاه شناخته میشود که وظیفهی دستگیری اندرویدهای شورشی را بر عهده دارد و در این پروندهها به انسانها کمک میکند.
«مارکوس» (Markus): او دقیقا در نقطه مقابل کانر و در جبهه اندرویدها قرار میگیرد. مارکوس اعتقاد دارد که اندرویدها باید مستقل شوند و وقت حکومت انسانها به سر آمده. به همین خاطر است که او شعلهی یک انقلاب را روشن و عواطف و احساسات سایر اندرویدها را جریحهدار میکند.
اگر دقت کرده باشید تمامی بازیهای «دیوید کیج» روی یک موضوع مشخص دست میگذارند. مثلا بازی قبلی این استودیو یعنی Beyond: Two Soul به مقولهی «مرگ» میپرداخت و در اینجا هم محور اصلی داستان دربارهی اندرویدها و تاثیرات آنها است. اما در کنار این موضوع، همیشه همواره دو عنصر «احساسات» و «انتخابها» در بازیهای این استودیو فرانسوی قرار داشته و بدون تردید دیترویت هم از این قاعده پیروی خواهد کرد. استودیوی سازندهی این بازی قول داده است تا این دو عنصر را در دیترویت به سطح جدیدی برساند؛ طوری که این بازی به بزرگترین و جسورانهترین عنوان استودیو کوانتیک دریم تبدیل شود.
یک قدم رو به جلو
صحبت دربارهی داستان دیترویت بسیار دشوار است، چرا که اصلا یک روند مشخص و از پیش تعیین شده در بازی وجود ندارد. داستان بازی تماما با انتخابها و تصمیمهای شما شکل میگیرد و این خودتان هستید که روایت بازی را شکل میدهید. بنابراین هرگز نمیتوان گفت که مثلا «کانر» در اواسط بازی به جنبش «مارکوس» خواهد پیوست، زیرا ممکن است شما با انتخابهایتان کلا روند متفاوتی را در پیش بگیرید. جدا از این موضوع، اکثر بازیهایی که توانایی انتخاب کردن را در اختیار بازیکنان قرار میدهند، در نهایت دو نقطه «خیر» و «شر» را برای او در نظر میگیرند.
خوشبختانه دیوید کیج به عنوان یکی از بهترین نویسندههای صنعت بازی پای خود را فراتر میگذارد و سعی میکند تا این کار را با تغییر و تحولها همراه سازد. طبق گفتهی این کارگردان، کوچکترین انتخابها میتوانند تاثیری بسیار بزرگ در چگونگی ادامهی روند داستان داشته باشند و در همه حال عواقب انتخابهای خود را خواهید دید. برای اینکه از اهمیت این موضوع آگاه شوید همین را بدانید که ممکن است با تصمیمهای خود، هر سه کاراکتر اصلی داستان را به کشتن دهید و جالبتر اینکه در صورت وقوع این اتفاق، باز هم داستان ادامه مییابد!
گیمپلی بسیار ساده و معمولی است و داستان هم با انتخاب شما شکل میگیرد و روایت میشود.
بسیاری از مواقع پیشآمده که در بازیها از انتخاب خود راضی نبوده و یک کاراکتر را به شکل تصادفی و غیرعمد به کشتن دادهایم! حال یکی از امکاناتی که گیمپلی بازی در اختیار شما میگذارد این است که اگر تجربه مشابهی داشتید، قادر هستید تا به چند دقیقه قبل بازگردید و سرنوشت شخصیتها را به صورت کامل تغییر دهید.
زیباتر از همیشه
پیشرفتهای دیترویتت تنها به انتخابها و تاثیرات آنها محدود نمیشود. بر اساس گفتههای برنامهنویس ارشد موتور بازی، استودیوی کوانتیک دریم برای ساخت این اثر از تکنولوژیهای جدیدی استفاده خواهد کرد. اطلاعاتی که از جزییات تکنولوژی مورد استفادهی بازی منتشر شده حاکی از این است که موتور بازی از ویژگیهای پیشرفته و جدیدی در رندر کاراکترها و افکتهای مختلف بهره میبرد و از جهاتی دیگر هم نورپردازی بازی هم پیشرفت بسیاری در مقایسه با بازیهای قبلی کوانتیک دریم داشته است. این اطلاعات شاید جذاب به نظر برسند، ولی برای دیدن اینکه آیا واقعا به حقیقت پیوستهاند یا اینکه فقط جنبهی تبلیغاتی دارند، باید تا روز انتشار بازی و تجربهی آن صبر کنیم.
استودیو کوانتیک دریم برای ساخت این اثر از تکنولوژیهای جدیدی استفاده کرده است.
میتوان این پیشبینی را کرد که Detroit: Become Human بدون شک یکی از آثار برجستهی کوانتیک دریم و مخصوصا دیوید کیج خواهد بود. اگر تریلرها را مشاهده کرده باشید، حتما میدانید که اثر مورد نظر تمامی نکات مثبت بازیهای قبلی را در خود جمع کرده و سعی داشته آنها را پرقدرتتر از همیشه جلوه دهد. با این حال، هنوز هم هیچ چیزی درباره کیفیت نهایی اثر مشخص نیست و نمیتوان با قاطعیت موفقیت بازی را تضمین کرد و برای مشخص شدن نتیجه باید تا روز ۴ خرداد صبر کنیم.
نام بازی: Detroit: Become Human
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment
سازنده: Quantic Dream
سبک: ماجرایی
پلتفرم: PS4
تاریخ انتشار: ۴ خرداد
این بازی یکی از بهترین بازی های عمرم بود
البته این بازی برای کسانی که به انگلیسی تسلط چندانی ندارند جذاب به نظر نم رسه
من دو بار این بازی رو به دو شیوه ی مختلف تمام کردم
سلام احسان ناخدا (ی) عزیز، شما مدیر بازی مگ هستید؟ یا عزیز دیگری هستید؟
به عنوان عضو جدید خانواده دیجی کالامگ و عملا جایگزین مجید بهتون خوش آمد بگیم یا به عنوان نویسنده مهمان؟
پ.ن: ویدئو هم میزاشتید ازش (دیترویت) همینجا می دیدیم.