۵ جایگزین گوگل‌ مپس برای اندروید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
با این تیتر به اشتباه نیفتید. «گوگل‌ مپس» (Google Maps) بدون شک سلطان صنعت نقشه‌خوانی و مسیریابی است و بسیاری از اپلیکیشن‌های جانبی این حوزه از داده‌های آن برای سرویس‌دهی استفاده می‌کنند. اما در ادامه با دیجی‌کالا مگ باشید تا با گزینه‌های جایگزین در اندروید که امکاناتی بیشتر یا بهتر دارند آشنا شوید.
‌‌‌
 
گزینه‌های متنوعی وجود دارند که می‌توانند نیازهای ما را به عنوان یک اپلیکیشن مسیریابی برآورده کنند. اغلب آنها سرعت یا دقتی بیشتر از گوگل‌مپس دارند و برخی دیگر از این قابلیت‌ها برخوردار نیستند. در واقع گوگل‌مپس گزینه‌ی عمومی مناسبی به حساب می‌آید. اما اگر بخواهید به عنوان یک اپلیکیشن مسیریاب به صورت مستمر از گوگل‌مپس استفاده کنید، شاید گزینه‌هایی دیگر برای شما بهتر و کاربردی‌تر باشند.
 
در ادامه پنج اپلیکیشن مسیریاب برای اندروید معرفی شده‌اند. اگر از گوگل‌مپس استفاده می‌کنید در ادامه با این گزینه‌ها نیز آشنا شوید. در میان گزینه‌های معرفی شده، با توجه به امکانات و قابلیت‌های خاص خود می‌توانند جایگزین مناسبی برای گوگل‌مپس انتخاب و استفاده کنید.
 

Waze

waze
احتمالا بسیاری از شما با این اپلیکیشن آشنا هستید. بد نیست بدانید در حال حاضر Waze رسما از آن گوگل است. گوگل این اپلیکیشن را بیش از سه سال قبل به قیمت ۹۶۶ میلیون دلار خرید؛ اما این اپلیکیشن مسیریاب با قابلیت‌های یک شبکه‌ی اجتماعی به طور کامل مستقل از گوگل‌مپس به حیات خود ادامه می‌دهد.
 
اپلیکیشن Waze بر روی مسیریابی با خودرو تمرکز دارد و این مساله تاثیر زیادی روی امکانات جانبی این نرم‌افزار نسبت به سایر گزینه‌ها می‌گذارد. برای مثال می‌توانید از اطلاعاتی مثل وجود دوربین‌های کنترل سرعت در مسیر آگاه شوید و اخطارهای کاهش سرعت دریافت کنید یا حتی گزارشات سایر کاربران در خصوص مواردی همچون قیمت سوخت را دریافت کنید. این اپلیکیشن مسیرها را به صورت نقطه به نقطه در قالب متن و صوت اعلام می‌کند. اگر چه زبان فارسی هنوز به زبان‌های پیش‌فرض آن اضافه نشده، اما کاربری آن با اعلان‌های صوتی به زبان انگلیسی هم گویا و روشن است. این اپلیکیشن بر پایه اطلاعات کاربران کار می‌کند و همین مساله آن را از سایر گزینه‌ها متمایز کرده است. همه کاربران به صورت مستقیم و غیرمستقیم در عملکرد بخش‌های مختلف آن -از ترافیک گرفته تا مسیریابی‌های جایگزین و متناسب‌تر- دخیل هستند و به نوعی بر پایه‌ی بستری که Waze در اختیارشان گذاشته به یکدیگر در مسیریابی بهتر کمک می‌کنند. برای مثال اگر تصادفی در یک مسیر اتفاق افتاده باشد کاربران ممکن است آن را در Waze گزارش کنند و بدین‌ترتیب تمام کسانی که از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند می‌توانند از وجود آن تصادف و ترافیک جانبی آن در مسیر مذبور آگاه شوند.
 
ممکن است در نگاه اول ظاهر نرم‌افزار مقداری برای شما غیرعادی به نظر برسد، اما در مدتی کوتاه می‌توانید به راحتی از امکانات آن بهره ببرید و حتی تبدیل به کاربری شوید که گزارشات مفیدی را برای سایر کاربران Waze نیز ارایه کنید. این اپلیکیشن با تمرکز بر امکانات سوشال در کنار قابلیت‌های پایه‌ی اپلیکیشن‌های مسیریاب شاید یکی از بهترین ابزارها برای استفاده جهت مسیریابی در شهر‌ها باشد.
 
به‌علاوه این اپلیکیشن با دسترسی به تقویم گوشی شما از مکان جلسه‌ها و قرارهایی که دارید آگاه می‌شود و مسیر پیشنهادی را پیش از موعد مقرر به شما پیشنهاد می‌دهد تا به موقع به جلسه خود برسید. همچنین با اتصال آن به حساب فیسبوک می‌توانید از قابلیت‌های جانبی دیگری نیز بهره ببرید.

 

Google_Play_Download_Button
 

Here WeGo

اپلیکیشن Here WeGo که ممکن است آن را با نام Here بشناسید در ابتدا توسط نوکیا و برای بستر ویندوز موبایل عرضه شد اما پس از آن برای اندروید هم عرضه شد. این اپلیکیشن رایگان امکاناتی همچون مسیریابی نقطه به نقطه و نقشه‌خوانی برای راننده‌ها، پیاده‌ها، دوچرخه‌سوارها و همینطور افرادی که از سرویس‌های حمل و نقل شهری استفاده می‌کنند ارایه شده است که با در نظر گرفتن ترافیک لحظه‌ای عمل می‌کند. امکان اشتراک‌گذاری مکان با دوستان و خانواده و همچنین امکان دسترسی آفلاین به نقشه -در زمان‌هایی که دسترسی به اینترنت ممکن نیست- از جمله قابلیت‌های خاص آن است.
november012016at0636am
 
اپلیکیشن Here WeGo تقریبا تمام امکانات گوگل‌مپس را در خود دارد و در کنار آن امکاناتی جانبی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. امکان مسیریابی به دوچرخه سواران از قابلیت‌های کاربردی آن است و قابلیت اضافه کردن مکان‌های خاص به لیست مکان‌های مورد علاقه در این اپلیکیشن بسیار کاربردی عمل می‌کند. این اپلیکیشن از ویکی‌پدیا، تریپ‌ادوایزر، بلابلاکار، اکسپدیا، Car2Go و GetYourGuide برای گرفتن جزییات بیشتر در خصوص مکان‌ها استفاده می‌کند.

 

Google_Play_Download_Button
 

Mooveit

اگر شما از سرویس‌های حمل و نقل عمومی بیشتر استفاده می‌کنید، احتمالا متوجه شده‌اید که گوگل‌مپس در این زمینه بسیار ابتدایی و ناکارآمد عمل می‌کند. اما اپلیکیشن رایگان Mooveit امکان مسیریابی دقیق‌تری را به همراه امکاناتی جانبی در اختیار کاربر قرار می‌دهد. مسیریابی نقطه به نقطه در این اپلیکیشن به شما می‌گوید که چند ایستگاه دیگر تا مقصد شما باقی‌ست و چه زمانی باید خط عوض کنید تا اتوبوس یا متروی دیگری را برای رسیدن به مقصد نهایی عوض کنید.
 
به علاوه این اپلیکیشن تاخیرها یا زمان انتظار برای اتوبوس یا متروی بعدی را هم به شما اطلاع می‌دهد. حتی به حساب توییتر رسمی بسیاری از سرویس‌دهنده‌های حمل و نقل عمومی شهری نیز متصل است و اطلاعات جانبی مربوط به حساب‌های توییتر آنها را نیز به کاربر اطلاع می‌دهد. هر چند که این امکان احتمالا در ایران کاربرد خاصی ندارد.
moovit
 
اگر چه گوگل‌مپس در این زمینه سرویسی در حد ابتدایی ارایه می‌دهد اما Mooveit در ۱۲۰۰ شهر جهان خدمات یادشده را عرضه می‌کند. بد نیست بدانید این اپلیکیشن حتی ایستگاه‌های کرایه‌ی دوچرخه را هم بازشناسی می‌کند و به شما اطلاع می‌دهد.
 
اگر از این اپلیکیشن در شهرهای ایران استفاده کرده‌اید می‌توانید تجربه خود را با ما و سایر خوانندگان در بخش نظرات این مطلب به اشتراک بگذارید.

 

Google_Play_Download_Button
 

BackCountry Nav Topo Maps GPS

 
اگر Mooveit را اپلیکیشنی مختص کاربری در شهرها به حساب آوریم، اپلیکیشن BackCountry Nav Topo Maps GPS با هزینه‌ای ۱۲ دلاری می‌تواند سرویس‌های یادشده را در سایر نقاط هم در اختیار شما قرار دهد. البته این اپلیکیشن سرویس خود را به صورت آزمایشی برای ۲۱ روز در اختیارتان قرار می‌دهد که فرصت کافی برای امتحان کردن آن داشته باشید.
 
اپلیکیشن BackCountry Nav Topo Maps GPS یک اپ آفلاین است که برای افرادی که در مناطق خارج از شهر قصد استفاده از اپ مسیریاب را دارند گزینه‌ای مناسب است. این اپلیکیشن نقشه‌های مختلفی را برای دانلود در اختیار کاربران قرار می‌دهد که نقشه‌ی توپوگرافی، مسیرهای دریایی و حتی هوایی را شامل می‌شود. البته نقشه‌ی خیابان‌ها نیز در این اپلیکیشن به کاربران عرضه می‌شود. به‌علاوه در این اپلیکیشن نقشه خیابان‌ها از طریق سرویس‌های OpenStreetMap و Bing World Street Maps در دسترس است، اما در مجموع، این گزینه برای مسیریابی در مسیرهای غیرشهری طراحی شده است.
 
سایر اپلیکیشن‌های نقشه و مسیریابی مثل گوگل‌مپس، بر نقشه‌های قابل دانلود برای دسترسی‌های آفلاین بهینه شده‌اند. اما BackCountry Nav Topo Maps GPS بر دسترسی در مسیرهای خارج از محدوده شهری متمرکز است.

 

Google_Play_Download_Button

Maps.me

november012016at0644am
Maps.me اپلیکیشنی رایگان است که تمرکزش بر دسترسی و مسیریابی آفلاین است. با کمک آن می‌توانید کل نقشه‌ی کشورها یا بخش‌هایی از کشورها را دانلود کنید تا زمانی که دسترسی به اینترنت ندارید با کمک این اپلیکیشن امکان یافتن مکان‌ها و مسیریابی را به صورت آفلاین در دسترس داشته باشید. این اپلیکیشن در کاهش مصرف اینترنت موبایل و باتری آن به شما کمک زیادی می‌کند. مپس.می از OpenStreetMap برای نقشه‌های آفلاینش استفاده می‌کند اما بر خلاف BackCountry Nav Topo Maps GPS کاملا رایگان است. این اپلیکیشن امکان مسیریابی نقطه به نقطه را بدون نیاز به اینترنت برای کاربر مهیا می‌کند و در صورت تغییر مسیر، به صورت خودکار مسیرهای جایگزین را به سمت مقصد به کاربر پیشنهاد می‌دهد. با کمک این اپلیکیشن می‌توانید به راحتی به مسیریابی بپردازید و حتی مکان‌هایی مثل پمپ‌بنزین‌ها، هتل‌ها و … را هم در آن بیابید. اما با کمک آن نمی‌توانید از وضعیت ترافیک مطلع باشید.
 
 
مپس.می اپلیکیشنی کاربردی، خوش‌دست و بدون نیاز به اینترنت است که بر خلافی بسیاری از اپلیکیشن‌های مشابه امکانات کاربردی و مفیدی را در قالب نقشه‌های آفلاینش ارایه می‌دهد. به‌علاوه دانلود و به‌روزرسانی نقشه‌ها در این اپلیکیشن، ساده و راحت است.

 

Google_Play_Download_Button
 

 

شما از کدام ابزار یا ابزارهای بالا استفاده می‌کنید؟ می‌توانید در بخش نظرات برای ما و سایر مخاطبان بگویید که کدام یک از گزینه‌های یادشده برای شما کاربردی‌تر و مفیدتر بوده و نقاط قوت و ضعف هر یک از آنها چه بوده است.

 

منبع: CNET


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳۵ دیدگاه
  1. مرتضی

    چرا ویز نقشه رو نشون نمیده

  2. حسین 7

    سلام
    جالبه هیچکس حتی نویسنده این مطلب اسمی از OSMAnd نبرد!!!!
    بنظرم تو اندروید کاملترین برنامه نسبت به سایر برنامه هاست (بعد از تست ده ها برنامه مختلف)
    امکانات فوق العاده، استفاده بصورت آفلاین، راهنمای صوتی فارسی، استفاده از نقشه های به روز OSM و …
    درمورد Sygic میشه گفت که صرفا بخاطر روونی و زیبایی رابط کاربریش هنوز طرفدار داره، چون نقشه ایران سایجیک مدت هاست که به روز رسانی نشده و ظاهرا دیگه قرار نیست آپدیت بشه (البته نقشه های TomTom ایران!)
    بقیه برنامه های آفلاین مثل Be On Road و Maps.Me و … هم که معمولا از نقشه های OSM استفاده میکنن یا راهنمای صوتی فارسی ندارند، یا امکانات مسیریابیشون ناقصه،یا دیر به دیر نقشه هاشون آپدیت میشه
    یه سری برنامه مثل NDrive و Navitel هم که نقشه های اختصاصی خودشون رو دارن یا با نسخه های جدید اندروید سازگاری ندارند یا اونا هم مثل سایجیک آپدیتی برای نقشه هاشون انجام نمیدن
    درصورتی که در OSMAnd حتی خود شما میتونید به راحتی با عضویت در سایت openstreetmap.org نقشه شهر و محل خودتون رو ویرایش و به روز رسانی کنید تا در آپدیت های بعدی تو نقشه لحاظ بشن، این قضیه تو تمام برنامه هایی که از نقشه های OSM استفاده میکنن صدق میکنه، هرچند هیچکدوم سرعت به روز رسانی OSMAnd رو ندارند
    در بین برنامه های آنلاین هم، بدون شک گوگل مپ یکی از بهترین گزینه هاست که با وجود اون شاید استفاده از برنامه هایی مثل Waze کمی عجیب باشه!
    در آخر، شاید برنامه Here بتونه جایگزین خوبی برای برنامه های نامبرده بالا باشه و یاد و خاطره نوکیا مپ رو زنده کنه!!!

    1. مجید

      البته مجیک ارث Magic Earth Navigation هم خیلی عالیه و mapfactor عالیه خصوصا مجیک ارث سخنگوی فارسی داره و کیفیت نقشه هایش از osm بهتره

  3. پویان

    من از Maverick استفاده میکنک و راضیم ازش

  4. بهرام

    من از maps.me استفاده میکنم و واقعا راضیم ولی راستش نرم افزاری که برای مسیریابی روی گوشی های نوکیا بود از تمام اینها بهتر بود. فکر کنم اسمش ovi بود.

  5. میثم محمودی

    تقریبا میشه گفت هیچ جایگزینی برای گوگل مپس وجود نداره فاصله با رقبا خیلی زیاده

  6. رضا

    من از maps.me استفاد می کنم که خیلی خیلی عالیه تمام امکانات گوگل مپ رو داره فقط ترافیک رو نشون نمیده که فک نکنم استفاده زیادی داشته باشه . وقتی برنامه رو نصب کردین روی نقشه ایران زوم می کنین و با حجم کم دانلودش کنین

  7. علی

    با سلام
    از کدام برنامه برای نقشه آفلاین در ایران میشه استفاده کرد؟
    د رگذشته از Ndrive در اندروید ۲.۲ می شد استفاده کرد که همان نقشه مورد استفاده در جی پی اس مارشال بود.
    بزرگترین مشکل جی پی اس مارشال لمس بسیار ضعیف و آپدیت نبودن نقشه آن است.
    از هموطن های عزیز خواهشمندم بنده را راهنمایی کنند که
    کدام برنامه اندروید برای نقشه آفلاین در کشور ایران مناسب است؟

  8. محمدمهدی

    من مدتها از here استفاده کردم. در تهران واقعا عالی و کم نقص عمل می کنه اما در شهرستانها خیلی ضعیف حاضر میشه. بعد رفتم سراغ مپس‌می. خیلی بهتر از هی‌یر نوکیا بود. البته فقط در خارج از تهران. و به تازه‌گی به OsmAnd کوچ کردم. برنامه ای که ترکیب همه ی نقشه های خوبه. اگر مثل من به گشت و گذار در طبیعت علاقه مند هستید این نقشه ی آفلاین تقریبا از همه ی نقشه های بالا غیر از گوگل مپ بهتره. با این نرم افزار براحتی میتونید مسیر خودتون رو ضبط کنید تا در موقع برگشت مشکلی نداشته باشید. ضمن اینکه می توانید یادداشتهایی تصویری و صوتی و ویدئویی بر روی نقشه بگذارید و با دیگران هم اشتراک گذاری کنید. این نرم افزار از نقشه های Open street map بصورت آفلاین و کلی نقشه ی دیگه بصورت آنلاین استفاده می کنه. س عت آپدیت برنامه در حالت رایگان هم بسیار خوبه.

  9. امیر کندیری

    برای زمانهایی که آنلاین هستید waze و برای کسایی که آفلاین هستند maps.me بسیار کاربردی و عالی هستند.
    من به شخصه از هر دو نرم افزار استفاده میکنم و خیلی هم راضی هستم.
    البته اگر گوشی شما هم مثل من سامسونگ باشه از یک نرم افزار مسیریابی اختصاصی سامسونگ Ndrive که فوق العاده است.

  10. مرتضی باقری شاد

    من دو نرم افزار be on road و sygic را امتحان کرده ام.
    اگر فرمان صوتی فارسی برایتان مهم است از sygic استفاده کنید
    در غیر اینصورت نرم افزار be on road واقعا کاربری شگفت انگیزی دارد و سرعت آن نیز بسیار بالا بوده همچنین با دانلود نقشه کشورها میتوانید از آن بصورت آفلاین بهره ببرید.
    با تشکر از دیجی کالا مگ

  11. aminsalam

    درباره برنامه اسکای مپ گوگل که به شتاب سنج و قطب نما به هردو نیاز دارد یا یکی و کدام گوشی ها که ارزان هستند این قابلت دارند

  12. هومن

    من از maps.me استفاده می کنم و به شدت راضیم ..هیچ جایی منو نا امید نکرده

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X