پروژه درختکاری سامسونگ با موفقیت به ثمر نشست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه

ااداره محیط زیست رامسر از موفقیت پروژه «یادگاری تو به زمین» شرکت سامسونگ با احیای ۱۱۰ هکتار از جنگل‌های باستانی هیرکانی خبر داد.

کمپین یادگاری تو به زمین پاییز سال گذشته در راستای مسئولیت‌های‌ اجتماعی بخش موبایل سامسونگ ایران آغاز شد. کمپینی که قرار بود در آن به ازای خرید هر گوشی پرچمدار سامسونگ یک نهال کاشته شود. حالا پیمانکار، کارشناس و ناظر پروژه در اداره محیط زیست رامسر خبر از موفقیت بی‌نظیر این طرح با حمایت‌های سامسونگ می‌دهند.

حسین مقدوری‌فر، ناظر پروژه جنگل‌کاری مشارکتی با سامسونگ گفت: «چهار نوبت آبیاری که با حمایت سامسونگ پس از تکمیل شدن پروژه انجام شد باعث شد ۱۲۱ هزار اصله نهالی که تا زمستان پارسال کاشته شده بودند تابستان پر باد امسال را به خوبی دوام بیاورند و بیش از دوبرابر آنچه مورد انتظار بود رشد کنند.»

به گفته مقدوری‌فر این درخت‌ها که در دامنه‌های آفتاب‌گیر مشرف به ییلاق جواهرده کاشته شده‌اند به صورت نواری و توده‌ای کاشته و واکاری شده‌اند. اتفاقی که موفقیت کامل این پروژه را تضمین‌کرده است تا نهال‌های ضعیف‌تر یا آسیب‌دیده جایگزین شوند: «سال اول در حیات نهال‌ها بسیار سرنوشت‌ساز است و رعایت استاندارد آبیاری و واکاری باعث شد در شرایطی که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد اغلب پروژه‌های درختکاری نابود می‌شوند این پروژه با نظارت و حمایت سازمان جنگلداری و سامسونگ به موفقیتی صد درصدی برسد.»

پروژه اولین‌ها

توجه عمومی به پروژه «یادگاری تو به زمین» ناشی از این واقعیت بود که پروژه توانست بسیاری از مرزهای همکاری تجاری و طبیعی در ایران را جا‌به‌جا کند و در بسیاری زمینه‌ها اولین باشد. برای مثال در این پروژه، که اوایل مهرماه امسال در جنگل‌های تاریخی هیرکانی در منطقه جواهرده کلید خورد، برای اولین بار شاهد همکاری دوطرفه یک شرکت الکترونیکی و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ایران بودیم.

طرح یاد شده با هدف ترمیم مناطق گسترده‌ای از جنگل‌های تاریخی جواهرده آغاز شد و با پایان یافتن آن در دی‌ماه ۹۵ مورد بازدید رسانه‌ها و استقبال مردم و هنرمندان بسیار قرار گرفت.

علاقه‌مندان و داوطلبان حضور در این کمپین به دو شیوه مختلف می‌توانستند در آن شرکت کنند. اولین راه خرید گوشی‌های پرچمدار این شرکت مانند گلکسی‌های سری اس و نوت ۵ بود که با خرید هر یک از این گوشی‌ها در بازه زمانی تعیین‌شده یک نهال به نام خریدار یا نام عزیزانشان کاشته می‌شد.

سامسونگ برای حضور هر چه بیشتر علاقه‌مندان محیط ‌زیست در کمپین یادگاری، راهکاری را به نام سفیران افتخاری پیش‌بینی کرد تا افراد با به اشتراک‌گذاری ویدئوهای کمپین در شبکه‌های اجتماعی نهالی را به نام خود بکارند.

به گفته  ابوالفضل احمدی‌فرد، کارشناس جنگل‌داری در ستاد چالوس، پروژه یادگاری تو به زمین علاوه بر تاثیرات طبیعی، تاثیر محلی و اجتماعی هم داشته است: در بعد محلی یکی از ویژگی‌های این پروژه نزدیک بودن به ییلاق جواهرده است که  یک مقصد ایرانگردی بسیار محبوبی است. جنگل‌کاری در این محل باعث حفظ کل پوشش گیاهی منطقه خواهد شد. گونه‌های به کار رفته در این طرح ون، کاج سیاه، افرا شیردار، بلوط ایرانی، پیسه آ بودند که گونه‌‌هایی مقاوم هستند.

بیش از ۷ کیلومتر لوله‌کشی برای آبیاری این جنگل‌ها از چشمه‌های مجاور انجام شده و در هر نوبت آبدهی بیش از ۵۰ لیتر آب صرف هر نهال می‌شود. این میزان بیش از ۵ برابر آبرسانی رایج این منطقه است.

یادگاری به تاریخ

جنگل‌‌های هیرکانی به دلیل قدمت ۴۰ میلیون ساله خود از جمله سرمایه‌های ارزشمند منابع طبیعی ایران و این منطقه از جهان به شمار می‌آیند. تا جایی که طی چند سال اخیر پرونده ثبت جهانی این منطقه از ایران در سازمان جهانی یونسکو مطرح شده است. با این حال، جنگل‌های هیرکانی همواره در معرض انواع خطرات طبیعی و انسانی قرار دارند و به همین دلیل حفظ پوشش جنگلی آن با دشواری‌های زیادی همراه است. با وجود اینکه در کمپین یادگاری تو به زمین بیش از ۱۲۰ هزار نهال کاشته شد، اما پهنای وسیع این جنگل‌ها هنوز تشنه کاشت درخت است. تا جایی که در جلسه خبری زمستان گذشته در این خصوص ناصر مقدسی، قائم‌ مقام رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری،  مساحت ۱۱۰ هکتاری ‌را که در طول کمپین یادگاری تو به زمین تحت پوشش قرار گرفت تنها شروعی برای فعالیت‌های گسترده‌تر سامسونگ و سازمان جنگل‌ها اعلام کرد.

در  همین مراسم، بام‌سوک‌ هانگ، مدیرعامل سامسونگ ایران، با اعلام اینکه حفظ کره زمین و منابع طبیعی آن صرف ‌نظر از ملیت، نژاد و قومیت وظیفه همه انسان‌هاست، از کمپین درختکاری به عنوان یکی از موفق‌ترین فعالیت‌های مسئولیت‌اجتماعی سامسونگ در ایران یاد کرد.

بر اساس توافق اولیه، سامسونگ الکترونیکس به مدت دو سال تمامی هزینه‌های مربوط به آبیاری و کاشت نهال‌های جایگزین را بر عهده خواهد داشت. پس از اتمام مدت‌زمان مذکور پهنه به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری استان مازندران وگذار خواهد شد.

وحید شقاقی، کارشناس ارشد سازمان جنگل‌ها و رئیس گروه جنگل‌کاری استان در این‌باره می‌گوید: «تا پیش از این همه پروژه‌های درختکاری یا توسط نهادهایی انجام می‌شد که به نوعی خود موجب آسیب‌دیدن جنگل و به همین دلیل ملزم به احیای آن بودند یا اساسا بدون اطلاع و مشارکت مردمی انجام می‌گرفت. ولی پروژه یادگاری تو به زمین که با حمایت سامسونگ انجام و همچنان حمایت می‌شود، در ایده و انجام متفاوت بود. خوشبختانه با مشارکتی که شرکت سامسونگ کرد، ما پیمانکاری جذب کردیم که علاوه بر کاشت مناسب، چندین مرحله آبیاری هم انجام داد. گونه‌های انتخابی ما ترکیبی از گونه‌های پهن‌برگ و سوزنی بود که مقاومت خوبی برای ناحیه کوهستانی دارند. البته نمود اصلی این پروژه بعد از چهار پنج سال خود را نشان خواهد داد. این یک یادگاری واقعی به نسل آینده ایران است.»

‌‌‌‌
telegram_ad2_1



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵ دیدگاه
  1. Ali.S

    سامسونگ دوست داشتنی:)
    اپل هم بودجه نظامی پرداخت میکنه

  2. bijan

    سلام
    من اهل رامسر هستم
    واقعا اینکار با کارهای گذشته در این منطقه فرق داشت. اون قبلیا هزار هزار نهالو میریختن توی دره، مامورین آبیاریشونم آبو جاهایی که در دسترس و نزدیک جاده بود خالی می کردن و پولشو میگرفتن و خلاص.
    ولی اینا خیلی بهتر عمل کردن
    اما سوالاتی مطرحه که جالبه بدونین
    اولیش اینکه خب که چی؟ این ادا ها کجا مرحمی میشه بر زخم عمیق محیط زیست ایران؟ شما همین الان برین تو اون منطقه در فاصله کمتر از ۲۰ کیلومتری اونجا اره های موتوری درحال قطع درختان هستن و اگر کوه کوچک مجاور اون منطقه را رد کنین به ضوح میتونین صداشونم بشنوین.
    دوم اینکه اون درخت های کاج که فکر میکنم کاج نوئل هستن چه ربطی به جنگل های ما دارن!!!؟
    سوم اینکه در منطقه ای که به دلیل ارتفاع بالا پوشش طبیعی عادی منطقه نتونسته رشد کنه و اون منطقه به شکل طبیعی بدون درخته یا درختچه های کوتاه داره چه اسراریه که اونجاها درخت کاشته بشه؟؟
    و چرا در مناطق وسیعی در میان جنگل که درختان قطع شدن و میشن درختی کاشته نمیشه؟
    شخصا فکر میکنم که زور محیط زیست به مافیای دارای ژن خوب که صاحب شرکت های قطع درختان در جنگل های شمال ایران هستن نمیرسه و همین باعث شده انرژی خودشون و البته سرمایه رو در مناطق کوهستانی که اصلا مناسب درخت کاری نیست تلف کنند.

  3. آقا مجتبی

    ” بر اساس توافق اولیه، سامسونگ الکترونیکس به مدت دو سال تمامی هزینه‌های مربوط به آبیاری و کاشت نهال‌های جایگزین را بر عهده خواهد داشت. پس از اتمام مدت‌زمان مذکور پهنه به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری استان مازندران وگذار خواهد شد ”
    مطمئن باشید همین دوسال این نهال ها درست حسابی رشد می کنند و بهشون رسیدگی میشه
    بعد دوسال دیگه باید فاتحه اش رو خوند …

  4. آقا مجتبی

    مگر اینکه خارجی ها به فکر محیط زیست ما بیافتند
    از مسئولان خودمون که بخاری بلند نمیشه
    تشکر از سامسونگ

  5. فرزاد

    از این ایده سامسونگ خیلی استقبال کردیم. به امید افزایش این نوع حرکات از سوی نهادهای مردمی ، شرکتهای بزرگ و مدیران لایق. این طبیعت رو باید خودمون حفظ کنیم.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X