پرتاب موشک توسط بخش خصوصی در چین رقابت فضایی را در این کشور کلید زد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

کشور چین در این هفته اولین پرتاب موشک توسط یک شرکت فضایی خصوصی را جشن گرفت. شرکت OneSpace Technologies یک شرکت تحقیقات فضایی در پایتخت چین است که این هفته موشک خود به نام OS-X را از یک مکان نامعلوم به آسمان پرتاب کرد. این موشک یک مسیر زیرمداری ۲۷۲ کیلومتری را پیمود و با ثبت حداکثر ارتفاع ۴۰ کیلومتر به سطح زمین بازگشت. به گفته‌ی شرکت OneSpace Technologies، پرتاب این موشک اولین گام برای تجاری سازی پرتاب ماهواره‌های کوچک به مدار زمین محسوب می‌شود.

پس از گذشت سال‌ها فعالیت انحصاری دولیت چین در صنایع فضایی، با پرتاب موشک OneSpace پای بخش خصوصی چین به فعالیت‌های فضایی تجاری باز شد.

تا پیش از پرتاب این موشک صنعت فضایی چین تنها در انحصار آژانس فضایی ملی چین (CNSA) بود. این آژانس فعالیت‌هایی از قبیل پرتاب ماهواره، ماموریت‌های علمی و حتی فرستادن فضانوردان زیادی به بالای جو زمین را در کارنامه‌ی خود دارد. این آژانس با فعالیت‌هایی نظیر فرستادن ربات‌های کاوشگر به ماه و قرار دادن دو ایستگاه فضایی در مدار زمین نشان داد برنامه‌های زیادی را برای چند دهه‌ی آینده پیش‌بینی کرده است.

بعد از گذشت نزدیک به نیم قرن از فعالیت‌های فضایی انحصاری توسط دولت چین، این کشور تصمیم گرفت تا برخی فعالیت‌های فضایی را به بخش خصوصی واگذار کند و به این بخش هم اجازه‌ی ورود به فضا را بدهد. رئیس جمهور چین در سال ۲۰۱۲ ورود بخش خصوصی به صنایع فضایی را یک اولویت خاص برای کشور دانست و گفت که می‌خواهد چین را تبدیل به یک ابرقدرت فضائی کند. در سال ۲۰۱۴ دولت چین به صورت رسمی اجازه‌ی ورود بخش خصوصی به صنایع فضایی را صادر کرد و به این بخش اجازه داد تا بر روی پرتاب ماهواره‌های تجاری سرمایه‌گذاری کنند.

شرکت OneSpace اولین شرکت خصوصی چینی است که اقدام به پرتاب موشک کرده است. این شرکت اعلام کرده که فعالیت‌های بسیار بزرگی را برای سال‌های آینده برنامه‌ریزی کرده است. مدیر عامل شرکت به خبرگزاری China Daily گفت امیدوار است که این شرکت به زود تبدیل به یکی از بزرگترین پرتاب‌کننده‌های ماهواره‌ای کوچک و تجاری در جهان شود. او گفت شرکت OneSpace قصد دارد تا سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۰ ماهواره را در مدار زمین قرار دهد.

باید به خاطر داشت که این شرکت فضایی پیشرو رقبای زیادی را در کشور خود دارد. پس از تصویب قانون لغو انحصار فعالیت‌های فضایی توسط دولت چین، بیش از نیم دوجین استارتاپ فضایی با سرمایه‌های قابل توجه راه‌اندازی شد که هدف اکثر آن‌ها قرار گرفتن در صف شرکت‌های پرتاب‌کننده‌ی ماهواره است. در همین حال بخش فضایی دولت چین توجه خود را روی برنامه‌های بزرگ و جاه‌طلبانه‌ای مانند ساخت ایستگاه فضایی دائمی و ارسال ربات‌های کاوشگر به سطح مریخ معطوف کرده است.

منبع: theverge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X