همهی آنچه برای خرید آیفون باید بدانیم
عدم حضور نمایندگی معتبر و قابلاطمینان که محصولات اپل را بهصورت رسمی وارد کشور کند، خریداران ایرانی را در خرید آیفون سردرگم کرده است. حرفوحدیثهای فراوان که این روزها از بازار تلفن همراه به گوش میرسد، شک خریداران نسبت به انتخابشان را بیشتر میکند. در بازار، مسایلی مطرح میشوند، که سندیت ندارد و تنها حربههایی برای فروش محصولات معمولی باقیمتی بیشتر هستند. اگر این ادعاها کمی با دقت بیشتر و از مرجع درستی بررسی شوند، میتوانند خریداران را از سردرگمی خارج کنند.
این روزها صحبت در مورد مباحثی مثل ICCID، «فکتوری آنلاک» (Factory Unlock) و «کریر آنلاک» (Carrier Unlock) آنقدر بالا گرفته که انتخاب را برای خریداران با ترس روبهرو میکند و تجربهی خریدی شیرین را از آنها میگیرد. یکی از سیاستهای بزرگ دیجیکالا، ارائهی تجربهای شیرین برای کاربران از خرید آنلاین است. در همین راستا و با توجه به شایعاتی که این روزها از بازار تلفن همراه کشور به گوش میرسد، قصد داریم در این راهنمای خرید اطلاعات لازم در مورد هرکدام از تعاریف و تفاوتهای این محصولات را ارایه کنیم تا علاوه بر روشن شدن موضوع، خیال کاربران را از خریدی باکیفیت و بدون دغدغههای ذهنی، راحت کنیم.
کدی به نام ICCID به کابوس خریداران آیفون تبدیلشده است. این کد ۱۹ یا ۲۰ رقم دارد که میتوانید، آن را پشت جعبه آیفون و یا در مسیر
Setting –> General –> About
پیدا کنید.
باکمی جستجو در اینترنت، متوجه میشویم که ICCID به گوشی مربوط نمیشود. این کد برای سیمکارتی است که همراه گوشی آیفون شما عرضه شده است. هر سیمکارت با یک کد بینالمللی شناخته میشود. این کد معمولا کشور صادرکننده، شناسه سازنده و شماره سیمکارت را مشخص میکند.
شرکت اپل برای عرضهی گوشیهایش که با سیمکارت ارایه میشوند معمولا با چهار اپراتور معروف آمریکایی بانامهای AT&T، Sprint، Verizon و T-Mobile همکاری میکند.
معمولا این اپراتورها تعداد زیادی گوشی را از اپل بهصورت لاک برای سیمکارتهای خود خریداری میکنند. اپراتور یک سری از این گوشیها را با قرارداد و همراه با سیمکارتش عرضه میکند که معمولا از قیمت پایینتری در مقایسه باقیمت اصلی برخوردار هستند. این گوشیها همانهایی هستند که در اصطلاح بانام «لاک» (Lock for Operator) در بازار عرضه میشوند و تنها با سیمکارتی که داخل گوشی قرار دارد، قابلاستفاده هستند. در این نوع گوشیها ICCID سیمکارت روی جعبه هک شده است.
اما تعدادی گوشی هم با کسب اجازهی رسمی از سوی اپل بهصورت آنلاک و باقیمت اصلی، توسط این اپراتورها به فروش میرسند. دقت داشته باشید که اپراتورها برای آنلاک این گوشیها تنها IMEI آنها را برای اپل ارسال میکند و در فرایندی کاملا ساده این گوشیها توسط اپل از لاک اپراتور خارجشده و بهصورت «آنلاک» (Unlock) قابلاستفاده میشوند. بدین ترتیب بدون آنکه پلمپ اصلی آیفون باز شود، عملیات آنلاک این گوشیها انجام میشوند. این گوشی همانهایی که در اصطلاح به آنها کریر آنلاک گفته میشود. در جعبهی این گوشیها خبری از سوزن باز کردن شیار سیمکارت نیست و در شیار سیمکارت آنها سیمکارت اپراتور موردنظر قرار دارد. این گوشیها در کنار داشتن ICCID، آنلاک هم هستند. به زبان سادهتر، وجود یا عدم وجود ICCID، نمیتواند دلیل نو یا دستدوم بودن گوشیهای آیفون باشد.
اما تعدادی گوشی هم وجود دارند که از سوی اپل و از ابتدا بهصورت آنلاک فروخته میشوند. این گوشیها همانهایی هستند که در اصطلاح با نام فکتوری آنلاک به فروش میرسند و در جعبهی خود سیمکارت ندارند و سوزنی برای باز کردن شیار سیمکارت در بین لوازم همراه با آنها وجود دارد. این گوشیها معمولا فاقد ICCID هستند؛ اما در مواردی نادر این گوشیها هم ICCID دارند.
آزمونهایی در دیجیکالا روی هر دو نوع آیفون آنلاک انجام شد تا خیال کاربران از خریدی که میکنند راحت شود. و نتیجه آنکه به جرات میتوان گفت این دو نوع آیفون آنلاک هیچ تفاوتی با هم ندارند. تمامی سیمکارتهای هر چهار اپراتور ایرانی در هر دو نوع آیفون قابلاستفاده هستند و هیچ اختلالی در آنتن دهی آنها مشاهده نمیشود. همچنین میتوان از اینترنت 3G و 4G در هر دو آیفون با خیالی آسوده و بدون نگرانی استفاده کرد.
علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد، دقت به این نکته که تمامی محصولات اپل دارای امضای بهخصوصی روی جعبه و دستگاه هستند، الزامی است. جملهی “Designed by Apple in California Assembled in China” که معمولا روی تمامی دستگاهها مشاهده میشود؛ نشان از این دارد که دستگاه شما در کالیفرنیا و توسط اپل ساخته و طراحی شده و مونتاژ آن در کشور چین انجام میشود. اصلا این جمله به این معنی نیست که گوشی شما تولید کشور چین است؛ بلکه تنها این معنی از آن استنباط میشود که دستگاه اپلی شما در کشور چین مونتاژ شده است. البته گاهی افراد تصور میکنند که این دستگاه سفارش کشور چین است که این دیدگاه هم اشتباه است. برای پیگیری اینکه بدانید دستگاه اپلیتان سفارش کدام کشور است کافی است به قسمت «پارت نامبر» (Model) که پشت جعبه و همینطور در بخش تنظیمات دستگاهتان قابلمشاهده است؛ رجوع کنید.
البته باید گفت هیچ تفاوتی در بین پارت نامبرهای مختلف هم وجود ندارند؛ تنها مورد را میتوان در نوع اتصال شارژر این دستگاهها به پریز برق دانست که بنا به کشور مقصد متفاوت هستند. پارت نامبری که این روزها زیاد آن را میشنویم LL/A است که مربوط به ایالت متحده میشود. داشتن پارت نامبر LL/A برای دستگاه شما بهنوعی جنبهی روانی و حرفوحدیث دارد.
سلام. چند روز پیش یه 6s خریدم اما زمانی که جعبه اش رو باز کردم سوزن داخلش نبود. در حالی که تمام این مشخصات گوشی اصل رو داره. این در حالیه که دوستم هم زمانی این مدل گوشی رو خرید سوزن داخل جعبه بود. میشه کمک کنید اگه گوشی من اصل نیست چرا تمام این مشخصات رو داره اگرم اصل هستش چرا سوزن نداره؟؟؟؟؟؟
سلام و ممنون بابت مطالب مفیدتون
من گارانتی گوشیمو تو سایت نگاه کردم دیدم که تاریخ اولی واسه ۳ ماه دیگس(البته ۳ماه از روز اکتیویت) و تاریخ دوم ۱ سال دیگه
میخواستم ببینم چون من گوشیمو از نمایندگی la گرفتم ۳ ماه خورده یا من شانس دارم که ۲ ماه بیشتر ساپورت میشه ای دیوایسم؟؟؟
سلان آقای عبادی من میخوام گوشی 5sبخرم ولی همه جا رف هست…یعنی اصلشو نمیشه پیدا کرد؟
سلام
دوستان راهنمایی می کنید
من گوشی ایفون کارکرده گرفتم
سریال imel کارتون وگوشی یکی هست ولی serial no گوشی با کارتون فرق داره؟ علت چیه؟
یعنی کارتون مال گوشی نیست؟
سلام.خواش میکنم من رو راهنمایی کنید.من میخوام یه ایفون ۶اس بخرم تو اینترنت هم زیاد تحقیق کردم و فهمیدم بارت نامبر و یه سری چیزای دیگه اصلا مهم نیست (حداقل برای من).اما یه چیزی که خیلی نگرانم کرده اکتیو بودن گوشیه.حالا سوال من اینه که از کدام فروشگاه این گوشی رو تهیه کنم که مطمعن باشه و اکتیو نباشه؟(اگه ممکنه ادرسشو دقیق بدید)
با سلام …. کسی میدونه چطور باید فهمید که گوشی قبلا استفاده شده یا نه(به اصطلاح دست دو هست یا نو ـه!؟)؟؟؟
قبلا یکی از دوستانم یه لینکی از سایت اپل بهم معرفی کرد که این کارو انجام میداد(زمان ثبت گوشی به همراه سیم کارت) ولی متاسفانه اون لینک رو گم کردم….
اگه میشه کمکم کنید ….
https://checkcoverage.apple.com/
ممنون از اطلاعات و راهنمایی های دقیقتون.
آنلاک اپراتور با آنلاک فکتوری فرق داره دوست عزیز ، شما اگر گوشی آنلاک اپراتور رو ببرید در کشور مربوطه و سیم اپراتوری ک iccid ش پشت جعبه گوشی هست رو بندازید تو گوشی ، گوشی شما مجددا لاک خواهد شد ، در صوتیکه آنلاک فکتوری ، همیشه آنلاک خواهد بود .
شاید برای کسی ک از ایران خارج نشه فرقی نداشته باشه ، اما برای منی ک شش ماه دوم سال رو ایران نیستم و از سیم at&t استفاده میکنم ، فرق داره .
و مورد بعدی ، ب نظر من وقتی دارید همون پول رو میپردازید ، چرا گوشی لاکی ک با ۲۰۰ تومن آنلاک شده بخرید ؟! 😐
دوستان عزیز من زیاد تخصص ندارم در این زمینه ، ولی تا جائیکه اطلاع دارم و تجربه کردم و یه حساب ساده سرانگشتی میشه فهمید که حتما علت داره که روی محصولات پارت نامبر میزنه، بعنوان مثال پارت نامبر C با CL که هردو مال کشور کانادا هستش با هم فرق داره ، حتما میپرسید چرا ! الان توضیح میدم
– من سفارش آیفون 3GS خودم رو از کانادا سفارش دادم ، در یه جایی که گوشی ها عین هم بود و اپراتور هم عین هم بود ، گوشی من آنتن نداشت و گوشی بغل دستیم آنتن داشت ، چرا ؟ چون گوشی من پارت نامبر C کانادا بود و طبق قوانین قسمت فرانسوی نشین کانادا فلان طول موج رادیویی ممنوع بوده پس گوشی من ۳ باند بود و از نظر آنتن دهی ضعیف تر
– گوشی 4S و ۵ من هر دو پارت نامبر AB که برای کشورهای عربی هستش بود که اصلا FaceTime نداشت ، چرا ؟ چون مکالمه تصویری در امارات و عربستان و … ممنوعه و شرکت اپل هم هرگونه ارتباط تصویری رو از روی این پارت نامبرها برداشته
پس فرق داره پارت نامبرهای مختلف و این فرق صرفا شامل مدل شارژر و … نیست ، این موارد تجربه شخصی من بود، مسلما دوستان دیگر هم تجربیات مشابه دارند
چند سوال مهم؟
الان اون گوشی هایی که ماله اپراتور های AT&T، Sprint، Verizon و T-Mobile هست و با قرارداد به فروش میرسن سیمکارتشون قابل تعویض نیست؟ یعنی سوراخ تعوی سیمکارت ندارن؟ یعنی سیمکارت های ایران روشون کار نمیکنه؟
جناب آقای عبادی با سلام.
بنده هفته گذشته برای خرید یک دستگاه Apple iPhone 6s Plus 64GB Mobile Phone gold به مغازه ای رفتم موارد زیر را مشاهده کردم و خرید را نهایتا انجام ندادم. امکان داره راهنمایی بفرمائید.
1- اول اینکه سلفون روی بسته گوشی پاره بود و فروشنده اظهار داشت در جابجایی پاره شده ولی من با مطالعه ای که کرده بودم ظاهرا سلفون روی بسته به راحتی قابل پاره شدن نیست.
2- imei درج شده پشت بسته با آنچه از قسمت تنظیمات گوشی وجود داشت یک رقم بیشتر بود .
3- علی رغم اینکه در پشت جعبه عبارت Designed by Apple in California Assembled in China و پشت خود گوشی هم همین عبارت بود اما بر روی سیم شارژر به جای China ، تایوان نوشته شده بود.
4- با بارکد خوان بر روی بارکد پشت جعبه زدم نام کشور هند داده شد.
5- کد را در سایت اپل چک کردم هنوز ریجستر نشده بود .
با موارد فوق ممنون می شوم راهنمایی فرمائید. قیمت هم با گارانتی ۳۴۲۰۰۰۰ تومان بود. الته با apple id رایگان و برخی نرم افزارها .
خیلی بهتر بود اگر دیجی کالا توی این توضیحات جامع فرق بین اکتیو شده و اکتیو نشده رو هم توضیح میداد …
دوستان عزیز که هنوز اقدام به خرید نکردن, پارت نامبر های غیر از LL\A موقع فروش بهانه ای برای مغازه دار میشه که آیفون شما رو ارزونتر بخرن .
همینطور ICCID بهونه میشه .
در زمان خرید هم قیمت های پارت نامبر های غیر از LL\A پایین تر هست(همینطور موقع فروش), همینطور آیفون های اکتیو شده تا صد تومن ارزونتر هستن .
اینها هم نکاتی هست که باید توجه بشه بهشون موقع خرید آیفون .
و بنظر من حق مشتریه که قیل از خرید همه ی این اطلاعات بهش داده بشه, مخصوصا تو خرید اینترنتی .