نگاه نزدیک به دنا پلاس

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه

دنا پلاس محصول جدید شرکت ایران خودرو است که اولین‌بار در تاریخ ۱۳ اردیبهشت امسال پیش‌فروش شد. حالا مدتی می‌شود که ایران‌خودرو، با توجه به اولویت و موعد ثبت‌نام، دنا پلاس را به مشتریان خود تحویل داده است. در همین راستا ما نیز ملاقاتی کوتاه با دنا پلاس صفر یکی از علاقمندان سایت دیجی‌کالا مگ ترتیب داده‌ایم تا در این مطلب نگاهی کلی به این خودرو داشته باشیم.

دنا پلاس ماشینی با ظاهر نسبتا به‌روز، امکانات رفاهی متعدد و قدرت موتوری متوسط روبه بالا است که به لطف همین ویژگی‌ها می‌تواند در بازار انحصاری و غیررقابتی به عنوان یکی از گزینه‌های مناسب برای نسل جوان و خانواده‌های ایرانی شمرده شود.

دنا پلاس درحقیقت نمونه فیس‌لیف مینور دنا بوده که هویت و DNA خود را از سمند به امانت گرفته است. این خودرو تنها بخاطر جزییات کوچک طراحی و آپشن‌های اضافی با قیمت بیشتری به فروش می‌رسد. با این حال، همین ویژگی‌ها برای دسته‌ای از مشتریان آن‌قدر جذاب بوده که به خرید این اتومبیل ترغیب شده‌اند. این تغییرات جدید شامل اضافه شدن امکانات زیر می‌شود:

سانروف

دنا پلاس را رسما می‌توان اولین خودروی ایرانی مجهز به سانروف دانست. البته شاید زشت باشد که در عصر فناوری و دیدن اتومبیل‌های خودران، الکتریکی و پرامکانات بگوییم، ما هم اولین خودروی داخلی مجهز به سانروف ساختیم! با این حال، سانروف همیشه جزو آپشن‌های جذاب برای مشتریان ایرانی به حساب می‌آید. در ادامه می‌توانید کلیپ باز و بسته شدن سانروف دنا پلاس را ببینید.

سانروف دنا پلاس به دو حالت مخالف باز و بسته می‌شود؛ در حالت اول، پشت سانروف کمی به بالا می‌رود تا تبادل هوا با بیرون و ورود نور به داخل کابین تاحدی صورت بگیرد. در حالت دوم سانروف به‌طور کامل باز می‌شود تا سرنشینان بتوانند از ورود نور و هوا بیرون به داخل کابین حداکثر استفاده را ببرند.

دی‌لایت

دی‌لایت (چراغ روشنایی روز یا چراغ روز روشن) از دیگر امکانات جدید دنا پلاس است. فلسفه‌ی وجود این چراغ برای بالابردن امنیت جان عابران پیاده بوده تا ناخودآگاه با دیدن نور یک ماشین، متوجه حضور آن در خیابان شوند. البته که اضافه شدن دی‌لایت در دناپلاس بجز بحث ایمنی، ظاهر شکیل‌تری به این خودرو بخشیده است.

دوربین دید عقب

اضافه شدن سیستم مالتی مدیا در محصولات جدید ایران‌خودرو از جمله دنا پلاس و پژو ۲۰۷، امکانات مختلفی از جمله مسیریابی، پخش موسیقی با بلوتوث و نمایش محیط پشت خودرو توسط دوربین دید عقب را در اختیار خریدار قرار می‌دهد.

دوربین دید عقب هم یکی از امکانات جدید اضافه شده در دنا پلاس است

چند سالی می‌شود که با دوربین دید عقب در ماشین‌های خارجی آشنا هستیم. حتی بعضی از صاحبان خودروهای داخلی یا قدیمی این ابزار را جداگانه برای اتومبیل خود تهیه و نصب می‌کنند. به لطف حضور این ابزار، راننده می‌تواند محیط پشت ماشین را در نمایشگر ببیند، با دقت بیشتری دنده عقب بگیرد و اتومبیل خود را با ظرافت بیشتری در فضاهای شلوغ پارک کند.

کیسه‌های هوا

دناپلاس دارای ۴ کیسه‌ی هوا برای راننده، سرنشین جلو و جانبی است. این درحالی است که دنا معمولی از ۲ کیسه‌ی هوا برای راننده و شاگرد بهره می‌برد. اضافه شدن کیسه‌های هوای جانبی باعث بالا بردن امنیت سرنشینان و حفظ جان آن‌ها هنگام تصاد‌ف‌های از بغل می‌شود.

تغییرات ظاهری

یکی از تغییرات مهم و شاخص دناپلاس از منظر ایران‌خودرو، تغییرات جزئی در زبان طراحی آن است. از جمله تغییرات ظاهری دنا پلاس می‌توان به طراحی درب‌ها به همراه شیشه‌ لچکی عقب، دستگیره‌ و گلگیرها، تغییر خط شانه‌ای از حالت افقی به کج و یکپارچه شدن جلوپنجره با دریچه‌ی هوای وسط زیر سپر اشاره کرد.

اگر با دقت بیشتر به چهره‌ی دناپلاس نگاه کنیم، خط شانه‌ای جانبی ماشین برایمان یادآور بخشی از زبان‌طراحی بدنه‌ی مرسدس‌بنز C کلاس W204 می‌شود؛ ماشینی که بسیاری را در بازار ایران به اسم بنز سی‌کلاس کمپرسور می‌اندازد. دنا معمولی خط شانه‌ای افقی دارد که باعث می‌شود طراحی منطقی و چهره‌ی قدیمی‌تری نسبت به ماشین‌های روز داشته باشد. طراحان دناپلاس با تغییر حالت افقی این خط به مورب خواسته‌اند تا طراحی دناپلاس را مدرن و به‌روز جلوه دهند.

حالا در ادامه می‌خواهیم به ویژگی‌های این خودرو نگاهی بیاندازیم.

زبان طراحی

هنوز عناصر کلیدی زبان طراحی دناپلاس مشابه دنا معمولی است؛ از چراغ‌های تیز و شکسته‌ی جلو گرفته تا نمای عقب آن. به دلیل ویژگی خطوط تیز و شکسته، بسیاری از افراد طراحی جلوی دناپلاس را مشابه محصولات ژاپنی میتسوبیشی و بعضا محصولات شرکت لکسوس می‌دانند. در نمای عقب هم احتمالا شنیده‌اید که دسته‌ای از افراد دناپلاس را نمونه‌ی کپی شده‌ی خودروهایی مثل بی‌ام‌و سری ۵ (نسل پنجم E60) و علی الخصوص مرسدس‌بنز C کلاس می‌دانند. دلیل این تشابه به شکل چراغ‌های عقب این خودرو مربوط می‌شود.

نقد زبان طراحی این خودرو، دو بُعد مختلفی را شامل می‌شود. یک جنبه‌ی مثبت برای صاحبان دناپلاس است که شنیدن تشابه زبان طراحی این خودرو با نمونه‌های خارجی ماشین را جذاب‌تر جلوه می‌دهد. دلیل این موضوع هم این است که با هزینه‌ی کم‌تر، مشتری می‌تواند صاحب خودرویی شود که ظاهر آن با ماشین‌های گران‌قیمت و لوکسی مثل لکسوس، بنز و بی‌ام‌و مقایسه می‌شود.

از طرفی هم شنیدن این خبر برای صنعت خودروسازی ما چندان خوش‌حال‌کننده نیست؛ چراکه بعد از کسب سالیان زیاد تجربه‌ در صنعت خودروسازی هنوز نتوانسته‌ایم یک اتومبیل منحصربه‌فرد را از صفر تا صد طراحی کنیم. ماشینی که بعد از تولید آن انتقادهای این چنینی به آن وارد نشود و بتوان هویت و شخصیت مستقلی را برای آن درنظر گرفت. دناپلاس و دنا بجز تشابه زبان طراحی به محصولات خارجی، هنوز هویت قدیمی دارند. هویت دنا به سمند مربوط می‌شود؛ ماشینی که پلت‌فرم سمند را به عاریه گرفته است. جالب‌تر اینجاست که پلت‌فرم سمند، خود وام‌دار پژو ۴۰۵ است؛ ماشینی که طراحی آن به سال ۱۹۸۷ میلادی یعنی ۳۰ سال پیش برمی‌گردد!

مشخصات فنی

از نظر مشخصات فنی باز هم باید از موتور EF7 (موتور ملی) برایتان بگوییم؛ پیشرانه‌ای که می‌تواند در دور ۶۰۰۰ حداکثر توان ۱۱۵ اسب‌بخار و در دور ۴۵۰۰ حداکثر گشتاور ۱۵۷ نیوتون‌متر را تولید کند. به ادعای ایران‌خودرو، دناپلاس مصرف سوخت ترکیبی ۷.۷۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر را در کارنامه‌ی خود ثبت کرده است. هم‌چنین گفته شده که دناپلاس برای رساندن جثه‌ی ۱۲۵۸ کیلوگرمی خود از سرعت ۰ به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، ۱۳.۵ ثانیه زمان لازم دارد. در مجموع این اعداد گفته شده برای رفع نیازهای شهری و حتی جاده‌ای کفایت می‌کند و می‌تواند حداقل انتظارات راننده را برآورده ‌کند.

انتظار داشتیم ایران‌خودرو نمونه گیربکس اتوماتیک دناپلاس را به بازار عرضه کند که این انتظار هنوز برآورده نشده است.

سیستم انتقال قدرت این خودرو از نوع ۵ دنده‌ی دستی است که نیرو را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. در تستی که با دناپلاس داشته‌ایم، عملکرد ماشین از نظر شتاب‌گیری و هندلینگ مطلوب ارزیابی شد. پیش از این تجربه‌ی سواری با دنا معمولی در جاهای مختلف از جمله کفی و خاکی داشته‌ایم که تفاوت فاحش و محسوسی به چشم نمی‌خورد. با این وجود نکته‌ی ظریفی درمورد هندلینگ و پایداری دناپلاس وجود دارد. دناپلاس به‌طور فابریک از رینگ‌های ۱۵ اینچی با پهنای ۱۹۵ بهره می‌برد، درحالی که پهنای تایرهای دنا ۱۸۵ است. پهن بودن لاستیک‌های دناپلاس موجب افزایش چسبندگی، پایداری بهتر در سرپیچ‌ها و کاهش مسافت ترمزگیری می‌شود. درمجموع دناپلاس کیفیت سواری قابل قبول و خوبی دارد اما این به معنی لذت رانندگی بسیار بالا و عالی نیست. این درحالی است که بسیاری از صاحبان تندر ۹۰ با وجود ظاهر قدیمی و آپشن کم، به مراتب از سواری نرم‌ و باکیفیت این خودرو رضایت کامل دارند.

و اما مشکلات..

با این که مالک دناپلاس تنها ۲۶۰۰ کیلومتر از این خودرو استفاده کرده بود اما از یک معضل گلایه کرد. این مشکل به خطای Lamps Fault مربوط به دی‌لایت ماشین است. درحقیقت این خطا از همان ابتدای تحویل خودرو گریبان‌گیر مالک شده بود و با وجود مراجعه به نمایندگی‌های مختلف و انجام کارهایی مثل دیاگ حل نشد.

ارور Lamps Fault در صفحه کیلومتر دناپلاس

البته این اولین باری نیست که درمورد مشکلات برقی دناپلاس می‌شنویم. پیش از این مشتریان دنا با مشکلات کوچکی در این زمینه مواجه می‌شدند و معمولا با مراجعه به نمایندگی آن را حل می‌کردند. درمورد کیفیت کلی خودرو، مشتریان معمولا از محصولات شرکت رنو مثل ساندرو و تندر ۹۰ راضی هستند. این درحالی است که در دنا و محصولات شرکت پژو مثل پارس و ۴۰۵، می‌شنویم که خریداران انتقادهای زیادی را به کیفیت پایین و هزینه‌های نسبتا بالا و مدام این خودروها وارد می‌کنند.

درمجموع دناپلاس به عنوان یکی از گزینه‌های مناسب برای مشتریان ایرانی در بازار فعلی به حساب می‌آید. بجز امکانات جدید اضافه شده در دناپلاس می‌توان به صندلی‌های جلو تمام برقی (۸ حرکته برقی)، آینه‏ های جانبی جدید و با قابلیت تاشونده اتوماتیک، آنتن سقفی جدید (Shark fin) و چراغ روشن کننده فضای پایین داخل کابین (Foot lamp) اشاره کرد.

در انتها از آقای امیر کیا بابت در اختیار قرار دادن دناپلاس تشکر می‌کنیم. آیا شما هم تجربه‌ی سواری با دناپلاس را داشته‌اید؟ درمورد این محصول جدید ایران‌خودرو چه نظری دارید؟



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴۰ دیدگاه
  1. پیام

    یکی از اشکالاتی که در طراحی داشبوردهای جدید از جمله داشبورد دنا و دناپلاس دیده می شود مربوط به عدم رعایت زاویه مونیتور و عمق صفحه کیلومتر و دور موتور است به شکلی که در هنگام رانندگی در شب تصویر و نور کلیومتر شمار و مونیتور مالتی مدیا روی شیشه جلو دیده می شود و روی اعصاب راننده است
    البته بنظر کسی در این خصوص شکایتی ندارد یا اصلا” به آن توجه نکرده است

  2. میثم

    دنا پلاس بهتر از رنو ساندرو است. هم کیفیتش چیزی کم نداره و هم آپشن دارد. ساندور و ال ۹۰ به گاری بیشتر شبیه اند.

  3. علی

    سلام به همه دوستانی که نظراتشونو اعلام کردند.
    با احترام به نظر همه دوستان ، به نظرم بعضی از دوستان با یک کینه و حس منفی قدیمی نسب به بعضی محصولات ایرانی صحبت میکنن. البته قبول دارم که محصولات ایرانی کیفیت قابل قبولی ندارن و درگیر ایراداتی هستند. و اون هم بدلیل سیستم مدیریت دولتی شرکتهای سازنده خودرو هست. اما از حق نگذریم که به هر حال تلاشهایی در جهت پیشرفت انجام شده و دور از انصافه که اینطور مورد قضاوت قرار گرفته بشن.
    من به شخصه تجربه داشتن تمام ماشین های ایرانی رو داشتم، و معتقدم خودرو هایی که روی پلتفرم سمند انجام میشه خودرو های قابل قبول تری نسبت به پژو هستند.
    بعضی از دوستان هم قیاس های خنده داری انجام میدن، مثلا دنا رو با پراید مقایسه میکنن که اصلا جای بحث نداره
    توی رنج قیمت زیر ۱۰۰ میلیون هم دوست عزیزی قیاس بسیار درستی انجام دادن و خودروهای این رنج رو به سه قسمت تقسیم کردن که طبیعتا هر کس بنا به نیاز ، سلیقه و توان مالی یکی از خودروهای موحود در این رنج بازار رو خریداری میکنه. قطعا اگر همه مولفه های زیبایی ، امکانات، کیفیت و امینی در یک خودرو جمع بشه، باید دوستانی که اینطور این ماشینهای رو نقد میکنن یه کم سر کیسه رو شل کنن و بنز و بی ام و بخرن.

  4. مرتضی

    سلام ببخشید یه سوال داشتم خدمت دوستان دنا پلاس توربو،من شنیدم که به این ماشین باید فقط بنزین سوپر بزنی اگه نزنی موتورش چند ماه خراب میشه می خواستم ببینم آیا این حرف درست است؟ توی این بازار و تحریم هر سری بنزین سوپر داره کمرتان میشه می خواستم ببینم بخرم به مشکل می خورم یا خیر؟

  5. علی

    با سلام
    خدمت همه عزیزان بگم خودم ۳ماهه دنا پلاس خریدم و تجربه رانندگب با هاش خوبه لازم بگم که قبلش پراید مدل۸۵ داشتن که از اونم رازی بودم و هر کاری کردم موتور شو بسوزونم نشد که نشد البته برامزاح گفتم ، ولی دنا پلاس دوهفته اول خوب بود که بالابر شیشه سمت راننده گاهی کار میکرد گاهی نه دو بار بردم نمایندگی نفهمیدن بعدش خودم تست کردم دیدم وقتی کار نمی کنه با کف دست روی در میکوبیدم شیشه بالا میرفت .دوباره بردم و مهندسشون توجیه کردم که آقا باید باز بشه ، خوب رودری رو باز کردن دیدن سوکتی که دسته سیمها ازش بیرون امده سر سکت شکشته و لغ می زنه که کلا دسته سیم و عوض کردن و حالا خوبه .اما بعد دو ماه بعد ۳۵۰۰ کار کرده بود که توی سر بالایی بهرود با چهار نفر دود شدید کردو دنده نداد، بعد از اومدن تعمیرکار سیار و اعزام با کفی به نمایندگی صفحه کلاج و عوض کردن و بنده خداها خودشونم گفتن آقا قطعات به کار رفته بی کیفیت هستش. حالا خوبه و در انتظار یه عیب دیگه داریم باهاش خوش میگذرونیم .
    امید وارم خودرو داخلی باکیفیت بشه که ما هم بتونیم از دسترنج طراحان خودمون که یکی از بهترین طراح های جهان هستن با کیفیت استفاده کنیم.

  6. سید

    سلام . من شنبه ۲۳ تیر ۹۷ یک خودروی دنا پلاس صفر مدل ۹۷ رو بازار آزاد با دوازده میلیون بیشتر از قیمت مصوب ۶۴ میلیون خریدم و قبلش پراید ۸۳ کاربراتور داشتم. این ماشین اینقدر آشغاله که من رفتم و با کلی التماس پرایدمو که ۷.۵ فروخته بودم ۸.۵ پس گرفتم و اونو سوار میشم و این اشغال رو سوار نمیشم. این ماشین اصلا فضای داخلی نداره و پاها به داشبورد گیر میکنه و فرمون رو نمیتونی خوب تنظیم کنی که بهش مسلط بشی سرت هم مرتب به لبه سانروف گیر میکنه و مدام مزاحمه. منکه نزدیک بود آرتروز گردن بگیرم. سانروفش محافظ نور خورشید نداره و نور خورشید مستقیم تو مخه که کله رو آب پز میکنه . صندلیها مثل پراید راحت نیستند و دیسک من عود کرد! ماشین خیلی داغ میکنه و اگه به کاپوتش دست بزنی دستت میسوزه . از دنده ۵ اگه بیایی ۴ ماشین الکی گاز میخوره و گیربکسش زوزه میکشه . بعد از یک هفته از لای درها و داشبورد و پشت آمپر صدا می آد و اتاقش صدا در می آد . سربالایی اگه کولر بگیری ماشین جون نداره و سربالایی که من با پراید ۸۳ دنده ۵ با ۹۰ تا سرعت می اومدم بالا با این ماشین دنده یک با ده تا می آم .لاستیکش یزد تایر ۱۹۵ بود که خیلی خشکه و میکوبه خواستم با کومهو کره ای عوض کنم نمایندگی گفت گارانتی باطل میشه عوض نکردم هندلینگ ماشین خیلی افتضاحه

    1. حمید

      کلا هر چی دارین میگین به عنوان یه دنا دار کاملا دروغه چرا این همه سیاه نمایی میکنین
      من النترا داشتم الان دنا پلاس خریدم راضیم هم
      شمام همون پرایدتون سوار شین

      1. شایام

        من دنا پلاس دارم کاملا راضیم ماشین فوق العاده ای قلب نتپنده ی پرایدم نداره موتورش خوبه و کسی هم با دنده ۵ پراید ۹۰ تا نمیره بیشتر با ۴ میرن تو ۱ سالی که داشتم حتی ضبطش هنگ هم نکرده من سیستم بازم ولی از این صدای سیستم خیلی خوشم میاد و عالیه کولرش عالیه و کروز خوبی هم داره تنها مشکلش نداشتن دنده ی اتومات با تشکر از پراید ۸۵

    2. نقد پذیر

      خواستم بگم شما جوری داری تعریف مسکنی که انگار قدت سه متر برادر من که سرتون رسیده به سانروف که تقریبا بین صندلی شاگرد و راننده قرار داره.در ضمن با پراید مدل ۸۳ تون خوش باشید.

  7. اسحاق

    خط بغل دنا پلاس خیلی ضایع هست طراح آن کورکورانه و تقلیدی چیزی را اجرا کرده که خیلی قیافه آن را ضایع کرده آخه هر خطی که رو یک ماشین دیدی نمیشه اونو رو سمند اجرا کنی که.
    شما از دانشجویان طراح و نخبه استفاده کنید و سیستمی برپا کنید که بهترین طراحی را داخل انجام و اجرا کنید نامرد باشم اگر محصول ایرانی نخرم ولی روال را درست کنید
    من چرا باید ال ۹۰ را به دنا ترجیح بدم چون به طراحی و ساخت ال ۹۰ اطمینان دارم من از سال ۸۸ ال ۹۰ دارم تا حالا تعمیرگاه نرفتم و حتی تسمه تایمش را عوض نکردم ۱۵۰۰۰۰ تا باهاش رفتم تازه میخوام لاستیکاش را عوض کنم با این حال اگر انحصار و رانتی که تو خودرو و وارداتش هست برداشته بشه و چشم اندازمون به آینده خودرو داخل خوب بشه خودرو داخلی میخرم تا هم وطنم اشتغال داشته باشه تا بهترین طراحان امیرکبیر و شریف روش کار کنند و پول گیر آنان بیاد و نه وزیر و معاون وزیر و قاچاقچی و رانت خوار واردات خودرو

  8. علی

    با سلام و احترام
    بله بنده هم کاملا با نظر شما موافقم، ولی توجه به این نکته لازمه که ما در ایران خیلی حق انتخاب نداریم و تولید خودروهای داخلی رقابتی نیست و در واقع متاسفانه همینه که هست و این نکته هم حائز اهمیته که با قیمت حداکثر ۵۰ تومن چه خودرویی جایگزین میشه خرید که بتونه نیازتو برطرف کنه؟ بنابراین ناچار و ناگزیر به خریدیم و تقریباً حق انتخاب نداریم.

  9. جواد اسدی

    باسلام
    بنده یه ۳ماهی میشه دنا پلاس تحویل گرفتم قبلشم ۴۰۵ پارس ال۹۰ داشتم به نسبت قیمتش و امکاناتش خوبه ماشینه متوسطیه تاحالام باتوجه به شرایطه کارم حدوده ۳هزارتا بیشتر باهاش راه نرفتم یه بار نمایندگی رفتم اونم بخاطر میکروسوئئچ درب خودرو بود که خراب بود و زیرپارو روش نمیکرد. ماشین کم صدا و نرمه تو رانندگی باهاش خسته نمیشی همین من از خریدم تو رنج ۴۸ تومن راضیم . علاقه ای هم به ماشین های چینی ندارم.

  10. امیر

    سلام
    من یکساله ماشین دنای معمولی دارم البته مدل ۹۴ رو دست دوم خریدم … تا چند ماه پیش ۳۰هزار تا خوب بودبدون کوچکترین مشکل بعد دیگه اول مشکل برقی پیدا کرده بعد هم درستش کردن … بعد چند ماه دوباره مشکل برقی و حالا متاسفانه اتاق هم به صدا افتاده … موندم چیکارش کنم … ماشین خوبیه زییا و آپشن خوب و موتور خوب آدم خسته نمیشه ازش ….ولی متاسفانه بی کیفیت ! … امیدوارم مسئولین رو کیفیت هم کار کنن …

  11. ایمان

    عموی من ۴ ساله دنا داره و به گفته خودش تا حالا یه بارم به نمایندگی نرفته و به شدت از دنا راضیه

    قضاوت از تجربه ها منفی بعضی ها نمی تونه زیاد منطقی باشه، یکی از دوستان من آژانس داره و علاقه زیادی به ماشین، به جرات می تونم بگم همه ماشین های زیر ۶۰ م رو داشته
    الان برای کارش سمند LX داره و از برلیانس به شدت ناراضیه از دنا هم خیلی تعریف می کنه
    استاد مکانیک دانشگاه هم پارسال باهاش صحبت می کردیم از LX به شدت راضی بود ولی می گفت هنوز فرصت نکرده دنا رو خودش بررسی کنه
    تندر۹۰ به نظر خودم از نظر فنی خوبه اما سواری پراید از اون بهتره

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما