نقد و بررسی لنوو Tab 2 A8؛ تبلتی که هوای جیبتان را دارد
این روزها تبلتهای ۸ اینچی طرفداران زیادی پیدا کرده است. لنوو یکی از شرکتهای خوشنامونشان در تولید تبلتهای میانرده و ارزانقیمت است. جدیدترین تبلت ۸ اینچی این شرکت در سال ۲۰۱۵، Tab 2 A8-50LC است که با مشخصات قابلقبولی همراه است. بهطورکلی این محصول برای کاربران نیمهحرفهای که انتظار زیادی از تبلت خود ندارند، مناسب است.
سازندگان تبلتها برای اینکه محصولات میانردهشان در بازار بسیار شلوغ و رقابتی تبلتها خوش بدرخشند، روی برخی ویژگیهای کلیدی آنها تمرکز ویژهای کردهاند. بعضی از آنها دستگاهی تولید کردهاند که شارژدهی بسیار خوبی دارد و بعضی از آنها هم محصولشان را به دوربینهای باکیفیت مجهز کردهاند؛ اما دراینبین، برخی از تولیدکنندگان مانند لنوو تمرکزشان را روی کیفیت صدای تبلت میانردهشان معطوف کردهاند. حال سوالی که ممکن است در ذهن کاربران شکل بگیرد این است: «آیا لنوو Tab 2 A8 میتواند تجربهی صدای خوب و باکیفیتی را به کاربر انتقال دهد؟» علاوه بر این، «این تبلت چه ویژگی مهم دیگری دارد؟» ما پاسخ این سوالات را بهطور کامل در نقد و بررسی تبلت لنوو Tab 2 A8 آوردهایم. با دیجیکالا مگ همراه باشید.
طراحی و ساخت
طراحی و کیفیت ساخت این تبلت دقیقا مانند دیگر تبلتهای خانوادهی Tab 2 لنوو است. قاب پشتی A8 از جنس پلاستیک مات با بافت نرم است و حس خوبی را به کاربر منتقل میکند. این دستگاه علاوه بر رنگ سرمهای، در رنگهای سفید، صورتی و مشکی نیز به بازار عرضه شده است.
این تبلت نسبت به نسل گذشتهی خود یعنی Tab A8 کوچکتر شده و حاشیهی کمتری دارد. تبلت لنوو Tab 2 A8 دارای ابعادی به طول ۲۱۰ و عرض ۱۲۴.۵ میلیمتر است. تمام این ویژگیها سبب شدهاند تا در دست گرفتن این محصول برای کاربر بسیار راحت باشد؛ اما بهرغم تمام این مزایا، A8 در مقایسه یا همردههای خود تبلتی ضخیم بهحساب میآید.
معمولا کاربران از نسل جدید یک تبلت انتظار دارند تا از نظر طراحی با بهبودهایی همراه باشد؛ اما لنوو در مورد ضخامت Tab 2 A8 ضعیف عمل کرده است. این تبلت ۸.۹ میلیمتر ضخامت دارد و از این حیث، با نسل گذشته یکسان است. علاوهبراین، A8 وزنی کموبیش برابر با همردههای خود دارد و با وزن ۳۶۰ گرمیاش چندان سنگین به نظر نمیرسد.
حال بیایید به سراغ لبههای این دستگاه برویم. کلیدهای تنظیم صدا و پاور بر لبهی سمت راست A8 تعبیه شدهاند.
بلندگوهای این تبلت در بالا و پایین نمایشگر قرار گرفتهاند. همچنین جک استاندارد ۳.۵ میلیمتری و درگاه microUSB، هر دو بر لبهی بالایی دستگاه تعبیه شدهاند.
نمایشگر
لنوو Tab 2 A8 دارای یک نمایشگر ۸ اینچی با کیفیت ۸۰۰ × ۱۲۸۰ پیکسل است؛ ازاینرو نمیتوان انتظار چندان زیادی از این نمایشگر داشت. تصاویر و نوشتهها در نمایشگر A8 مانند تبلتهای با رزولوشن بالا، شفاف یا بهاصطلاح شارپ نیست.
البته با توجه به بازار هدف این تبلت، این دقت تصویر برای کاربریهای روزانه چندان هم بد به نظر نمیرسد. تکنولوژی IPS بهکار رفته در این تبلت، در حالتهای افقی و عمودی، زوایای دید خوبی برای آن به همراه دارد. از دیگر مزایای نمایشگر A8 میتوان به حداکثر روشنایی مناسب آن اشاره کرد.
دمای رنگها در این تبلت به سمت رنگهای سرد متمایل است. این موضوع را بهراحتی میتوان با قرار دادن یک کاغذ سفید در کنار نمایشگر این تبلت متوجه شد. همچنین نمایشگر این تبلت در زیر تابش نور آفتاب، در بهترین حالت، عملکرد متوسطی دارد. در نهایت باید به ذکر این نکته بسنده کنیم که نمایشگر این تبلت، فاقد حسگر سنجش نور محیط است؛ ازاینرو دستگاه قادر به تنظیم نور نمایشگر متناسب با نور محیط نخواهد بود.
سختافزار و باتری
لنوو برای این تبلت، سختافزار قدرتمندی در نظر نگرفته است؛ ازاینرو میتوان گفت که با یک محصول میانرده روبهرو هستیم. A8 در دو نسخهی Wi-Fi و LTE معرفیشده که مدل سیمکارتی آن از تراشهی مدیاتک نسخهی ۸۷۳۵ و مدل Wi-Fi آنهم از تراشهی مدیاتک ۸۱۶۱ بهره میبرد. گفتنی است که هر دو مدل Wi-Fi و LTE این تبلت، عملکرد ۶۴ بیتی دارند.
هر دو نسخهی تبلت A8 به یک پردازندهی چهار هستهای و رم یک گیگابایتی مجهز شدهاند. پردازندهی آن میتواند با حداکثر سرعت ۱.۳ گیگاهرتز دستورات را پردازش کند. این پردازنده در مقایسه با پردازندهی تبلتهای میانردهی دیگر، در جایگاه بهتری قرار دارد و در اجرای برنامهها و بازیهای روتین مشکل خاصی ندارد. پرواضح است که این تبلت در اجرای برنامههای سنگین و گرافیکی، به مشکلاتی از قبیل کندی برمیخورد؛ اما این مشکل هرگز زمانی که شما با تبلت خود کارهای اساسی (مانند مرورگری وب یا تماشای فیلم) انجام میدهید، ظاهر نمیشود.
Tab 2 A8 در دو حافظهی ۸ و ۱۶ گیگابایتی عرضه شده است. البته این مقدار حافظه بهوسیلهی کارت microSD تا ۳۲ گیگابایت دیگر قابلافزایش است. علاوه بر این، اکثر راههای ارتباطی استاندارد در A8 وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به فناوری مکانیابی (GPS) اشاره کرد.
اما بدون شک مهمترین ویژگی A8 که میتواند در فروش آن بسیار تاثیرگذار باشد، اسپیکرهای استریوی آن است. بلندگوهای این تبلت در بالا و پایین نمایشگر قرار گرفتهاند و از کیفیت صدای مطلوبی برخوردارند. لنوو برای افزایش کیفیت اسپیکر A8، از فناوری Dolby Atmos برای آن استفاده کرده که میتواند با فریب دادن گوش انسان، صدایی سهبعدی (۳D) تولید کند. گویی که صدا ازهرجهت به گوش میرسد! این موضوع وقتی برایتان معنا و مفهوم پیدا میکند که بخواهید با این تبلت به تماشای فیلم یا انجام بازی بپردازید.
در زمینهی باتری، لنوو A8 به یک باتری ۴۲۹۰ میلیآمپرساعتی مجهز شده که کاربر قادر به تعویض آن نیست. استفاده از این باتری پرظرفیت سبب شده تا A8 در مقایسه با همردههای خود، شارژدهی بهتری داشته باشد. در کاربریهای روزانه، ما توانستیم حدود ۷ ساعت با این تبلت کار کنیم که این آمار به آن چیزی که لنوو در مورد شارژدهی محصولش عنوان کرده (۸ ساعت)، بسیار نزدیک است. در مجموع به نظر نمیرسد که کاربران در استفاده از این تبلت در یک روز کامل، مشکل خاصی داشته باشند.
سیستم عامل و دوربین
لنوو Tab 2 A8 به اندروید ۵ موسوم به لالیپاپ مجهز شده است. به علت شخصیسازیهای بسیار کمی که لنوو در سیستمعامل این تبلت انجام داده، A8 میتواند تا حد زیادی تجربهی تبلتهای نکسوس را به کاربر انتقال دهد. مهمترین تفاوت رابط کاربری این تبلت نسبت به اندروید خالص، مربوط به شکل آیکون برنامههاست. همچنین شکل گزینهی خانهی A8 هیچ ارتباطی به اندروید لالیپاپ ندارد و مربعی طراحی نشده است.
از دیگر تفاوتهای سیستمعامل این تبلت با اندروید خالص میتوان به حذف انیمیشنها اشاره کرد؛ ازاینرو جابهجایی بین برخی منوها و برنامهها در این تبلت، یکدفعه و سریع صورت میگیرد. در حقیقت، این اقدام لنوو را میتوان بهحساب هوشمندی آن گذاشت؛ چراکه استفاده از انیمیشنهای مختلف در این تبلت میانرده میتواند سبب کندی آن شود. اما اگر باز هم فکر میکنید که نبود انیمیشن در این تبلت برایتان تحملناپذیر است، میتوانید از قسمت Android Developer options انیمیشنها را فعال کنید.
مابقی ویژگیها در لنوو A8 بسیار شبیه به اندروید خالص است. در مجموع، ما استفاده از این رابط کاربری سبک را در تبلت A8 تحسین میکنیم. هنوز فراموش نکردهایم که رابط کاربری سنگین Vibe X بهکار رفته در برخی گوشیها و تبلتهای لنوو چه دردسرهایی را برای این محصولات به همراه داشت.
A8 به یک دوربین جلویی ۲ مگاپیکسلی و یک دوربین ۸ مگاپیکسلی در پشت دستگاه مجهز است. عکسهای گرفتهشده با دوربین اصلی این تبلت این حقیقت را بازگو میکند که تبلتها معمولا دستگاههایی خوبی برای عکاسی نیستند؛ اما میتوان گفت که مانند عموم تبلتهای میانرده، دوربین اصلی A8 هم میتواند در شرایط نوری ایدهآل، عکسهای قابلقبولی بگیرد.
جمعبندی
لنوو Tab 2 A8 تبلتی با ارزش خرید بالاست. این دستگاه نسبت به عموم همردههای خود، روشنایی نمایشگر بیشتر و شارژدهی بهتری دارد. همچنین کیفیت صدای این تبلت با توجه به میانرده بودنش، قابلقبول ارزیابی میشود. امکان برقراری مکالمه و پشتیبانی از شبکهی ۴G هم از دیگر ویژگیهای برجستهی این تبلت به شمار میروند. اما Tab 2 A8 ویژگی دیگری ندارد که لایق تحسین باشد و مابقی مشخصات آن کاملا عادی به نظر میرسد. بهعنوانمثال استفاده از رم یک گیگابایتی و نمایشگری با رزولوشن ۸۰۰ × ۱۲۸۰ پیکسل در محصول سال ۲۰۱۵ لنوو اندکی دلسردکننده به نظر میآید. علاوه بر این، Tab 2 A8 از عموم تبلتهای ۸ اینچی بازار، کمی سنگینتر است و ممکن است کاربر را از این نظر بهزحمت بیندازد.
البته باید گفت که Tab 2 A8 در بازار تبلتهای ۸ اینچی بیرقیب نیست. دراینبین، چند تبلت خوب وجود دارند که سایهشان حسابی بر سر Tab 2 A8 سنگینی میکند. لنوو Tab S8 یکی از بهترین تبلتهای میانردهی ۸ اینچی بازار است که در مقایسه با Tab 2 A8 سبکتر، باریکتر و در مجموع بهتر است. همچنین تبلت ایسوس زنپد ۸ از دیگر خوبهای ۸ اینچی بازار است که مهمترین مزیت آن را نسبت به A8، میتوان در جنس بدنهی بهتر و سختافزار قدرتمندتر دانست. البته فراموش نکنید که تبلت Tab 2 A8 از این دو تبلت موردبحث، بهصرفهتر است.
در مجموع باید گفت، این تبلت برای کاربران نیمهحرفهای که به دنبال انجام کارهای روزمره هستند، عالی است. همچنین میتوان A8 را به والدینی که به دنبال خرید تبلتی مقرونبهصرفه و باکیفیت برای فرزند خردسال خود هستند، توصیه کرد.
- دارای دو شیار سیمکارت و امکان برقراری مکالمه
- پشتیبانی از شبکههای ۳G و ۴G
- شارژدهی مناسب
- بلندگوهای استریو با کیفیت مناسب
- مقرونبهصرفه
- ضخامت زیاد
- عملکرد سختافزاری متوسط
واقعا گل گفتی، ارزش خرید تبS8 خیلی بیشتر از اینه… ممنون که حقیقت رو به مردم میگین
چقدر خوبه که اینقدر هوای تبلت های ارزون مرزونا رو دارین و ببارحوصله و دقت راشون نقد و بررسی میزارین… فقط اگه ممکنه نقد و بررسی ویدئویی تبلتاتون رو بیشتر کنین. مرسی
لنوو همیشه عالی و با کیفیت …. .