نقد و بررسی سونی اکسپریا Z5 در دیجی‌کالا مگ

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه

یازدهم شهریور و درحالی‌که طرفداران سامسونگ، ال‌جی و HTC، سهمیه‌ی گوشی‌های رده‌بالای خود را دریافت کرده بودند، «کازوئو هیرای» (Kazuo Hirai)، مدیرعامل شرکت سونی در جریان رویداد IFA 2015 برلین، با معرفی سامورایی‌های اکسپریا Z5، طرفداران شرکت ژاپنی را شاد کرد.

اکسپریا Z5 در سه مدل با جثه‌های مختلف ولی قدرتی یکسان معرفی شد و قرار است یک سالی برای سونی مبارزه کنند. از مدل‌های جمع‌وجور Z5 کامپکت و گودزیلای Z5 پریمیوم که بگذریم، به اکسپریا Z5 میانی که ادامه‌ی راه اکسپریا Z3 پلاس است، می‌رسیم.

Sony_Xperia_Z5_Review_08

با دیجی‌کالا مگ در نقد و بررسی سونی اکسپریا Z5 همراه شوید.

طراحی و ساخت

همه چیز در طراحی این گوشی با حساب و کتاب انجام شده و اعلا و درجه‌یک بودن را فریاد می‌زند!

خودروهای ساخت شرکت پورشه یا بی‌ام‌دبلیو، به دلیل اینکه از زبان طراحی ثابتی طی سال‌های مختلف بهره برده‌اند، به‌راحتی و از فاصله‌ی دور قابل شناسایی هستند. همین موضوع را می‌توان در گوشی‌های سری Z سونی هم مشاهده کرد. اکسپریا Z5 از همان طراحی ساده، بی‌آلایش و در عین حال شکیل مدل‌های پیشین بهره می‌برد ولی بهبودهای قابل توجهی داشته است.

مهم‌ترین تغییر، استفاده از شیشه‌ی مات برای قاب پشتی به جای شیشه‌ی براق است. این موضوع باعث شده تا دیگر نگران کثیف شدن قاب پشتی گوشی‌تان نباشید؛ موضوعی که برای کاربران پرچم‌داران سامسونگ، یک معضل بزرگ است.

Sony_Xperia_Z5_Review_04

بدنه‌ی Z5 را می‌توان نسخه‌ی اصلاح شده و چکش کاری شده‌ی Z3 پلاس دانست. همه چیز در طراحی این گوشی با حساب و کتاب انجام شده و اعلا و درجه‌یک بودن را فریاد می‌زند!

با اینکه برجسته بودن قاب دور Z5 در پشت گوشی، کمی در دست گرفتن‌اش را آزاردهنده می‌کند ولی این موضوع از خط افتادن روی لنز دوربین و قاب پشتی، هنگامی که گوشی روی میز قرار می‌گیرد، جلوگیری می‌کند.

با توجه به پشتیبانی اندروید ۶.۰ از حسگرهای اثرانگشت به‌صورت پیش‌فرض، سونی هم بالاخره پای این حسگر دوست‌داشتنی را به مدل‌های رده‌بالای خود باز کرد. برخلاف جهت رودخانه که حسگر اثرانگشت در را پایین نمایشگر قرار می‌دهند، سونی کلید پاور که در وسط لبه‌ی سمت راست قرار دارد را به این حسگر مجهز کرده. مزیت این کار، راحت‌تر بودن شناسایی اثرانگشت است. بدون توجه به اینکه چپ‌دست یا راست‌دست باشید، می‌توانید به‌راحتی با حسگر اثرانگشت اکسپریا Z5 کار کنید. خوشبختانه، سونی برخلاف HTC، حسگر سریع و دقیقی را برای مدل رده‌بالای خود در نظر گرفته است.

Sony_Xperia_Z5_Review_09

سونی همچنان جزو معدود شرکت‌هایی است که برای گوشی‌های رده‌بالای خود از کلید سخت‌افزاری شاتر دوربین استفاده می‌کند. مهم نیست که برای عکاسی از کلید کم کردن صدا یا انواع و اقسام کلیدهای نرم‌افزاری استفاده کنید، درنهایت هیچ‌کدام نمی‌توانند جای یک کلید دو مرحله‌ای شاتر را بگیرند. به‌خصوص اگر این کلید، در پایین لبه‌ی سمت راست گوشی، دقیقا مشابه دوربین‌های دیجیتال کامپکت، تعبیه شده باشد.

احتمالا برای طرفداران سونی این موضوع دیگر کمی تکراری شده، ولی اکسپریا Z5 هم به لطف گواهینامه‌ی IP68 و IP65، در مقابل نفوذ آب و گردوغبار مقاوم است.

Sony_Xperia_Z5_Review_20

صفحه‌نمایش

صفحه‌نمایش Z5 یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین پنل‌های LCD بازار محسوب می‌شود.

با اینکه تقریبا تمامی شرکت‌های مطرح تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند از نمایشگرهای Quad HD استفاده می‌کنند، سونی در مدل Z5 هم به رزولوشن Full HD قناعت کرده است.

با توجه به اندازه‌ی ۵.۲ اینچی نمایشگر Z5، استفاده از دقت Full HD با تراکم پیکسلی بیش از ۴۰۰ پیکسل بر اینچ، کاملا منطقی به نظر می‌رسد. نه تنها چشم انسان، به‌سختی می‌تواند تفاوت بین تراکم‌های پیکسلی ۴۰۰ و ۶۰۰ را تشخیص دهد، بلکه رزولوشن کمتر در صفحه‌های LCD، کمک فراوانی به مصرف باتری خواهد کرد.

Sony_Xperia_Z5_Review_22

به‌طور خلاصه با اینکه نمایشگر Z5، جذابیت پنل AMOLED گوشی‌های گلکسی نوت ۵ یا گلکسی S6 را ندارد، ولی در کنار نمایشگر ال‌جی G4، یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین پنل‌های LCD بازار محسوب می‌شود. به‌علاوه، همانند گوشی‌های آیفون، سونی یک لایه‌ی مقاوم در برابر چربی و اثرانگشت بر روی نمایشگر Z5 قرار داده تا مقاومت‌اش را در مقابل کثیف شدن، بیش‌تر کند.

دوربین

اگر به عکاسی با تنظیمات دستی مسلط باشید، می‌توانید تصاویر فوق‌العاده باکیفیتی با دوربین Z5 بگیرید

یکی از بخش‌های گوشی Z5 که هنگام معرفی این گوشی‌ها، دپارتمان بازاریابی سونی، هیاهوی زیادی به پا کرد، دوربین جدید ۲۳ مگاپیکسلی‌شان بود. قطعا می‌دانیم که این‌طور اعداد و ارقام، اعتبار چندانی ندارند و کیفیت نهایی عکس‌های ثبت شده، به فاکتورهای دیگری بستگی دارند.

اما پیش از هر چیز، نگاهی به سیستم فوکوس فوق‌العاده سریع این دوربین جدید می‌اندازیم. اکسپریا Z5 می‌تواند بر روی هر نوع سوژه‌ای تنها در ۰٫۰۳ ثانیه فوکوس کند. این یعنی احتمالا هیچ سوژه‌ای را با اکسپریا Z5 از دست نخواهید داد. به‌علاوه این چنین سرعت فوکوس بالایی باعث خواهد شد تا اثر لرزش دست، به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

Sony_Xperia_Z5_Review_15

اما کیفیت عکس‌های ثبت شده چگونه‌اند؟ آیا واقعا همان‌طور که وب‌سایت DxOMark اعلام کرد، Z5 برترین دوربین را بر روی تمامی گوشی‌های هوشمند دارد؟ هم بله هم خیر. اگر به عکاسی با تنظیمات دستی مسلط باشید، می‌توانید تصاویر فوق‌العاده باکیفیتی با دوربین Z5 بگیرید ولی برای حالت خودکار، ما کیفیت تصاویر دوربین ال‌جی G4 و گلکسی S6 را ترجیح می‌دهیم.

کیفیت فیلم‌برداری هم فوق‌العاده است. اگر با رزولوشن ۴K فیلم‌برداری کنید، به سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه محدود خواهید بود ولی با کاهش رزولوشن به Full HD و HD، می‌توانید با سرعت‌های ۶۰ و ۱۲۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کنید.

برای علاقه‌مندان به عکاسی سلفی (که این روزها تعدادشان هم زیاد است) سونی یک دوربین ۵ مگاپیکسلی در بالای نمایشگر Z5 قرار داده که تغییر خاصی در مقایسه با دوربین دوم Z3 پلاس نداشته است. با این وجود، می‌توانید تصاویر سلفی بسیار خوبی برای به اشتراک‌گذاری در اینستاگرام تهیه کنید.

عملکرد سخت‌افزاری و باتری

سوال اصلی را همین‌جا رک و روراست پاسخ می‌دهیم: اکسپریا Z5 هم داغ می‌شود!

همانند بیشتر گوشی‌های رده‌بالایی که سال ۲۰۱۵ وارد بازار شدند، اکسپریا Z5 هم از تراشه‌ی معروف Snapdragon 810 ساخت شرکت کوالکام بهره می‌برد. تراشه‌ای که در Z3 پلاس هم قرار داشت. موضوع داغ شدن این تراشه دیگر تکراری شده و اگر از کاربران گوشی‌هایی مثل HTC One M9 هستید، این موضوع را به‌طور کامل لمس کرده‌اید.

اما سونی در مراسم رونمایی این گوشی اعلام کرد که از یک سیستم خنک‌کننده با دو لوله‌ی انتقال حرارت به‌علاوه‌ی خمیر سیلیکون استفاده کرده است. یعنی همان سیستمی که در لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای رومیزی مرسوم است. در مدت زمانی که این گوشی را در اختیار داشتیم، تحت تاثیر عملکرد این سیستم خنک‌کننده قرار گرفتیم. میزان گرم شدن Z5 در مقایسه با Z3 پلاس و One M9، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. ولی سوال اصلی را همین‌جا رک و روراست پاسخ می‌دهیم: اکسپریا Z5 هم داغ می‌شود!

بله میزان گرم شدن این گوشی نسبت به دیگر محصولاتی که از تراشه‌ی ۸۱۰ استفاده می‌کنند، کمتر است ولی اگر جزو کسانی هستید که با گوشی خود زیاد بازی می‌کنند، گرم شدن قاب پشتی اکسپریا Z5، شما را آزار خواهد داد.

Sony_Xperia_Z5_Review_17

به هر صورت، عملکرد Z5 فوق‌العاده است. تقریبا هیچ‌گاه با مکث یا به‌اصطلاح “لگ” مواجه نخواهید شد. همه چیز روان است و تمامی فرمان‌ها، به‌محض لمس انگشت شما اجرا می‌شوند.

در دو سال گذشته، سونی تبلیغات زیادی پیرامون طول عمر باتری گوشی‌های رده‌بالای خود انجام داده. اکسپریا Z5 هم از همین روند پیروی می‌کند. باتری ۲۹۰۰ میلی‌آمپرساعتی این گوشی می‌تواند به‌راحتی یک روز کامل را سپری کرده و اگر قید Clash of Clans را بزنید، می‌توانید دو روز کامل از شارژ کردن گوشی خود بی‌نیاز شوید. قابلیت شارژ سریع گوشی هم که نیازی به گفتن ندارد.

نرم‌افزار

اکسپریا Z5 می‌تواند بهترین مکمل برای کنسول بازی پلی‌استیشن ۴ شما باشد.

سونی همچنان طعم آب‌نبات‌چوبی را به پاستیل‌پفی ترجیح می‌دهد و Z5 را با اندروید ۵.۱ روانه‌ی بازار کرده است. البته تجربه نشان داده که سونی یکی از بهترین شرکت‌ها در زمینه‌ی ارائه‌ی به‌روزرسانی‌ها به‌حساب می‌آید و قطعا Z5 جزو اولین گوشی‌هایی خواهد بود که به اندروید ۶.۰ مجهز خواهد شد.

بر روی سیستم‌عامل گوشی، رابط کاربری همیشگی Xperia UI قرار داده شده که برای کاربران گوشی‌های اندرویدی سونی، چند سالی است که تکرار می‌شود. مزیت اصلی این رابط کاربری در مقایسه با TouchWiz سامسونگ و Sense شرکت HTC، نزدیک بودن آن به رابط کاربری استاندارد اندروید است. سونی کمترین تغییرات را در این رابط اعمال کرده و همین موضوع می‌تواند کمک زیادی به ارائه‌ی به‌روزرسانی‌های سریع‌تر کند.

Sony_Xperia_Z5_Review_16

تعداد زیادی برنامه‌ی جانبی نظیر آنتی‌ویروس، آفیس و فیس‌بوک در گوشی دارند که خوشبختانه کاربر می‌تواند در صورت نیاز، آن‌ها را حذف کند.

در ادامه‌ی راه گوشی‌های Z3 و Z3 پلاس، Z5 هم راه‌های ارتباطی زیادی با کنسول بازی پلی‌استیشن ۴ دارد. از نرم‌افزارهای PSN و PS Video گرفته تا قابلیت استفاده از گوشی به جای نمایشگر کنسول بازی؛ پس اگر جزو گیمرهایی هستید که از پلی‌استیشن ۴ استفاده می‌کنند، اکسپریا Z5 می‌تواند بهترین مکمل برای کنسول شما باشد.

Sony_Xperia_Z5_Review_10

شاید نیاز به ذکر این مورد نباشد، ولی اکسپریا Z5 به‌طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند.

جمع‌بندی

اکسپریا Z5 نسخه‌ی بهبود یافته یا به‌اصطلاح چکش کاری شده‌ی Z3 پلاس است. ایرادهای جزئی‌ای که به Z3 پلاس گرفته می‌شد، در Z5 برطرف شده است. Z5 زیبا، خوش‌ساخت و سریع است و دوربین فوق‌العاده‌ای دارد. همه چیز سر جای خود قرار دارد و هر آنچه که از یک گوشی رده‌بالا انتظار دارید را در Z5 خواهید یافت.

Sony_Xperia_Z5_Review_19

در مقایسه با رقیب‌هایی مثل آیفون ۶s، گلکسی S6، ال‌جی G4 و One M9، امپراتور جدید سونی، برتری خاصی ندارد ولی در هیچ زمینه‌ای، ضعیف‌تر از آن‌ها هم نیست. در واقع، گویی فناوری گوشی‌های هوشمند به بلوغ و نهایت خود رسیده. تمامی گوشی‌های رده‌بالای بازار در یک سطح قرار دارند و انتخاب نهایی به سلیقه‌ی کاربر برمی‌گردد. پس اگر سبک کره‌ای‌ها و تایوانی‌ها را نمی‌پسندید و به دنبال اصالت ژاپنی هستید، در خرید سونی اکسپریا Z5 شک نکنید.

Pros

  • کیفیت ساخت عالی
  • قاب پشتی از جنس شیشه‌ی مات؛ مقاوم در برابر جذب اثرانگشت و چربی دست
  • وجود حسگر اثرانگشت بر روی لبه‌ی سمت راست برای کاربری آسان‌تر
  • دارای گواهینامه‌ی IP65 و IP68؛ مقاوم در برابر نفوذ آب و گردوغبار
  • صفحه‌نمایش باکیفیت
  • کیفیت عکس‌برداری و فیلم‌برداری بسیار خوب (به‌خصوص با تنظیمات دستی)
  • عملکرد سخت‌افزاری قدرتمند
  • باتری با شارژدهی بالا و قابلیت شارژ سریع
  • بلندگوهای استریو با کیفیت و بلندی صدای بسیار خوب
  • رابط کاربری سبک، سریع و کاربرپسند

Cons

  • ضخامت گوشی می‌توانست کمتر باشد
  • گرم شدن گوشی تحت استرس زیاد باوجود سیستم خنک‌کننده‌ی پیشرفته

More_in_Digikala



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۱۴ دیدگاه
  1. Mahdi

    اقای hamed sh
    این جا پیش نمایش یا نقد و بررسی سونیه نه این که شما بیاین تبلیغ کنین از سامسونگ
    هر روز سامسونگ یه گوشی میده همشونم شبیه همن بعدش میگن سونی روح نداره از گوشی s5به بعد پشت گوشی هایه سامسونگ دوربینشون مثه چی از پشت گوشی بیرون زده بره معایبشو درست کنه که موقع کار با گوشی سامسونگ همش مجبور نشیم بغل پریز برق بشینیم شارژ شه گوشی.

  2. وثوقم

    من z3 dual دارم شش ماهی میشه هیچ ایرادی ندیدم . بخرید موفق باشید

  3. پدارم

    سلام، اینکه گفته شده گوشیدر حقیقت دو سیم کارته نیست و به جای رم می توان سیم کارت دوم قرار داد که خیلی نقطه ضعف بزرگیه!!!
    در حقیقت یعنی اگر بخوای از هر دو سیم استفاده کنی با توجه به اینکه گوشی فقط در حافظه ۳۲ تولید شده و مثل سامسونگ ۶۴ و ۱۲۸ نداره، باید به حافظه ۳۲ گیگ قناعت کنی!!! و این یک پس رفت و عقب گرد کامل نسبت به z3 محسوب میشه!!! با توجه به طرحهای درون شبکه که الان هر دو اپراتور همراه اول وایرانسل گذاشتن استفاده از دو سیم کارت کاملا اجتناب ناپذیره!!!
    فقط اینجا یه سوال پیش میاد که بعضی سایتها مثل […] گفته شده که این گوشی در دو نسخه تک سیم کارته و دو سیم کارته تولید شده!!! اونوقت تفاوت نسخه تک سیم کارت با دو سیم کارت چیه؟؟؟

  4. Meysam

    سونی عالیه ولی حیف که من پولشو نداشتم که بخام زد تو یا زد۳ کامپکت بگیرم یا سری های بالاتر،ام۴ هم موقعی که اومد یک ملیون بود.
    مجبور شدم HUAWEI P8 lite خریدم.
    این گوشیمم عالیه و لی نه درحد سونی.

  5. محمدرضا

    سلام. آقای فرهنگ منظور شما از اینکه “z5 هم داغ میشود” اینست که بعد از چند دقیقه در دست گرفتن داغ میشود یا بعد از چند ساعت بازی سنگین روی این گوشی؟
    وسوال دومم اینه که گوشی z5 که اومده ایران که شما نقد و بررسی اون رو گزاشتید و الان چند تا مثل z5 در انبار دیجیکالا است و تاریخ عرصهی z5 در ایران کی میباشد؟

    1. zp

      در مورد داغ کردن من میتونم بهتون بگم که من یک روزه دارم ازش استفاده میکنم داغ نکرده فقط گرم میشه که برای یه گوشی فلزی با پردازنده کوالکام ۸۱۰ بسیار طبیعیه. داغ هم احتمالا مال همون بازی های سنگینه که مطمئنا اجتناب ناپذیره. فقط اگه یه گیمر حرفه ای باشید این گوشی بدردتون نمیخوره در غیر این صورت اذیت نمکینه. موقع شارژ کردن هم کاملا سرد بود برای من. من که خیلی راضیم 🙂

  6. hamed sh

    من طراحی نرم سامسونگ رو به امینی بالانس سونی ترجیح میدم البته سونی زد۵ باتمام سونی ها فرق داره صفحه نمایش دیکه افتضاح نیست دوربین دیگه نابود نیست همینا باعث میشه سونی توی بازار خودشو حفظ کنه زد فایو پیریمیوم رو دوست دارم با اینکه اصلا از سونی خوشم نمیاد والبته سونی زیباس ولی نه درحد گلکسی اس سیکس اج پلاس زیباترین گوشی تا به امروزه

  7. hami

    سلام به همه دوستان گل من عاشق سونیم تمام لوازم صوتی و تصویرى خونم سونی گوشی هم z3+ دارم خیلی عالیه منتظر پرمیوم میشم تا بیاد میخرمش واز همه مهمتر این که اگه طرفدار شرکتهاى معروفی چون اپل اچ تی سی وسامسونگ به دوربین گوشیاشون مینازن باید از سونی ممنون باشن چون همشون لنز دوربیناشونو از سونی دارن میگیرن لطف دارین که سونی رو دوست دارین منم خودمو جزع خانواده سونی میدونم دوست دارتون hami

  8. هوشگ خان

    به هر حال سونی از z2 به بعد کیفیت گوشی هاشو بالا برده!راضیم ازش

  9. H

    بهترین و کاملترین اسمارتفون تولید شده تا الان؛z5p
    سونی با این گوشی جواب کمپانیایی که به صفحات ۲Kشون مینازیدن رو داد! ولی نشون داد که همچنان از نظرش تراکم مناسب گوشیای تو این سایز، همون ۴۴۰ه.

  10. shs77

    جناب حشمتی لطفا جواب بدید

    این که گوشی داغ میکنه طبیعیه! مگه گوشی های دیگه توی فعالیت سنگین داغ نمیکنن؟! خب چرا دوباره به عنوان یک ضعف گفتیدش؟
    یا همون Z5 کامپکت که خیلی بهش ایراد گرفتید میتونست تا ۴۰ دقیقه بصورت ۴K فیلم بگیره کدوم گوشی رو شما میشناسید بتونه این کار رو انجام بده؟ سامسونگ که روی ۵ دقیقه (جدیدا ۷ دقیقه) قفله!
    چرا میخواید بگید Z5 نسبت به گوشی های دیگه داغ میکنه؟ مطمئنم از S6 و… خیلی کمتر داغ میکنه!

    و اینکه چرا اصلا حرفی از اسپیکر فوق العاده این گوشی نزدید؟ تا جایی که من میدونم اسپیکر های این گوشی برای اولین بار در جهان Hi-Res هستن!!!

    و اینکه والا من صفحه S6 رو دیدم Z3 پلاس هم دیدم ولی بنظرم S6 ضعیفتر بود! سفید رو کرم نشون میده! نورش کمتره! و….

    گفتید این گوشی مزیتی نسبت به گوشی های دیگه نداره ضعف هم نداره!
    ضد آب بودن
    باتری بهتر
    طراحی استاندارد تر
    بدنه مقاوم تر (لااقل نسبت به G4)
    و…

    1. shs77

      این مزایا رو هم یادم رفت:
      اسپیکر بهتر
      گرافیک قویتر
      دوربین بهتر
      صفحه نمایش بسیار روشن تر و واضح تر
      و…
      اینا مزیتن! خودتون هم قبول دارید

  11. اشکان

    آقای حشمتی عزیز .
    خسته نباشید .
    بررسی شما در واقع یک جور با پنبه سر بریدن بود !!!
    شما .برتری های این گوشی رو کم ارزش و کم رنگ شمردید !!
    برتری ها نسبت به سامسونگ و ال جی و…
    ((کیفیت ساخت بالاتر ،باتری خیلی خیلی قوی تر که کسایی که سونی دستشون میگیرن دیگه نمیتونن با باتری هیچ گوشی کنار بیان ،
    روان بودن بدون لگ بودن و هنگ سونی که در طولانی مدت سامسونگ به لگ وهنگ میوفته وکارایی باتریش به شدت افت میکنه برعکس سونی که بعد از ۱ سال هن مثل روز اول کار میکنه .. تاچ قوی تر سونی ..
    صفحه نمایش زنده و واقعی تر ..کافیه یه زد۳ پلاس رو کنار اس ۶ بذارید.
    میبینید که رنگ سفید در اس۶ به کرمی میزنه در مقابل سونی و… واین برتری نمایشگر سونی رو نشون میده .
    و واقعا رنگای سونی یه چیزه دیگست برعکس سامسونگ که رنگارو عروسکی و مصنوعی نشون میده.
    اسپیکرهای با کیفیت سونی در مقابل رقبا.
    زد آبی وگردو غبار بودن که افرادی که در مناطق مرطوب یا پر گرد وغبار زندکی میکنن قدرشو میدونن. .
    فوکوس خیلی سریع تره دوربین و کیفیت برتره دوربین ..
    طراحی های خاصو اختصاصی سونی برعکس کپی کاری های بقیه و…
    آیا این ها برتری نیستن!؟؟
    که شما جوری گفتین که انگار یه گوشی هواوی رو بررسی کردید..!؟؟!!!

  12. Ali Reza

    ممنون نویسنده
    خسته نباشید
    همیشه می گفتید طراحی تکراری و .. سونی ولی این دفعه انصافا خیلی خوب برخورد کردید و نقد خیلی خوبی بود
    امدوارم هر چی زوذتر بیاد ♥♥♥♥♥

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X