نقد و بررسی آیفون 6s در دیجیکالا مگ
دیگر برایمان عادت شده که هر سال منتظر معرفی جدیدترین قابلیتهای دنیای گوشی همراه در قابی کوچک به نام آیفون باشیم. اپل هر سال تمام نوآوریها و نتیجه زحمات یکسالهی گروه توسعهی گوشیاش را در کنفرانسی به همگان معرفی میکند. اپل هر دو سال طراحی ظاهری گوشیهای خود را تغییر میدهد. سال قبل و در پی تعجب همگان، اپل با آنکه قبلتر اعتقادی به نمایشگر با اندازهی بزرگ نداشت؛ گوشیهای خود را نمایشگرهایی بزرگتر به بازار عرضه کرد. سال قبل دو آیفون با طراحی کاملا جدید و با نمایشگرهای ۴٫۷ و ۵٫۵ اینچی معرفی شدند. آیفون ۶ بیشترین فروش را در بین آیفونهایی که تاکنون معرفیشده بودند، داشت. اپل، بعدازاین آیفون ۶ پا را فراتر گذاشت و در شهریورماه سال ۱۳۹۴ گوشی «آیفون 6s» را با شعار “تنها چیزی که تغییر کرده، همه چیز است.” معرفی کرد.
نمایشگری با فنآوری لمسی جدید، استفاده از آلیاژی مقاومتر برای ساخت بدنه، سیستمعاملی از نو طراحیشده با قابلیتهای خارقالعاده، دوربینهایی بهتر با قابلیتهای جدید و حتی حسگر اثرانگشت سریعتر و دقیقتر از تغییرات آیفون جدید در مقایسه با نسل قبلیاش هستند.
اپل آنقدر در ساخت گوشی جدیدش حوصله و نوآوری به خرج داده که توجه هرکسی را بهسوی آیفون جدید جلب میکند. اگر قصد خرید یا آپدیت به جدیدترین آیفون را دارید، خواندن مقالهی زیر را از دست ندهید.
لمسی از جنس آینده (صفحهی نمایش)
جذابترین تغییر آیفون 6s را میتوان در بخش نمایشگر آن دید. اپل برخلاف بسیاری از شرکتها که سعی دارند با افزودن به تعداد پیکسلها و یا تغییر در نوع نمایشگرشان، نوآوریهایی در گوشی محبوبشان ایجاد کنند؛ از فنآوری جدیدی با نام «لمس ۳ بعدی» (3D Touch) رونمایی کرد. سازوکار این صفحهی لمسی بهگونهای است که با تشخیص میزان فشار وارد آمده به نمایشگر، عملکردهای مختلفی را انجام میدهد. این فنآوری با استفاده از سختافزاری جدید به نام «موتور لمس و ضربه» (Taptic Engine) با بازخوردی به کاربرش را مطلع میکند که در حال حاضر چه مقدار فشار به نمایشگر وارد میآورند. میزان فشار وارده از طریق حسگرهای لمسی که با نور پسزمینه یکپارچهشدهاند دریافت میشوند. حسگر لمسی میزان فشارهای میکروسکوپی را همراه با سیگنالهای دریافتی از طرف حسگرهای لمس و شتاب سنج سنجیده و پاسخ سریع و دقیق با استفاده از الگوریتمهای تعریف شده ارائه میکند. به زبان سادهتر؛ با فشار آوردن بیشازحد معمول روی نمایشگر گوشی آیفون 6S باید انجام یک سری عملیات جدید را از گوشی انتظار داشته باشید. برای مثال با استفاده از فنآوری لمس سهبعدی میتوانید با فشار آوردن روی آیکون برنامههای مختلف به میانبرهای داخل برنامه دسترسی مستقیم داشته باشید. همچنین در برنامه ایمیل و پیام کوتاه هم میتوانید پیشنمایشی از تصاویر یا لینکها را ببینید.
اگر این فنآوری جدید را کنار بگذاریم، نمایشگری ۴٫۷ اینچی از نوع LCD با فنآوری IPS و تراکم ۳۲۶ پیکسل بر اینچ برای آیفون جدید در نظر گرفته شده است. این دقیقا همان نمایشگر آیفون ۶ است که در جدیدترین آیفون شرکت اپل هم استفادهشده است. این نمایشگر که با نام تجاری رتینا شناخته میشود با پوششی از شیشهای مقاوم شده بهوسیلهی یون در کنار پوششی مقاوم در برابر آب، عرق و اثرانگشت محافظت میشود. زاویهی دید این نمایشگر عالی است و روشنایی فوقالعادهای زیر نور خورشید دارد. بر خلاف نمایشگرهای گوشیهای سایر برندها؛ نمایشگر آیفون 6s، رنگها را در نزدیکترین حالت به رنگهای طبیعی نمایش میدهند. برای این نمایشگر حسگرهای مجاورت و روشنایی هم در نظر گرفته شده تا بتواند خود را با شرایط محیطی بهخوبی تطبیق دهد.
خداحافظ خمیدگی ( طراحی و ساخت)
بعد از حرفوحدیثهای فراوان در مورد خم شدن آیفون ۶ پلاس، اپل در تولید سری جدید آیفونهایش از آلومینیومی آلیاژی استفاده کرده است. در ساخت این آلومینیوم، آلیاژهای مس، منیزیم، منگنر، سیلیکون، قلع و روی بهکاررفتهاند. آلومینیوم سری ۷۰۰۰ که قبلتر در ساخت ساعت اپل استفادهشده بود، حالا به آیفون آمده است. این آلومینیوم علاوه بر اینکه در مقابل خطوخش مقاومت بالایی دارد؛ در مقایسه با آلومینیوم واقعی ۶۰ درصد هم مقاومت بیشتر دارد. ازنظر وزنی، این آلومینیوم وزنی مشابه آلومینیوم استفادهشده در آیفون نسل قبلی دارد.
آیفون جدید با توجه به استفاده از آلومینیوم جدید ۱۳۸٫۳ در ۶۷٫۱ میلیمتر اندازه دارد. همچنین نزدیک به ۱۴۳ گرم وزن و ۷٫۱ میلیمتر هم ضخامت دارد. بر خلاف چیزی که تصور میشود اضافهوزن آیفون جدید به خاطر استفاده از آلومینیوم سری ۷۰۰۰ نیست. بلکه فنآوری جدید لمس سهبعدی و موتور ضربه و لمس باعث این تغییر وزن و اندازه در مقایسه با وزن ۱۲۱ گرمی و ضخامت ۶٫۹ میلیمتری آیفون ۶ شدهاند.
دقیقا مثل آیفون قبلی، روی لبهی بالایی این گوشی هم خالی است. کلیدهای کنترل صدا و کلید مخصوص بیصدا کردن گوشی روی لبهی سمت چپ و کلید روشن/خاموش روی لبهی سمت راستی گوشی مشاهده میشوند. روی لبهی پایینی هم جک ۳٫۵ میلیمتری صدا، میکروفون اصلی، پورت لایتنیگ و اسپیکر اصلی گوشی به ترتیب از چپ به راست دیده میشوند. روی قاب جلویی گوشی نمایشگر ۴٫۷ اینچیاش قرارگرفته است. بالای این نمایشگر دوربین سلفی، اسپیکر مکالمه و حسگرهای روشنایی و مجاورت قرارگرفتهاند. زیر نمایشگر هم کلید خانه که در زیر خود حسگر اثرانگشت را به همراه دارد قرارگرفته است. روی قاب پشتی هم نوارهای پلاستیکی آنتن دهی دیده میشوند. در بالای قاب پشتی دوربین جدید در کنار فلش و میکروفون دوم قابلمشاهده هستند. کمی پایینتر لوگوی تجاری اپل به چشم میخورد. در انتهای قاب هم برند تجاری آیفون حکشده است. تا اینجای کار این طراحی با طراحی نسل قبلی هیچ تفاوتی ندارد. اگر دنبال تفاوت این دو گوشی هستید، تنها یک حرف S که درون مربعی زیر برند تجاری آیفون روی قاب پشتی قرارگرفته میتواند وجه تمایز آیفون 6s با نسل قبلیاش باشد.
به لطف لبههای گرد در دست گرفتن گوشی با یک دست راحت است. کلیدهای و پورتها دقیقا همانجایی هستند که باید باشند. دسترسی به آنها ساده و راحت است. البته باید گفت که یک سال از عمر این طراحی میگذرد و انتظار میرفت تا اپل تغییرات کوچکی مثل تغییر در طراحی دوربینی که از بدنهی پشت بیرون زده داشته باشد. دوربین بیرون زده از قاب پشتی و نوارهای پلاستیکی آنتن دهی همگی در زشت کردن گوشی دستبهدست هم دادهاند. البته نباید از وزن زیاد گوشی هم چشمپوشی کرد. این وزن زیاد حملونقل گوشی را کمی دشوار کرده است.
تغییری پس از ۴ نسل (دوربین)
اپل علاوه بر بدنه و نمایشگر برای دوربین آیفون 6s هم سنگ تمام گذاشته است. دوربینی با سنسور ۱۲ مگاپیکسل را بعد از چهار نسل روی آیفون جدید شاهد هستیم. علاوه بر این، میتوان با این دوربین ویدیوهایی با رزولوشن 4K و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه هم ضبط کرد. سنسور جدید همان دریچه دیافراگم f/2.2 را دارد. اپل میتوانست در کنار افزودن تعداد پیکسل به تصاویر از دریچهی دیافراگم گشادهتری برای ثبت تصاویر بهتر استفاده میکرد. همچنین این سنسور میتواند تصاویری با پیکسلهایی بهاندازهی ۱٫۲۲ میکرونمتر ثبت کند، که در مقایسه با نسل قبلی کوچکتر شدهاند. همچنین استفاده از فنآوری جدید «جداسازی عمیق پیکسلی» (Deep Trench Isolation) به بهبود کیفیت تصاویر کمک میکند. در این فنآوری با جداسازی هر پیکسل از پیکسلهای مجاورش از رنگپریدگی تصاویر جلوگیری میشود.
رابط کاربری دوربین هم تغییر زیادی نکرده است و حالتهای عکاسی و فیلمبرداری همانهایی هستند که در آیفون ۶ شاهدشان بودیم. تنها تفاوت را میتوان همان فیلمبرداری 4K دانست که امکان انتخاب آن در بخش تنظیمات اصلی گوشی وجود دارد. البته نباید از کنار قابلیت جدید «تصاویر زنده» (Live Photo) ساده گذشت. در این حالت آیفون در شرایطی قرار میگیرد که چند ثانیه قبل و بعد از ثبت تصویر را در حافظهی خود ثبت میکند. بعد از ثبت تصاویر، آیفون از این چند ثانیه، یک فایل Gif تولید میکند که اپل آن را تصاویر زنده نامگذاری کرده است. با استفاده از قابلیت جدید لمس سهبعدی این تصاویر به حالت متحرک نمایش داده میشوند.
به جرات میتوان گفت که کیفیت تصاویر آنطور که بایدوشاید بهتر از نسل قبلی نیست. اما شفافیت، کنتراست و تراز سفیدی مثالزدنی در تصاویر این گوشی مشاهده میشوند. همچنین حدومرز رنگها در آنها حفظشدهاند. میتوانید برای مقایسه تصاویر این گوشی با سایر گوشیها به بخش ابزار مقایسه عکس دیجی کالا رجوع کنید.
البته در کنار ضبط ویدیوهای با رزولوشن 4K، امکان ضبط ویدیو با رزولوشن HD و سرعت خارقالعاده ۲۴۰ فریم بر ثانیه وجود دارد. ضبط اینگونه ویدیوها که در هنگام پخش به صورت آهسته نمایش داده میشوند، خالی از لطف نیست.
دوربین سلفی هم چند پلهای پیشرفت داشته است. اپل برای دوربین سلفی هم کمکاری نکرده و بعد از سنسور ۱٫۲ مگاپیکسلی حالا سنسوری ۵ مگاپیکسلی را برای دوربین سلفی آیفون جدید استفاده کرده است. البته حالت «تصاویر زنده» و ضبط ویدیوهایی با رزولوشن Full HD هم برای این دوربین در نظر گرفته شده است. برای محیطهای کمنور هم نمایشگر گوشی نقش فلش را بازی میکند و با توجه به تراز سفیدی محیط ، نور کافی و مناسب برای ثبت تصاویر با شفافیت مطلوب را تولید میکند.
پیشرفتی بزرگ در سرعت ( سختافزار، سیستمعامل و کارآیی)
تراشهی قدرتمند و ۶۴ بیتی با سبک و سیاق نامگذاری اپل برای آیفون 6s در نظر گرفته شده است. روی تراشهی A9 که لیتوگرافی ۱۴ نانومتری دارد؛ دو هسته پردازنده باقدرت پردازش ۱٫۸ گیگاهرتز و معماری ARMv8، پردازندهی گرافیکی که هنوز ماهیت آن مشخص نیست به همراه ۲ گیگابایت رم از نوع LPDDR4 قرارگرفتهاند. این تراشه نهتنها در اندازه نسبت به تراشهی A8 بزرگتر شده؛ بلکه ازنظر پردازشی هم به ادعای اپل نزدیک به ۷۰ درصد سریعتر شده است. همچنین اپل ادعا دارد که پردازندهی گرافیکی آیفون جدید هم در مقایسه با نسل قبلیاش پیشرفتی ۹۰ درصد داشته است.
جدا از پیشرفتهای تراشهی اصلی، تراشهی مودم هم که ساخت شرکت کوالکام است، حالا از شبکههای 4G نوع ششم پشتیبانی میکند که سرعت اتصال به اینترنتش در مقایسه با نسل قبلی دو برابر شده است. همچنین این گوشی در همان ظرفیتهای ۱۶، ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی به بازار عرضه شده است. تراشههای این حافظههای داخلی هم ساخت شرکت توشیبا هستند.
آیفون جدید از یک سیمکارت در شبکهی 4G پشتیبانی میکند. امکان اتصال به اینترنت از طریق Wi-Fi، امکان اتصال به دستگاههای سازگار از طریق بلوتوث هم برای کاربران آیفون جدید فراهم شده است. همچنین امکان استفاده از «پرداخت سریع اپل» (Apple Pay) به کمک NFC موجود در این آیفون هم وجود دارد.
استفاده از قفلهای امنیتی بیومتریک که بعد از آیفون 5s در گوشیهای شرکتهای دیگر هم مورد استفاده قرار گرفت. حالا با سرعت و دقت بیشتری میتواند قفل گوشی شما را باز کند. این حسگر پیشرفت قابلملاحظهای داشته و کارآمدتر شده است. این حسگر میتواند امنیت کامل را به آیفون بیاورد؛ تشخیص تا پنج انگشت کاربر در کسری از ثانیه از قابلیتهای حسگر جدید است.
اما نکته منفی در مورد این گوشی کاسته شدن از ظرفیت باتری این گوشی در مقایسه با آیفون نسل قبلی است. باتری با ظرفیت ۱۷۱۵ میلیآمپرساعت برای آیفون 6s در نظر گرفته شده است. اپل ادعا کرده حتی با توجه به کاسته شدن از ظرفیت این باتری، همان زمان و بازده قبلی را خواهد داشت.
در کنار این سختافزار جدید، اپل سیستمعامل خود موسوم به iOS را برای این گوشی از ابتدا کدنویسی کرده است. این سیستمعامل که کنار فنآوری لمس سهبعدی قابلیتهای جذاب و منحصربهفردی را به آیفون 6s دادهاند. حالا گوشی به هر لمسی با فشارهای مختلف عکسالعمل نشان میدهد. امکان از تصاویر زنده برای تصاویر پسزمینه و دسترسی به میانبرهای برنامه از صفحهی اصلی از قابلیتهای آیفون جدید در این نسخه از iOS هستند.
جمعبندی
پس از گذشت یک سال از معرفی آیفون ۶، اپل آیفون 6s را با قابلیتهای جدید اما با همان طراحی تکراری به بازار عرضه کرد. تراشهی قدرتمند و کممصرف A9، لمس سهبعدی، استفاده از آلومینیوم سری ۷۰۰۰ در ساخت بدنه، دوربینهای ۱۲ و ۵ مگاپیکسلی و سیستمعاملی هماهنگ با سختافزار جدید آیفون از تغییرات این گوشی هستند. اگر منصف باشیم باید در نظر بگیریم که نوآوری اپل در تمامی قسمتهای مهم شامل حال این گوشی شده است. اما طراحی قدیمی، کاسته شدن از ظرفیت باتری و سنگینتر شدن این گوشی میتوانند از نقاط ضعف آن به شمار آیند. بهروزرسانی به آیفون جدید برای کسانی که میخواهد سرعت بیشتر را در کنار فنآوری جدید تجربه کنند توصیه میشود. اما با در نظر گرفتن تغییراتی مثل دوربین که تغییراتشان به چشم نمیآید، خرید این گوشی خرج اضافی است.
واقعا اگه بخواید فاکتور قیمت رو درنظر بگیرید این گوشی ارزشش رو نداره!
بجاش میتونید چندتا گوشی پرچمدار از برندهای مختلف تهیه کنید
سلام
روز یا شاید شبتون بخیر خخخ
این محصول کی وارد بازار میشه و کی میتونیم از سایت دیجی کالا بخریم؟
دوستان جدا از تعصب به اپل٫این شرکت با توجه به مبلغش واقعا جنس با کیفیتی رو به شما ارایه میده
مثلا دوربینش که با خیلی ها مقایسه کردم با گوشی هایی که ۸ مگا پیکسل هستن خداوکیلی دوربین جلوی ایفون ۴ اس بهتر از دوربین عقب اوناست
صدااااا اوه اوه محشره توی توی گوشی های اپلی
ولی سیستم عاملش خیلی محدوده نسبت به اندروید
توی اندروید خیلی کارا میشه کرد که محبوبیتش رو بالا برده
ممنون از دیجی کالا،امیدوارم هر چه زودتر با قیمت منطقی موجود بشه در سایت
ممنون آقای عبادی از زحماتت.. موفق باشی
منم میخوام:'(
این دوربین بر آمده و خط هاش به نظرم ۹۹% به زیبایی گوشی کمک کرده ؛
مخصوصا دوربینش ؛ واقعا قشنگه نمیدونم چرا اصرار دارید بگید بده !
سلام
نمیشه افزایش مقاومت بدنه را برای کاربرها یک مزیت حساب کرد و از مزایای این گوشی شمرد
بدنه ضعیف یکی از مشکلات آیفون ۶ بوده که در هر صورت اپل باید برطرف میکرده
ولی با توجه به آپدیت هایی که در گوشی جدید صورت گرفته 6S بهترین گوشی بازار هست…
سلام
با این نقدتون یاد نقد htc one m9 افتادم و اونو با این مقایسه کردم
در جاییکه تمام ویژگی های m9 رو نوشته بودین m8 به علاوه فلان
واقعا آدم خندش میگیره که اسم این طرفداریایی که واسه بازاریابی و فروش بیشتر هست نقدو بررسی گذاشته میشه.
تمام ارتقاهای مثبت m8 یا گوشی سونی میشن تکرار
ولی ارتقای سخت افزاری و ۴ مگاپیکسلی دوربین با f2.2! میشه وای وای اپل کولاک کرد
امیدوارم تو نقد و بررسی ویدیویی شاهد یه نقدوبررسی واقعی باشیم نه فنون بازاریابی.محصول وقعا بررسی شه از نظر امکاناتش با سایرین
فقط خودتون یه لحظه قضاوت کنین که اگه اپل این سیستم عامل اختصاصیو نداشت گوشیاش از نظر مشخصات کجا بودن.
من با اپل تیم کوک اصلا حال نمیکنم چون شده دنباله رو بقیه به اعتبار گذشته با هیاهوی تبلیغاتی
ممنون
تنها چیزی که تغییر کرده همه چیز هست… نه اینکه ( آن چیزی که تغییر نکرده، همهچیز است)
اصلاح کنید
ممنون از توجهتون. اصلاح شد.
جالب بود دیجی کالا
ممنون و خسته نباشید
لطفا نقد ویدیویی رو هم بزارین، حتما جذاب تره
حالا دیگه نوبتی هم باشه نوبت Z5. دیجی کالا بی زحمت مثل سرعت عملی که برای این گوشی داشتی و بررسی کردی برای Z5 هم داشته باش البته من همیشه بررسی ویدئویی تون رو بیشتر قبول دارم و عالی هستن.ممنون دیجی
عجب گوشی عالیه ولی حیف اون طوری که میخواستم انقلابی نبود:(