نقد و بررسی LG K4؛ ارزانترین گوشی حالحاضر الجی
سالهاست که الجی توانسته با گوشیهای پرچمدارش، نام خود را بر سر زبانها بیندازد و در بین چند سازندهی برتر گوشیهای هوشمند قرار بگیرد. اما ازآنجاکه گوشیهای هوشمند تنها به پرچمداران ختم نمیشوند و همهی کاربران قدرت خرید بهترین گوشیهای هوشمند بازار را ندارند، گوشیهای اقتصادی یا بهاصطلاح میانرده بیشتر موردتوجه قشر متوسط جامعه قرار میگیرند. الجی برای از دست ندادن این دسته از کاربران و افزایش فروشش، در سال ۲۰۱۶ میلادی توجه بیشتری به این دسته از محصولات کرده است. گوشیهای سری K جدیدترین نسل از گوشیهای میانردهی الجی هستند که تاکنون در چهار مدل K8 ،K7 ،K4 و K10 تولید و روانهی بازار شدهاند. K4 ارزانترین گوشی الجی در سال ۲۰۱۶ میلادی است. این گوشی اقتصادی دارای نمایشگر کوچک و پردازندهی کممصرفی است و میتواند با باتری ۱۹۴۰ میلیآمپرساعتیاش حدودا تا دو روز شارژ نگه دارد. دیگر مزیت این میانرده مربوط به پشتیبانی آن از دو سیمکارت بهطور همزمان و شبکهی 4G است. در ادامه با دیجیکالا مگ و نقد و بررسی LG K4 همراه باشید.
طراحی و ساخت
باوجود آنکه LG K4 یکی از ارزانترین گوشیهای الجی در سال ۲۰۱۶ میلادی بهحساب میآید، اما هرگز حس یک گوشی بیکیفیت را منتقل نمیکند. الجی از بدنهای پلاستیکی برای این محصول استفاده کرده است. قاب پشتی این گوشی درست مانند برادران بزرگترش یعنی K8 و K10 دارای بافت است و این بافت کمک میکند تا گوشی اصطکاک خوبی در دست داشته باشد و بهراحتی از دست سر نخورد.
زبان طراحی این گوشی الجی با برخی مدلهای خانوادهی K فرق میکند. محل قرارگیری کلیدهای پاور و تنظیم صدای این گوشی، به هیچیک از گوشیهای خانوادهی K الجی شباهت ندارد. این کلیدها برخلاف K8 ،K7 و K10 بر قاب پشتی نیستند و بر لبههای سمت راست و چپ قرار گرفتهاند. الجی K4 برخلاف آنکه یک گوشی میانرده است و از دوربین آنچنان باکیفیتی بهره نمیبرد، اما لنز دوربین برجستهای دارد و این برجستگی ممکن است به مذاق خیلیها خوش نیاید.
قاب پشتی الجی K4 بهوسیلهی کاربر قابل تعویض است. اما برای باز کردن این قاب، الجی هیچ فضای خالی یا شکافی در نظر نگرفته است. به همین خاطر باز کردن این قاب برای کاربر با کمی سختی همراه است. در زمینهی ضخامت و وزن، الجی K4 گوشی متعادلی به نظر میرسد. این میانردهی کرهای ۸.۹ میلیمتر ضخامت و ۱۲۰ گرم وزن دارد.
نمایشگر
نخستین موضوعی که در مورد نمایشگر این گوشی جلبتوجه میکند، وضوح تصویر پایین آن است. برای کاربرانی که اهمیت و حساسیت زیادی روی دقت تصویر نمایشگر گوشیها دارند، K4 نمیتواند گوشی هیجانانگیزی باشد. به دلیل رزولوشن پایین، پیکسلها در نمایشگر K4 قابلرؤیت است. همچنین رنگها در نمایشگر این گوشی شادابی لازم را ندارند و اگر آن را در کنار گوشیهای بالاردهی الجی قرار دهید، متوجه کیفیت پایین آن خواهید شد.
باوجود اینکه نمایشگر K4 از فناوری IPS بهره میبرد، اما از زوایای دید مطلوبی برخوردار نیست. بههرحال ما انتظاری فراتر از شرکت الجی داشتیم. همچنین به خاطر نبود حسگر نور محیط (Light Sensor)، دستگاه نمیتواند بهطور خودکار نور نمایشگر را تنظیم کند. رویهمرفته باید نمایشگر را پاشنهی آشیل الجی K4 قلمداد کنیم.
سختافزار و باتری
الجی K4 در سه نسخه راهی بازارهای جهانی شده است. K130E نسخهی روسیهای و K120E نسخهی اروپایی این گوشی است که در عمل هیچ تفاوتی با هم ندارد. اما به غیر از این دو مدل، K4 در مدل دیگری به نام K121 (کانادایی) تولید شده که از قدرت سختافزاری بیشتری برخوردار است. گفتنی است که تنها، نسخهی K130E این گوشی در دیجیکالا به فروش میرسد.
نسخههای K130E و K120E الجی K4 به تراشهی مدیاتک MT6735M مجهز شدهاند. این در حالی است که نسخهی K121 آن از تراشهی اسنپدراگون ۲۱۰ بهره میبرد. اما تفاوت اصلی این مدلها، مربوط به پردازنده و فرکانس پردازشی آنها است. K130E و K120E قدرتشان را از پردازندهی چهار هستهای Cortex-A53 میگیرند که میتواند با حداکثر فرکانس ۱.۰ گیگاهرتز دستورات را پردازش کند. نسخهی کانادایی این محصول میتواند به کمک پردازندهی Cortex-A7 با سرعت بیشتری یعنی ۱.۱ گیگاهرتز انجام وظیفه کند. علاوه بر این، پردازندهی گرافیکی نسخهی اروپایی و کانادایی آنها با هم متفاوت است و K130E و K120E از چیپ گرافیکی T720MP2 و K121 از چیپ گرافیکی Adreno 304 بهره میبرد. اما در مابقی مشخصات، این مدلها کاملا با هم یکسان هستند. حافظهی رم در نظر گرفته شده برای تمام نسخههای K4، هشت گیگابایت است که حدودا نیمی از این مقدار، در اختیار کاربر قرار دارد. عملکرد سختافزاری این سه مدل کموبیش با هم یکسان است و میتواند برنامههای روتین و سبک اندروید را بیدردسر اجرا کند. اما مطمئنا در هنگام اجرای برنامههای با گرافیک بالا یا در زمان پخش فیلمهای Full HD به مشکل برمیخورد.
به توجه به اندازهی کوچک نمایشگر و سختافزار نهچندان پرمصرفی که الجی K4 دارد، باتری ۱۹۴۰ میلیآمپرساعتی میتواند برای این گوشی شارژدهی بسیار خوبی به همراه داشته باشد. باتری این دستگاه میتواند بهراحتی و با استفادهی نیمهسنگین تا یک روز و با استفادهی سبکتر تا دو روز شارژ نگه دارد. رویهمرفته باید شارژدهی خوب و پشتیبانی از شبکهی 4G را از اصلیترین نقاط قوت این میانرده برشمرد. الجی K4 دارای دو شیار سیمکارت است که تنها سیمکارت نخست آن از شبکهی 4G پشتیبانی میکند و سیمکارت دوم آن از شبکهی 3G پشتیبانی میکند.
سیستم عامل
الجی از نسخهی ۵ سیستمعامل اندروید موسوم به لالیپاپ برای K4 استفاده کرده است. مانند گذشته، الجی از رابط کاربری اختصاصیاش در کنار این نسخه از اندروید بهره برده است. این رابط کاربری خیلی زیبا به نظر نمیرسد. اما با ویژگیها و شخصیسازیهای زیادی همراه است. برای مثال میتوانید اپلیکیشنها را در منوی برنامهها (App Drawer) ببینید و چیدمان آنها را تغییر دهید و از تمهای مختلف استفاده کنید.
علاوه بر این، الجی برای این گوشی یک رابط کاربری ویژه با آیکونهای بزرگ در نظر گرفته که برای کسانی که برای نخستین بار از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند یا افرادی که بهخوبی نمیتوانند نوشتههای کوچک را ببینند، مناسب است.
دوربین
دوربین اصلی الجی K4 میتواند عکسهایی با حداکثر رزولوشن ۵ مگاپیکسل و نسبت تصویر ۴ به ۳ بگیرد. پیشنهاد ما به کاربران این گوشی این است که تنها در شرایط نوری مناسب با آن عکاسی کنند. در غیر این صورت، عکسهای گرفته شده با K4 در محیط اتاق یا در شرایط با نور کم، همراه با نویز خواهد بود و جزییات زیادی در آن پیدا نیست. البته میتوان در اینگونه شرایط روی فلش LED آنهم حساب باز کرد.
شاید مهمترین قابلیتهای برنامهی دوربین این گوشی هم ازنظر خیلیها ابتدایی باشد و کمبودهای آن بسیار مشهود باشد. الجی K4 از قابلیتهایی چون Cheese Shutter (عکاسی با دستور صوتی)، تایمر و Grid (خطکشی) بهره میبرد و خلا حالتهایی چون عکاسی پانوراما و HDR (محدودهی دینامیکی گسترده) در این میانرده بهشدت احساس میشود. علاوه بر این باید به قابلیت فیلمبرداری این گوشی هم اشاره داشت. دوربین اصلی K4 میتواند با حداکثر کیفیت HD و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. این در حالی است که دوربین دوم آن قادر به فیلمبرداری WVGA است. شاید استفاده از رزولوشن 480p برای گرفتن عکسهای سلفی کاربران کم به نظر رسد، اما برای تماسهای تصویری و ویدیو کنفرانسها کافی است.
جمعبندی
رویهمرفته باید الجی K4 را مناسب برای کاربرانی دانست که قادر به پرداخت هزینهی زیاد برای گوشی هوشمندشان نیستند یا بنا به استفادهای که از گوشیشان دارند، نیازی به قدرت سختافزاری زیاد ندارند. این گوشی اندازهی کوچکی دارد و برای خانمها و حتی آقایانی که دستان کوچکی دارند، انتخاب خوبی است. همچنین قابلیت پشتیبانی از دو سیمکارت و شبکهی 4G که این روزها برای بسیاری از کاربران یک نیاز بهحساب میآید در این گوشی الجی وجود دارد. علاوه بر این، باید شارژدهی خوب و تقریبا دو روزه را به سایر نقاط قوت آن اضافه کنیم.
اما در روی دیگر سکه، K4 از نمایشگر با رزولوشن پایینی برخوردار است و رنگها در آن پویا و شاداب نیست. از این رو ما این گوشی را به کاربرانی که استفادهی اصلیشان از تلفن هوشمند تماشای ویدیو است، اصلا توصیه نمیکنیم.
- پشتیبانی از شبکهی 4G
- شارژدهی عالی
- قیمت مناسب
- کیفیت پایین نمایشگر
یه سوال دارم.وقتی گوشی زنگ میخوره سه بار چراغ الارم هم روشن میشه.در تنظیمات هم اپشنی وجود نداره که غیر فعال بشه.لطفا راهنمایی کنید.مدل گوشی k4
در جمله زیر “حافظه رم” صحیح نیست و به جای اون بهتره بنویسید “حافظه داخلی”، چون میزان حافظه داخلی این گوشی هشت گیگا بایت و میزان حافظه رم آن یک گیگا بایت است.
“حافظهی رم در نظر گرفته شده برای تمام نسخههای K4، هشت گیگابایت است که حدودا نیمی از این مقدار، در اختیار کاربر قرار دارد”
با تشکر
داداش حافظه رم کلا یه چیز دیگست…????
کلا” در رابطه با جی پی اس و گلوناس گوشیها و همچنین تبلتها هم اطلاع رسانی “بیشتری” کنید و مهمتر اینکه آیا بصورت آفلاین هم روی نقشه های از پیش ذخیره شده موقعیت را نمایش میدهد یا نه ؟!؟
متاسفانه چندین گوشی رده میانه سامسونگ و ال جی قطب نما ندارند و موقع چرخیدن با گوشی نقشه هم تکان نمیخورد و سر چهار راهــها چون قطب نما ندارند گاهی چب و راست موقع دور زدن قاطی میشود !
در کل اگر در رابطه با موقیت یاب گوشیها و تبلتها و چند و چونشــان در منوی مشخصات فنی توضیحات بیشتری آورده شود گلی به گلهای رنگارنگـــتان افزون کردید.
با تشکـــر
جناب شیرازی
البته غیر از ارزان ترین، باید صفت بی کیفیت ترین هم برای این گوشی به کار می بردین!
ممنون
پیشنهاد میکنم اصلا سراغ این گوشی نرید.
کیفیت نمایشگرش خیلی بد و غیر قابل تحمله.
مرسی از بررسی تون.