نزدیکی غافلگیرکنندهی یک سیارک به زمین
روز نهم آبان ماه، سیارک ۲۰۱۵ TB145 با فاصلهای ۱/۳ برابر فاصلهی زمین تا ماه، از نزدیک زمین عبور خواهد کرد.
البته جای هیچ نگرانی نیست، زیرا ناسا میگوید این جرم بدون ایجاد هیچ آسیبی از کنار زمین عبور خواهد کرد.
یک سیارک با نام ۲۰۱۵ TB145، روز نهم آبان ماه در فاصلهای معادل ۱/۳ برابر فاصلهی زمین تا ماه (۴۹۹ هزار کیلومتر)، از کنار زمین عبور خواهد کرد. قطر این سیارک بین ۲۸۰ تا ۶۲۰ متر و سرعت آن هم ۱۲۶ هزار کیلومتر در ساعت تخمین زده میشود. این جرم آسمانی کمتر از دو هفته پیش توسط تلسکوپ Pan-STARRS در هاوایی کشف شده بود و بزرگترین جرمی است که طی سالهای اخیر تا این حد به سیارهی ما نزدیک میشود.
البته جای هیچ نگرانی نیست، زیرا ناسا میگوید این جرم بدون ایجاد هیچ آسیبی از کنار زمین عبور خواهد کرد و یک مدار بیضوی را میپیماید که انحراف مداریاش نسبت به صفحهی دایرهالبروج زیاد است. احتمالا به همین دلیل است که سیارک موردنظر تا هجدهم مهر امسال کشف نشده بود. سیارک ۲۰۱۵ TB145 از نظر اندازه به سیارک دیگری که در سال ۲۰۰۴ از نزدیکی زمین (فاصلهاش ۳/۱ برابر فاصلهی ماه با زمین) رد شد شباهت دارد. پس از سیارک ۲۰۰۴ XP14 که در سال ۲۰۰۶ از فاصلهی ۱/۱ برابر فاصلهی قمری زمین رد شد، سیارک ۲۰۱۵ TB145 جدیدترین مصاف یک جرم آسمانی با زمین محسوب میشود.
این جرم با چشم قابل مشاهده نخواهد بود و برای دیدن آن باید از تلسکوپ استفاده کرد. انتظار میرود این جرم آسمانی در عصر روز هشتم آبان و ساعات اولیهی روز نهم آبان به وقت کالیفرنیا از میان صورت فلکی «جبار» عبور کند؛ به این ترتیب ساکنان ایالات متحدهی آمریکا میتوانند در آسمان شب، عبور این جرم آسمانی را از میان ستارهها تماشا کنند. از سوی دیگر، عبور این سیارک یک فرصت ایدهآل را در اختیار رصدخانهها قرار میدهد تا قابلیتهای تصویربرداری و ردیابی راداری تجهیزاتشان را بسنجند.
منبع: NASA
شانس هم نمیاریم همچین چیزی رو از ایران بتونیم ببینیم
خیلی جالبه
با توجه به اینکه مطابق یک نظریه (احتمالاً) حیات میکروسکوپی از طریق اجرام آسمانی از سیاره ای به سیاره ی دیگه منتقل میشه، اگه یه کم زودتر متوجه این جرم میشدند فرصت فوق العاده ای بود تا یک probe میفرستادن تا خاک اونجا رو کاوش کنه و به زمین برگردونه…
البته اگه بشه با چنین سیارکی هم سرعت شد!