مقایسه دوربین S9 پلاس و نوت ۸ در دیجیکالا مگ
سامسونگ سال گذشته از دوربین دوتایی روی گلکسی اس ۸ پلاس استفاده نکرد و این ویژگی را برای گلکسی نوت ۸ نگه داشت. ولی امسال این شرکت رویکرد متفاوتی اتخاذ کرده و نسخهی بزرگتر خانوادهی گلکسی اس ۹ یعنی گلکسی اس ۹ پلاس را با دوربین دوتایی روانهی بازار خواهد کرد. بنابراین برای آن دسته از طرفداران سامسونگ که به دوربین دوتایی اهمیت زیادی میدهند، حداقل فعلا گلکسی اس ۹ پلاس مهمترین رقیب گلکسی نوت ۸ محسوب میشود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم دوربین گلکسی اس ۹ پلاس را در شرایط مختلف در برابر دوربین گلکسی نوت ۸ قرار دهیم تا ببینیم کدامیک عملکرد بهتری دارند.
فراموش نکنید از آنجا که دوربین اصلی گلکسی نوت ۸ دقیقا همان دوربینی است که در گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس هم استفاده شده، میتوانید با توجه به این مقایسه، در مورد پیشرفت دوربین گلکسی اس ۹ نسبت به گلکسی اس ۸ هم قضاوت کنید.
روی کاغذ
از نظر مشخصات فنی دوربین گلکسی اس ۹ پلاس و گلکسی نوت ۸ شباهت زیادی به یکدیگر دارند. هر دو گوشی به یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با زاویه دید معادل ۲۶ میلیمتر و یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با زاویه دید معادل ۵۲ میلیمتر مجهز هستند. ترکیب این دو دوربین امکان زوم اپتیکال دو برابر و گرفتن عکسهای پرتره با افکت بوکه (پسزمینهی تار) را فراهم میکند. هر دو دوربین این گوشیها به لرزشگیر اپتیکال هم مجهز هستند تا در نور کم عملکرد بهتری داشته باشند.
گلکسی نوت ۸ | گلکسی اس ۹ | |
دوربین اصلی |
۱۲ مگاپیکسل – پیکسل ۱.۴ میکرونلنز ۲۶ میلیمتر f/1.7لرزشگیر اپتیکالفوکوس خودکار Dual Pixel |
۱۲ مگاپیکسل – پیکسل ۱.۴ میکرونلنز ۲۶ میلیمتر f/1.5-f/2.4لرزشگیر اپتیکالفوکوس خودکار Dual Pixel |
دوربین تلهفتو |
۱۲ مگاپیکسل – پیکسل ۱ میکرونلنز ۵۲ میلیمتر f/2.4لرزشگیر اپتیکالفوکوس خودکار تشخیص فاز |
۱۲ مگاپیکسل – پیکسل ۱ میکرونلنز ۵۲ میلیمتر f/2.4لرزشگیر اپتیکالفوکوس خودکار تشخیص فاز |
دوربین سلفی |
۸ مگاپیکسل – پیکسل ۱.۲۲ میکرونلنز ۲۵ میلیمتر f/1.7فوکوس خودکار |
۸ مگاپیکسل – پیکسل ۱.۲۲ میکرونلنز ۲۵ میلیمتر f/1.7فوکوس خودکار |
اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، از سه دوربین موجود روی هر کدام از این گوشیها، دو دوربین سلفی و تلهفتو دقیقا مشخصات فنی یکسانی دارند. تنها تفاوت مهم این دو گوشی در زمینهی عکاسی به دریچهی دیافراگم متغیر دوربین اصلی (واید) گلکسی اس ۹ پلاس برمیگردد. درحالیکه دوربین اصلی گلکسی نوت ۸ از دیافراگم ثابت f/1.7 بهره میبرد، دوربین اصلی گلکسی اس ۹ پلاس میتواند بین دو مقدار f/2.4 و f/1.5 تغییر کند.
از لحاظ نظری این دیافراگم متغیر میتواند به دوربین گلکسی اس ۹ امکان دهد که در نور روز عکسهای شفافتر (شارپتر) و در شب عکسهای روشنتر و بهتری بگیرد. ولی از آنجا که این روزها عوامل دیگری از جمله پردازش نرمافزاری هم در کیفیت دوربین گوشیها نقش بسیار مهمی پیدا کردهاند، بهتر است قضاوت نهایی را به پس از آزمون عملی موکول کنیم.
نکته ۱: تمام عکسها در حالت خودکار گرفته شده است.
نکته ۲: برای دیدن عکسها در اندازهی اصلی روی آنها کلیک کنید.
در عمل
حال که با مشخصات فنی دوربین این گوشیها آشنا شدید، نوبت به مقایسهی عملی میرسد. برای این که بتوانیم دوربین گلکسی نوت ۸ و دوربین گلکسی اس ۹ پلاس را به طور کامل با هم مقایسه کنیم، آنها را در بخشهای مختلفی از جمله عکاسی منظره، عکاسی ماکرو، عکاسی پرتره و عکاسی سلفی در شرایط نور روز و شب در برابر هم قرار دادیم.
عکاسی منظره در روز
بیایید برای اولین مقایسه به سراغ منظرهای با جزییات فروان برویم. در این نمای زیبا ترکیب شاخ و برگ درختان با نمایی از شهر تهران و آسمان پر نور نیمهابری، شرایطی مناسب را برای آزمودن دوربینها از نظر شارپنس، کنتراست و دامنهی پویا فراهم میکند. هر دو گوشی با استفاده از دوربین اصلی خود عکس بسیار خوبی ثبت کردهاند. دامنهی پویا در هر دو عکس بسیار خوب است و تاثیر این موضوع را میتوانید در ثبت جزئیات بخشهای روشن ابرهای آسمان و بخشهای تیرهی درختان ببینید. البته کنتراست عکس گلکسی نوت ۸ اندکی بهتر است. این موضوع باعث شده عکس گلکسی اس ۹ پلاس در مقایسه با عکس گلکسی نوت ۸ اندکی تختتر و بیحال به نظر برسد. از نظر شارپنس عملکرد دو گوشی در کل به یک اندازه خوب است. البته شارپنس عکس گلکسی اس ۹ پلاس در بخشهایی از کنارههای کادر اندکی کم شده است. گفتنی است دوربین گلکسی اس ۹ پلاس در نور زیاد محیط از دیافراگم f/2.4 و در نتیجه سرعت شاتر کمتر و حساسیت اندکی بیشتر استفاده میکند.
برای مقایسه بعدی به سراغ نمایی از ساختمان گنبد مینا رفتیم. بار دیگر هر دو گوشی عملکرد بسیار خوبی از نظر دامنهی پویا داشتهاند. ولی عکس گلکسی نوت ۸ از نظر تراز سفیدی و شارپنس بهتر است. در عکس گلکسی اس ۹ پلاس رنگها اندکی به زردی متمایل هستند و شارپنس تصویر در گوشههای کادر کمتر است.
تکرار این آزمون با نمایی از پل طبیعت هم نتایج مشابهی را در بر داشته است. بار دیگر هر دو گوشی از نظر دامنهی پویا بسیار خوب عمل کردهاند، ولی عکس گلکسی اس ۹ پلاس اندکی تراز سفیدی گرمتر دارد و شارپنس آن در گوشههای کادر کمتر است.
برای مقایسه بعدی تصمیم گرفتیم یک بار دیگر از پل طبیعت با استفاده از دوربین تلهفتوی دو گوشی عکاسی کنیم تا ببینیم در زمینهی زوم اپتیکال دو برابر کدامیک بهتر هستند. این بار هم هر دو گوشی عکسهایی با دامنهی پویای مناسب ثبت کردند، ولی اختلاف تراز سفیدی آنها کمتر است و عکس گلکسی اس ۹ پلاس شارپنس بهتری دارد.
برای آخرین مقایسهی این بخش، آزمون را در نمایی دیگر با حضور این گلهای زیبا تکرار کردیم. همانطور که انتظار دارید بار دیگر نتایج مشابهی به دست آمد. دوربین اصلی هر دو گوشی عکسهایی با دامنهی پویای بسیار خوب ثبت کردند، ولی بار دیگر تراز سفیدی عکس گلکسی اس ۹ اندکی به زردی متمایل و شارپنس آن در گوشههای تصویر کمتر است.
تست دوربین تلهفتو هم نتایج قبلی را تایید میکند. بار دیگر هنگام استفاده از زوم اپتیکال دو برابر، گلکسی اس ۹ پلاس اندکی از نظر شارپنس بهتر عمل کرده است. البته بهتر است همینجا تاکید کنیم که در تمام آزمونها اختلاف شارپنس بین عکسها به قدری کم است که تنها با زوم کردن کامل روی عکسها و دقت زیاد متوجه آن خواهید شد.
عکاسی ماکرو
برای مقایسه دوربین گلکسی اس ۹ پلاس و گلکسی نوت ۸ در زمینهی عکاسی ماکرو، یک گل سفید کوچک را به عنوان سوژه انتخاب کردیم. رنگهای روشن در زیر نور مستقیم آفتاب به راحتی میتوانند ضعف دوربین را در زمینهی دامنهی پویا آشکار کنند. ولی در اینجا دوربین هر دو گوشی به شکلی عالی از پس ثبت ظریفترین جزئیات برگهای گل برآمدهاند. با وجود این که گلکسی اس ۹ پلاس برای این عکس از دیافراگم بستهتر f/2.4 استفاده کرده است، از نظر میزان بوکه (تار) شدن پسزمینه تفاوت قابل توجهی در دو عکس دیده نمیشود. در این مقایسه عملکرد هر دو دوربین بسیار خوب و کاملا مشابه هم است.
عکاسی پرتره (Live Focus) در روز
سامسونگ قابلیت Live Focus را که بیش از همه برای عکاسی پرتره کاربرد دارد برای اولین با دوربین دوتایی گلکسی نوت ۸ معرفی کرد. گلکسی اس ۹ پلاس دومین گوشی سامسونگ است که به این ویژگی مجهز شده. اولین نکتهای که هنگام مقایسه کردن این دو عکس جلب توجه میکند این است که به نظر میرسد گلکسی اس ۹ پلاس تمایل کمتری به تار کردن پسزمینه دارد. در حالی شدت تاثیر گزینهی Live Focus در هر دو گوشی روی مقدار یکسانی تنظیم شده است، میزان تار شدن پسزمینه در عکس گلکسی نوت ۸ کاملا بیشتر است. این اختلاف را به ویژه میتوانید با توجه به درختی که در پشت سوژه قرار دارد متوجه شوید. البته در گلکسی اس ۹ پلاس هم مانند گلکسی نوت ۸ امکان بیشتر کردن میزان تار شدگی پسزمینه پس از عکاسی وجود دارد. ولی نکته این است که طبق آزمون ما در بالاترین مقدار هم همچنان گلکسی نوت ۸ پسزمینهی عکس را بیشتر تار میکند.
نکتهی دوم این که با زوم کردن روی عکسها، به نظر میرسد سامسونگ در دوربین گلکسی اس ۹ پلاس برای رسیدن به عکس پرترهی زیباتر اندکی عکس را در بخش صورت سوژه نرم میکند. در مجموع هر دو گوشی عملکرد خوبی در این آزمون داشتهاند.
در مثال بعدی هم بار دیگر میتوانید تمایل بیشتر گلکسی نوت ۸ به تار کردن پسزمینه را ببینید. همچنین در این عکس هم گلکسی اس ۹ پلاس اندکی صورت سوژه را نرم کرده است. هر دو گوشی در زمینهی جدا کردن سوژه از پسزمینه عملکرد خوبی داشتهاند، ولی گلکسی نوت ۸ در دو نقطه دچار خطای بسیار جزئی شده است.
عکاسی منظره در شب
برای مقایسه کردن عملکرد دوربین گلکسی نوت ۸ و گلکسی اس ۹ پلاس در نور کم، منتظر شدیم تا خورشید غروب کند و چراغهای شهر روشن شوند. دوربین اصلی گلکسی اس ۹ پلاس در نور کم از دیافراگم f/1.5 استفاده میکند که نسبت به دیافراگم f/1.7 دوربین اصلی گلکسی نوت ۸ بازتر است. با این حال نتایج مقایسهی ما اختلاف چندان زیادی را نشان نمیدهد. در واقع رسیدن به نتیجهی کاملا خوب در هر دو دوربین مستلزم اندکی آزمونوخطا است.
برای مثال در نمونهی بالا دوربین گلکسی نوت ۸ نسبت به دوربین گلکسی اس ۹ پلاس عکس بهتری ثبت کرده است، ولی در نمونهی پایین که در شرایط مشابهی گرفته شده، عکس گلکسی اس ۹ پلاس بهتر است.
عکاسی پرتره (Live Focus) در شب
همانطور که گفتیم دوربین تلهفتوی دو گوشی گلکسی اس ۹ پلاس و گلکسی نوت ۸ از نظر مشخصات فنی کاملا یکسان هستند. ولی در این مقایسه عملکرد آنها کاملا یکسان نیست. با توجه به دیافراگم نه چندان باز این دوربینها نباید در نور شب توقع زیادی از آنها داشته باشیم. همانطور که میبینید عکس هر دو گوشی نویز زیاد و شارپنس کمی دارد. ولی شارپنس عکس گلکسی نوت ۸ به ویژه در بخش صورت سوژه اندکی بهتر است. به احتمال زیاد در گلکسی اس ۹ پلاس الگوریتم نرم کردن پوست صورت سوژه باعث کاهش شارپنس شده است.
هر دو گوشی در زمینهی تشخیص عمق عملکرد خوب و یکسانی داشتهاند ولی همچنان میزان تار شدن پسزمینه در گلکسی نوت ۸ بیشتر است. گفتنی است در این مثال با توجه به این که شارپنس کلی عکسها پایین بود، میزان تاثیر افکت Live Focus در هر دو گوشی را در بالاترین مقدار قرار دادیم تا سوژه به شکل بهتری از پسزمینه مجزا شود.
عکاسی با دوربین سلفی در روز
دوربین سلفی این دو گوشی هم مانند دوربین تلهفتوی آنها از نظر مشخصات فنی کاملا یکسان هستند. البته این بار همانطور که در تصاویر زیر میبینید، حداقل در نور روز عملکرد آنها هم کاملا شبیه به هم است. هر دو گوشی موفق شدهاند عکسی خوب با شارپنس، تراز سفیدی و روشنایی قابل قبول ثبت کنند. البته به نظر میرسد دامنهی پویای آنها هنوز جای بهبود دارد.
عکاسی با دوربین سلفی در شب
بر خلاف یکسان بودن نتایج مقایسهی دوربین سلفی دو گوشی در روز، دوربین گلکسی اس ۹ پلاس در شب با اختلاف عکس بهتری ثبت کرده است. عکس گلکسی نوت ۸ شارپنس بسیار کمتری دارد. در حدی که به نظر میرسد دوربین سلفی نوت ۸ اساسا در تنظیم صحیح فوکوس دچار خطا شده است. با این حال همچنان ظاهر کلی دو عکس کاملا شبیه هم است.
سخن آخر
نوکیا ۹ سال زودتر از سامسونگ از دیافراگم متغیر در دوربین گوشی نوکیا N86 استفاده کرده بود، ولی به نظر میرسد در این زمینه هم مانند بسیاری از زمینههای دیگر ایدهای را جلوتر از زمان خود اجرا کرده بوده است. بدون شک استفاده از دیافراگم متغیر در شرایط کنونی که رقابت بر سر افزایش گشودگی دیافراگم دوربین گوشیهای موبایل هر سال بیشتر میشود، میتواند مسیر جدیدی را برای پیشرفت عکاسی موبایل باز کند. از این منظر دوربین گلکسی اس ۹ پلاس میتواند به نقطه عطفی در مسیر پیشرفت دوربین گوشیهای موبایل تبدیل شود. با این حال به نظر میرسد هنوز این تکنولوژی جای زیادی برای بهبود دارد. همانطور که دیدیم دوربین گلکسی اس ۹ پلاس بسیار قدرتمند است، ولی هنوز گلکسی نوت ۸ هم میتواند به خوبی با آن رقابت کند.
سلام و خیلی ممنون از زحمات شما .. موفق و سلامت باشید
با سلام و عرض خسته نباشید و سلام به همی دوستان عزیز به نظر منم نوت ۸ سامسونگ عکسهای بهتری گرفته نسبت به s9 پلاس و اون زردی توی عکس های s9 پلاس رو نوت ۸ نداره و توی شارپنس بهتر عمل کرده واقعا سایت dxomark امتیاز دهی الکی میده توی این مقایسه نوت بهتر بود و زردی توی عکس رو نداره و توی سایت gadgetnews.ir هم مقایسه بین s8 و s9 پلاس و اپل x و گوگل پیکسل بهتر از همه اپل x و s8 بودن توی اون مقایسه هم حالت زردی توی اکثر عکس های s9 پلاس معلومه
سلام من نوکیا ان ۸۶ رو تو دیجی کالا بررسی کردم و دیدیم دوربینش همچین قابلیتی نداره. ممنون میشم اصلاحش کنید.