مقایسه دوربین اکسپریا XZ با آیفون ۷ در دیجیکالا مگ
سونی اکسپریا XZ و آیفون ۷ جزو آخرین پرچمدارانی بودند که امسال معرفی شدند. اپل طبق معمول بخش زیادی از مراسم معرفی آیفون ۷ و ۷ پلاس را به دوربین اختصاص داده بود. سونی هم با تاکید بر سنسورهای سهگانه و قابلیتهای جدید دوربین اکسپریا XZ ظاهرا این بار بخش زیادی از تخممرغهای خود را در سبد دوربین گذاشته است. در این مقاله قصد داریم با مقایسه دوربین اکسپریا XZ و آیفون ۷ آنها را به طور کامل در کنار هم بسنجیم تا ببینیم کدامیک برندهی این بازی خواهد بود. با دیجیکالا مگ همراه باشید. پیش از ورود به مقایسهی عملی بد نیست ابتدا انگاهی به مشخصات فنی دوربین این دو گوشی بیندازیم.
مشخصات فنی
آیفون همواره یکی از محبوبترین دوربینهای عکاسی را داشته است. به نظر میرسد آیفون ۷ قصد دارد با حفظ برگهای برنده و افزودن قابلیتهای جدید این سنت را همچنان ادامه دهد. دوربین آیفون ۷ سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با اندازهی ۱/۳ اینچ را از نسل قبل به ارث برده ولی این بار آن را با دیافراگم بازتر f/1.8 و لرزشگیر اپتیکال ترکیب کرده تا حتی نور کم هم نتواند مانعی برای آن باشد. علاوه بر این در مواقع ضروری فلش چهارتایی LED میتواند در نور کم به کمک این دوربین بیاید. آیفون ۷ همچنان از تکنولوژی تشخیص فاز برای فوکوس خودکار استفاده میکند، ولی سرعت فوکوس حتی در شرایط نوری نامناسب بسیار سریعتر شده است.
آیفون ۷ همچنین از فضای رنگی جدید و گستردهتر DCI-P3 بهره میبرد که اجازه میدهد عکسهای آن روی مانیتورهایی حرفهای و صفحهنمایش خود آیفون ۷ پردههای رنگی بیشتری را نمایش دهند. اپل پردازندهی سیگنال تصویر (ISP) بسیار قدرتمندی برای آیفون ۷ طراحی کرده که با استفاده از آن میتواند با سرعت بسیار بالا چندین فریم عکس را برای رسیدن به بهترین نتیجهی ممکن با هم ترکیب کند. دوربین آیفون ۷ به یک لنز ۶ جزئی با پوشش محافظ یاقوت سفایر مجهز است که زاویهی دیدی معادل با یک لنز واید ۲۸ میلیمتری دارد. دوربین سلفی آیفون ۷ بر خلاف دوربین اصلی رشدی ۲ مگاپیکسلی داشته و به ۷ مگاپیکسل رسیده است. لنز این دوربین سلفی زاویهی دیدی معادل یک لنز واید ۳۲ میلیمتری دارد و دیافراگم آن f/2.2 است.
در سوی مقابل دوربین ۲۳ مگاپیکسلی سونی اکسپریا XZ آن را در زمرهی گوشیهایی با بیشترین رزولوشن عکس قرار میدهد. جالب است که سونی علیرغم اینکه تقریبا تمام تولیدکنندگان دیگر رزولوشن دوربین گوشیهای خود را به ۱۲ تا ۱۶ مگاپیکسل کاهش دادهاند هنوز بر ۲۳ مگاپیکسل اصرار میورزد. البته سنسور ۱/۲.۳ اینچی سونی اکسپریا XZ جزو بزرگترین سنسورها در دنیای دوربینهای موبایل قرار میگیرد ولی کاهش اندازهی پیکسلها به دلیل رزولوشن بالا مزیت آن را در جذب نور بیشتر خنثی میکند. اکسپریا XZ علاوه بر رزولوشن ۲۳ مگاپیکسلی ، دیافراگم f/2.0 و فقدان لرزشگیر اپتیکال را هم از نسل قبلی گوشیهای سری X و Z به ارث برده است. البته اکسپریا XZ به یک لرزشگیر دیجیتال جدید ۵ محوره مجهز شده که تنها هنگام فیلمبرداری کاربرد دارد.
دوربین اکسپریا XZ همچنین به مجموعهی متنوعی از سنسورها هم مجهز شده است. این دوربین همانند نسل قبلی از تکنولوژی تشخیص کنتراست برای فوکوس خودکار سریع و دقیق استفاده میکند. ولی سونی علاوه بر آن برای اولین بار فوکوس خودکار لیزری را هم اضافه کرده تا حتی در نور و کنتراست بسیار کم، دوربین بتواند با سرعت و دقت بالا روی سوژه فوکوس کند. دوربین اکسپریا XZ همچنین به تکنولوژی Predictive Hybrid Autofocus هم مجهز است که میتواند سوژههای متحرک را ردگیری کند. دوربین اکسپریا XZ از یک سنسور جدید RGBC-IR هم استفاده میکند که به گفتهی سونی میتواند با تحلیل کردن منبع نور محیطی رنگها را با دقت بالا و به شکلی طبیعی در عکس بازتولید کند.
دوربین اصلی اکسپریا XZ نسبت به آیفون ۷ به لنز وایدتری مجهز شده که زاویهی دیدی معادل یک لنز ۲۴ میلیمتری دارد. دوربین سلفی اکسپریا XZ هم سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی دارد و از لنزی بسیار واید با دیافراگم f/2.0 بهره میبرد. زاویهی دید دوربین سلفی اکسپریا XZ معادل یک لنز ۲۲ میلیمتری است که نسبت به دوربین سلفی آیفون بسیار وایدتر است.
نکته ۱: تمام عکسها با استفاده از حالت خودکار و در شرایط کاملا برابر گرفته شدهاند و هیچگونه ویرایشی روی آنها انجام نشده است.
نکته ۲: برای دیدن عکسهای در اندازهی اصلی روی آنها کلیک کنید.
مقایسه اول: عکاسی منظره شهری
برای اولین مقایسه به سراغ مناظر شهری با جزئیات زیاد رفتیم. در چنین نماهایی پردازش نامناسب تصویر یا مشکلات مربوط به لنز و سنسور میتواند به سادگی موجب از بین رفتن جزئیات ظریف شاخ و برگ درختان شود. عکسها در حدود ساعت ۲ بعدازظهر گرفته شدهاند. در نتیجه نور شدید آفتاب و سایههای تند میتواند دوربین را در تنظیم صحیح تراز سفیدی و نوردهی دچار مشکل کند.
در نگاه کلی هر دو دوربین موفق شدهاند عکس خوب و قابل قبولی ثبت کنند. عکس اکسپریا XZ رنگهای غلیظتر و کنتراست بالاتری دارد. در سوی مقابل عکس آیفون ۷ رنگهای طبیعیتری دارد و در نواحی تیره جزئیات بیشتری را حفظ کرده است. در مجموع به نظر میرسد تصویر اکسپریا XZ به دلیل لنز وایدتر و غلظت رنگ بیشتر برای عکاسی منظره جذابتر باشد. البته به نظر میرسد اکسپریا XZ اندکی در زمینهی پردازش تصویر (کاهش نویز و افزایش شارپنس) زیادهروی کرده باشد. در اثر این پردازش بیشازحد آبی یکدست آسمان حالتی گرینی پیدا کرده و شاخ و برگ درختان در بعضی مناطق به بافتی درهم و نامفهوم تبدیل شده است.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۷ | اکسپریا XZ |
مقایسه دوم: عکاسی نمای نزدیک در فضای خارجی
بار دیگر در نگاه کلی هر دو دوربین موفق به ثبت عکس خوب و قابل قبولی شدهاند. البته به نظر میرسد این بار لنز بستهتر آیفون ۷ برای ثبت چنین نماهایی بهتر باشد. آیفون ۷ به دلیل فاصلهی کانونی بیشتر و دیافراگم بازتر بوکه (محو شدن پسزمینه در عکس) بهتری نسبت اکسپریا XZ ایجاد کرده است. تنظیم تراز سفیدی در هر دو عکس مناسب به نظر میرسد ولی ما عکس آیفون ۷ را به دلیل نوردهی بهتر و کنتراست بالاتر بیشتر میپسندیم. نوردهی بیشتر آیفون ۷ کمک کرده تا جزئیات بیشتری را در بخشهای تیرهی تصویر حفظ و عکسی نزدیکتر به واقعیت تولید کند.
اما مشکل اصلی دوربین اکسپریا XZ زمانی مشخص میشود که عکسها را از فاصلهی نزدیک و در اندازهی صد درصد نگاه کنید. عکس آیفون ۷ دارای جزئیات بالایی است و شارپنس آن هم منطقی و طبیعی به نظر میرسد. در سوی مقابل اکسپریا XZ به دلیل بالا بردن بیشازحد شارپنس و الگوریتم نامناسب کاهش نویز، جزئیات بخشهایی از تصویر را بهویژه در مناطق تیره و سایهها از بین برده است. برای مثال به سطح مهرهی زیر فشارسنج توجه کنید که چگونه به لکههای رنگی تقریبا تخت تبدیل شده. تاثیر Over Sharpening یا بالا بردن بیشازحد شارپنس را همچنین میتوانید در بخشهایی از تصویر که مثل فشارسنج پسزمینه خارج از فوکوس قرار دارند ببینید.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۷ | اکسپریا XZ |
مقایسهی سوم: عکاسی نمای نزدیک در فضای داخلی
با ورود به فضای بسته و نور کمتر لرزشگیر اپتیکال آیفون ۷ ارزش خود را نشان داده است. آیفون ۷ با اتکا به لرزشگیر اپتیکال موفق شده برای ثبت این عکس نسبت به اکسپریا XZ از ایزوی کمتر (۴۰ در برابر ۱۶۰) و سرعت شاتر کندتر (۱/۱۷ در برای ۱/۳۲) استفاده کند. در نتیجه عکس آیفون ۷ نویز کمتر و جزئیات بیشتری دارد.
اکسپریا XZ همچنان با اعمال شدید الگوریتم کاهش نویز تلاش کرده تصویر تمیزتری ارائه کند. ولی بهای این کار از دست رفتن جزئیات است. اکسپریا XZ همچنین در بازتولید طبیعی و صحیح رنگ سبز گیاه دچار مشکل شده است.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۷ | اکسپریا XZ |
مقایسه چهارم: عکاسی از طبیعت
در عکس اول هر دو دوربین عملکرد بسیار خوبی داشتهاند. تنظیم تراز سفیدی در هر دو عکس مناسب و رنگها کاملا به واقعیت نزدیک است. در نگاه کلی عکس اکسپریا XZ کنتراست بهتر و جزئیات بیشتری دارد ولی با نگاه نزدیک همچنان آثار پردازش بیشازحد در آن دیده میشود.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۷ | اکسپریا XZ |
مقایسه پنجم: عکاسی در نور کم
برای انجام این مقایسه به سراغ فضای تاریک استودیو و تختهی آزمایش معروفمان رفتیم. برای اینکه عملکرد واقعی دوربینها در شرایط نور کم مشخص شود، عکاسی را بدون استفاده از سهپایه و روی دست انجام شده دادیم.
بار دیگر لرزشگیر اپتیکال در نور کم به کمک آیفون ۷ آمده است. آیفون ۷ برای ثبت این عکس از ایزوی ۱۶۰ و سرعت شاتر ۱/۴ ثانیه استفاده کرده. در مقابل اکسپریا XZ با توجه به دیافراگم بستهتر و نداشتن لرزشگیر اپتیکال چارهای بهجز بالا بردن حساسیت تا ایزوی ۲۰۰۰ و استفاده از سرعت شاتر بالاتر ۱/۱۶ ثانیه نداشته است. در نتیجه عکس آیفون نویز کمتر و جزئیات بیشتری دارد. علاوه بر این تنظیم تراز سفیدی در عکس اکسپریا XZ بهوضوح نسبت به واقعیت انحراف داشته و تنالیتههای خاکستری آن به سبز متمایل شدهاند.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۷ | اکسپریا XZ |
مقایسه ششم: عکاسی با فلش
برای آزمودن عملکرد دوربینها هنگام استفاده از فلش، آزمون قبلی را با استفاده از فلش تکرار کردیم. این بار هم آیفون ۷ با اتکا به فلش چهارتایی LED قدرتمندش عملکرد بهتری داشته است.
فلش آیفون ۷ بهقدری قدرتمند بوده که اجازه داده این گوشی حساسیت را تا ایزوی ۲۰ پایین بیاورد. در نتیجه عکس آیفون ۷ جزئیات بسیار خوبی دارد. تنها اشکالی که میتوان به عکس آیفون ۷ وارد کرد تاریکتر بودن گوشههای تصویر است که به احتمال زیاد در اثر پخش نشدن یکدست نور قوی فلش ایجاد شده. در سوی مقابل تک فلش LED اکسپریا XZ قدرت چندان زیادی نداشته و در نتیجه دوربین این گوشی بهناچار حساسیت را تا ایزوی ۵۰۰ بالا برده است. به لطف استفاده از ایزوی بالاتر عکس اکسپریا XZ اندکی روشنتر از آیفون ۷ است، ولی بالا بردن حساسیت موجب پدید آمدن نویز (گرین) بیشتر میشود. بار دیگر اکسپریا XZ تلاش کرده نویز تصویر را با پردازش بیشازحد از بین ببرد و در نتیجه جزئیات تصویر بهویژه در گوشههای آن از دست رفته است.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۷ | اکسپریا XZ |
مقایسه هفتم: عکاسی سلفی در فضای خارجی
برای آزمون بعدی به سراغ عکاسی سلفی رفتیم. اولین نکتهای که در مورد عکسهای سلفی این دو گوشی جلبتوجه میکند، اختلاف زیاد زاویهی دید در آنها است. دوربین سلفی اکسپریا XZ لنز بسیار وایدتری دارد و در نتیجه محدودهی وسیعتری را پوشش میدهد. در نتیجه دوربین سلفی اکسپریا XZ برای گرفتن عکس سلفی همراه با جمعی از دوستان یا در محلی خاص مثل یک آبشار زیبا که علاقه دارید بخش بیشتری از آن در عکس دیده شود بسیار مناسب خواهد بود. از سوی دیگر فاصلهی کانونی بیشتر لنز دوربین سلفی آیفون ۷ برای ثبت یک عکس پرتره زیبا بهتر است.
همانطور که میبینید بخش کمتری از دست عکاس در عکس سلفی آیفون ۷ دیده میشود و پسزمینهی تصویر اندکی محو (بوکه) شده است. محو شدن پسزمینه باعث تاکید بیشتر روی چهرهی سوژه و زیباتر شدن عکس میشود. عکس سلفی آیفون ۷ جزئیات بیشتری دارد و رنگ پوست را به شکل بهتر و طبیعیتری ثبت کرده است.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۷ | اکسپریا XZ |
مقایسه هشتم: عکاسی سلفی در فضای داخلی (نور کم)
برای انجام این آزمون به داخل استودیو بازگشتیم. در نگاه کلی عکس اکسپریا XZ ظاهر بهتر و جذابتری دارد ولی آیفون ۷ بار دیگر رنگ پوست را طبیعیتر ثبت کرده است. هر دو دوربین برای جبران کاهش نور حساسیت را تا حد زیادی بالا بردهاند. عکس آیفون ۷ نویز بسیار زیادی دارد ولی جزئیات آن اندکی بیشتر است. در سوی مقابل اکسپریا XZ نویز را تا حد زیادی از بین برده ولی ظاهری تختتر با جزئیات کمتر دارد.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۷ | اکسپریا XZ |
نتیجهگیری
به نظر میرسد اکسپریا XZ مثال بسیار خوبی باشد برای اینکه چرا مگاپیکسل بیشتر همیشه خوب نیست. عکسهای گرفته شده با اکسپریا XZ در نگاه کلی خوب هستند ولی تقریبا در تمام شرایط بهمحض اینکه روی عکس زوم کنید با منظرهی آشفتهی نهچندان زیبایی روبرو خواهید شد. البته به نظر میرسد بخشی از این مشکلات مربوط به پردازش بیشازحد نرمافزار این دوربین باشد. ترکیب الگوریتم کاهش نویز قوی و بالا بردن بیشازحد شارپنس حتی در نور زیاد جزئیات ظریف تصویر را از بین میبرد و ظاهری دانهدانه یا گرینی ایجاد میکند. در نتیجه اگر قرار باشد با زوم کردن روی عکسها بهجای رسیدن به جزئیات بیشتر و زیباتر با ظاهری ناخوشایند روبرو شویم، رزولوشن بیشتر چه فایدهای جز این خواهد داشت که حجم عکسها را بیجهت بالا ببرد. اپل هیچگاه تمایل زیادی به بالا بردن رزولوشن نشان نداده بود و در آیفون ۷ هم این سنت خود را ادامه داده است. عکسهای آیفون ۷ جزئیات خوبی دارند و حتی با زوم کردن روی آنها اثری از پردازش بیشازحد در تصویر دیده نمیشود.
اما تفاوت اصلی بین دوربین آیفون ۷ و اکسپریا XZ را میتوان هنگام عکاسی در نور کم دید. اکسپریا XZ دیافراگم بستهتری دارد و به لرزشگیر اپتیکال هم مجهز نیست. همین موضوع موجب برتری مشخص آیفون ۷ در این زمینه شده است. حتی زمانی که از فلش هم کمک گرفتیم، آیفون ۷ توانست با اتکا به فلش چهارتایی قویتر خود عملکرد بهتری داشته باشد.
تفاوت مهم دیگری هم بین دوربین این دو گوشی وجود دارد. اکسپریا XZ بر خلاف آیفون ۷ فوکوس دوربین را پس از فشرده شدن دکمهی شاتر تنظیم میکند. به همین دلیل علیرغم مجهز بودن به تکنولوژیهای پیشرفتهای نظیر فوکوس خودکار لیزری و تشخیص فاز، معمولا بین لحظهی فشرده شدن شاتر اکسپریا XZ و لحظهی واقعی ثبت عکس اختلاف زمانی اندکی وجود دارد که از آن با نام شاتر لگ یاد میکنند. میزان این شاتر لگ در اکسپریا XZ بسته به عوامل مختلفی از جمله فاصلهی سوژه و شرایط نوری ممکن است کم یا زیاد باشد. در سوی مقابل آیفون ۷ طبق معمول آیفونها سرعت بسیار بالایی در ثبت عکس دارد و شاتر لگ در آن صفر است. شاتر لگ ممکن است تاثیری در کیفیت عکس نداشته باشد ولی هنگام عکاسی از سوژههای متحرک میتواند موجب از دست رفتن لحظهی مورد نظر عکاس شود.
دوربین آیفونها همیشه با بازتولید صحیح و طبیعی رنگ شناخته میشدند و آیفون ۷ هم از این قاعده مستثنی نیست. آیفون ۷ در این زمینه ثبات خوبی از خود نشان داد و تقریبا در تمام شرایط تراز سفیدی و رنگها در عکسهای آن حالت طبیعی داشت. از سوی دیگر دوربین اصلی اکسپریا XZ به سنسور مخصوصی مجهز است که به تشخیص صحیح تراز سفیدی کمک میکند. سونی با اتکا به این سنسور تاکید زیادی روی طبیعی بودن رنگهای ثبتشده با دوربین اکسپریا XZ کرده است. تراز سفیدی در اکثر عکسهای اکسپریا XZ به شکل صحیح تنظیم شده ولی عکاسی در نور کم نشان داد که شرایط سخت میتواند سنسور جدید سونی را گمراه کند. از سوی دیگر طبیعی بودن رنگها تنها به تنظیم صحیح تراز سفیدی مربوط نمیشود. در برخی از شرایط دوربین اکسپریا XZ تمایل دارد غلظت رنگها را بالا ببرد. در آزمونهای ما این موضوع بهویژه در رنگ سبز دیده میشود. در عکاسی سلفی هم دوربین آیفون ۷ رنگ پوست را به شکل طبیعیتری ثبت کرده است. البته غلظت رنگ بیشتر در برخی از شرایط مانند عکاسی منظره به عکسها ظاهر جذابتری میدهد.
در مجموع انتقادهایی که به دوربین اکسپریا XZ وارد شد بههیچوجه به این معنی نیست که اکسپریا XZ دوربین خوبی ندارد. هم اکسپریا XZ و هم آیفون ۷ در بین بهترین دوربینهای حال حاضر جای میگیرند. در واقع اختلاف بین دوربین پرچمداران به حدی کم شده که انتخاب واقعا به نیازهای بسیار ظریف حرفهای بستگی دارد. دوربین اکسپریا XZ با لنز وایدتر و رنگهای درخشانتر برای کسانی که بیشتر از مناظر طبیعی عکس میگیرند و قصد ندارند عکسهای خود را خیلی ویرایش کنند کاملا مناسب است. ولی نداشتن لرزشگیر اپتیکال و شاتر لگ باعث میشود دوربین اکسپریا XZ برای عکاسی در نور کم یا ژانرهایی نظیر عکاسی خبری و خیابانی مناسب نباشد. در سوی دیگر آیفون ۷ با سرعت بالا و شاتر لگ صفر بهترین انتخاب برای عکاسی از سوژههای متحرک و ژانرهایی نظیر عکاسی خبری و عکاسی خیابانی است. دیافراگم بازتر و لرزشگیر اپتیکال آیفون ۷ را برای عکاسی در نور کم ایدهآلتر میکند و رنگهای طبیعیتر و پردازش کمتر دست عکاسان را برای ویرایش عکس بازتر میگذارد.
سونی انصافا دوربینش بهتره عکسا رو ببینید!
دوربین آیفون رو هم که سونی میزنه پس حرفی نمیمونه؟!
فقط سونی…بهترینه
اگرم خیلی بد بین باشیم تنظیمات دستیش خیلی بیشتر از آیفونه پس در کل بازم بهتره
آیفون یه چیز بیخوده واسه بازار گرمی همین..
دفعه بعدی سامسونگ رو هم رد میکنه و خیلی هیجان انگیز خواهد بود.
اینکه حرفات کاملا بر پایه شواهد و استدلالت کاملا منطقی بود و رد هچیگونه تعصبی در اون دیده نمیشد خیلی جالب بود
سونی نمیزنه.فقط تولید میکنه.تمامی سیستم دوربین توسط خود اپل طراحی میشه
اپل از وقتی گوشی ساز شده دست به سیاه و سفید نمیزده همه چیزشو از سونی سامسونگ ال جی توشیبا شارپ TSMC میخره حتی باتری و شاسیشم ساخت اپل نیست
اینطوری نمیشه از اپل حمایت کرد شما تو بخش دوربین سایت های بنچمارک ببینید تو بخش توضیحات دوربین آیفون نوشته: طراحی و ساخت توسط سونی انجام شده…
شما خودتون دقت کنید تو قسمت عکاسی با فلش عکس xz (اسکناس)را بیشتر از آیفون زوم کردن بعد میگویند دوربین آیفون شارپ تره
کاملا واضح است که xz بهتره
نمیگم ۱۰۰درصد بهتره ولی خوب دوربین xz عکس های زنده تری میگیره در کل
وقتی دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با دوربین ۲۳ کنار هم باشن طبیعیه که برش صد درصد یه عکس بیشتر زوم شه. اصلا واسه همین مکاپیلکسلش بیشتره که بشه بیشتر زومش کرد و جزئیاتش بیشتر شه. لطفا بدون اطلاع نظر ندید و دید بقیه رو خراب نکنید
با کیفیت۸عکس گرفته شده داداش
اصلا از کجا معلوم هر سایتی میاد چهارتا عکس میذاره این مال فلان گوشی بود، خودمان چلاق نیستیم، عکس گرفتیم با تمام برندها، حرف های شما هیچ تناسبی با واقعیت نداره
ظاهراً کم کم باید خرید از دیجیکلا رو کنار بذارم به همراه تمام دوستانی که خودم تشویق کردم به دیجیکلا، جناب بزرگواری که این مطالب رو با لفاظی آب و تاب دادین، سونی خودش مبتکر صوت و تصویره بلد نیست چطور عکس بگیره!!!؟؟؟ تمام این نقدها فقط بخاطر وابستگی به یک شرکت خاص هستش عالم و آدم اطلاع دارند کیفیت تصویر برداری سونی چیه کسی با این صحبت ها خام نمیشه
اصلا دیجی کالا دیگه آیفون نمیفروشه که بخواد به خاطر سود از یک گوشی طرفدارى کنه
بله ولی سامسونگ رو که تا دلت بخواد میفروشه
گرامیِ گرانقدر
اینجانب به عنوان یک فرد که هم اپل دارم و هم سامسونگ و هم الجی ۴ داشته ام! خدمتتون عرض میکنم که دوربین عکاسی سامسونگ در حال حاضر یک سر و گردن بالاتر از بقیه ی دوربینهای موبایلی ست. کاملاً هم مقایسه کردم…حتی در اروپا نوت ۷ را با Z5 سونی مقایسه کردم و در بسیاری جهات نوت ۷ را در کمال ناباوری برتر یافتم!
دوست عزیز نوت ۷(بمب)رو با پرچم دار قدیمی سونی مقایسه کردن بایدم بهتر باشه.
من موندم رو چه حسابی دیجی کالا مگ گفته لرزشگیر ایفون ۷ از لرزشگیر ۵ محور ایکس زد بهتر والا تستاش هست که ایکس زد بهترین عملکرد رو داشته تو لرزشگیر اونم تو شرایطی که اصلا حتی فکرشو بکنی و شما یکی از اون هارو پوشش ندادید والا من یه تست تو یوتیوپ دیدم که دوربین سلفی ایکس زد تو بخش لرزشگر از دوربین اصلی ایفون ۷ پلاس عملکرد بهتری داشته????
لرزشگیر ۵ محوره xz فقط موقع فیلم برداری استفاده میشه نه عکاسی بزرگوار
Dxomark.com باید یاد بگیره،به این میگن یه مقایسه عادلانه!!!نمره گوشیای سونی تو این سایت به طور عجیبی بالاست!
این سایتی ک ازش حرف میزنی،بزرگترین سایت تخصصی دوریینه
مرجع تمام سایتا در زمینه دوربین
بابا مارو گرفتی دیجی کالا مگ از اون روزی که ایکس زد رونمایی شد تو شروع کردی به تیکه انداختن ایراد گرفتن از سونی و پرچمدار جدیدش تو همه موارد هم ها هم تو دوربین هم نمایشگر هم باتری وهم پردازنده و طراحی جمع کن بابا اصلا ادم میفهمه که داری طرفداری برندای دیگه رو مخصوصا اپل رو میکنی و تازه موندم این همه برند هست چرا گیر دادی به سونی
حالا این نقد دوهزاری که گذشت چند روز دیگهDXO میاد دوربینXZ رو برسی میکنه و صدر جدول رو به XZ میده بعد دیجی کالا میاد یه پست میزاره که DXO رو تکذیب کنه و بگه الکی گفته ایکس زد بهتر ????
دیجی کالا چرا باید طرفداری اپلو بکنه؟ وقتی حتی ایفون نمیفروشه دیگه؟
شاید آیفون نفروشه
ولی میتونه مانع فروش سونی و فروش بیشتر سامسونگ ک بشت
بصورت موقتی و تا وقتی یه وارد کننده رسمی برای اپل پیدا شه، فروشش رو متوقف کرده.
خوشم اومد
گل گفتی
خداییش سونی بهتر عمل کرد عکس هاش چشم نواز ترن
دوستان خواهشا خداوکیلی یبار دیگه عکس هارو از اول نگاه کنید این توضیخات و بازی با اعداد ک نظر نگارنده هست رو فراموش کنید ببینید کدوم رو بیشتر میپستدید،! !!! ایفون لنزش خیلی بسته هست برای مثال اگه از یک فاصله مشخص از سوژه عکس بگیری ایفون انگار ک زووم کردی روی عکس بغل ها رو میزنه چون لنزش واید نیست، برای مقایسه صحیح باید در هر دو عکس فضا برابر باشه مثلا توی هر دو عکس ساختمان اگه باشه کل ساختمان باشه نه اینکه توی ایفون نصف ساختمان باشه ولی توی سونی کل ساختمان، خب اینجوری باید با ایفون فاصله بیشتری بگیری ک یک عیب هست و کیفیت پایین میاد
واقعا معلومه سونی بهتره
مشکل همیشگی دوربینهای اکسپریا (از Z تا XZ) :
پردازش بیش از حد تصاویر و ایجاد حالت آبرنگی.
مگاپیکسل بالا+ سنسور کوچک = نویز.
فرا پردازش تصویر برای رفع نویز = از دست رفتن جزئیات ریز.
از فوکوس خارج بودن گوشه های عکس.
برنامه پانوراما بی کیفیت تر از گوشی های سونی اریکسون!
و نمیدونم بعد سه سال چرا رفع نمیکنه این چیزها رو سونی؟!
تو این مقایسه ایفون کمی بهتر بود از سونی انتظار بیشتر هست چون اکثر دوربینهای برندهای بزرگ تولید این شرکته و همچنین تو ساخت دوربین عکاسی سابقه خوبی داره.با اینحال نه ایفون و نه سونی کیفیت دوربینشون در حد گلکسی s7 نیستن.امسال و تا این لحظه بهترین دوربین متعلق به پرچمدار امسال سامسونگه