مقایسه دوربین آیفون ۱۰ و آیفون ۷ پلاس در دیجیکالا مگ
آیفون ۱۰ به تازگی موفق شد با کسب امتیاز ۱۰۱ در بخش عکاسی آزمون سایت DxOMark عنوان برترین دوربین عکاسی موبایل را از آن خود کند. ولی قطعا نمیتوانیم تنها با نگاه کردن به یک عدد متوجه شویم که دوربین آیفون ۱۰ چه عملکردی دارد و تا چه اندازه خوب است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم حالا که آیفون ۱۰ را در اختیار داریم، این گوشی را با خود به یکی از نزدیکترین پارکها ببریم و عملکرد دوربین آن را در عمل ببینیم.
برای این که میزان پیشرفت اپل را در دوربین دوتایی آیفون ۱۰ متوجه شویم، آن را در برابر آیفون ۷ پلاس قرار دادیم که به نسل اول دوربین دوتایی اپل مجهز است. این مقایسه نکات جالبی را برای ما روشن کرد که پیشنهاد میکنم برای فهمیدن آنها این مطلب را کامل بخوانید. اما پیش از این که به سراغ مقایسه عکسها برویم، بیایید ابتدا روی کاغذ دوربین این دو گوشی را مقایسه کنیم.
روی کاغذ!
دوربین اصلی آیفون ۱۰ روی کاغذ از نظر مشخصات فنی تفاوتی با دوربین اصلی آیفون ۷ پلاس ندارد. هر دو دوربین به سنسور ۱۲ مگاپیکسلی، لنز واید معادل ۲۸ میلیمتر، دیافراگم f/1.8 و لرزشگیر اپتیکال مجهز هستند. با این حال اپل در آیفون ۱۰ از سنسور جدیدتر و بزرگتری استفاده کرده است که در کل میتواند عملکرد آن را به ویژه در شرایط نوری نامناسب بهبود دهد. بد نیست همینجا به این نکته هم اشاره کنیم که دوربین اصلی آیفون ۱۰ دقیقا همان دوربین اصلی آیفون ۸ پلاس و آیفون ۸ است. همچنین دوربین اصلی آیفون ۷ پلاس هم با دوربین آیفون ۷ تفاوتی ندارد. بنابراین نتایج بخشی از مقایسههای این مطلب که به دوربین اصلی میپردازد به عنوان مقایسهی دوربین آیفون ۷ و آیفون ۸ هم معتبر خواهد بود.
با رفتن به سراغ دوربین دوم شاهد تغییرات بیشتری هستیم. دوربین دوم آیفون ۱۰ همچنان از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی استفاده میکنند، ولی علاوه بر سنسور بهتر، این بار به لرزشگیر اپتیکال و دیافراگم بازتر f/2.4 هم مجهز شده است. دوربین دوم آیفون ۷ پلاس فاقد لرزشگیر اپتیکال است و لنز آن دیافراگم f/2.8 دارد. البته ظاهرا در یک مورد دوربین دوم آیفون ۱۰ به نوعی پسرفت کرده است. در جریان مقایسهی دوربین آیفون ۷ پلاس و آیفون ۱۰ متوجه شدیم که لنز دوربین دوم آیفون ۱۰ بر خلاف نسل قبل به جای فاصلهی کانونی معادل ۵۶ میلیمتر، فاصلهی کانونی معادل ۵۲ میلیمتر دارد؛ یعنی اندکی وایدتر است. بنابراین زوم اپتیکال در دوربین آیفون ۱۰ کمتر از دو برابر (چیزی در حدود ۱.۸۶ برابر) است. هر چند اپل هنوز در رابط کاربری دوربین آیفون ۱۰ از نماد ۲X برای سوییچ کردن به لنز دوم و زوم استفاده میکند!
دوربین آیفون ۱۰ از نظر نرمافزاری هم تفاوتهایی با نسل قبل دارد. در آیفون ۱۰ حالت HDR به صورت پیشفرض روشن است و در حالت خودکار قرار دارد. این یعنی تنها میتوانید آن را به طور کامل خاموش کنید و امکان فعال کردن آن به صورت دستی وجود ندارد. اپل به قدری نسبت به عملکرد حالت HDR خودکار آیفون ۱۰ (و آیفون ۸) مطمئن بوده که حتی تنظیمات مربوط به آن را از رابط کاربری اپلیکیشن دوربین حذف و به منوهای تنظیمات منتقل کرده است. البته همچنان میتوانید در تنظیمات دوربین گزینهی Keep Normal Photo را فعال کنید تا علاوه بر عکس HDR، عکس اصلی هم ذخیره شود. طبق تجربهی ما بهتر است حتما این کار را بکنید!
در آیفونهای قدیمیتر از جمله آیفون ۷ پلاس حالت HDR هنوز بخشی از رابط کاربری دوربین است و امکان روشن کردن آن به صورت دستی هم وجود دارد. در این مقایسه ما حالت HDR دوربین هر دو گوشی را در حالت خودکار قرار دادیم تا ببینیم هر کدام در چه شرایطی از آن استفاده میکنند. همچنین تنظیمات مربوط به ذخیره کردن عکس اصلی را هم در هر دو گوشی فعال کردیم تا بتوانیم عملکرد آنها را در هر دو حالت بررسی کنیم.
در عمل!
حال که از نظر مشخصات فنی بیشتر با دوربین، یا بهتر بگوییم دوربینهای آیفون ۱۰ آشنا شدید، بیایید به سراغ مقایسهی عملی و دیدن عکسها برویم. برای اولین مقایسه نمایی نسبتا باز را انتخاب کردیم که سرشار از جزئیاتی مانند شاخ و برگ درختان بود. علاوه بر این، قرار گرفتن سوژه در برابر پسزمینهی آسمان روشن معمولا کار را برای دوربین سخت میکند. البته آسمان نیمهابری و نور نرم عصرگاهی شرایط را برای عکاسی بسیار مناسب کرده بود.
رفتار متفاوت دوربین آیفون ۱۰ نسبت به دوربین آیفون ۷ را میتوان به وضوح در همین مقایسه متوجه شد. آیفون ۱۰ از سرعت شاتر پایینتری (نوردهی بیشتر) نسبت به آیفون ۷ پلاس استفاده کرده و برای جبران از دست رفتن جزئیات بخشهای روشن تصویر از حالت HDR بهره گرفته است. این در حالی است که آیفون ۷ پلاس از حالت HDR استفاده نکرده است.
عکس عادی آیفون ۱۰ اندکی روشنتر است و کنتراست بهتری دارد. شاید بخشهای بسیار روشن ابرها در عکس اصلی آیفون ۱۰ اندکی سوخته باشد ولی در کل کنتراست بالاتر و شارپنس بهتر باعث شده تا این عکس حالت دراماتیکتر و جذابتری پیدا کند و اتفاقا ابرها در آن به نظر جزئیات بیشتری داشته باشند. عکس آیفون ۷ پلاس و عکس HDR آیفون ۱۰ شباهت بیشتری به هم دارند و اندکی تختتر به نظر میرسند. همچنین تراز سفیدی در عکس آیفون ۷ اندکی به گرمی متمایل است. این موضوع را میتوانید به خوبی در ته رنگ زرد ابرها مشاهده کنید.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۱۰ | آیفون ۷ پلاس |
در نگاه کلی هر دو دوربین عکسهایی بسیار خوب و قابل قبولی گرفتهاند. البته اگر روی عکسها زوم کنید، برتری کامل دوربین آیفون ۱۰ را در زمینهی شارپنس متوجه خواهید شد. در مجموع به نظر ما عکس عادی آیفون ۱۰ در میان این سه عکس بهترین است. بنابراین آیفون ۱۰ را میتوان برندهی مقایسهی اول اعلام کرد.
برای مقایسه بعدی تصمیم گرفتیم عملکرد دوربین دوم گوشیها را برای زوم اپتیکال مقایسه کنیم. همانطور که میبینید دوربین دوم آیفون ۱۰ پلاس اندکی وایدتر است. بنابراین آیفون ۷ پلاس از نظر میزان زوم اپتیکال اندکی برتری دارد. رنگها در عکس آیفون ۱۰ اندکی غلیظتر هستند و در کل آیفون ۷ پلاس در زمینهی بازتولید صحیح رنگ عملکرد بهتری داشته است. عکس آیفون ۷ پلاس از نظر دامنهی پویا هم اندکی بهتر است. این موضوع را به ویژه میتوانید در نواحی تیرهی شاخ و برگ درختها مشاهده کرده. با در نظر گرفتن تمام این نکات، از نگاه کلی آیفون ۷ پلاس عکس بهتری گرفته است. البته بار دیگر با زوم کردن روی عکسها میتوانید شارپنس بهتر عکس آیفون ۱۰ را در اکثر نواحی ببینید. هر چند این بار در برخی بخشها از جمله سمت چپ تصویر، عکس آیفون ۷ پلاس شارپنس بالاتری دارد.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۱۰ | آیفون ۷ پلاس |
برای مطمئن شدن از نتیجهگیری، تصمیم گرفتیم مقایسه را بار دیگر با عکس گرفتن از این برگهای پاییزی تکرار کنیم. این بار هم آیفون ۷ پلاس از نظر بازتولید رنگ و دامنهی پویا عملکرد بهتری داشته و شارپنس آن هم در برخی نواحی بهتر است. دامنهی پویای کمتر دوربین دوم آیفون ۱۰ را میتوانید در از بین رفتن جزئیات برگهای زرد ببینید.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۱۰ | آیفون ۷ پلاس |
پیش از این که به سراغ حالت پرتره برویم، تصمیم گرفتیم دوربین اصلی گوشیها را در زمینهی عکاسی ماکرو با هم مقایسه کنیم. برای این کار یک گل زیبا را به عنوان سوژه انتخاب کردیم. ترکیب رنگهای درخشان قرمز و زرد این گل با رنگ سبز برگها در پسزمینه به راحتی میتواند هر دوربینی را دچار خطا کند. با این حال هر دو گوشی موفق شدهاند نسبتا خوب از پس این شرایط سخت برآیند. البته دامنهی پویای کم سنسور کوچک یک دوربین موبایل را همچنان میتوان در از بین رفتن جزئیات گلبرگهای قرمز دید. آیفون ۱۰ اندکی رنگها را غلیظتر ثبت کرده است ولی از نگاه کلی هر دو دوربین عملکرد مشابهی داشتهاند. بار دیگر این زوم کردن روی عکسها است که برتری آیفون ۱۰ را نشان میدهد. عکس آیفون ۱۰ به وضوح شارپنس بالاتری دارد. به حشرات کوچکی که روی گلها قرار دارند دقت کنید!
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۱۰ | آیفون ۷ پلاس |
آیفون ۱۰ بر خلاف آیفون ۷ پلاس پا را از این هم فراتر گذاشته و برای جبران دامنهی پویای کم در رنگ قرمز، از حالت HDR استفاده کرده است. حالت HDR کمک کرده جزئیات گلبرگهای قرمز احیا شوند، ولی بخش مرکزی تصویر را بیش از حد تیره و رنگها را بیش از حد غلیظ کرده و جذابیت عکس را تا حدی از بین برده است. ما این بار هم عکس عادی را ترجیح میدهیم. دقیقا به همین دلیل است که توصیه میکنیم همیشه گزینهی Keep Normal Photo را در آیفون ۱۰ روشن نگه دارید.
در مقایسه بعدی به سراغ حالت پرتره رفته که اولین بار در دوربین دوتایی آیفون ۷ پلاس معرفی شده بود. هر دو عکس از فاصلهی یکسانی نسبت به سوژه گرفته شدهاند، ولی به دلیل فاصلهی کانونی بیشتر دوربین دوم آیفون ۷ پلاس، عکس آن به عنوان یک عکس کلوزاپ دلچسبتر است. البته طبیعتا با آیفون ۱۰ هم این امکان وجود دارد که برای نمای کلوزاپ اندکی به سوژه نزدیکتر شویم.
هر دو گوشی در زمینهی تشخیص لبههای سوژه و محو کردن پسزمینه عملکرد بسیار خوب و بینقصی داشتهاند. در نگاه کلی تفاوت زیادی بین دو عکس دیده نمیشود. البته عکس آیفون ۱۰ اندکی روشنتر است و کنتراست بهتری دارد. همچنین با زوم کردن روی تصویر میتوانید متوجه شارپنس بهتر عکس آیفون ۱۰ شوید. در مجموع آیفون ۱۰ را میتوان با اختلاف بسیار جزئی برندهی این مقایسه اعلام کرد.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۱۰ | آیفون ۷ پلاس |
پیش از ترک کردن پارک تصمیم گرفتیم حالت پرترهی دو گوشی را در شرایط سختتری هم با هم مقایسه کنیم. ارزش دیافراگم بازتر دوربین آیفون ۱۰ در این مقایسه خود را نشان داده است. در این صحنه آیفون ۱۰ سوژهی اصلی را کاملا روشنتر ثبت کرده و در زمینهی تفکیک کردن آن از پسزمینه هم اندکی بهتر است. البته آیفون ۱۰ در سمت راست تصویر اندکی با شاخههای درخت بید مجنون دچار مشکل شده، ولی نه در حدی که نتوان آن را برندهی این مرحله اعلام کرد.
برای آخرین مقایسه به داخل استودیو برگشتیم تا حالت پرترهی دو گوشی را در نور کم محیط داخلی مقایسه کنیم. البته از قبل هم مشخص بود که آیفون ۱۰ پلاس با اتکا به لرزشگیر اپتیکال و دیافراگم بازتر دوربین دومش در این رقابت پیروز خواهد شد. عکس آیفون ۱۰ تراز سفیدی بهتر، نویز کمتر و شارپنس بالاتری دارد.
برش ۱۰۰ درصد
آیفون ۱۰ | آیفون ۷ پلاس |
روشن کردن فلاش هم در مورد هر دو دوربین نتیجه را بدتر کرده است. بنابراین به جای مقایسه کردن نتایج، تنها پیشنهاد میکنیم در هر حال تا جای ممکن از فلاش برای عکاسی موبایل استفاده نکنید.
جمعبندی
با این که به ظاهر بیشترین بهبود سختافزار آیفون ۱۰ در زمینهی عکاسی به دوربین دوم آن برمیگردد، در مقایسهی ما بهبود دوربین اصلی آن نسبت به دوربین اصلی آیفون ۷ پلاس چشمگیرتر بود. در تمام شرایط دوربین اصلی آیفون ۱۰ عکسهای بهتری با کنتراست بالاتر و شارپنس بیشتر ثبت کرد. البته آیفون ۱۰ نسبت به آیفون ۷ پلاس تمایل بسیار بیشتری به استفاده از حالت HDR دارد. ظاهرا در برخی موارد هم نتیجهی عکس را با این کار بدتر میکند. به همین دلیل توصیه میکنیم حتما با رفتن به بخش دوربین در بخش تنظیمات آیفون ۱۰، گزینهی Keep Normal Photo را فعال کنید تا علاوه بر عکس HDR، عکس اصلی هم ذخیره شود.
دوربین دوم آیفون ۱۰ در شرایط نور مناسب، بهبود چندان زیادی را نسبت به دوربین آیفون ۷ پلاس نشان نمیدهد. حتی در برخی شرایط دامنهی پویای دوربین دوم آیفون ۷ پلاس اندکی بهتر بود. علاوه بر این، در دوربین آیفون ۱۰، زوم اپتیکال با توجه به فاصله کانونی کمتر لنز دوربین دوم، اندکی کمتر است. در حالت عکاسی پرتره هر دو گوشی عملکرد خوب و قابل قبولی داشتند، ولی آیفون ۱۰ در بیشتر شرایط شارپنس بالاتر و نوردهی بهتری را ارائه کرد. برتری آیفون ۱۰ در عکاسی پرتره به ویژه در شرایط نور کم مانند عکاسی در فضای داخلی مشهودتر است. علاوه بر این آیفون ۱۰ قابلیت جدیدی به نام Portrait Lighting برای شبیهسازی نورپردازی حرفهای استودیویی هم دارد، که البته هنوز در حالت بتا است و جای زیادی برای بهتر شدن دارد.
خیلی خیلی ممنونیم که توضیحات کامل رو اراعه دادید ممنون
به نظر من هم ارزش تعویض از +۷ به ۱۰ با این تغییرات کم وجود نداره.
و بهتره به جای اینکه ۷ میلیون پول آیفون ۱۰ بدیم، با هزینه کمتر بریم آیفون ۷ پلاس بخریم!
عالی بود
خسته نباشید
مسابقه که برگزار کردید ولی مقایسه نشد
چیزی که از قلم افتاد تمایل رنگ ها به قهوه ای و زرده
که با مقایسه کوچیکی با گوشی های دیگه و دوربین اس ال آر دیده میشه
مورد دیگه شارپنس کمتره که اپل متوجه شده و در آیفون ۱۰ بهبود داده ولی بازهم کمی کمتره