مغلطه‌‌ی قضاوت عجولانه (Jumping to Conclusions) | مغلطه به زبان آدمیزاد (۱۴۳)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
مغلطه به زبان آدمیزاد

تعریف: مغلطه قضاوت عجولانه موقعی اتفاق می‌افتد که شخصی بدون این‌که برای درک استدلالی زمان کافی بگذارد درباره‌ی آن نتیجه‌گیری کند.

معادل انگلیسی: Jumping to Conclusions

معادل‌های جایگزین: نتیجه‌گیری عجولانه، تصمیم‌گیری عجولانه، پیش‌داوری، پریدن به آخرین مرحله

مثال ۱:‌

این خونه‌هه چقدر خوشگله! بیا بخریمش!

توضیح: در این مثال گوینده بر اساس احساساتش تصمیمی عجولانه و لحظه‌ای گرفته و عوامل بسیاری که در گرفتن چنین تصمیم مهمی دخیل‌اند نادیده گرفته است. به طور کلی او عقل و منطق را بوسیده گذاشته کنار.

مثال ۲: 

خیلی دیر شده و ما باید هرچه سریع‌تر بودجه‌ی مدرسه رو تعیین کنیم. نظرتون چیه بودجه رو همینی که هست نگه داریم و الکی بحث نکنیم؟

توضیح: گوینده دلش می‌خواهد هرچه سریع‌تر برگردد خانه و حوصله‌ی بحث کردن سر بودجه را ندارد. برای همین می‌خواهد آن را همان مقداری که هست نگه دارد. این طرز فکر غیرعقلانی است.

استثنا: بعضی مواقع تصمیم‌گیری سریع ضروری است و مدارک موجود را نمی‌توان به طور کامل بررسی کرد. در چنین شرایطی باید با امکاناتی که در اختیار داریم بهترین نتیجه‌ی ممکن را بگیریم.

راهنمایی:‌ اگر کسی ازتان خواست تصمیمی بگیرید و زمان ناکافی در اختیارتان قرار داد،‌ به احتمال زیاد سعی دارد شما را از تفکر نقادانه دلسرد کند. اگر احساس می‌کنید زمان کافی و منطقی برای رسیدن به یک نتیجه‌ی فکرشده در اختیارتان قرار داده نشده، از گرفتن چنین تصمیمی خودداری کنید.

منابع: 

مغلطه‌ای رایج در اینترنت. منبع آکادمیک برای آن یافت نشد.

ترجمه‌ای از: 

Logically Fallacious



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما