یک مسئلهی ریاضی که کاربران شبکههای اجتماعی را درگیر کرد
سوالی که دریکی از دبیرستانهای استرالیا در امتحان ریاضی طرح شد، دنیای اینترنت را هم وارد چالش تازهای کرده است.
بعد از شکایت دانش آموزان مبنی بر سخت بودن یکی از سوالهای ریاضی، برای به دست آوردن جواب، این مسئله در دنیای اینترنت مطرح شد و در پی این چالش، میلیونها کاربر در سراسر دنیا به دنبال پیدا کردن جواب این سوال ریاضی هستند.
و اما سوال: یک سکه ۵۰ سنتی از دوازده ضلع تشکیل شده است، اگر دو عدد سکه را طوری روی میز بهطور عمود قرار دهیم که فقط از یک ضلع باهم در ارتباط باشند، زاویه تشکیلشده در فضای ایجاد شده مابین این دو سکه چقدر است؟ در میان گزینهها ۱۲، ۳۰، ۳۶، ۶۰ و ۷۲ به چشم میخورد.
دانش آموزان به سخت بودن سوال اذعان کرده و به دلیل اینکه هیچ شباهتی به مسئلههای موجود در کتابهایشان ندارد، برای به دست آوردن جواب به فکر طرح کردن در اینترنت افتادهاند.
اما در این میان بعضی از دانش آموزان سوال را بسیار ساده عنوان کرده و در جواب به دوستان خود با کنایه، مدتزمان به دست آوردن جواب را تنها ۱۰ ثانیه اعلام کردهاند.
در جوابی که بیشتر کاربران به آن رسیدهاند گزینه ۶۰ درجه دیده می شود. همچنین اگرشما هم در حل مسئله و ریاضی تبحر دارید میتوانید آخر هفته خود را برای به دست آوردن با یک سوال سخت سپری کنید.
منبع: Tribune
کافیه اون تیکه بین دو تا ۱۲ ضلعی که با خط زیرین هم تماس داره رو تقسیم به ۴ قسمت مساوی و به عبارتی ۴ تا مثلث کنیم.میدونیم زوایای داخلی هر مثلث ۱۸۰ درجه هست.۱۸۰ درجه رو تقسیم بر ۳ میکنیم چون سه تا زاویه برابر داریم که در نهایت عدد ۶۰ بدست میاد.
اگر زاویه خارجی دایره را به چهار قسمت تبدیل کنیم ضریبی از رادیکال دو میشود که برابر تانژانت ۱ است پس ۴۵ درجه است و دو برابر آن ۹۰ درجه .پس اگر ۹۰ را بر ۳ تقسیم کنیم ۳۰ درجه درست است
خـــــــیــــلــــی آسون بود فقط باید زوایای داخلی ۱۲ ضلعی رو بدست آورد که
آسون ترین راهش اینه که اندازه هر زاویه خارجی رو بدست اورد و بعد از ۱۸۰ کم کرد:
۳۶۰/۱۲=۳۰ پس ۳۰_۱۸۰=۱۵۰حالا ۱۵۰*۲=۳۰۰ حالا ۳۰۰ رو از ۳۶۰ کم می کنیم
که میشه ۶۰ تموم شد جـــواب : { ۶۰ }
خیلی مسعله سادست. فرمول بدست اوردن مجموع زوایای داخلی n ضلعی n-1 ضربدر ۱۸۰ هستش . حالا این مجموع زاویه هاست. برای اینکه هر زاویه رو بدست بیاریم باید تقسیم بر n بکنیمش . پس مجموع زوایای ۱۲ ضلعی ۱۹۸۰ و هر زاویه اون ۱۶۵ درجه هست . حالا دو تا زاویه به همون زاویه که مسعله از ما میخواد چسبیده که هر دو تا زاویه ها یکی از زاویه های دوازده ضلعی هستن . که مجموع این دو زاویه با زاویه که مسعله از ما میخواد میشه یه داره میشه که یعنی مجموع زاویه که مسعله از ما میخواد با اون۸ دوتا ۳۶۰ درجه. خب ما هر کدوم از اون دوتا زاویه ها رو داریم هر کدومشون ۱۶۵ درجن که جمعا ۳۳۰ درجه میشن از ۳۶۰ کم کنیم میشه زاویه که مسعله از ما میخواد یعنی جواب ۳۰ درجست.
عالی بود
مجموع زوایای داخلی n ضلعی n-2 ضربدر ۱۸۰ هستش
یکم دقت کنید به جواب میرسید به اندازه های ۱۸۰ و ۳۶۰ دقت کنید
راه حل
۳۶۰/۱۲ = ۳۰ * ۳۶۰/۱۸۰ = ۶۰
با سلام
از اونجایی که زوایای خارجی هر شکل برابر ۳۶۰ درجه هست و این شکل ۱۲ ضلعی هست,۳۶۰ رو تقسیم بر ۱۲ میکنیم جواب میشه ۳۰ و چون دو تا ۱۲ ضلعی کنار هست پس(دوتا زاویه ۳۰ درجه داریم)جواب میشه۶۰ درجه.اینو دوسال پیش خوندیم(قابل توجه نهمی ها)
واقعا حالا که نگاه میکنم خیلی سطح سوال های ما بالاتره
چقده سخته
،
،
،
،
،
،
،
،
،
،
،
،
،
،
θ=۶۰
دوستانی که نظر دادن خواهشن یک مورد رو از یاد نبرن !
چند نفر از شما که نظر دادید در مقطع دبیرستان هستید ؟!!
اصولا بنده تو اطرافیانم بیش از حد افرادی رو دیدم که میرن آمریکا و بر می گردن میگن : “شما نمی دونید، اینا خیلی خنگن !!!” یا اصلا دانشجوهایی که می رن مالزی و فیلیپین و جاهای دیگه همین جمله رو تکرار می کنن و حالا اینجا هم جمع زیادی افراد که احتمالا بیشترمون تحصیلات دانشگاهی هم داریم تقریبا بلا استثنا همگی اومدیم و گفتیم خیلی آسونه ! و اونا چقد خنگن و بچه های ابتدایی هم جواب رو میدونن! یادمون نره که در سال اول دبیرستان هنوز بسیاری از محصلین در محاسبات ساده زوایای مثلث، اثبات متساوی الاضلاع بودن و مواردی مشابه مشکل دارند. هر سوال تحلیلی با میزانی در حیطه سوالات دشوار قرار میگیه.
اصولا این سوال و سوالاتی مانند این در سطوح راهنمایی و دبیرستان مشکل محسوب میشه، چون نیاز به تحلیل و آنالیز شهودی و فکری داره و اینطور نیست که سریع موارد رو در یک فرمول یا معادله بزاریم و حل بشه! دانش آموز باید بر اساس قوانین و چیزهایی که یاد گرفته مسئله رو حل کنه. به عنوان مثال در بیشتر سوالات ریاضی و هندسه دبیرستان های ما هم سوالات عموما به صورتی مطرح میشد که اگر قانون یا معادله یا فرمول و یا روش حل نمونه مسائل مورد نظر رو می دونستیم اعداد رو جایگزین می کردیم و مثلا طی مراحل ۱ ،۲ و۳ که قبلا نمونش رو در کلاس حل کرده بودیم به جواب می رسیدیم. اما معمولا یکی دو سوال مطرح میشد که جدای این موارد نیاز به تحلیل و تفکر داشت و کمی متفاوت از موارد عادی بود یا نمونه تمرین های کلاس بود و روی اونها اکثر دانش آموزان به مشکل می خورن. این مشکل حتی در دانشگاه و درسهای ریاضی مهندسی هم باقی است و اگر سوالی مانند تمرین ها یا نمونه های حل شده در کلاس نباشه بیشتر افراد دچار مشکل میشن.
بنده این صحبت رو بسیار شنیدم که سطح سواد یا دروس دانش آموزان در خارج بسیار پایین تر از ایران هست! اصولا همچین چیزی وجود نداره و ایرانیها بیشتر در تکنیک های پاسخ سریع و کنکوری تراز اول هستند و نمونه اون المپیادهای زیاد ریاضی و فیزیک و شیمی و کامپیوتر بود که ایران همیشه جزو ۳ برنده اصلی بود. بلعکس جایی که نیاز به تحلیل و آنالیز و نتیجه گیری و کاربرد عملی یا حل مشکلات باشه ماها ضعیفیم.
اصولا در کشورهای پیشرفته ذهن افراد رو حداقل تا زمانی که به شکل تخصصی وارد رشته خاصی نشدند، بیش از حد درگیر جزئیات نمیکنن و زمانی که وارد تخصص مورد نظر شدن به شدت خاص و با جزئیات درگیرش میشن. ما در اینجا بیشتر “همه کاره هیچ کاره” پروری می کنیم و به همین دلیل است که در صف نانوایی در مورد مسائل کلان اقتصادی نظر میدیم، در تاکسی در مورد سیاست خارجه به راحتی نظر میدیم، پامون به توپ نخورده بزرگترین مربی فوتبالیم، به سادگی نظریات مهم علمی را به چالش میکشیم و آخرش هم بقیه مردم دنیا رو کند ذهن و یا حداقل دارای هوش پایین تری نسبت به خودمون میدونیم.
سالهاست که دچار این توهم هستیم که هوش ایرانی و نبوغ ایرانی در سطحی بالاتر از نرمال جهانی است بدون اینکه اصلا از خودمون پرسیده باشیم این حرف از کجا در اومده، کدام آزمایش، کدام سند علمی، و برعکس به لحاظ صدور علم و تکنولوژی در رده آخر قرار داریم!
به یاد میارم که روزی که به علت تغییر ناگهانی، ارزش دلار در مقابل پول رایج، یک شبه ۴ برابر شد، با خودم فکر میکردم چطوریه که حتی پفک نمکی هم قیمتش ۴ برابر شده ؟! یعنی هیچی نیست که کاملا تولید داخل باشه و خوب یادم هست که تمام خونه رو از آشپزخانه تا اتاق خوابها نگاه کردم، از مایکروفر بگیر تا هود و اجاق گاز، لامپ و فرش ماشینی، سنگ کف خانه، MDF میزها، خودکار بیک، دستگیره در، ساعت دیواری، تلویزیون، کامپیوتر، پخش کننده های صوتی، دوش حمام، ساعت مچی، تبلت و گوشی موبایل، کوله پشتی، آیفون در، ریموت در، لنز چشمی روی در، و و و … هیچ چیزی از “ما” نبود… حتی کیف و کفشمون هم از دستگاه ها و تکنولوژی تولید خارجی ساخته میشه و حتی طراحی و دیزاینش هم کپی از اونهاست…
اصولا کوچک بینی دیگران و بالا دانستن خودمون یکی از حقایق تلخ سرزمین ماست که باعث شده فراموش کنیم که جایگاهمون در بین کشورهای دنیا چقدر افت کرده و وقتی این حقیقت رو ندونیم، اصلا تلاشی هم برای اصلاحش نخواهیم داشت. این خود باوری کاذب و خنگ انگاری دیگران را حتی در یک سوال ساده دبیرستانی هم می توان دید! اگر واقعا درک تحلیلی و آنالیزی دانش آموزان ابتدایی ایرانی از دبیرستانیهای آنها بهتر باشد، دانشجویان ما باید احتمالا چیزی در حد انیشتین باشند. نه!
۱- اولا از کجا میدانید همه کسایی که جواب دادن دانشگاهی ان ؟
۲- اگر با افرادی از کشور هایی که نام بردید برخورد داشته باشیید فارق از زمینه علمی هوش هیجانی (EQ) پایینی دارند و کاملا توی رفتارشون مشخص و محسوسه
۳ـ ایرانی های خارج نشین که اونجا به دنیا امدن و همونجا تحصیل کردن میبینید که خیلییی جلو تر از خود خارجی ها هستن توی شرکت ناسا بسیار هست توی پزشکی بسیار هست توی هنر طراحی و دیزاین هم همینطور
۴- هوش و اموزش دو موضوع جدا از هم هستن
۵-بله اگه چیزی در حد انیشتین نباشن خیلی کمتر نیستن اگه نبودن با هیچی از نظر امکانات اینقدر پیشرفت نداشتیم که رشد علمی ما ۱۱ برابر متوسط جهانیی باشه
۶- دوست عزیز متصل بودن قیمت پفک نمکی به دلار ربطی به هوش نداره به طمع یک عده و تنبلی که خیلی از ما میکنیم و صد البته مدیریت ضعیف بر میگرده و الا الان از موتور ماشین گرفته تا دستگاه های صنعتی و غیره ما نمونه های داخلی خیلییی به صرفه تر و بهتر داریم که به دلایل مثل ریسک نکردن یا داشتن سود بالا تر واردات کنار زده شده
۷- به اذعان خود خارجی ها هم ما هوش بالا تری داریم ای کاش خود باوریی هم داشتیم و خودمون رو اینقدر کوچیک و ناتوان نمی دیدیم
۱-متن رو درست بخونید : “…جمع زیادی افراد که احتمالا بیشترمون تحصیلات دانشگاهی هم …”، می بینید چقدر برداشتتون شخصی و سطحی است از این جمله ساده !!! کسی نگفت همه !
۲-این جمله سند علمی، نتیجه آزمایشکاهی یا کتابی هم در موردش است ؟ چون اطلاعات ایرانیها از وقایع اخبار جهان، جنگ اعراب و اسرائیل، شرایط پذیرش تحصیلی در سوئد، تفریحات ترکیه و تایلند، وضعیت بحرانی عراق، یا اینجور مسائل بالاست یعنی EQ بالایی داریم ؟ اصلا همین جمله ای که به سادگی و بدون هیچ منبعی ذکر کردید یکی از مشکلات ریشه ای ماست. همچین موردی در هیچ جا ثابت نشده. علاوه بر این نمونه همین EQ که شما فرمودید در طرز رانندگی، رفتار خیابانی و واکنش ما به شایعات کاملا مشخص است!
۳-این جمله بچه گانه که ببینید چند نفر ایرانی در ناسا هستن شالهاست گفته میشه ! شما به جای این اگر جستجو کنید افرادی از زیمبابوه و گینه هم در ناسا پیدا خواهید کرد. آخه این چه استدلالی هست ؟ در هر زمینه ای نوابغی از هرجای دنیا هستن و از قضا با توجه به جمعیت بالای ایران، اصلا تعداشون زیاد نیست ! لطفا از توهم خارج بشید.
۴-هوش و آموزش کاملا به هم مرتبط هستند، برای همین در هنگام رفتن به هر کلاس آموزشی از شما تست هوش میگیرند. برای همین هست که اگر کسی دارای هوش پایین یا معلولیت ذهنی یا مواردی باشه آموزشهای متفاوتی براش اعمال میشه. لطفا قبل از صرفا اظهار نظر کمی تحقیق کنید.
۵-رشد علمی ما ۱۱ برابر متوسط جهانی؟ میشه یک منبع معتبر غیر از شبکه های صدا و سیما برای این مورد بفرمایید ؟ در ثانی بهتره بدونید که یکی از معیارهای علمی در دنیا میزان مقالات است. از چند سال پیش داشتن ۲ مقاله ISI ومقالات در مجلات برای دانشجویان دکترا و در مقاطعی برای کارشناسی ارشد اجباری شده. نتیجه اینکه در حالیکه در تمام دنیا نتیجه چندین سال تلاش و تحقیق یک گروه میشه یک مقاله علمی، در ایران ظرف ۷ سال تعداد مقاله ها از حدود ۱۰۰۰ مقاله در سال به بیش از ۵۰ هزار مقاله در سال رسیده که اگر دانشگاهی باشید میدونید چه خرید و فروش و بازار داغی دارن این مقالات و ارزش علمی هم ندارند. فقط چون فرمولها و معادلاتش درسته و جوابها علمی در برخی مجلات چاپ میشه. این یعنی رشد علمی ۱۱ برابر ؟ گویا شما در خواب خوشی هستید ! بدترین عامل عقب ماندگی و درجا زدن همین توهم پیشرفته بودن و جلو بودن است .
۶-زنجیره ای که در همین آیتم ۶ توضیح دادید، به خوبی گواه و گویای ارتباط قیمت پفک با وضعیت دلار، با تولید داخلی، تا دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی تولیدی و در نهایت میزان پیشرفته بودن یک کشور داره. اگر خودتون به توضیح خودتون دقت کنید، جواب خودتون رو میگیرید. علاوه بر این خط آخر هم تناقض دارید. اگر نمونه های داخلی خیلی به صرفه تر بودن، انسانهای طماعی که شما مشکلات رو به اونها واگذار کردید بیشتر راغب بودن از اونها بهره ببرند چون سود بیشتری هم داشت.
۷-این جمله نمونه دیگری از توهمات و حرف زدنهای ساده انگارانه ما ایرانیهاست. دقیقا مشکل اینجاست که ما چون خودمون رو زیادی با هوش و پیشرو میدونیم زیاد دلیلی نمی بینیم که حرکتی کنیم یا تغییری در وضعیت آموزشی، صنعتی و سایر موارد ایجاد کنیم. چیزی که خوب و درسته، همینطوری بمونه خوبه دیگه نه ؟!!! پس به اذعان خود خارجی ها ما هوش بالاتری داریم. آفرین.
من راهنمایی هستم و خیلی راحت تونستم این مسیله رو حل کنم
خیلی واضحه که ۶۰ میشه! چالشش دیگه چیه؟!