مرورگر Brave چیست و چه تفاوت‌هایی با گوگل کروم دارد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
مرورگر Brave

این روزها کاربران از لحاظ مرورگر می‌توانند از چندین گزینه عالی استفاده کنند که در این میان برخی از آن‌ها رویکرد مشخصی را اتخاذ کرده‌اند. یکی از آن‌ها مرورگر Brave است که بیش از هر چیزی بر محافظت از حریم خصوصی کاربران تمرکز دارد. مرورگر Brave مبتنی بر موتور Chromium است که مبنای گوگل کروم را تشکیل می‌دهد. در این میان سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا این مرورگر کیفیت قابل توجهی دارد؟ همچنین برای افرادی که از گوگل کروم استفاده می‌کنند، آیا مهاجرت به سمت Brave ارزشش را دارد؟

تاریخچه مختصر و مفید مرورگر Brave

زمانی که در سال ۲۰۱۵ «برندان آیک» (Brendan Eich) و «برایان باندی» (Brian Bondy) مرورگر Brave را پایه‌گذاری کردند، آن‌ها اعتقاد داشتند بزرگ‌ترین مشکل اینترنت مدرن بحث تبلیغات ناخواسته است و این افراد قصد داشتند راهکاری برای این معضل ارائه کنند.

تبلیغات مانند یک سوخت قدرتمند برای اینترنت مدرن است و به سایت‌ها و تولیدکنندگان اجازه می‌دهد که انواع و اقسام محتواهای گوناگون را به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دهند. با این وجود، «آیک» و «باندی» باور دارند که این رویکرد جنبه‌های منفی قابل توجهی دارد که برای این موضوع به ماهیت بالقوه آسیب به حریم خصوصی و همچنین تأثیر منفی تبلیغات بر تجربه کلی کاربر اشاره می‌کنند.

مرورگر Brave

اولین نسخه مرورگر Brave در میان دو ترند قابل‌توجه ارائه شد که در نهایت چارچوب این مرورگر را تشکیل دادند. نخست، انقلاب ارزهای مجازی بود که شرکت‌ها و افراد زیادی به خلق ارزهای غیرمتمرکز روی آوردند و در این میان بیت‌کوین مورد توجه گسترده قرار گرفت و بازار چند میلیارد دلاری به وجود آورد. ترند دوم هم مربوط به تکنولوژی مسدودسازی تبلیغات است که توسط کاربران معمولی مورد استقبال قرار گرفت.

مرورگر Brave یکی از اولین مرورگرهایی بود که قابلیت‌های مربوط به مسدودسازی تبلیغات و جلوگیری از ردیابی سایت‌ها را به‌صورت داخلی تعبیه کرد و در این زمینه زودتر از مواردی مانند اپرا وارد عمل شد. همچنین ارز مجازی خود موسوم به BAT را معرفی کرد تا کاربران بتوانند مبلغی به سایت‌ها یا خالقان محتوای مورد علاقه خود بپردازند.

مرورگر Brave

اساسا، مرورگر Brave می‌خواهد نحوه کارکرد اینترنت را نه فقط در سطح تجربه کاربری بلکه در سطح اقتصادی هم تغییر دهد. در همین زمینه باید به سابقه بنیان‌گذاران این مرورگر هم اشاره کنیم «برندان آیک» مخترع زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت و یکی از بنیان‌گذاران بنیاد موزیلا به حساب می‌آید که مرورگر محبوب فایرفاکس را خلق کرده است. او همچنین مدتی به‌عنوان مدیرعامل این بنیاد انجام وظیفه کرد اما در نهایت به خاطر جنجال‌های مربوط به کمک‌های مالی سیاسی خود از این سمت کنار رفت. «برایان باندی» هم یکی از مهندسین بنیاد موزیلا بوده است و همچنین مدتی در استارت‌آپ آموزشی «آکادمی خان» فعالیت کرده است.

فارغ از این رویکردها و اهداف، Brave یک مرورگر استاندارد با ویژگی‌های مفید محسوب می‌شود. مانند مایکروسافت اج، کروم و اپرا، این مرورگر بر پایه موتور رندر Blink توسعه پیدا کرده که این یعنی نحوه نمایش صفحات وب و عملکرد آن‌ها مطابق انتظارات کاربران خواهد بود. در ضمن این مرورگر با افزونه‌های گوگل کروم هم سازگار است.

ردیابی کردن یا نکردن؛ مساله این است

همانطور که گفتیم تمرکز اصلی این مرورگر بر حفظ حریم خصوصی کاربران است. به‌عنوان مثال می‌توانیم به ابزار Brave Shields اشاره کنیم که با بهره‌گیری از ویژگی‌های مختلف چنین کاری را انجام می‌دهد. اگرچه این مشخصه به‌صورت پیش‌فرض فعال است، ولی برای سایت‌های موردنظر می‌توانید آن را غیرفعال کنید.

همانطور که احتمالا انتظار دارید، این مرورگر برای مسدودسازی ردیاب‌ها از چندین بلاک لیست مربوط به ردیاب‌های ثبت شده استفاده می‌کند. علاوه بر این، از طریق یادگیری ماشینی مبتنی بر فضای ابری می‌تواند ردیاب‌های جدید را تشخیص بدهد.

مرورگر Brave

همچنین Brave Shields سایت‌ها را در صورتی که نسخه رمزگذاری شده و فاقد رمزگذاری ارائه می‌دهند، وادار می‌کند که از HTTPS استفاده کنند. وقتی که کاربران به ناچار باید از نسخه رمزگذاری شده سایت‌ها استفاده کنند، افراد حاضر در شبکه نمی‌توانند فعالیت‌های شما را در مرورگر زیر نظر قرار بدهند. این مشخصه به‌خصوص هنگام استفاده از وای‌فای عمومی در مکان‌هایی مانند فرودگاه‌ها اهمیت زیادی دارد. هرچند SSL به تنهایی نمی‌تواند تمام مشکلات امنیتی و نقض حریم خصوصی را حل کند، ولی در هر صورت نمی‌توان اهمیت آن را کتمان کرد.

بیشتر بخوانید: دلایل کاهش سرعت مرورگر و راهکارهای حل این مشکل

ارز مجازی BAT

از دیگر ویژگی‌های این مرورگر باید به پشتیبانی از ارز مجازی اختصاصی خود موسوم به BAT اشاره کنیم. اول از همه استفاده از این ارز مجازی کاملا اختیاری است و به‌صورت پیش‌فرض هم این سیستم پرداخت غیرفعال است. برای بهره‌گیری از این ارز مجازی می‌توانید آن را از سایت‌هایی مانند Coinbase خریداری کنید یا اینکه تبلیغاتی را مشاهده کنید. این نوع تبلیغات به جای اینکه به‌طور مرسوم به شکل بنر در سایت‌ها به نمایش دربیایند، به‌صورت نوتیفیکیشن ارائه می‌شوند و می‌توانید آن‌ها را نادیده بگیرید یا به صورت تمام صفحه این موارد را رویت کنید. برخلاف شبکه تبلیغات مرسوم، محاسبات مربوط به نمایش تبلیغات موردنظر در سیستم شما انجام می‌گیرد. این یعنی تبلیغات‌دهنده مذکور نمی‌تواند بر اساس علایق شما پروفایلی ایجاد کند.

مرورگر Brave

۷۰ درصد از درآمد حاصله از تبلیغات نصیب کاربر می‌شود و این مرورگر ۳۰ درصد آن را نگه می‌دارد. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که فقط چند کشور اروپایی و قرار گرفته در قاره آمریکا به علاوه هند، استرالیا، آفریقای جنوبی، فیلیپین، سنگاپور و نیوزیلند می‌توانند از این سیستم تبلیغاتی استفاده کنند. بعد از دریافت این ارز مجازی، کاربران می‌توانند آن را به سایت‌های مشخص، خالقان محتوا یا حتی اکانت‌های توییتری مورد علاقه خود اهدا کنند. همچنین مرورگر Brave قصد دارد به‌زودی امکان تبدیل این ارز مجازی به مواردی مانند اقامت در هتل و دریافت کارت هدیه را فراهم کند.

مرورگر Brave در برابر گوگل کروم

در حال حاضر، اکثریت بازار مرورگرها در دست گوگل کروم قرار دارد و مرورگر Brave از لحاظ سهم بازار فاصله زیادی با آن دارد. طبق آمار اعلام شده توسط کمپانی توسعه‌دهنده Brave گفته می‌شود آمار کاربران فعال ماهانه این مرورگر به ۸ میلیون نفر می‌رسد و ۲.۸ میلیون کاربر هم به‌صورت روزانه از Brave استفاده می‌کنند.

گوگل کروم

اگرچه چنین آماری در مقایسه با دیگر بازیگران مهم این عرصه اصلا قابل توجه نیست، ولی موفقیت بزرگی برای این مرورگر بسیار جوان محسوب می‌شود. در این میان، مرورگر کروم مثلا به‌صورت پیش‌فرض از قابلیت‌های مختلفی مانند ترجمه صفحات وب بهره می‌برد ولی در Brave برای این کار باید افزونه جداگانه‌ای را نصب کنید.

همچنین گاهی اوقات برای برخی سایت‌ها، به ناچار باید ابزار Shield را غیرفعال کنید که اگرچه مقصر اصلی این موضوع مرورگر Brave نیست اما در هر صورت نشان می‌دهد که بخش عظیمی از اینترنت مدرن هنوز برای پذیرفتن دیدگاه این مرورگر در قبال این فضا آماده نیست.

سخن آخر

آیا باید استفاده از گوگل کروم را رها کنید و در عوض از مرورگر Brave بهره ببرید؟ شاید. این مرورگر از قابلیت‌های جذاب زیادی بهره می‌برد. در کنار سرعت بالا، از لحاظ تجربه کاربری هم حرف زیادی برای گفتن دارد. این مرورگر به‌خصوص کار کاربران را برای مسدودسازی ردیاب‌های سایت‌های مختلف راحت‌تر می‌کند. در ضمن به‌لطف پشتیبانی از افزونه‌های گوگل کروم می‌توانید از هزاران افزونه مختلف هم بهره ببرید. همچنین باید خاطرنشان کنیم این مرورگر برای ویندوز، macOS، لینوکس،اندروید و iOS ارائه شده است.

Browser

اما Brave بیش از یک مرورگر صرف است و بلکه یک بیانیه در مورد نحوه کارکرد اینترنت به حساب می‌آید. در حالی که اکثر کاربران قبول دارند که سرعت و مقیاس استفاده از ردیاب‌های آنلاین باید تا حد زیادی کاهش پیدا کند، اما بسیاری از کاربران در مورد پرداخت ارزهای مجازی در قبال محتواهای مختلف نظر مثبتی ندارند؛ محتواهایی که در حال حاضر به لطف تبلیغات مختلف به‌صورت رایگان برای کاربران ارائه می‌شود. در این میان، آیا واقعا تبلیغات مبتنی بر نوتیفیکیشن‌ها نسبت به تبلیغات مرسوم کمتر آزاردهنده هستند؟ در نهایت، باید به این پرسش جواب دهید که آیا با رویکرد مرورگر Brave موافق هستید یا نه.

بیشتر بخوانید: مروری بر تاریخچه و رشد شگفت‌انگیز مرورگر گوگل کروم

منبع: How To Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. اخشیج

    یه سالی هست دارم ازش استفاده میکنم سرعتش واقعا بیشتر از کروم هست راضیم

  2. پاتروماس

    Brave در کل مرورگر امن و مناسبی مخصوصا با قرار دادن استفاده شبکه تور در اون امنیت و احترام به حریم خصوصی و بیشتر برای کاربران نشان داده است، اما مشکل اینجا است باز هم به تجاری با یک دیدگاه دیگه پرداخته که اصلا باهاش حال نکردم…….

    نظر من برای امنیت اول استفاده از مرورگر امن تور هستش!!. ولی خوب اگر از تور نمیخوایید استفاده کنید به دلایلی که منطقی هم هستش از مرورگر LibreWolf استفاده کنید….
    LibreWolf کد باز امن و بروز هستش…. درباره اون سرچ کنید…

  3. شیخ

    ممنو از مطالبتون

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X