در مراسم افتتاحیهی نمایشگاه ایران تلکام ٢٠١۶ چه گذشت؟
دیروز مراسم افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه ایران تلکام (Iran Telecom) با حضور«محمود واعظی» وزیر ارتباطات، «نصرالله جهانگرد» معاون وزیر ارتباطات، «رستگار» رییس سندیکای مخابرات و جمعی از مسوولین برگزار شد. در مراسم افتتاحیه، تفاهمنامهای برای اجرای پروژهی شبکه علمی کشور امضا شد. این نمایشگاه با رشد ١٩ درصدی حضور شرکتهای خارجی همراه است.
در این مراسم که اجرای آن به عهده گویندهی پیشکسوت خبر، حیاتی بود، عرضه و معرفی آخرین دستاوردها و توانمندیهای متخصصین کشور و تولیدکنندگان داخلی از اهداف برگزاری این نمایشگاه عنوان شد. در ابتدای مراسم افتتاحیه، «فرنقی زاد» رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات به تاثیرات مثبت ارتباطات در جامعه و زندگی روزمره اشاره کرد.
رستگار رییس سندیکای مخابرات هم دراین مراسم به سخنرانی پرداخت و گفت: امسال در ۴۰ بخش اصلی برای حضور شرکتها در نمایشگاه اطلاعرسانی کردهایم. در نمایشگاه امسال ۶۲ درصد از محصولات تولیدی از فناوری پیشرفته استفاده کردهاند و افق پنج سالهی خوبی در بازار برای این محصولات وجود دارد که بیشتر شرکتکنندگان در نمایشگاه در این بخش فعال هستند. در ادامه نیز با حضور مدیرعامل شرکت مخابرات تهران و مدیر عامل شرکت سیمرغ سامانه تهران، تفاهمنامهای بین این دو شرکت به امضا رسید و پروژهی شبکهی علمی کشور طی توافق میان شرکت مخابرات استان تهران و اپراتور مدیریت شبکهی علمی ایران با حضور محمود واعظی، وزیر ارتباطات وارد فاز اجرایی شد.
نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات درباره این تفاهمنامه اظهار کرد: «شبکهی علمی کشور امروز به نیابت از وزارتخانههای ارتباطات و علوم فعالیت اجرایی خود را توسط شرکت مخابرات استان تهران و اپراتور مدیریت این شبکه آغاز خواهد کرد.» وی تاکید کرد امتیاز اپراتوری این پروژه پیش از این به سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی سپرده شده بود، اما امروز از سوی این سازمان یک اپراتور بخش خصوصی مسوولیت عملیاتی شدن این پروژه ملی را برعهده گرفته است. جهانگرد با بیان اینکه ارایهی سرویس در شبکهی دانشگاهی، علمی، تحقیقاتی و مراکز حوزوی در این شبکه دیده شده است، گفت: «امیدواریم با اجرای شبکهی علمی شاهد ارایهی خدمات از راه دور آموزشی، کتابخانهی دیجیتال، اشتراک منابع، استفاده از کلان داده (Big Data) و پردازش ارتباطات باشیم چراکه از دفتر شبکهی علمی کشور به هر دانشگاه حداقل یک گیگابیت پهنای باند اختصاص پیدا میکند و دسترسی به منابع مشترک علمی بهصورت فناوری رایانش ابری (Cloud Computing) وجود خواهد داشت.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: «استقرار و تقویت عدالت آموزشی و افزایش ظرفیتهای علمی در کشور از جمله اهداف اجرای این پروژه است و مقدمات عملیاتی شدن شبکهی علمی در تهران پیش از این آماده شده بود و هماکنون با عقد تفاهمنامهی اجرایی میان مخابرات استان تهران و پیمانکار، عملیاتی کردن این شبکه این طرح وارد فاز اجرایی میشود.
وی تصریح کرد: بهزودی مراکز استانها و پس از آن شهرهای بزرگ وارد فاز اجرایی این طرح خواهند شد و در نهایت تمامی دانشگاهها در کل کشور به این سرویس دسترسی خواهند داشت با هماهنگیهای صورت گرفته از سوی وزارت ارتباطات قرار است خدمات ارتباطی اینترنتی با سرعت بالا و با ۵۰ درصد کاهش هزینه در اختیار دانشگاهها قرار گیرد.
در پایان مراسم افتتاحیه، وزیر ارتباطات با همراهی جمعی از مسوولین به بازدید از غرفههای نمایشگاه پرداخت. این نمایشگاه با هدف ارایهی اطلاعرسانی دربارهی آخرین دستاوردهای طرحهای خارجی در زمینهی صنعت مخابرات و فراهم آوردن بستر مناسب جهت انتقال بیشتر فناوریهای روز کشور، برپاشده است.
موضوعاتی از قبیل نرمافزارها و سختافزارهای مخابراتی، ارتباطی وسایل و تجهیزات انتقال و ادغام دادهها و تجارت الکترونیک، تجهیزات و سرویسهای مخابراتی اعم از انواع آنتن و کابلهای مخابراتی، تجهیزات ماهوارهای، سنجش و اندازهگیری، تکنولوژی ارتباطات ماهوارهای، سیستمهای ارتباطات کابلی و سیستمهای دریافت و ارسال ماهوارهای از موضوعات اصلی این دوره از نمایشگاه ایران تلکام است.
در این نمایشگاه چهار روزه، ۲۲۰ شرکت و واحد تولیدی داخلی و ۹۵ شرکت خارجی در فضایی بالغ بر ۳۲ هزار مترمربع فعالیت خود را از دیروز آغاز کردند.
همچنین نمایندگانی از ۲۲ کشور اسپانیا، اسلوونی، امارت متحده عربی، انگلیس، آفریقای جنوبی، آلمان، جمهوری چک، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، فرانسه و فنلاند، یونان، کانادا، قزاقستان، ایرلند جنوبی، هلند، هند، کویت و لهستان در این نمایشگاه حضور دارند این مساله یعنی این دوره از نمایشگاه با رشد ۱۹ درصدی حضور شرکتهای خارجی همراه است. نمایشگاه ایران تلکام ٢٠١۶، از ۴ تا ۷ مهرماه طی ساعات ۹ صبح لغایت ۱۷ در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران میزبان علاقهمندان است.