چطور مثل یک متخصص در گوگل جست‌وجو کنیم (قسمت دوم)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه

موتور جست‌وجوی گوگل آن‌قدر از رقبایش جلوتر است که گاهی یادمان می‌رود به جز گوگل شرکت‌های دیگری هم خدمات مشابه ارائه می‌کنند؛ به‌خصوص در بین کاربران فارسی که اختلاف نتیجه‌ی موتورهای دیگر با گوگل واقعا زیاد است. بیش‌تر کاربران وب، مقدمات جست‌وجو را می‌دانند در عین حال اغلب‌شان نمی‌دانند روش‌هایی وجود دارد که از طریق آن‌ها می‌توان سریع‌تر به نتایج دقیق‌تر رسید. در ادامه مطلب هم‌راه دیجی‌کالا‌مگ باشید و این ترفندها را تمرین کنید.

 

  • دستور OR را از یاد نبرید

معمولا این طور نیست که همیشه فقط دنبال یک چیز باشید. خیلی وقت‌ها بین دو یا چند مورد مردد هستید و می‌خواهید درباره‌ی همه‌شان اطلاعات بگیرید. در چنین مواردی عمل‌گر OR را به کار بگیرید.

 

این عمل‌گر به‌خصوص برای حالت‌های مقایسه‌ای واقعا کاربردی است. مثلا قهوه یا چای، کدام مفیدتر است. البته کاربردهای دیگری هم دارد. به عنوان نمونه اگر دنبال این هستید که خودتان هوشمندسازی منزل را انجام می‌توانید به شکل زیر جست‌وجو کنید:

Home automation raspberry Pi or Arduino

این طوری گوگل نتایج هردو را یک‌جا به شما می‌دهد.

 

  • رهگیری بسته‌های پستی

البته این مورد فعلا با پست ایران کار نمی‌کند اما به هر حال موتور جست‌وجوی گوگل نوع شماره‌های رهگیری پستی را می‌شناسد و هم‌این‌که شماره رهگیری را در مربع جست‌وجو وارد کنید شما را به سایت مربوطه هدایت می‌کند.

 

  • یافتن سایت‌های مشابه

اهل هر زمینه‌ای که باشید حتما از یافتن وب‌سایت‌های جدید در آن زمینه خوش‌حال می‌شوید. اما در دنیای گسترده‌ی وب پیدا کردن سایت‌های مشابه خیلی هم راحت نیست. مگر این‌که از وجود عمل‌گر related: باخبر باشید. کافی است به کمک یکی از سایت‌های مورد علاقه خود این طور جست‌وجو کنید Related:www.digikala.com تا سایت‌های مشابه فهرست‌وار جلوی‌تان قرار بگیرند.

 

  • جست‌وجوی منحصر به یک متن، عنوان یا URL

اگر می‌خواهید جست‌وجوی خود را به متن یک مقاله، سرتیر و یا یو‌آر‌الی خاص محدود کنید یکی از سه عمل‌گر زیر کمک‌تان خواهند کرد:

 

inurl: نتایج جست‌وجو را به محتوای موجود در آن آدرس محدود خواهد کرد.

 

intext: متن مورد نظر را برای یافتن عبارت‌های خواسته شده جست‌وجو می‌کند.

 

Intitle: جست‌وجو به دنبال عبارت‌های موجود در عنوان مقاله یا صفحه خواهد گشت.

 

  • هشتگ‌های ترند شده

اگر می‌خواهید از گفت‌وگوها با هشتگ‌های ترند شده در زمینه‌های خاص مطلع شوید کافی است آن‌ها در گوگل جست‌وجو کنید. مثلا جست‌وجوی #IoT آخرین موارد در توییتر، مقاله‌ها و فیسبوک در زمینه‌های اینترنت چیزها را ارائه می‌کند.

 

  • جست‌وجو با علامت مترادف

بعضی وقت‌ها جست‌وجویی که دایره‌ی بیش‌تری را در بر بگیرد زودتر و به‌تر به نتیجه می‌رسد. به‌خصوص زمان‌هایی که مطمئن نیستید از کدام کلیدواژه باید برای جست‌وجو استفاده کنید. در چنین شرایطی استفاده از علامت مترادف کارساز خواهد بود.

 

مثلا با جست‌وجوی عبارت مکانیک ~دانشگاه علاوه بر مکانیک دانشگاه، کلمه‌های دانشکده، آموزشگاه و موارد مشابه هم به فهرست نتایج اضافه می‌شود.

 

  • جست‌وجوی صفحه‌ای که به صفحه‌ی دیگری لینک می‌شود

این روش جست‌وجو کمی مبهم است. به‌جای جست‌وجوی یک صفحه‌ی خاص می‌توانید دنبال صفحه‌ای بگردید که به یک صفحه‌ی خاص پیوند (لینک) داده شده. بگذارید طور دیگری به آن نگاه کنیم؛ اگر می‌خواهید بدانید چه کسی از سایت خودش به سایت دیجی‌کالامگ لینک داده این شیوه به کارتان می‌آید:

link:digikala.com/mag

این طوری همه‌ی سایت‌هایی که به دیجی‌کالامگ لینک داده‌اند برای‌تان فهرست می‌شوند. به طور کلی یو‌آرال می‌تواند هر چیزی باشد. اما دقت کنید که هرچه توضیحات اختصاصی‌تر باشند تعداد نتایج کم‌تر می‌شوند.

 

  • استفاده از گوگل برای محاسبات ریاضی

همیشه یادتان باشد که وقتی مرورگر کروم جلوی‌تان باز است یک ماشین حساب هم در برابر خود دارید. موتور جست‌وجوی گوگل عملیات ریاضی هم انجام می‌دهد. توضیح کامل این مورد کمی سخت است چون هر کس به روش خودش از آن استفاده می‌کند. می‌توانید هم محاسبات ساده را با آن حل کنید هم سخت و پیچیده. البته این طور نیست که معادلات چند وجهی و خیلی سخت را هم حل کند.

۸*۵+۵

Planck’s constant

اگر اولی را وارد کنید نتیجه ۴۵ خواهد بود. هم‌زمان یک ماشین حساب هم نمایش داده می‌شود تا برای محاسبات بیش‌تر از آن استفاده کنید. شاید پیش پا افتاده به نظر برسد ولی واقعا خیلی وقت‌ها کار راه‌انداز است. اگر عبارت دوم را جست‌وجو کنید عدد ثابت پلانک را خواهید دید.

  • سرراست بجویید (اصل سادگی)

 

اجازه دهید کمی به اصول جست‌وجو بپردازیم. همان‌طور که در ابتدای قسمت اول گفتیم مهم است نگاه گوگل را بشناسید. بهتر است به جای توضیح و تفسیر، خیلی ساده و سرراست اصل خواسته‌تان را مطرح کنید. مثلا اگر دنبال یک رستوران پیتزا در نزدیکی محل سکونت‌تان هستید فقط کافی است «رستوران پیتزا نزدیکی» را بجویید. بدانید که هرچه عبارت جست‌وجو را طولانی‌تر کنید نتایج کم‌تری می‌گیرد.

 

  • از کم به زیاد بروید

در ادامه‌ی توضیح قبلی باید بدانید که این به‌ترین شیوه برای رسیدن به مقصود است. خود گوگل هم این‌طور توصیه می‌کند که: به‌ترین شیوه این است که از یک چیز ساده شروع کنید و با توجه به نتایج اولیه به مرور عبارت جست‌وجو را پیچیده و کامل‌تر کنید:

 

اول بنویسید: مصاحبه‌ی شغلی

بعد: آمادگی برای مصاحبه‌ی شغلی

سپس: چگونگی آمادگی برای مصاحبه‌ی شغلی

 

به این شکل رفته رفته نتایج جست‌وجو را به میل خود هدایت می‌کنید. علت این‌که نباید از اول به سراغ آخری بروید این است که در این میان ممکن است چیزهایی از چشم‌تان دور بماند که از قضا بیش‌ترین نزدیکی به مقصود شما را داشته باشند. وب‌سایت‌ها هم با این طرز تفکر عبارات مختلف را برای جست‌وجوگر آماده می‌کنند (سئو یا SEO) و شما با این روش به نوعی مهندسی معکوس انجام می‌دهید.

  • از واژگانی استفاده کنید که سایت‌ها می‌کنند

سعی کنید حدس بزنید اگر نویسنده‌ی سایت بودید برای هر مطلب از چه عباراتی استفاده می‌کردید. مثلا برای آش‌پزی از «دستور پخت» استفاده می‌کردید یا «طرز طبخ» و این‌که احتمالا کدام یک در بین عموم محبوب‌ترند. به علاوه شیوه‌ی به‌کارگیری واژگان هم در به‌تر به نتیجه رسیدن موثر است. مثلا به‌جای «تایر ماشینم پنچر شده» عبارت «پنچرگیری تایر ماشین» یا به‌جای «سرم درد می‌کند» عبارت «درمان سردرد» به‌تر نتیجه می‌دهند. این مسئله برای هر موضوع دیگری هم صادق است. پس به یاد داشته باشید استفاده از واژگان حرفه‌ای حتما به‌تر از واژگان عامیه نتیجه خواهد داد.

 

  • املای کلمه‌ها خیلی هم مهم نیست

جست‌وجوگر گوگل به مرور هوشمندتر شده. دیگر این طور نیست که اگر املای واژه‌ای را اشتباه تایپ کنید نتیجه نگیرید. در اغلب اوقات گوگل متوجه اشتباه شما می‌شود و علاوه بر ارائه‌ی نتایج اصلی، شکل صحیح آن واژه را هم نشان‌تان می‌دهد.

 

  • ادغام چندین عمل‌گر

به یاد داشته باشید همه‌ی عمل‌گرها و روش‌هایی که بر شمردیم می‌توانند در کنار هم به کار گرفته شوند تا نتیجه‌ی مورد نظر در کم‌ترین زمان به دست آید.

به جز آن‌چه در این مقاله مطرح کردیم ترفندهای دیگری هم هستند که کاربرد چندانی ندارند؛ بعضی از آن‌ها را به تجربه یاد می‌گیرد و بعضی هم هیچ‌وقت استفاده نمی‌شوند. برخی شیوه‌ها هم ابتکاری هستند؛ مثلا اگر دنبال حساب توییتر کسی هستید همیشه می‌توانید قبل از اسم و فامیل فرد، یک علامت @ بگذارید و در گوگل جست‌وجویش کنید. این طوری احتمال به نتیجه رسیدن‌تان بالا می‌رود. یا گذاشتن علامت $ برای حالت انگلیسی و ریال (البته به دلیل  وجود دو واحد تومان مردمی و ریال دولتی در ایران کاربرد دومی خیلی کم‌تر از دلار برای انگلیسی است) به موتور جست‌وجو می‌فهمانید آن‌چه می‌جویید قیمت یا مبلغ و از جنس پول است.

 

هدف غایی گوگل و دیگر موتورهای جست‌وجو این است که روزی آن‌قدر هوشمند شوند که کاربر نیازی به هیچ‌یک از این عمل‌گرها و دانستن هیچ چیز اضافه‌ای نداشته باشد و تنها با پرسیدن سوالش به نتیجه برسد. اما تا آن روز از این روش‌ها غافل نشوید که برخی‌شان واقعا در به نتیجه رسیدن کمک زیادی می‌کنند.



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. علیرضا

    بسیار کاربردی

  2. پریسا

    عالی بود

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما