مایکروسافت و آینده‌ی موبایل‌های ویندوزی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
مایکروسافت

پارسال وقتی مایکروسافت استراتژی‌اش را برای ویندوز ۱۰ اعلام کرد، همه فکر می‌کردند که پلتفرم یکپارچه‌ی ویندوز، کسب‌وکار موبایل این شرکت را احیا می‌کند. حالا پس از گذشت حدود یک سال، هنوز در این مورد تردید وجود دارد. اما این‌جا یک سوال اساسی مطرح می‌شود: آیا آینده‌ی شرکت بزرگ و محبوب مایکروسافت به سرنوشت پلتفرم موبایل این شرکت وابسته است؟ این‌طور به نظر نمی‌رسد…

‌‌‌‌‌      ‌‌‌‌

چند روز پیش شاهد برگزاری کنفرانس Build 2016 بودیم. در این رویداد، شرکت مایکروسافت از همه‌چیز صحبت کرد جز پلتفرم موبایل. اما چه بر سر استراتژی‌های موبایلی این شرکت آمده؟ مایکروسافت چقدر به موفقیت ویندوز موبایل وابسته است؟

مایکروسافت برای گسترش اکوسیستم ویندوز، راه هوشمندانه‌ای را انتخاب کرده است. کدهایی را که برنامه‌نویسان برای ویندوز ۱۰ دسکتاپ می‌نویسند، به‌نوعی روی سایر دستگاه‌های ویندوزی مثل موبایل‌ها هم قابل استفاده است. این قابلیت، برای توسعه‌دهندگان پلتفرم ویندوز حقیقتا جذاب است. اما واقعیت چیست؟ با وجود این فکرِ بکر، مایکروسافت نتوانسته وضعیت بخش موبایل خود را دگرگون کند. یکی از تبعات عجیب این عدم موفقیت این است که مایکروسافت به تولید اپلیکیشن برای سایر سیستم‌های عامل (اندروید و iOS) گرایش پیدا کرده. چرا؟ چون نتوانسته گوشی‌های موبایل ویندوزی را آن‌چنان که باید، همه‌گیر کند.

در مورد موفقیت‌های ویندوز ۱۰ در یک سال اخیر هیچ شکی وجود ندارد. این سیستم عامل روی ۲۷۰ میلیون کامپیوتر نصب شده. اما چرا این موفقیت‌ها به رشد کسب‌وکار موبایل مایکروسافت کمک نکرده؟

بر اساس گزارش موسسه‌ی تحقیقاتی comScore، سهم مایکروسافت از بازار موبایل در آمریکا، ۲٫۹ درصد است. این رقم از آخر تابستان ۹۴ تغییری نکرده. جدیدترین گزارش مالی سه‌ماهه‌ی  مایکروسافت، از ضررده بودن بخش موبایل این شرکت حکایت دارد. جالب است بدانید که این دوره‌های زمانی، همان‌هایی بودند که قرار بود مایکروسافت با استراتژی‌های جدیدش در بخش ویندوز، بازار موبایل‌های ویندوزی را رونق بدهد.

ویندوز

بحث ویندوز ۱۰ کاملا مجزا است. مایکروسافت در مورد ویندوز ۱۰ کار بزرگی انجام داده. بر اساس جدیدترین گزارش، ویندوز ۱۰ حالا روی حدود ۲۷۰ میلیون کامپیوتر نصب شده و کاربران بیش از ۷۵ میلیارد ساعت با ویندوز ۱۰ کار کرده‌اند. اما گویا موفقیت کلی ویندوز ۱۰، روی سهم موبایل‌های ویندوزی از بازار تلفن‌های هوشمند، تاثیری نداشته است.

‌‌‌‌     ‌‌‌‌

آیا سیاست مایکروسافت در قبال موبایل تغییر کرده؟

همان‌طور که بالاتر نوشتیم، در کنفرانس Build 2016 جای خالی ویندوز موبایل شدیدا حس می‌شد. تقریبا به‌طور مستقیم هیچ صحبتی درباره‌ی موبایل‌های ویندوزی نشد. این موضوع برای رسانه‌ی حوزه‌ی تکنولوژی عجیب به نظر ‌رسید؛ تا جایی‌که «مت راساف» (Matt Rosoff) از وب‌سایت Business Insider، علت این موضوع را از «ساتیا نادلا» (Satya Nadella)، مدیر عامل مایکروسافت، می‌پرسد. پاسخ آقای نادلا را بخوانید: «اول از همه، من فکر می‌کنم که ویندوز برای موبایل، با ویندوز برای هولولنز یا ویندوز برای اکس‌باکس فرقی ندارد. ما فقط یک ویندوز واحد داریم. ما چند ویندوز مختلف نداریم. ویندوز روی فرم‌فکتورهای مختلف [انواع دستگاه‌ها از جمله دسکتاپ، موبایل و کنسول بازی] اجرا می‌شود. اما فقط یک پلتفرم برای برنامه‌نویسان، یک فروشگاه [استور] و یک مجموعه‌ ابزار برای توسعه‌دهندگان وجود دارد. یک ویندوز واحد داریم که خودش را با توجه به اندازه‌ی نمایشگر و ورودی‌ها و خروجی‌های مختلف سازگار می‌کند.»

lumia

دقت داشته باشید که بروزرسانی‌های رایگان ویندوز ۱۰ تا حدی به قضیه‌ی موبایل مربوط است. ساتیا نادلا، حدود یک سال پیش در گفتگو با وب‌سایت ZDNet به این نکته اشاره کرده بود: «بروزرسانی رایگان ویندوز ۱۰، روی جایگاه ما در بازار تلفن‌های هوشمند تاثیر مثبت می‌گذارد. ما به همین خاطر بروزرسانی را رایگان کردیم.» یعنی مایکروسافت حتی به خاطر بازار موبایل خود، سیاستش را در مورد بروزرسانی‌های ویندوز تغییر داده. به نظر می‌رسد که موضوع موبایل در تمام این مدت برای مایکروسافت، کاملا جدی بوده. اما همه‌ی این‌ها هنوز به یک خروجی دلخواه برای مایکروسافت تبدیل نشده.

‌‌‌‌       ‌‌‌

آیا موفقیت مایکروسافت در گروی موفقیتش در حوزه‌ی موبایل است؟

در این نوشته به جایگاه متزلزل مایکروسافت در بازار تلفن‌های هوشمند اشاره کردیم. اما بیایید به سوال اصلی‌مان پاسخ بدهیم. آیا موفقیت مایکروسافت به موفقیت گوشی‌های ویندوزی‌اش وابسته است؟ پاسخ: احتمالا خیر.

گرچه مایکروسافت باوجود معرفی چند تلفن هوشمند بی‌نظیر (مثل لومیا ۹۵۰XL)، نتوانسته جایگاهش را در بازار موبایل ارتقا دهد، ولی وضعیت کلی ویندوز ۱۰ برای این شرکت امیدوارکننده است. مایکروسافت در بخش رایانش و ذخیره‌سازی ابری (Cloud) هم، کارهای چشم‌گیری انجام داده است. این شرکت تلاش می‌کند دسترسی به سرویس‌ها و ابزارهایش را روی سیستم‌های عامل iOS و اندروید فراهم کند.

آینده‌ی درخشانی در انتظار سرویس‌های ابری موبایل است. مایکروسافت هم به‌خوبی این موضوع را می‌داند و طبیعتا ترجیح می‌دهد با ویندوز خودش در این عرصه حضور داشته باشد. اما مایکروسافت و آقای نادلا حالا متوجه شده‌اند که آینده‌ی این شرکت لزوما با آینده‌ی ویندوز گره نخورده است.

azure

پلتفرم رایانش ابری «آژور» (Azure) و همچنین سرویس Office 365، به وزنه‌هایی قابل اطمینان برای این شرکت تبدیل می‌شوند. مایکروسافت برای بات‌های هوشمند و دستیار صوتی «کورتانا» (Cortana) برنامه‌های زیادی در سر دارد. این سرویس‌ها قرار است در کنار ابزارهای خود مایکروسافت، در پلتفرم‌های دیگری مثل Slack و LINE هم اجرا شوند. در کنفرانس توسعه‌دهندگان Build 2016، مایکروسافت روی این حوزه‌ها تمرکز زیادی داشت. این موضوع نشان می‌دهد که این شرکت بدون پلتفرم موبایل اختصاصی‌اش هم می‌تواند آینده‌ی روشنی را برای خود رقم بزند. روز‌به‌روز سرویس‌های ابری مهم‌تر می‌شوند؛ در این وضعیت شاید «سیستم‌ عامل» کمی اهمیت سابقش را از دست بدهد. مایکروسافت می‌خواهد با گسترش سرویس‌های ابری بین‌پلتفرمی در حوزه‌ی موبایل و همچنین به‌کارگیری هرچه بیشتر تکنولوژی‌های هوش مصنوعی در اپلیکیشن‌ها و بات‌ها، اکوسیستمی خلق کند که همه‌جا و روی هر دستگاهی کار کند. این موضوع، بحران کم‌رنگ بودن پلتفرم ویندوز در موبایل را تا حدی حل می‌کند.

‌‌‌‌     ‌‌‌‌‌‌

نظر شما در مورد آینده‌ی مایکروسافت و تلفن‌های هوشمند ویندوزی چیست؟ اگر این شرکت نتواند به بازار موبایل‌های ویندوزی رونق دهد، آیا آینده‌اش به خطر می‌افتد؟

‌‌‌‌‌‌

منابع: Business Insider ،TechCrunch



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲۲ دیدگاه
  1. max

    هرچی بشه مهم نیست. مهم اینه که ما یعنی کاربرها یه تجربه ی خوب و امن داشته باشیم. حالا چه ویندوز یا هر سیستم دیگه ای

  2. Alireza

    واقعا گوشی های ویندوز فونی عالی هستن…. هر کی که یکم تجربه باهاشون داشته باشه میفهمه که اندروید اسباب بازیه…

  3. هادی

    به نظر من این روزها مشکل ا صلی گوشیهای ویندوز ی مربوط به سیستم عامل و کمبود اپ نیست بلکه کمبود تنوع در تولید کننده های گوشی با این سیستم عامل برای پوشش دادن سلیقه های مختلف میباشد من خودم چند سال با ویندوز موبایل کا رکردم و اصلا دلم نمیاد به طرف اندروید برم اما متاسفانه تنوع گوشی ویندوزی خیلی کمه و قدرت انتخاب رو پایین میاره مساله دیگه ای هم که هست قیمت بالای پرچمدارن ویندوزی است که نسبت به پرچمداران اندرویدی واقعا بالاتره

  4. محمد

    آینده گوشی های ویندوزی درخشانه . گوشی های ویندوزی گوشی های هیبریدی با قابلیت تبدیل به کامپیوتر خواهند بود(الان لومیا ۹۵۰ این قابلیت رو داره). شاید مسخره به نظر بیاد همونجوری که معرفی تبلت هیبریدی (معرفی تبلت های سرفیس) مسخره به نظر میرسید.

  5. علی میانجی

    سیاست های موبایلی مایکروسافت امسال فقط روی بخش استور و گسترش اون قرار داره
    توی کنفرانس بیلد ۲۰۱۶ هم این موضوع بهش اشاره شد.سال بعد (البته منظور از سال بعد یعنی اوایل پاییز امسال نه اواسط دی ماه) پیشرفت های چشمگیر ویندوز فون ۱۰ رو میبینیم.البته همین الآن هم ویندوز فون ۱۰ هرچند بد باشه کلی از اندروید جلوتر هستش.
    امسال با ادغام آبونتو و ویندوز۱۰ من یکی که واقعا شگفت زده شدم.سرعت شگفت انگیز لینوکس همراه با دسترسی خوب و سبک بودن ویندوز.
    ملت کمی تعصبی به همه چیز نگاه میکنند همونطور که اپل روی تبلت هاش خوب کار کرد،گوگل روی سرور هاش،سونی توی کنسول ها ویندوز هم توی بخش سیستم عامل خوب کار کرد.
    در جواب دوستمون هم که حرف جاسوسی زدن بگم که الآن کجا و با کدوم الگوریتم میشه پیش رفت در حالی که به زندگی آدمی نه نفوذ شه و نه جاسوسی؟

    1. مصطفی

      عالی بود (y)

    2. سهراب

      امسال نه سال بعد… سال بعد نه اون یکی سال دیگه… اینا وعده های مایکروسافته… سال اولی که ویندوز فون عرضه شد قرار بود تاسال ۲۰۱۶ حداقل ۲۰ درصد گوشی ها ویندوز فون و یا هر سیستم عامل موبایل دیگه که ساخت مایکروسافت است، باشه،…. حالا چند درصده؟ ۱.۱ درصد… مایکی جان ته خطی، پیاده شو…..

      1. حامد

        سلام وقت بخیر
        در پاسخ به سهراب عزیز
        ما در کشورمان خالی از هر تعصبی فقط مصرف کننده هستیم و با خودمون و اطرافیانمون در رابطه با چرائی و چگونگی بعضی از موفقیت ها و شکست های شرکت های دیگه بحث میکنیم و فقط وقت خود رو با این مسائل پر میکنیم .البته تا یه حدی این بحث ها ایرادی نداره و من مصر به این نیستم که اصلا بحث نکنید ولی دقت کنید شما از یک تلفن همراه چه انتظاری دارید .مکالمه ،عکاسی ،اینترنت و وبگردی و …. اکثر تلفنهای همراه این امور را انجام میدهند و بعضی با کیفیت بالا و بعضی متوسط و بعضی پایین که این به مبلغ هزینه فرد برمیگردد.البته گزینه سیستم عامل مثل قایقی است که آدم باهاش به سفر تفریحی میره.هر کسی با یک نوع قایق راحت تره .من نمیتونم دوستان رو به اجبار وادار به استفاده از یه سیستم عامل خاص کنم .به نظرم شما با هر سیستمی که دوست دارید و با آن راحتتر هستید کار کنید و از آن لذت ببرید و به لذت بردن دوستانتان با دیگر سیستمها احترام بگذارید.حالا نمیتونیم بگیم که چون این شرکت نتونسته به وعده هاش عمل کنه پس سیستم عاملش جالب نیست.الان در کشور ما اندرویید و اپل و جاوا و بعد ویندوز از لحاظ وفور تلفن همراه قرار دارند .
        دوستان سعی کنید در این بازه زمانی کوتاه عمرتان زدگی کنید و از زندگی لذت ببرید.حال به چه وسیله ای اون به شما بر می گردد .
        سهراب جان امیدوارم خوب و خوش و سرزنده باشی

  6. فرهاد

    مایکروسافت با این سیستم جاسوسی که روی ویندوز ۱۰ قرار داده واقعا خودشو از چشم انداخته. این به روز رسانی های رایگان هم به خاطر همین قضیه است…

    1. حسن

      دقیقا کدوم قسمت رو می فرمائید ؟

    2. حسین

      جانم؟؟ جاسوسی؟؟؟
      من دیگه حرفی ندارم 😐

    3. مهدی

      نمیتونیم به جرعت بگیم توی هیچ کدوم از تکنولوژی ها جاسوسی نیست

      بر فرض رایگان عرضه نمی کرد / از کجا معلوم کرک رو خودشون عرضه نمی کنن تا به وسیله کرک را دررو از سیاستشون باز بشه برای جاسوسی ؟؟

      یه امر طبیعیه / چه آشکار / چه پنهان

  7. امیر

    متاسفانه و یا خوشبختانه دوران طلایی ماکروسافت رو به افول است و سرنوشت این شرکت در بخش سیستم عامل و کامپیوتر های شخصی شبیه IBM خواهد بود…در آینده ای نه چندان دور و شاید طی پنج سال آینده کلا ویندوز جای خود را به اندروید خواهد داد. تمام تلاش مایکروسافت از حمایت از سیستم عامل ویندوز فون و ویندوز ۱۰ روی موبایل جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی بود که با شکست مایکروسافت در این پروژه, طومار این شرکت در کامپیوتر های شخصی پیچیده خواهد شد.

    1. عطا

      سلام ببخشید امیر جان اون موقع آندروید رو کدوم پلت فروم باید طراحی بشه ؟؟!!

    2. Ehsan Ghadamyari

      امیر آقا چند ماه دو ماههای دوم و سوم سال ۲۰۱۷ چهره همه اندروییدی ها و اپلی ها دیدینی میشه بعد از کامل شدن یکپارچه سازی ویندوز و هوش مصنوعی کرتانا به همراه سرفس فون های فوق پیشرفته

      مایکروسافت در زمان حال زندگی نمیکنه

      شاید الان همه تصور کنند این شرکت پسرفت میکنه ولی قول میدم تو دو سال آینده چنان گرد و خاکی بکنه که انقلاب بشه در صنعت موبایل

      انشاا… زنده هستیم و میبینیم

      1. عماد

        نظر من به نظر عطا و احسان نزدیک تره

      2. همایون

        دوستان ار خواب خرگوشی بیاید بیرون… گوگل با تمام موانع اپل و مایکروسافت حاکم مطلق دنیای گوشی های هوشمند و دستگاه های موبایل مثل تبلت است (در سال گذشته بیش از یک میلیارد و پانصد میلیون دستگاه اندرویدی به دست مصرف کنندگان و کاربران رسیده است ). نگاهی به پیش نمایش اندروید N در گوشی های نکسوس بیندازید… برنامه گوگل برای حذف ویندوز در حال تکمیل است…ویژگی پنجره شناور که رابط کاربری اندروید را روی دسکتاپ هماننددیگر سیستم عامل های دسکتاپ مثل ویندوز, قابل استفاده میکند و همچنین حمایت از ماوس بطور کامل در این مد, چه معنی دارد؟؟؟ هجوم شتابان مایکروسافت به گوشی های هوشمند و البته دیرهنگام و بدون استراتژی درست و همچنین مانع تراشی های آن بر سر راه اندروید به اشکال مختلف و خرید نوکیا و… به چه منظور بوده است؟ روشن است مایکروسافت تمام این اقدام ها را برای جلوگیری از فروپاشی اکوسیستم ویندوز و در نهایت جلوگیری از فروپاشی خود انجام داده است. اما هیچ یک به هدف مشخص و مقرر منجر نشده است. نه مانعی برای رشد اندروید شد و نه حضور مایکروسافت را درگوشی های هوشمند تقویت کرد… راهی که گوگل انتخاب کرده است روش پایین به بالا است. یعنی از دستگاه های با ظرفیت و قدرت کمتر مثل گوشی هوشمند شروع کرده تا به سطوح بالاتر یعنی تبلت و لپ تاپ و در نهایت کل دسک تاپ ختم شود… تمام پیشرفت های اندروید هم در همین راستا اتفاق می افتد (نگاهی هم Pixcel C هم میتوان انداخت). در واقع اندروید یک سیستم عامل مالتی تسک کامل مثل سیستم عامل ویندوز است که بر اساس نیازمندیهای دستکاه های مختلف تنظیم میگردد. پلتفرم هم پلتفرم اندروید است. اندروید سیستم عامل نیست در واقع یک پلتفرم است که بر اساس سیستم عامل لینوکس و زبان برنامه نویسی جاوا و رابط کاربری گوگل که به اندرویدموسوم است, طراحی شده است. پروژه اندروید گوگل در حال تکمیل شدن است و این موضوع را مایکروسافت خوب فهمیده و فقط متاسفانه از نظر کاربران خودش به اشکال و ترفندهای مختلف پنهان می کند.

    3. میلاد

      با کدوم نرم افزار اندروید میشه طراحی های مهندسی برق الکترونیک کرد ۱.۵ میلیارد نفر دارم از سیستم عاملش استفاده میکنن هیچ وقت این شرکت برشکست نمیشه چون اینده فضای ابری دست این شرکته ویادت باشه اندروید واپل بدون افیس مایکرو هیچی نیستن

      1. حامد

        مطمین باش این نرم افزار های تخصصی با ورود اندروید به دسک تاپ و کامپیوتر های رو میزی , ظرف یک الی دو سال توسط توسعه دهندهگان منتشر میشوند کما اینکه بعضی از آنها الان هم در اندروید وجود دارند مثل packet tracer شرکت cisco و…. در ضمن هیچ نیازی الان به افیس مایکروسافت نیست … بسیاری دیگر از نرم افزار های مشابه همین کارکرد افیس مایکروسافت را روی اندروید دارند…مثل WPS , google docs/ sheet و … این نرم افزار ها هر روز کامل و کاملتر میشوند و با ورود اندروید دسک تاپ کاملا نیاز کاربران را برطرف خواهند کرد. متاسفانه و در کل آینده جالبی در انتظار مایکی نیست…

      2. کامل

        یک نگاهی به Droid Tesla و EveryCircuit و… بندازید.

    4. جعفر

      برخلاف دیدگاه شما مایکروسافت روند رو به رشدی در ویندوزفون خواهد داشت معرفی سرفیس فون و لومیاهای بیشتر و همکاری با شرکتهایی مانند شیائومی و … اندروید رو تحت الشعاع قرار خواهد داد

      1. رضا

        مایکی کارش خلاصه….از همین الان فاتحه اش خونده است….

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما